05.05.11
13:13
Здравейте! Реших да напира и аз едно кратко ревю за тези два продукта които пих до преди около седмица.
Да започним с стажът ми в залата - Тренирам по-сериозно от около 2-3 години, ще ви излъжа колко точно. Имало е периоди на спиране на тренировките (но малки) имало е и периоди когато съм тренирал само по лостове (заради дисковата ми херния)
Продуктите както е споменато са Size On и MyoFusion. Това са креатинова матрица и протеинова матрица на фирмата Gaspari nutrition. Преди да ги използвам съм пил и други протеини и креатини (както и креатинови матрици). Ще акцентирам повече на креатиновата матрица тъй като мисля ,че тя би ви била по-интересна. Преди съм пробвал и друга подобна на конкурентната фирма BSN тяхния продукт е Cellmass, но от него останах изключително разочарован.
Избрах тези 2 продукта тъй като от както се помня искам да качвам килограми ,но все не ми се получава.. А имаше много хубави неща изписани за тях, с 2 думи просто реших да ги пробвам от любопитство (а и бяха на промоция).
Очакванията ми както винаги бяха много големи, но въпреки това успяха да се справят добре с тях (поне в сравнение с други продукти които съм пробвал)
Общо съм изпил по 1 кутия от всеки продукт.
Сега същинското ревю:
Първо ще коментирам Креатиновата матрица Size On
Цена: 9/10.
Според мен цената е добра ако я хваниш на промоция. Аз го взех за 92 лева мисля и ми стигна за почити 2 месеца. Все пак се пие само повреме на тренировка и при едина програма от 3 тренировки на седмица е перфектен.
Вкус 5/10
Не мога да си кривя душата. Не беше най-добрия вкус на земята определено, има много силен сладък вкус (който на мен не ми е особенно приятен) , което не е много приятно докато тренираш. Някак си те кара да пиеш още и още... Затова давам средна оценка.
Разтворимост 5/10
Не мога да кажа ,че се разтваря добре, даже напротив. След като трябва да ги пиеш през цялата тренировка това значи поне 30-40-50 минути да стои и да те “чака” в същото време леко се оттаява и отгоре е някакво безвкусно а долу е по-концентриран и трябва да се “клати” всеки път преди да се отпие от него.
Сила 10/10
Това е първия продукт от когото чувствам наистина прилив на сила. Навсякаде в всички видове упражнения.
Прост пример Лег - в началото на “цикъла” правех с 80 кг 3та серия около 6-7 повторения. В края на “цикъла” правех с 85 кг 3та серия около 7-8 повторения.
Издръжливост 8/10
Да добре се справя и с това. Въпреки ,че накрая на тренировките сякаш изведнъж ми изчезва енергията , но това най-вероятно се дължи на притеснение, тъй като винаги имам по няколко курсови които ме чакат вкъщи.
Мускулен разтеж 9/10
Не съм качил килограми, но като се видя в огледалото мисля ,че забелязвам разлика. Дали си го втълпявам или не не мога да преценя, но това е мое лично мнение.
Странични ефекти: При мен не са се усетили такива. Нито проблеми с корема ,нито нещо по-сериозно.
Обща оценка: 9/10
Определено останах доволен. Попринцип съм доста критичен към добавките тъй като имат страхотни представления а накрая няма нищо общо с тях. Но този продукт определено действа ! Силата която ми даде не го е правил нито един друг продукт.Пил съм Cellmassи други по-”проси” креатини, но не съм усещал абсолютно никакъв ефект от тях. Възстановяването също е на ниво, тези 40 грама захар от които всеки се оплаква и за които бях чел толкова много преди да го купя, не са минус а напротив от голям плюс са. Все пак повреме на тренировка ни трябват бързи въглехидрати които да повишават тонуса и силата. Не съм качил никакви мазнини определено. А за килограми започнах 70кг а последно като се мерих бях 69, но при мен килограмите са много голям проблем. Диетата ми е била с прием на протеин около 120-130-140 грама (без протеина на прах) а него го пиех всеки ден по 2 пъти. За въглехидратите не мога да кажа с точност общо взето всеки път различно ,но горе долу по 5 филийки пълнозърнест хляб + някаква манджа в стола :D било то мусака или пиле с ориз и сутрин овесени ядки.
Като цяло съм много доволен от този продукт. Препоръчвам го на всеки който си търси добра креатинова матрица. И задължително преди да го купите се поразровете из интернет за да намерите най-добрата цена ;)
Сега за протеина MyoFusion :
Цена: 7/10
Нe e ефтин определено. Но пък на промоция е поносим бях го взел за 87 лева или нещо подобно.
Вкус: 6/10
Вкусът беше млечен шоколад. Нищо особенно, пил съм протеини с пъти по-добри вкусови качества.
Разтворимост: 3/10
Много зле!! Определено! Не един път са оставали части от протеина в дъното на шейкъра които трябва да ги разбърквам ръчно с някаква бъркалка.
Обща оценка: 7.5/10
Преди него пих протеина на BSN Syntha-6 който е конкурента на пазара и мога да кажа ,че бях по-доволен от него, въпреки ,че е по-скъп. Но все пак разликата е доста малка това което пиши за Фюжъна ,че има дълготраен вкус е наистина така, когато го изпиеш ако не ядеш нищо друго го усещаш доста дълго време. И двата протеина засищат сравнително добре. Хубавото при този вид протеини е ,че са микс от няколко вида протеин и се усвояват с различна скорост ,така че могат да се пият по-всяко време. Аз например когато ме мързеше или просто не ми се ядеше извара преди лягане пих Фюжън.
Абе като цяло не е лош протеин. Няма да збъркате ако си го вземите.
Надявам се съм ви бил полезен. Успех в покупките.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.05.11 18:27.
05.05.11
16:08
Интересно - при мен myofusion шоколада се разтваря много добре (не е като синтата, но все пак).
А sizeON е много сладък, но ако прочетеш на опаковката - пише до 900 милилитра вода. Аз си го правя с литър вода и ми е идеален на сладост. За клатенето потвърждавам.
05.05.11
18:23
Size on не съм пил, но протеинчeто наистина си го изгаврил с това “ревю” :D
Все пак мнения си трябват за продуктите и е похвално, че си се постарал, но не го наричай ревю - много е ангажиращо
Изобщо не харесвам ревюта от типа харесва ми 10/10 не ми харесва 8/10 .. и защо е тази десетобална система ? За да пишим само 8/9/10 ? А и трябва да сме малко критични защото на всички всичко им харесва накрая някой си купува нещо и какво ? На опаковката пиши ,че ще му даде адската сила много килограми а всъщност това не се получава.
Не мисля ,че съм казал нещо кой знае колко лошо за протеина. И отново казвам на мен ми хареса ,но бих избрал синта-та (разликата в момента е 3 лева.)
А вкуса на сайз-а ами пълня догоре шейкъра.. и едвам го отварям като се разпени без да капни.. Възможно е и да е това проблема, но все пак вкусът не е най-добрия.
06.05.11
00:29
Също гласувах с НЕ за ревюто! Все едно аз да седна да правя ревю на CLK, като съм се возил веднъж на него. Интересно ми е някой да сподели кое в ревюто му е харесало? Не може пълен лаик да прави ревю на хранителни добавки, при положение, че опита му в тази част от фитнеса е трагичен, а постовете му тук във форума говорят ясно за нивото му. Достатъчно ми беше да прочета оценката за Синта 6 :D
MyoFusion млечният шоколад има проблем с разтворимостта,сега пия с фъстъчено масло и се разбива без проблем и много лесно,но когато пиех шоколад и аз имах същият проблем,може просто да сме пили от една и съща партида или проблема да е в този вкус.
Оценката за цена не ми харесва,на база на какво го оценяваш,в България в сравнение с конкурентите си е на една от най-добрите цени.
06.05.11
20:11
Пия milk chocolate и мога да кажа, че разтворимостта е повече от добра. При много малко количество вода съвсем спокойно си разтварям големи дози (в шейкър).
Хубаво си писал за вкуса на СайзОн, но не видях никъде кой си избрал?
Не знам защо толкова отрицателно се отнасяте към ревюто. Дава обща представа за продуктите и нещата, които може да ви интересуват. От друга страна правописът е потресаващ, а пунктуацията... я няма.
Някой хора май само като са видели автора и са дали НЕ ,но няма проблем.. На мен лично ми е писнало от позитивни приказки без никакво покритие (говоря за хранителните добавки) навсякаде ги хвалят а накрая нищо.. Мисля ,че трябва да сме по-реалистични. Какъв е смисъла всяко 2ро ревю да е пълно с УНИКАЛНИ оценки а накрая продукта да не струва ? Целта ми е да помогна на хора които искат да направят правилния избор и искащи да сравнят различни мнения. Също не видях никаде ,че трябва да си завършил журналистика за да пишиш ревю в този форум явно съм го изпуснал в темата с правилата за ревютата..
За вкуса на сайза беше портокалов ,но лошото впечатление при мен остана най-вече от силния сладникав вкус.
За Фюжъна и цената ами в сравнение с синта 6 най-вече които е малко по-скъп а лично на мен ми допадна доста повече и бих предпочел да дам тези допълнителни 3 лева за него.
На мен само едно нещо ми е чудно - какви са тия ревюта на протеини?! :D Е сериозно, всеки път като видя “ревю” сиреч някакви “мнения” дали “работи” или не ми става адски смешно. Как разбирате дали един протеин работи? Т’ва не е продукт с моментално видимо действие от сорта на буустърите например, нито пък е продукт, за който със сигурност можете да гарантирате, че ви е помогнал с резултатите в залата. Аз тия протеинови пудри ги приемам чисто и просто като небходимо количество белтъчини, които не могат да се набавят от храната ни по една или друга причина, като си взимам единствено суроватъчен, за да се подкрепям веднага след тренировка. И то както се и вижда, единственото, което може да се включи в “ревюто” е вкус и разтворимост. Ама на кого му дреме за вкуса? То ако си се хванал толкова сериозно с тоя “занаят” отдавна трябва да си спрял да избираш храната според вкуса й.
..мисля,че Pleasure го каза доста ясно,макар и да прозвуча чак грубо на фона на ревютата,които момчетата пишат в форума...Това не ти е ******* или ***** -да речеш,че усещаш ефекта след няколко приема.Но все пак-хубаво е да има ревю на продукти,спор в последствие...то така се ражда истината..
Айде,повече тренинг,отколкото писане пред монитора...:)
Модерация: Моля, без подобни сравнения в този форум!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.12 10:15.