05.01.12
13:22
Интересува ме някой знае ли хранителните стойности на свинско пушено месо от свински бут.
Защото в момента имам доста от него а нямам почти никакво друго месо и се чудя дали да го приемам или да ям отново яйца .На вкус се усеща че има доста сол (солта и захарта съм ги спря от употреба приемам само това което има в храните).
05.01.12
13:25
Разгледа ли тук? Няма стойности за пушения вариант, но предполагам разликата е минимална.
Гледах но не открих за пушено месо нищо.
Свинско кал белт въглени мазнина
обработено/мариновано месо от бут, обезкостено, нетлъсто 246 18.49 0.06 18.52
Мисля че това е най близко но все пак при процеса на опушването дали няма някакви промени а и солта както казах мисля че е доста.Все пак за днес със сигурност ще го включа че няма да имам никакво друго месо за деня.
05.01.12
13:38
А ти какво точно си купил - някакво готово за ядене филе или някакви сурови пържоли?
05.01.12
13:59
Аз бих заложил на Свинско филе, нетлъсто, печено във фурна.
Е то и аз бих заложил на него но баща ми работи в фирма за колбаси и това му дават като бонус.
Иначе ако зависеше от мен нямаше да е това но това е кажи речи безплатно и от него имам.Като цяло хладилника в нас е пълен с колбаси но изобщо не ги докосвам с изключение на филе Елена,и това пушеното месо ми изглежда горе долу прилично за консумация има доста мазнинки ама пък по добре от без месо поне според мен.
05.01.12
14:06
Неее...аз бих заложил на този хранителен състав като най-верен за филето от горния линк, който даде. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.01.12 14:07.
:D
Според мен е доста по мазничко направо като го отчупя има едно такова като мазнина незнам как се казва ако знаеш примерно в буркан като се запечата месо и се свари и отделя мас ли е незнам какво е не му знам името но има малко от него но не е много.