Здрав дух в здраво тяло

Темата е заключена.

03.01.12
21:57

Привет и честита нова година!

Следя ви от известно време, и тъй като не се чувствам достатъчно компетентна първото ми мнение в този форум да е критика към нечий режим , реших да започна 2012 с нов дневник ;) Очаквам градивна критика и предложения относно тренировките и храненето.

На 21 години съм, висока 160 см, тегло 50-51 кг. Нахлух във фитнес залата към края на ноември, оттогава съм редовна (разбирайте 3-5 тренировки на седмица, лично според мен интензивни). Целя изчистването на мазнините, защото не бих казала, че “отслабване” в истинския смисъл на думата ми трябва, И лек, женствен релеф. Спортувала съм много, имам бърз метаболизъм и никога не съм спазвала хранителни режими и не съм се съобразявала с брой калории, винаги съм била във форма. Като започнах да следвам и съответно се изнесох от вкъщи, се храних основно с полуфабрикати, пържени картофи с много майонеза, спагети, замразени пици и пържоли, които имат нужда единствено от леко стопляне в печката, в продължение на поне (!) година и половина, преди да започна да готвя :D Тогава от 47-48 кг бях станала около 52, като продължавам да изглеждам слаба, не съм разплута, най-добре мога да го опиша с “наедряла”, което явно никой освен майка ми и сестра ми не го забелязва. Трупам равномерно и отвсякъде от кръста надолу, коремът ми се е “омазнил”, но продължава да е стегнат (това разбираемо ли съм го написала?).

Плодове и зеленчуци не бях яла до момента кой знае колко много, вкъщи общо взето живеех на много пържоли, сирене и картофи, сготвени по всевъзможни начини. Сега след като открих готварския си талант се стремя да се храня по-здравословно, както и да ям повече пресни зеленчуци и плодове. Пия основно вода, доста чайове, немалко кафе, и от време навреме - като съм в специално настроение - портокалов сок :) Понякога чаша - две вино на вечеря, в заведение коктейли или уиски.

Какво преглътнах днес:

05:00 едно много горчиво късо кафе
08:00 сандвич с 2-3 вида сирене и 2 съмнителни шайби паприка + чаша черен чай
09:30 загубен багаж на летището (на всички пътници в този полет!)

—няколко часа здрав сън

19:00 4 чери доматчета овкусени със зехтин и босилек, 100 г краставица, 2 с.л. извара овкусена с пресен див лук и черен пипер, 25 г козе сирене, половин авокадо овкусено с лимон, 60 г шунка, 150 г задушени в масло броколи  + чаша неподсладен чай, вероятно по-късно ще има още нещо

тук трябва да се добави: 3 мандарини, малко натурален шоколад, 3с.л. кисело мляко с 1 с.л. ябълково пюре

Мислех да ходя на фитнес, но тая работа с багажа и липсата на сън ме отказаха. Не е изключено все пак да ида за малко след час - два. Или пък с този мой объркан режим да отида да направя една тренировка от 1-2 докъм 4 и към 5 сутринта да заспя като бебе.

Тренировките ми досега са общо взето еднотипни - всеки път 40 мин до 1 час кардио + час до час и половина упражнения на машините и с дъмбели след това. Наистина се чудя дали от това кардио има някакъв особен смисъл. Опитвам се да настроя така уредите, че да ми е трудно и все пак не усещам да съм се напрегнала достатъчно.

Ох, че неудобно ми става като видя колко съм написала. Да видим кой ще го прочете.

Поздрави =)

Темата беше редактирана от Athina на 05.01.12 20:35.

05.01.12
20:34

04.01.2012

Спане на почивки през цялата нощ... събуждане в 8 и пазаруване докъм 9…

09:00 1 мандарина, 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с крема сирене, шунка и ситно нарязан пресен див лук, 1/2 авокадо, овкусено с лимон
—веднага след закуската легнах отново и спах като пор до

16:00 120 г пилешки гърди, задушени в 100 г готварска сметана, с 20 г синьо сирене, 150 г броколи и 3 големи печурки; 3 чери домата

едночасова високоинтензивна кардио тренировка. Залата беше толкова отвратително пълна, че никак не ми се оставаше

20:30 1/2 грейпфрут

22:00 зелена салата с 1 консерва риба тон в собствен сос (150г), 5 чери домата, зехтин, балсамов оцет, сол

по някое време 3-4 домашни кокосови бонбона

05.01.2012

След като заспах примерно към 5, се събудих около 2 следобед...

14:00 2 с.л. овесени ядки с 2 с.л. кисело мляко, 2 с.л. извара + кафе с мляко и 1 ч.л. настърган натурален шоколад за аромат

—Тренировка:

40 минути кардио - умерена интензивност

глутеус машина 3х12 (30 кг), 2х12 (35 кг)
бедрено сгъване 3х15 (30 кг)
бедрено разгъване 2х8 (15 кг)
лег преса 4х15 (35 кг)
адуктор 3х12 (35кг)
абдуктор 3х12 (35кг), 2х8 (40кг)
глеутеус мост 2х30
клек със собствено тегло 2х20
напади със собствено тегло 2х40
страничен полуклек 1х20
плие 2х8

бицепсово сгъване с дъмбели 2х20
трицепсово разгъване с дъмбели от лег 2х20
едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 2х8

и още разни прекрасни упражнения с дъмбели, чийто имена не знам, и не можах да намеря в списъка с упражнения, за да ги добавя

стречинг

19:00 макарони :))

22:00 4 домашни кокосови бонбона + чай от лайка

23:30 120г пилешко, мариновано в соев сос и подправки, запечено с 1 печурка, гауда и пармезан; 1/2 грейпфрут; чай + 20г шоколад

Мнението беше редактирано от Athina на 08.01.12 02:36.

08.01.12
02:34

06.01.2012 - нетренировъчен

15:00 2 варени яйца (М) с шарена сол, 2 чери домата, 100 грама извара, подправена с 5 ситно нарязани маслини, пресен магданоз и капка зехтин;

17:00 капучино

20:30 100 г скариди в масло, черен и червен пипер; 150 г гъби и броколи в сметанов сос със синьо сирене; всичко овкусено с лимон

00:00 салата “Цезар” (или поне доста се доближаваше) + домашен млечен дресинг; 30г млечен шоколад и чай

07.01.2012 - нетренировъчен

17:00 2 с.л. овесени ядки, 3 с.л. кис. мляко, 1 настъргана ябълка и канела

19:00 120 г пилешки гърди с мед и лимон; салата моркови и пресен магданоз, овкусена със зехтин, балсамико и сол (около 200г)

23:00 100 г телешко, запечено с мляко, кашкавал и подправки; 3 чери домата; 1 нарязана на летнички жълта паприка; ок. 70г извара с 5 ситно нарязани маслини и капка зехтин

сега: мляко с какао =)
————-

След последната тренировка имах доста неприятна мускулна треска, макар че преди тренировките ми бяха далеч по-натоварващи преди. Отдавам го на факта, че от месец и половина “стаж” в залата, аз 2 седмици покрай празниците въобще не отидох на фитнес, понеже наблизо нямаше...

Режимът ми е отвратителен. Доста е отрезвяващо като го гледам написано. Направо не знам как го правя това, ако изкарам една безсънна нощ, моментално всичко се обръща и преди 5 не мога да заспя. Така завиждам на всички, които нямат този проблем! В моя случай наистина не е въпрос на воля - случвало ми е се е д асъм свикнала месеци наред да ставам рано, и в момента, в който спре да ми се налага всичко отива по дяволите и преди 2 следобед абсурд да се събудя. Тази нощ смятам да започна с ученето, и без това скоро идва сесия, за която засега съм напълно неподготвена.

Междувпрочем, сметнах си КБ - приблизително 2000 калории на ден при сегашната ми физическа активност. Използвах някакъв онлайн калкулатор, за да видя как се движат калорийните стойности на описаните до момента менюта: някои са си точно около 2000 калории, при други пък има дефицит 300-400 ккал. През изминалия месец, когато бях в залата, се хранех общо взето така, и видях, че има резултат. Не че кантарът мръдна нанякъде. Просто се стегнах осезаемо (за мен самата), и като се погледна в огледалото определено си личи. Статиите за хранителните режими ги знам наизуст, но не съм убедена, че имам волята да се придържам към хранителен режим, затова ще се старая да се хваня здравословно и ще видя какъв ще е резултатът. Все пак всякакви критики към това хранене са добре дошли, дори желателни.
Като си помисля, че повече от година и половина, почти две, съм поглъжаща приблизително 3000 ккал на ден (от замразени пици, пържени картофи, кетчуп и майонеза!), при нулева физическа активност и  КБ около 15-600 ккал, направо се чудя как съм качила само 3-4 кг. С такива хранителни навици човек не заслужава толкова добър метаболизъм.

Мнението беше редактирано от Athina на 08.01.12 02:37.

08.01.12
08:00

Здравей,
Имаш мускулна треска именно защото си си дала почивка и сега наново започваш натоварване. Но според мен човек трява да си дава такива почивки. Храненето ти е долу-горе ок, само че аз бих увеличила малко месото. Тъй като знам колко нищожно количество е 100-120 гр месо, защо не го направиш 150-200 грама? Започнала си сметки и теглилки. Зарежи. Наистина метаболизмът ти е супер и не трябва да се разконцентрираш и задълбаваш с глупости. ОК е да знаеш какво има в дадена храна, но недей да теглиш преди всяко хранене и да теглиш чертата в края на деня. Няма смисъл, тъй като никога не знаеш точно колко си изгорила. Щом сама казваш, че виждаш резултати: супер. Какво като някакъв кантар не показва еди колко си. Така че продължавай така, само че си оправи режима. Съсредоточи се върху изпитите, а не върху сметки на калории.
Успех на сесията! (sun)

08.01.12
14:04

съгласна съм с Anelia, успех :)

10.01.12
02:04

казано от Anelia на 08.01.12, 08:00:

Здравей,
Имаш мускулна треска именно защото си си дала почивка и сега наново започваш натоварване. Но според мен човек трява да си дава такива почивки. Храненето ти е долу-горе ок, само че аз бих увеличила малко месото. Тъй като знам колко нищожно количество е 100-120 гр месо, защо не го направиш 150-200 грама? Започнала си сметки и теглилки. Зарежи. Наистина метаболизмът ти е супер и не трябва да се разконцентрираш и задълбаваш с глупости. ОК е да знаеш какво има в дадена храна, но недей да теглиш преди всяко хранене и да теглиш чертата в края на деня. Няма смисъл, тъй като никога не знаеш точно колко си изгорила. Щом сама казваш, че виждаш резултати: супер. Какво като някакъв кантар не показва еди колко си. Така че продължавай така, само че си оправи режима. Съсредоточи се върху изпитите, а не върху сметки на калории.
Успех на сесията! (sun)

Благодаря ти за мнението! След острата критика, която отнесох преди време, че съм била ядяла твърде много месо, а това никак не било хубаво, го понамалих и вече съм свикнала да се храня така. Ще се постарая обаче да хапвам по-често риба ;) Нищо не меря, просто знам по колко купувам и горе долу на око преценявам какво си слагам в чинията; сирената и някаква част от месото ги купувам нарязани, съответно и теглото/хранителната стойност на парчето/шайбата я има на етикета. Калорийте ги сметнах от интерес за тези няколко дена, няма да се опитвам да ги изчислявам винаги, защото определено имам потенциал да се вманиача в нещо подобно, виждам, че си го усетила, явно ми личи :D Това с режима ще е мъка, но ще мине волю неволю като започна скоро пак работа :) Сесията и аз силно се надявам да е успешна, благодаря ти! :)

08.01.2012

09:00 1 препечена филийка пълнозърнест хляб със сирене крема, шунка, домат, ситно нарязан пресен див лук

10:30 - 13:00 2 кафета, след които по някаква причина нямах НИКАКЪВ апетит цял ден и после трябваше да се насилвам да ям...

19:00 100 г телешко печено с гъбен сос

00:00 2 варени яйца, малко сирене котидж, извара, домати, малко краставица, 1 с.л. айвар, парче шунка

Тренировката беше

40 мин. умерено кардио

Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на ръцете напред
бицепсово сгъване/разгъване
трицепсово разгъване
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
хиперекстензии
извивки встрани с дъмбел

(всичко по 3-4 серии, 8-12 повторения, с много жалки за стандартите на този форум тежести; ако ми видите кекавите ръчички ще разберете)

няколко вида крънчове, всичките 3х15,
планкове по 30 сек межу сериите
преси на машина 3х8 (35кг), 2х8 (40кг)
преси на машина (но тази беше хоризонтална, напрегна ме несравнимо повече) 3х5 (тежест - дискове, общо 7,5 кг)

Не разбирам откъде тази огромна разлика в тежестите?!

стречинг

чаша мляко след тренировката =)

09.01.2012 - нетренировъчен

закуска чак около обяд: кис. мляко, сметана, малко боровинки, кокосови стърготини и настърган шоколад (около 200г), и кафе

20:30 яйца по панагюрски

междувременно шепа ядки и доста чайове.

Все още пълна липса на апетит. Не мога да си го обясня, аз съм такъв долен чревоугодник по принцип. Напълно е възможно ученето по финанси и право да ми убива апетита. А като съвсем понаближат изпитите вероятно ще започна да слабея от мъка по пропуснатите възможности да изляза с приятели.

Между другото, втората половин година от 2011 пушех много. След лятната ми сесия миналата година се оказах пропушила, започнах веднага да пуша по кутия, че и повече на ден, много силни цигари. От 2-3 седмици не съм пушила, не мога да кажа, че ми липсва, или че има моменти дори, когато изпитвам някакво непреодолимо желание да запаля цигара. Макар и само 6 месеца пушене, и въпреки това миналата година кашлях много по време на кардио тренировките. Странно, че мина така бързо, но в момента въобще не се закашлям, затова смятам да започна повече да тичам на пътечката и по-рядко да се качвам на крос тренажора =) Всъщност пътечката ми се вижда най- , да не кажа единствения смислен, уред за кардио... Или поне това натоварване е единственото, което истински усещам. Ще се опитам да стана по-издръжлива!

Приятна вечер на всички, ако въобще има още будни :)

ПП: Току що се премерих. За съжаление разполагам само с някакъв шано хартиен шивашки метър с дължина 65 см, затова и някои мерки липсват.

Мнението беше редактирано от Athina на 10.01.12 03:57.

13.01.12
01:44

10.01.2012

10:00 2 препечени филийки сър сирене крема, домат, шунка, ситно нарязан магданоз; кисело мляко с извара, боровинки, мед, кокос, шоколад (ок. 200г)

18:30 пуешка пържола (150г) с гарнитура варени картофи с чесън и копър;

по-късно: 100 г ядки микс (бадеми, орехи, лешници, кашу, бразилски орех)

Тренировката беше доста разнородна, за всяка мускулна група по нещо, като се стараех да не правя повече от 2-3 серии х 8 повторения; общо около 2 часа.

11.01.2012 - нетренировъчен

11:00 сандвич с айвар, шунка, френско сирене някакво, краставица, лист зелена салата; 2 чери домата; сирене котидж; маслини; 100 г кис. мляко с боровинки, бадеми, мед, кокос И! портокалов сок - много вкусно :)

20:00 150г пуешка пържола, 1 авокадо, овкусено с лимон, домати, 50 г козе сирене

по-късно: 100тина грама ядки микс

12.01.2012 - нетренировъчен

08:30 кафе с мляко

13:00 2 преп. филийки с шунка, крема сирене и маслини

20:00 150г пангасиус, запечен с подправки, няколко вида сирена и домати

22:00 хамбургер от МакДоналдс; малко шоколад (”Линдт”, 70% какао)

———-

Отвратително. Трябва да почна да ям. А никак нямам апетит. Предполагам, че това е и причината толкова време да ми трябва да се възстановя след тренировка. Но винаги като започне ученето преди края на семестъра режимът ми се обръща, а храненето ми никакво го няма... По принцип готвя с удоволствие, но някак си като знам колко работа имам за вършене винаги ям на крак.

Social eclipse starting NOW. Само месец и половина докато животът ми започне отначало :D

17.01.12
13:22

13.01.2012

единствено хранене за деня:
20:00 паста с няколко вида сирена и шунка;
после “парти”, което се равнява на 3-4 малки “парти кюфтенца” да ги наречем, и 2 големи уискита с много лед

през деня: чайове, кафе и тренировка.

Тичане 12 минути на 10 км/ч, с моето неподготвено тяло щях да си изплюя белите дробове. Иначе към тези 12 минути имаше още няколко тичане на по-ниска скорост, както и бързо вървене. Иначе абсолютно неструктурирана тренировка, основно упражнения със собствено тегло и гирички.

14.01.2012 - нетренировъчен

сутринта: кафе с мляко х 2

22:00 200 г ядки микс; около 150г пилешки хапки, 50г козе сирене, домати, краставици като гарнитура; 50г млечен шоколад

15.01.2012

през деня: 100г шоколад и 3 кафета;

Тренировката беше кардио: 20 минути велоергометър (умерена интензивност) + 45 минути пътека ( 5 минути вървене, след това 30 минути тичане 7,5 км/ч - гордея се със себе си, - 10 минути вървене).

за вечеря: разкошно домашно суши и палачинка с лешников крем и кокосови стърготини =)

16.01.2012 - нетренировъчен, но първи работен на новото място

08:30 кафе; 2 препречени филии с филаделфия и пушена сьомга;

12:30 пуешко печено с варени зеленчуци

13:30 кафе в офиса

17:00 кафе с 20тина грама шоколад вкъщи с една приятелка

19:30 пил. гърди, запечени с доматен сос, моцарела и кашкавал; задушени зеленчуци със синьо сирене; зелена салата; 2 чаши кола (блааа, никак не ми е вкусна, но съм установила, че по-успешно ме държи будна от кафето, а трябва да се учи);

по-късно: 100 г ядки микс

Първи работен ден, общо взето нищо не правих, отидох за няколко часа, и да исках нямаше как да остана, понеже все още нямах акаунт, за да мога да се логна в системата. Та седях при шефа ми и го гледах как обърква една ексел-таблица. Все още не мога да реша дали е гениален и разсеян или просто е кръгъл идиот. Иначе е мил поне. Позицията е добра, определено ще науча много, но нямам добро усещане за фирмата като цяло. Ще я видим тая работа.

———

Възнамерявам да наблегна на тичането. Както вече казах, иска ми се да стана по-издръжлива. Освен това машините нещо започнаха д ами омръзват. Предполагам, че пътечката е просто поредното нещо, по което се увлякох :) Мисля и да наблегна на упражненията със собствено тегло и свободни тежести, напоследък ги включвам във всяка тренировка ( не знам каква част съм споменала, защото след като допълня дневника си обикновено установявам, че съм забравила нещо), и забелязвам по-бързи резултати.

Казаха ми, че съм тичала изключително грациозно. Това е вторият най-як комплимент, който са ми правили след “Имаш най-сладките уши на света” :D Не мисля, че това може да бъде изместено от първото място =)

От същата серия: една приятелка ме пита дали всички българки сме били толкова слаби, защото аз и българките, които познава около мен, сме били много елегантни 8-) Ама естествено, че сме... :)

———

От няколко дена всяка сутрин се будя с болка в прасците. Всъщност я усещам целодневно, все едно мускулът ми не може да се отпусне. Но най-лошо е сутрин, ставам от леглото И НЕ МОГА ДА ХОДЯ от нещо средно между болка и схващане.

Мнението беше редактирано от Athina на 17.01.12 13:22.

20.01.12
00:52

17.01.2012 - нетренировъчен

кафе с шоколад приятна компания

13:00 2 препречени филии пълнозърнест хляб със сьомга и лимон; 200 г кашу

21:00 пилешко с дом. сос (около 200г)

18.01.2012 - Тренировка: 60 минути велоергометър = 28,1 км

кафе с мляко;

14:00 останалото от пилешкото с доматения сос

14:30 кафе с мляко, цигара и комшии;

21:00 зеленчуци на пара, поръсени с пармезан; айвар; извара с подправки, ситно нарязани маслини и капка зехтин; малко майонеза

22:00 100 г ядки микс

19.01.2012 - нетренировъчен

07:30 кафе

През работния ден: 2х капучино

20:00 спаначена супа

23:00 4 малки препечени филийки пълнозърнест хляб, намазани с домашно гуакамоле и поръсени с пармезан

——-

Обещавам си, че от март ще започна да ям нормално.

Явно като уча или преяждам с ядки, или препивам с кола (като наближат изпитите - кола+уиски).

С радост установих, че в резултат на активните ми тренировки с гирички вече имам някакви що-годе оформени бицепси (party)

24.01.12
01:07

20.01.2012 - нетренировъчен

07:30 1с.л. овесени ядки с кис. мляко, настъргана ябълка, канела, мед, какао, бадеми и кокосови стърготини

13:30 2 (нещо като) кюфтета, в които имаше повече черен пипер отколкото кайма, с гъбен сос, в който имаше повече черен пипер отколкото гъби, и  Eierspätzle (никаква идея как да го преведа)

19:00 2 препречени филийки с гуакамоле и пармезан;

22:30 спаначена супа

21.01.2012

09:00 кафе с мляко

15:00 кафе + 100г макадамия + 200 мл пробиотичен йогурт

19:00 4 малки принцеси с кашкавал

По-късно рожден ден, сиреч: 100 уиски, 100 малибу, по една чаша червено, бяло вино и розе, и кола за разредител на по-твърдия алкохол.

Тренировката не я помня много много, ключов момент беше, че срещнах един познат във фитнеса, та се запознах с техниката на мъртвата тяга =) По-малкият лост (15 кг) ми е значително по-удобен, не съм слагала дискове.

22.01.2012

Сутринта нямах време за кафе, отидох директно на фитнес. Затвърждаване на техниката на тягата + първи опити клек. Как го кривях само тоя лост първите 2-3 серии!! Направо ме беше срам от мене си! Така де, серии, май максимума ми беше 5 повторения... Пробвах и с по-големия лост, но ми идваше твърде тежък. Във всеки случай имаше осезаема разлика накрая, смятам, че като за начало беше добре.

Колкото до тягата, там сложих още 2.5 кг, добре ми беше като тежест. 20-те килограма още са ми абсурдни обаче.

Излязоха ми мазоли на ръцете от набиранията. Изброих шест. НЕ Е ЯКО.

12:00 Аспирин. По принцип не пия, но този път много прекалих с повторенията на тягата, клека, а и с набиранията, освен всичко останало, така че реших да изпия един.

14:00 100 гр печена бяла риба с гарнитура моркови и картофи на пара, овкусени със зехтин и балсамико;

20:00 2 препечени филийки, намазани с филаделфия, красиво окрасени със ситно нарязани маслини и див лук, както и домат; 1 препечена филийка с масло, шунка, лук и домат;

Общо през деня 100 гр бразилски орехи, докато симулирах учене.

23.12.2012 - нетренировъчен

Имах доброто желание да ида на упражнение, но като стигнах заличката беше пълна и нямаше места, така че просто отидох до центъра и си купих фитнес ръкавици. Доволна съм :)

12:30 Обяд: малко варени картофи; Салата - риба тон, чушки, сирене фета, зелена салата, краставици, домати, сусам и тиквено семе

16:00 100 гр бразилски орехи

20:00 печено пилешко в бира (около 150 гр), извара с маслини, зехтин и див лук (около 200 гр), домати със зехтин и пармезан, 50 гр пушено сирене

Преядох. Отдавна не беше ми се случвало, но никак не обичам да оставям храна в чинията :D

——————————-

Всички около мен са втрещени, че се оптивам да “вдигам щанги”. Ужасно. Щяла съм да стана културистка. Грозно щяло да бъде, и, цитирам “Ти сега какво, нацепена батка ли искаш да станеш”. Никак не ми отивало. Явно твърде много ми личи, че наистина съм се въодушевила, и приятелите ми се притесняват, че ще изпадна в някаква крайност. Като се абстрахираме от факта, че това е абсолютно безпочвено притеснение, съм убедена, че утре няма да се събудя с фигурата на Шварценегер.
Че те бяха и изненадани като тръгнах на фитнес, нямала съм била нужда. Все едно човек трябва да чака положението да стане неспасяемо, преди да започне да полага някакви усилия.

В тая връзка, много ме учудват жените в моя фитнес. Е, ако си на 20 години, и си 70 кила чиста сланина, и си сключил договор за едногодишен абонамент (няма друга опция), нямаш ли поне малко мотивация да се стараеш повече по време на тренировката, вместо да подскачаш 1 час на крос тренажора, като в същото време водиш съвсем спокоен разговор със също толкова дебелата си приятелка. Ама ей така, без да се задъхаш дори.

От утре започвам да уча наистина сериозно!

Мнението беше редактирано от Athina на 24.01.12 01:08.

25.01.12
22:25

24.01.2012 - нетренировъчен

11:00 кафе и шоколадова бисквитка

13:00 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с масло, шунка, домат и див лук

17:00 задушени зеленчуци (300г)

18:00 100г бразилски орехи и 50 г шоколад

20:30 150 гр пилешко, мариновано със соев сос, мед и лимон; краставица; парче синьо сирене; извара

25.01.2012 - нетренировъчен

09:30 2 препечени филийки със сьомга и лимон; кафе с мляко

В офиса 2-3 кафета и никакво време за обяд.

17:00 - 19:00 Тотално безсмислена лекция.

20:30 кюфтета; задушени зеленчуци със синьо сирене (300г); 50 г бразилски орехи

——————————

Така ми се ходеше до фитнеса, за съжаление вчера все още не бях се възстановила, а днес нямаше кога. Сега се наливам с кола, за да не заспя.

Попаднах на това и първата ми асоциация бяха някакви мои стари снимки от морето. Нали сега се борим за старата форма ;)

Аз, едно време. Към настоящия момент промяната не е кой знае колко голяма, около 2 кила отгоре - малко повече дупе и малко повече бедра.

Мнението беше редактирано от Athina на 25.01.12 22:26.

08.03.12
13:47

Ето ме и мен, отново.

Сесията ми свърши преди седмица, но ми трябваха няколко дена, за да си отспя след нея. През февруари не съм писала, защото съм била общо 3 или 4 пъти в залата, и да си кажа честно, така или иначе не беше особено паметно. Разбира се, сега тренировките започваха с пълна сила. Залагам на комплексни тренировки, защото (отново) съм излязла от форма и не мога да понеса твърде голямо физическо натоварване без после да не мога да мръдна 3 дена от вкъщи заради мускулната треска.

Що се отнася до храненето, напоследък само закусвам (към 7 сутринта, 2/3 бъркани яйца с кашкавал и я шунка, я няколко чери доматчета) и вечерям (6/7 вечерта - обикновено месо и сурови зеленчуци). Тези 12 часа не са малък прозорец, но държа дебело да подчертая, че това не е някакъв съзнателен опит да гладувам! Наистина не изпитвам глад, дори понякога имам чувството, че мога да изкарам много повече време без храна, напоследък дори се случва притеснително често - в рамките на две денонощия единствено да хапна нещо леко, да речем салата, и то насила, защото знам, че трябва. Чувствам се много по-добре така, не преяждам и не усещам тежест в корема, което е общо взето почти постоянно състояние в последните години. Това минава ли за циклично хранене?
Освен това -> Явно съм единственият човек на тази планета, който не е започнал да яде от скука след като е спрял цигарите...

Наистина съм се мотивирала да постигна някакви резултати, и това не отнесено към кантара и метъра. Искам да вляза в добра спортна форма, НАИСТИНА добра форма, и да живея по-... чисто. Убедена съм, че останалото ще си дойде само :)
Дневникът ще е основно, за да следя доколко следвам целта, евентуално да мога да отбелязвам нови постижения (а дано!), и да понасям градивна критика ;)

В следващите 1/2 седмици едва ли ще имам по повече от 3 тренировки, както вече уточних, физическата ми подготовка надали ще го позволи. Смятам обаче да започна да тичам сутрин, когато времето го позволява. И на това няма да издържам много в началото, но какво пък, трябва да се започне отнякъде.

Липсва ми лятото!

И, разбира се > Честит празник на всички дами!

09.03.12
22:01

Явно изкарах денонощие и половина почти без храна, без да го преживявам особено тежко. Вчера - закуска омлет от 2 яйца и кашкавал, 3 шайби шунка, и вечеря 100тина грама фъстъци и 2 коктейла. Тази сутрин нямах много време, така че закуската беше малко кисело мляко, последвано от кисел ден. Вечеря - 2 наденички и задушени зеленчуци със сметана и синьо сирене. Не беше особено голяма порция, но определено не можах да поема повече храна.

Откакто се ровя в този форум доста съм се фокусирала върху храната. Много ли е, малко ли е, какъв й е съставът. Гледам хората (така де, дамите) какви проблеми си докарват с неядене, и наистина се стряскам. А като види човек гореописаното “меню”, какво надценяване и неточност!, и за мене ще си каже същото. Успокоявам се с факта, че имам енергия, упорито продължавам да си спя по 5 часа на денонощие, пак тръгнах на фитнес (всяка тренировка е последвана от 2 дена почивка, явно не мога повече  на този етап) и не съм започнала да припадам по улиците.

Днес ще се постарая да си легна по-рано.
Но преди това ще се съберем с една част от съквартирантите ми да пийнем по чаша вино. Едната ми съквартирантка май е скъсала с гаджето си, надявам се да не започне пак да ме увещава да я придружавам по някакви ирландски барове. Не знам там кое е по-жалка гледка, само момиче на бара, или две момичета на бара. Знаете какво имам предвид.

Утре сутрин фитнес (nlove9)

11.03.12
01:44

Е, тренировката не беше сутринта, сутрин технически нямаше. Вероятно заради сбирката със съседите.

Събудих се към обяд, хапнах

13.00: 2 бъркани яйца с кашкавал и дом. сос, 1/2 авокадо, домати, сирене, маслини
Мотане и разни приятни неща.

Към 22 часа тренировка (общо 50 минути):

с всяка ръка:
бицепсово сгъване 3х8 (5кг)
трицепсово разгъване 3х8 (4кг)
раменни екстензии 2х8 (3кг)

напади със собствено тегло напред (редувано) 2х20
напади със собствено тегло странични (технически пак редуване, сменях тежестта от единя крак на другия) 2х15
клек със собствено тегло 2х20
глутеус ритници 3х15

хиперекстензии 3х15

на всяка страна:
извиване встрани 2х12
извиване встрани с тежест 6кг 2х12

повдигане на крака от тилен лег 2х8
вертикално повдигане на крака от стенд 4х8

аддуктор 1х10 (40кг)
абдуктор 1х10 (40кг)
лег преса 1х10 (40кг)

странични крънчове 2х15 на всяка страна
още разни крънчове - около 60 бройки
коремни преси на машина 3х8 (35кг)
коремни преси пак на машина, но хоризонтална 3х5 (15кг)

глутеус мост 2х15
планк 2х30сек.

набирания 2х8
кофички 2х8
- и двете на машина, с помощна тежест 100 кг

Общо взето това е, най-много да съм забравила 1-2 упражнения.

След тренировката чаша прясно мляко

00:00 наденичка запечена с кашкавал, зеленчуци със сметана, 1/2 авокадо, домати, синьо сирене, кетчуп

Снимки прилагам, за да добиете представа за количествата, не като образец за някакъв своеобразен кулинарен връх.

Иначе какво друго? Разочарована съм от приятел, и от вчера насам се чудя накъде ще отиде цялата работа, ако нещата продължават по същия начин :(

12.03.12
00:16

11.00 2 препечени филийки, намазани със смес от разтопени сирена, сметана и подправки; домати, краставици; купичка кисело мляко с ябълково пюре, един банан, ленено семе и кокосови стърготини

15:30 пилешки хапки, сладка царевица, 1 авокадо, сирене, запечено с подправки (много вкусно, препоръчвам!)

16:00 кафе с 3-4 бонбона After Eight, и тях ги препоръчвам на който не ги е опитал!

18:00 чай с мляко и мед

И цял ден ми се яде някакъв боклук, не сладко, а чипс или знам ли и аз какво... Добре, че всичко е затворено в неделя и, ща-не ща, ще пропусна. И по-добре, дори не съм гладна, собствената ми непродуктивност очевидно ме подтиква към ядене.

Днес говорих със сестра си (скоро става на 17), и много се притесних колко изкривени представи има за това къде е границата на здравословното отслабване. Според нея тези манекенки - точно това бяха снимките, които обсъждахме - са “слабички, но са си супер, и изобщо не са кльощави, а чак пък анорексички?!”:

http://www.instablogsimages.com/images/2006/11/30/italy-wages-war-against-anorexic-models_14.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/316217_10150331868738366_339655733365_8223352_339695676_n.jpg

Тя засега не се е напъвала да отслабва, това би било истинска катастрофа при нейните 46 кг, но наистина се стреснах докъде може да се стигне ако реши! Искрено се фрапирах, че има хора, които все пак намират такъв един външен вид за естетически, дори като се абстрахираме от последиците за здравето.

13.03.12
16:32

12.03.2012 (нетренировъчен)

08.00 2 бъркани яйца с много кашкавал
19.00 Пилешки хапки (около 100г) с нескромно количество кетчуп и майонеза, сирене на печка (160г), домати, краставици, лъжичка босилеково песто

Тук е мястото да отбележа, че като ходих да пазарувам за първи път от доста време (откровено казано не си спомням някога да се е случвало всъщност), се ограничих от храна - а именно, 2 малки ужасно мазни шоколадови понички. Казах си, че, айде, и без тях мога да мина. Купих си обаче две райски ябълки, никога не бях опитвала.

19.30 райска ябълка
>> силно препоръчвам на всички момичета, които не могат да живеят без сладко и шоколад.
Макар и не много голяма, една райска ябълка успя успешно да ми убие всякакво желание да хвана кутията шоколадови бонбони. Е, аз не съм от хората, които се друсат с шоколад, но по принцип хапвам по 1-2 парченца на ден, с особен кеф, когато е с кафето!

Равносметка за деня - едно кафе. В последния месец, по някакви необясними за мен причини, почти не пия кафе. Дори през сесията обикновено съм кофеиново чудовище, този път не беше така.
Друго интересно наблюдение е, че откакто спрях цигарите, сиреч от НГ насам, резултатите от тренировките, доколкото съм тренирала де, идват доста по-бързо. Аз не знам доколко е правилно изобщо да се определям като пушач, но през втората половина на 2011 си пушех по кутия, кутия и половина много силни цигари на ден. Все пак явно не съм развила някаква особена зависимост след като ги спрях отведнъж и не ме тресе някаква абстиненция.

< Лично мини предизвикателство >

да се вкарам във възможно най-добра форма до 20.04. Ако съм доволна от резултата и напредвам, МОЖЕ и да се възнаградя с нещо, на което отдавна се каня, ако разбира се имам парите, и, по-важното, ако най-накрая реша, че ми се дават. Леле. Никак не звучи мотивиращо така написано. Добре, че имам и други стимули!

14.03.12
00:39

13.03.2012

08.00 2 бъркани яйца с кашкавал и 3 шайби шунка (50-60г)
18.30 зелена салата; пилешко със зеленчуци, задушено в сметанов сос със синьо сирене - получи се някаква обидно малка порция, затова + 1 банан

Тренировката продължи 40 минути, общо взето същата като гореописаната, само малко съкратих упражненията за корем. А, да, и упражненията за бицепс вече ги правя с 6кг гирички (party) Малка победа! В началото и единичките ми тежаха =)

23.30 чаша прясно мляко. Четох, че било хубаво след тренировка.

16.03.12
13:06

14.03.2012 - нетренировъчен

08.00 1 авокадо, 3 шайби шунка (ок. 60г), сирене на печка - 160г (= приблизително 600 калории според етикета)
18.00 забърках някаква манджа със зеленчуци, нахут и доматен сос, доста къри и 2 миниатюрни изсушени люти чушчици, на мен обаче все пак ми дойде твърде пикантно, затова една порция и 3 филии пълнозърнест хляб

21.00 чаша чай и 100тина грама шоколад

1х виенски меланж на работа

15.03.2012 - нетренировъчен

08.00 2 яйца с кашкавал, купичка кисело мляко с ябълково пюре, ленено семе и кокосови стърготини
18.00 пилешки хапки (предполагам около 100г), сладка царевица (150г), огромна купа зелена салата
За десерт 3-4 шоколадови бонбона

1х капучино на работа

Не знам какво ми става последните дни. Всъщност не знам защо се чудя какво ми става, по някаква причина не мога да се наспя качествено и ми се доспива, ама наистина ми се доспива, към 20.30. Заспивам (сравнително) късно - към 12-1 през нощта, като се има предвид, че ставам към 7.30, макар че wild life-a в стаята ми не ме оставя да спя след изгрев слънце. Не че това ми пречи уикендите! Да не говорим, че усещам как ме стресира самата мисъл, че ще ми звънне будилника. Може би защото в събота и неделя не си навивам алармата, все пак спя спокойно тогава.

16.03.12
13:12

:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1