Протъркване на колената.

08.01.12
01:43

От кляканията и нападите се протърквали колената, така съм чел. След като се протъркат до някаква степен, има ли начин да си възвърнат здравата; минала форма?

08.01.12
02:55

ако правиш полу-клек колената ти даже няма да разберат...иначе за пълен клек съм чувал че коленните връзки и ставите бая се напрягали,но според мен при правилно изпълнение нищо няма да ти стане..

08.01.12
03:08

Проблема е, че аз пробвах полу-клек, по-скоро начин на клякане, който много малко се отклонява от оригиналният полу-клек. Разликата е че изправянето започва от кръста,а не от краката - което изглежда по-безвредно и от стандартният полу-клек. Тренирам футбол и очаквам колената да са ми по-калени, но усетих дразнене след няколко серии - около 2 седмици трениране по този начин. Затова сега реших да мина на нападите, които ми вършат почти същата работа, пак усещам дразнене от време на време, но е по-малко значително от при полу-клека. И сега идва моментът в който съм уплашен и не знам какво да сторя за да си запазя тялото максимално здраво. Без риск няма победа, разбира се. Но ако има начин да победим с колкото може по-малък риск, да го направим. Но ... , има ли начин?

08.01.12
07:52

Ами защо започваш изправянето от кръста? Започвай си от краката, нали все пак тях искаш да тренираш? Учудена съм, че не те е заболял и кръст в този случай.
Моят съвет: вероятно тепърва започваш да правиш клекове. Започни с леки тежести: дори само с лоста. Нищо, че няма да се натовариш качествено. Просто ще се подготвяш за истинското натоварване един ден. Съвсем бавно всяка седмица увеличавай с малко тежестта: с 4-5 кг най-много. Недей да бързаш, защото сам си усетил дискомфорт в коленете.
Друга идея...някой гледа ли те как клякаш. Да не би да изнасяш коленете много напред?

08.01.12
11:00

Прочети книгата starting strength в частта и за клек и ще си решиш проблемите.

08.01.12
12:19

@ Anelia
Това изглежда правилно решение.

@ entwickler
Не знам английски ..

Благодаря ви и на двамата.

Но все пак след претъркване има ли възстановяване?

08.01.12
12:22

Да, разбира се, ще мине с почивка.

08.01.12
12:30

Наистина ли? Не остава ли някакво нараняване?

08.01.12
16:45

казано от Nownownow на 08.01.12, 12:19:

@ entwickler
Не знам английски ..

Благодаря ви и на двамата.

Но все пак след претъркване има ли възстановяване?

Относно техниката: накратко винаги вдигаш таза първо. Коленете не трябва по вертикала да минават пред пръстите или съвсем малко в края на движението. И ВИНАГИ прави цял клек. Така реших моите проблеми с коленете. Научи английски :).

08.01.12
17:18

Значи и теб са те болели? А какъв период от време продължи това и вече не те болят така ли? При нападите обаче май няма решение, запознат ли си?
Може би само това, че отново колената не трябва да минават пред пръстите или както написа ти - само малко е допустимо, е критерий за по-малък шанс за прецакване на колената.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 08.01.12 17:19.

казано от entwickler на 08.01.12, 16:45:

Научи английски :).

подкрепям.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1