04.01.12
16:57
Търсих и никъде не успях да намеря подобна тема.Ако се има впредвид,че тренировките са ми само на лост,успоредка и земя-лицеви. Понеже се занимавам и със свободни тежести,как трябва да ми изглежда една тренировка с тежести.Със сигурност не трябва да е билдърска,защото ще претенирвам с доста.Целта ми е покачване на силата предимно.
06.01.12
09:59
Ами малки повторения на основните упражнения и по-големи почивки.
Пример: тяга 3х3 с 90% от макса ти с почивка 3 мин м/у сериите.
Така няма да изцедиш мускулатурата, както я цеди един чисто билдърска тренировка,
което ще спомогне за по-бързо възстановяване.
06.01.12
11:50
5х5 не е ли по-доброто решение ?
06.01.12
14:19
5х5 си е средно положение отвсякъде, а аз останах с впечатление, че искаш предимно сила да качваш?
Ако целиш и хипертфория със сигурност 5х5 е по-доброто решение.
Най-добре опитай 2-3 седмици и виж как ти се отразява 5х5.
Ако се възстановяваш добре - продължаваш, ако не - минаваш на 3х3.
Не си казал колко и кога мислиш да тренираш?
Мнението беше редактирано от Никола Близнаков на 06.01.12 14:21.
06.01.12
16:14
Не мога точно да отговоря на тези въпроси,но все пак благодаря,че поне ти ми отговори.И още от сега съм решиш да съм на 3х3. А една примерна програма ще можеш ли да ми дадеш за: Гърди,гръб и ръце ?
06.01.12
16:52
Ами да ти дам програма, но нито съм отявлен капацитет в областта,
нито знам с какво оборудване разполагаш или какви са ти силовите възможности...
06.01.12
19:56
Значи за гърди упражненията са ми : Лежанка и Кофи,За гръб - гребания,за бицепс - сгъване с прав лост и дъмбели от седеж,за трицепс-кофички ... Как да ги разпределя и по колко серии по повторения да правя,в смисъл не знам точно понеже искам сила ...
Какво означава, че тренираш с успоредка, лост, земя и със свободни тежести?
Това, поне за мен, означава че тренираш нещо. Толкова за изчерпателната информацията от твоя страна.
И аз тренирам на лост, успоредка, земя и свободни тежести. И така, както правя по много серии с по 2, 5 или повече повторения, мога да правя и по 3х8 на лост, успоредка, земя и свободни тежести, което предполагам че ще е доста билдърско.
Структурирай тренировките си по подходящ и удобен за теб начин и тренирай с по-висока интензивност и намален обем(препоръчително среден обем).
Не виждам, кое те спира да добавиш към тежки “успоредка, лост, земя”, тежки “клек, лег, тяга и раменни преси и т.н.”.
От написаното дотук, по-скоро бих ти препоръчал нещо тридневно А, Б, А; А, Б, А:
А Клек, лег, набиране + асистиращи
Б Тяга, кофи, гребане + асистиращи
Загряваш, след това; Работни: 4х8-6 повторения. Асистиращите: 2 серии с по 8-10 повт.
- асистиращи: преси с дъмбели, разтваряния, лицеви опори(диамантени), набирания с тесен подхват, сгъвания, разгъвания..разни такива глупости.
И тренировката да ти е до 50-60 минути, заедно със загрявката, т.е. не се размотавай в лакомия по големите тежести.
Ако държиш да тренираш и на “лост, успоредка и земя”, можеш да добавиш 3-ти ден, в който да си ги правиш по тайния начин, по който си ги правиш и в момента.
Мнението беше редактирано от 6th на 07.01.12 14:11.