ПЕПСИН

23.06.05
22:26

Какво ще кажете за тази добавка? Казаха ми че подобрява усвояването на белтъчините в организма (сигурно с някакви ензими, не знам, не е стероид все пак)! Ходих в доста аптеки, но нямаха, а в една ми казаха че отдавна не се продава! Някой пробвал ли е и има ли ефект според него, защото едно момче от залата е много доволен, но той си я взима от протеиновия бар (то и аз така, ама не казват от къде я взимат)! Приема е по време на пиенето на шейка (предполагам и по време на ядене сигурно - логично изглежда)!!!

23.06.05
23:11

пепсина не е ли стомашна жлеза ?

23.06.05
23:13

Не знам, затова питам  :wink:

SU

23.06.05
23:47

The enzymes found in gastric juice are pepsin, which in the presence of acid splits proteins to peptones;

Мисля,че това ще отговори на въпроса ти :)

24.06.05
00:13

Това добре звучи - така си и мислех! Въпроса е продава ли се още и как, откъде? Мерси предварително!

24.06.05
09:42

T’ва сме го учили по Биология(мноо важен предмет).И мисля,че пепсина се отделя от стомаха или некой друг орган май(който участва в храносмилателната система) и точно той разгражда белтъците.

SU

24.06.05
14:21

Точно това пишеше в текста на английски :) За продажба незнам,трябва някой фармацефт да питаш.По скоро може да се продава някакво лекарство което да засилва отделянето на пепсин,отколкото да го приемаш отвън.

24.06.05
15:46

[quote author=“Sully_Erna”]Точно това пишеше в текста на английски :) За продажба незнам,трябва някой фармацефт да питаш.По скоро може да се продава някакво лекарство което да засилва отделянето на пепсин,отколкото да го приемаш отвън.

Във фитнеса го продават точно като ензим!

MI

24.06.05
17:37

абе мисля че в един от броевете на “спортен гид” пишеше за него , ако искате мога да го взема и да препиша текста за пепсина в форума?
по-здрави

24.06.05
21:20

Много ще съм ти благодарен! Аз ходих и до пиротска но Деси там ми каза, че имат само комбинация от ензими, но само пепсин не! :cry:

26.06.05
02:23

е тоя пепсин като го приемаш би трябвало да си поовредиш стомаха :?: доколкото знам тои контролира отделянето на солна киселина което минимъм би трябвало да ти направи гастрит

MI

26.06.05
09:15

малко ще ви разочаровам като ви кажа че същественото в цялата статия беше че пепсина помага за усвояването на протеина.Струва 13,50 лева за 60 капсули , в статията пишеше че 40% от приетия протеин не се усвоява и пепсина ни помага да го усвоим , защото протеина бил храната на мускула , а също пишеше че е подходящ за употреба както по време на диети за маса , така и по време на релеф.
по-здрави

26.06.05
10:42

Google намери тези линкове:

Линк

Линк

Линк

Линк

Ще потърся в аптеките в квартала и магазините за хранителни добавки, може да изникне нещо.

26.06.05
20:21

[quote author=“art_of_pain”]малко ще ви разочаровам като ви кажа че същественото в цялата статия беше че пепсина помага за усвояването на протеина.Струва 13,50 лева за 60 капсули , в статията пишеше че 40% от приетия протеин не се усвоява и пепсина ни помага да го усвоим , защото протеина бил храната на мускула , а също пишеше че е подходящ за употреба както по време на диети за маса , така и по време на релеф.
по-здрави

Добре ми изглежда като цена, само къде се продава?

26.06.05
22:04

В анимал пака го има, чини ми се че “има нещо в тоз’ ензим” :)

26.06.05
22:17

[quote author=“NoDude!”]В анимал пака го има, чини ми се че “има нещо в тоз’ ензим” :)

Е, то там какво ли няма! Искам да го намеря като отделен суплемент!

MI

27.06.05
08:13

ще ти дам телефон за поръчка , днеска щего препиша , но на ЛС ще ти гопратя:)

А какви са вредните ефекти и с какво може да ни навреди ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1