05.01.12
17:36
Поръчвам си хранителни добавки от около година, но по-сериозно започнах преди около 6 месеца. Винаги съм ги вземал от Б-я по интернет, 2-3 пъти се е случвало от приятели, които казват че вземат от сигурни източници от чужбина. По принцип знам, че е напълно възможно в България да има много фалшификати на протеини и най-различни други добавки, но приятели ми казаха, че мога да си поръчвам от Сила бг, че мога да разчитам на тях и заради това ги послушах.
Не така смятат едни други мои приятели, които изглеждат като хора, на които можеш да имаш доверие, демек на такива които всеки им вярва, имат много респект от другите хора около тях. Те също разбират много от фитнес и са фитнес инструктори във залата, където тренирам. Та те ми казаха, че не можеш да вярваш на никого в Б-я, и че е много вероятно дори тези, от които аз си поръчвам (Сила бг) да са ментета. Точният отговор, който получих, беше : ‘По-голямата част от продуктите са ментета’. Затова и ми казаха да си поръчвам само от официални представители и да не се занимавам с такива ‘боклуци’.
Една от основните причини, поради които го казват са по-ниските цени, в сравнение с цените, за които могат да се купят добавките в Б-я. Примерно ако един протеин от официален вносител ( ON, Myofusion) за 5кг струва 115лв в Б-я, в електронните магазини може да се намери за 85-90лв. Казват, че няма как да се купи протеин, който струва 60$ в САЩ, a в Европа в Германия да кажем еквивалентите 50-60 EUR да мине в Б-я толкова евтино, защото има такси, мита етц, доставка за вносителя и оттам трябва да се направи и печалба за вносителя.
Тъкмо в момента вече бях направил поръчка за гейнер 5кг, суроватка 5кг и аминокиселини и като чух тия неща, имайки предвид и че съм вземал добавки от тях през последните 6 месеца ми се сви корема. Казвам го пак, защото това не са хора, които не разбират и не са като всеки втори срещнат, пак ви казвам разбират от спорта си добре. Затова и единственото, което ви моля е да изразите вашето мнение по въпроса: Има ли фирма-вносител в Б-я, на която може 100% да се вярва, или трябва се поръчват добавки то чужбина или евентуално от официални представители на фирмите в Б-я ( както примерно ОН имат тук). Също така не казвам нищо лошо за Сила бг, пак казвам поръчвах от тях, защото ми бяха препоръчани преди време, че може да се вярва на тях. Моля за вашето мнение!
Модерация: Моля, запознайте се с правилата преди да пускате теми. Писането с главни букви е забранено!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 05.01.12 17:57.
05.01.12
18:03
и аз напоследък пазарувам от силата, но директно от магазинът им. да ти кажа и аз съм имал подобни размишления. гледам правят разни намаления с по 30-40 % на дадени продукти и пак ги продавата на печалба. примерно глутамин, американска марка, струва 60-70 лв за 500 гр, промоция на 40-50 го взимаш, а в тях и печалба, та реално колко струва и какво му е качеството. дали не си го пакетират тук някъде та да дожде на тази цена...
05.01.12
18:05
казано от Jensen Ackles на 05.01.12, 17:36:
....
Една от основните причини, поради които го казват са по-ниските цени, в сравнение с цените, за които могат да се купят добавките в Б-я. Примерно ако един протеин от официален вносител ( ON, Myofusion) за 5кг струва 115лв в Б-я, в електронните магазини може да се намери за 85-90лв. Казват, че няма как да се купи протеин, който струва 60$ в САЩ, a в Европа в Германия да кажем еквивалентите 50-60 EUR да мине в Б-я толкова евтино, защото има такси, мита етц, доставка за вносителя и оттам трябва да се направи и печалба за вносителя....Затова и единственото, което ви моля е да изразите вашето мнение по въпроса: Има ли фирма-вносител в Б-я, на която може 100% да се вярва, или трябва се поръчват добавки то чужбина или евентуално от официални представители на фирмите в Б-я ( както примерно ОН имат тук). ...
Неоснователно е да се смята, че само цената е гаранция за качество. Търговските представители внасят продуктите с голяма отстъпка и формират цената доста субективно. Ако си вземеш въпросния Myofusion, 5 кг. за 115, значи си дал на продавача около 40% надценка. В електронните магазини, които си спестяват много от разходите на реалните магазини (вкл. поддържане на складови запаси) също взимат от вносителите стоката с отстъпка, така че дори ако пуснат продуктите с 20% отстъпка, пак да имат поне 10 % печалба. Ако твоите хора смятат, “че няма как да се купи протеин, който струва 60$ в САЩ, a в Европа в Германия да кажем еквивалентите 50-60 EUR да мине в Б-я толкова евтино”, значи не разбират чак толкова от добавки;) Аз примерно за въпросната разфасовка Миофюжън повече от 75 лв. не давам.
На другия ти въпрос: да, на повечето фирми-вносители може да се вярва, че няма да ти продадат съзнателно менте. Друг е въпроса, че на производителите не може да се има 100 % доверие, камо ли на търговците. Техните грехове обикновено са други.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 05.01.12 18:08.
Доста те будалкат доверените хора понеже не са запознати ;) Лично съм засичал продукти на СИЛА (около 10тина) и са си 1към1 с тези от САЩ ! Протеина на Гаспари не е 60 долара, има и оферти по 33, 35, 45, и тн. В сайтовете е по-евтино защото се харчат повече и получават дилърски цени. Тук цените вече са напълно нормални в доста голяма част от он-лайн магазините. Това, че в сайта на производителя не е записано името на магазина от който пазаруваш незначи, че са ментета продуктите им, просто ги поръчват от някои огромен търговец ;). Ментета има и винаги ще има, немога да гарантирам за всичките 10 000 продукта на Сила, но съм доволен от тях, както и мойте приятели. Излиза малко като реклама предвид магазина на бб-тийм, но форума е за това да се обсъждат всички теми които ни касаят със спорта :)
Няма страшно пазарувай си на воля! А тези “инструктури” ги знаем, много се навъдиха в последно време, дето Голд Стандарта струвал $140 на промоция в САЩ и тук разбира се нямало как да е 160лв :D Та тия хора само добро ти мислят да знаеш, щом те съветват да не се занимаваш с “такива боклуци”. Сигурно и след всяка тренировка те “черпят” по един шейк за скромните 3 камъка, все пак е от официален представител.
05.01.12
18:25
казано от Jensen Ackles на 05.01.12, 17:36:
Една от основните причини, поради които го казват са по-ниските цени, в сравнение с цените, за които могат да се купят добавките в Б-я. Примерно ако един протеин от официален вносител ( ON, Myofusion) за 5кг струва 115лв в Б-я, в електронните магазини може да се намери за 85-90лв. Казват, че няма как да се купи протеин, който струва 60$ в САЩ, a в Европа в Германия да кажем еквивалентите 50-60 EUR да мине в Б-я толкова евтино, защото има такси, мита етц, доставка за вносителя и оттам трябва да се направи и печалба за вносителя.[/color]
Ти как мислиш, дали е еднаква цената от произволен сайт в Европа или САЩ и цената на, която излизат 5 либри на едро /директно от вносителя при поръчката на един контейнер/, а цената за транспорт на дребно или едро, а таксите им митата върху, какви цени са според теб? Да не говорим, че някои от вносителите са официални представители на дадена марка в даден регион. За фитнес инструкторите в България или добро или нищо - е аз няма да кажа нищо при това положение /с уточнението, че има една част, която е изключение/. Ценообразуването е сложна материя за някой набеден за “инструктор”. Никой от големите магазини няма да седне да ти прави ментета, защото са вложени много средства в бизнеса им, а можеш сам да си направиш сметка, какво ще стане ако се случи нещо подобно и се разчуе.
Повечето онлайн магазини взимат продуктите от вносителите, дори не стигат до тези онлайн издания, а просто препращат поръчките до съответните вносители /т.е. както Соломон ти каза - не поддържат нищо освен един сайт и няколко телефона/.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 05.01.12 18:26.