Хранителен състав на свинско пушено месо

05.01.12
13:22

Интересува ме някой знае ли  хранителните стойности на свинско пушено месо от свински бут.
Защото  в момента имам доста от него а нямам почти никакво друго месо и се чудя дали да го приемам или да ям отново яйца .На вкус се усеща че има доста сол (солта и захарта съм ги спря от употреба приемам само  това което има в храните).

Разгледа ли тук? Няма стойности за пушения вариант, но предполагам разликата е минимална.

05.01.12
13:35

Гледах но не открих  за пушено месо нищо.
Свинско                                                                                          кал  белт    въглени    мазнина
обработено/мариновано месо от бут, обезкостено, нетлъсто                                    246   18.49     0.06     18.52
Мисля че това е най близко но все пак при процеса на опушването дали няма  някакви промени а и солта както казах мисля че е доста.Все пак за днес със сигурност ще го включа че няма да имам никакво друго месо за деня.

А ти какво точно си купил - някакво готово за ядене филе или някакви сурови пържоли?

05.01.12
13:45

Готово е.
http://www.delikates.bg/bg/products/15-бут

05.01.12
14:05

Е то и аз бих заложил на него но баща ми работи в фирма за колбаси  и това му дават като бонус.
Иначе ако зависеше от мен нямаше да е това но това е кажи речи безплатно и от него имам.Като цяло хладилника в нас е пълен с колбаси но изобщо не ги докосвам с изключение на филе Елена,и това пушеното месо ми изглежда горе долу прилично за консумация има доста мазнинки ама пък по добре от без месо поне според мен.

Неее...аз бих заложил на този хранителен състав като най-верен за филето от горния линк, който даде. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.01.12 14:07.

05.01.12
14:13

:D
Според мен е доста по мазничко направо като го отчупя има едно такова като мазнина незнам как се казва ако знаеш примерно в буркан като се запечата месо и се свари  и отделя мас ли е незнам какво е не му знам името но има малко от него но не е много.

06.01.12
02:26

Това е по скоро сок от месото,или вода с някакви добавки да за желиране.Ако се зачетеш по етикета ще видиш,че месото е една малка част от това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1