Волейбол: Национална волейболна лига на България - Висша лига

Така... вероятно някои от вас знаят, че се занимавам с волейбол. Ще използвам най-безсрамно възможностите, които ми предоставя този форум, за да анонсирам мачовете от предстоящата надпревара за първенството на България във Висшата лига. Тази група представлява втори ешелон в българското първенство от общо четири нива, на които се провеждат състезания по волейбол у нас. В интерес на истината тази година силите на отборите във Висшата лига са доста по-изравнени и предполагам, че ще стане интересно първенство.

Тази година участващите отбори са:
- Добруджа (Добрич)
- Дунав (Русе)
- Изгрев (Ябланица)
- Миньор (Перник)
- Родопа (Смолян)
- Септември (София)
- Тетевен Волей (Тетевен)
- УНСС (София)
- Хайстер Волей (София)

Имам програмата за цялата група, ако някой има интерес - ще му я пратя.

Аз съм състезател на Хайстер Волей. Иска ми се да поканя всички, които имат интерес към този спорт и разполагат с малко свободно време през уикендите, на нашите мачове. Домакинските ни срещи се провеждат в зала Икономист (бившата Бонсист). Тя се намира от лявата страна на бул. “8-ми декември” по посока към Студентски град, преди сградата на УНСС (прилагам и карта за всеки случай). Забелязва се лесно, тъй като откъм улицата се вижда автосалонът на KIA Motors, който е част от спортното съоражение. Залата се отоплява, входът и достъпът до срещите е свободен. надявам се, че ще предложим нещо интересно като състезание и волейбол на прилично ниво.

Тази седмица започва първенството!

Кога?
На 22 октомври 2011 година (събота)

Къде?
Зала Икономист (бившата Бонсист)

В колко часа?
Мачът започва в 17:00 часа
(загрявката започва в 16:15 часа)

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - Миньор (Перник)

Надявам се, че ще се виждаме в залата! (sun)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.10.11 14:01.

Аз съм на линия в събота :)

Там сме :).

Само с две думи сега (скоро и по-подробно):

Искам да благодаря специално на всички приятели от форума, които уважиха мача на Хайстер Волей!
За мен лично беше безкрайно удоволствие и огромна чест!

Победихме с 3:1 гейма!

Така... сега (вече на спокойно) ще драсна няколко изречения за снощния мач. Получи се добре, определено. В отбора има нови хора, което принципно създава възможност за колебания в сработката и взаимодействието, но почти нямаше проблеми в това отношение. Смятам, че като цяло владеехме положението. Признавам, че очаквахме повече от отбора на Перник - познаваме ги и те могат повече. В крайна сметка, обаче, важно е какво показваш на игрището на официално състезание, а не какво си можеш на тренировка. Изпуснахме контрола само във втория гейм и съответно го загубихме. Между другото това се случи заради много рядко срещана в този спорт причина - силно се намали ефективността на нападението ни. При добре работещи други игрови елементи това е повече от странно и неочаквано, но... така се случи, факт. Нужно е да бъдем още малко по-агресивни с началния удар, за да се увеличи още ефективността на всички останали елементи. Все още допускаме неточности в леки ситуации, но за мое удоволствие - рядко. То е въпрос и на концентрация де...

Как е изглеждал мачът отстрани - по-добре да кажат тези, които ни уважиха в залата.
Искам още веднъж да им благодаря и се надявам да сме им показали нещо, което си струва!

Следващата събота играем с отбора на УНСС. Очаквам доста по-труден мач - те са доста по-опитен и корав отбор (спрямо Миньор), играят постоянно и са добре сработени. Разбира се, ние си имаме нашите възможности и категорично не мисля, че шансовете ни са ограничени, напротив. Двата отбора се познаваме перфектно и трудно можем да се изненадаме технически. Факторите, които ще определят събитията, са концентрация и ефективност на колективните действия на игрището. Не обичам да давам прогнози, надявам се отново да стане хубав мач и отново резултатът да е благоприятен за нас. С това желание ще излезем на игрището следващата събота!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.11 09:59.

И така... леко-леко преминава еуфорията от първия мач, време е да погледнем към следващата битка. Както казах в предишното си мнение, познаваме се добре с отбора на УНСС, едва ли можем технически да се изненадаме особено. Опитен и обигран отбор са, но не съм на мнение, че отстъпваме по някакъв показател. Със сигурност са по-корав съперник от отбора на Миньор (Перник), очаквам тежък и напрегнат мач. Ще надделее отборът с по-стабилна психика. Тренираме на едно и също игрище, но по програма те са символичните домакини в тази среща.

Кога?
На 29 октомври 2011 година (събота)

Къде?

В колко часа?

Кои ще играят?
УНСС (София) - Hyster Volley (София)

Ще ви чакам в залата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.10.11 08:38.

Ще подкрепим отново !

Резултатът от мача тази събота - УНСС (София) - Хайстер Волей (София) 3:1

С няколко думи - случи се единственият възможен негативен сценарий. Загубихме психологическата битка. Ако погледнем точния резултат от четирите гейма ще се види, че отборът на УНСС е спечелил цифром и словом 5 точки повече от нас за целия мач. Те, обаче, просто удържаха няколкото ключови момента в играта и с това спечелиха. Ако ние бяхме надделяли в тези моменти, резултатът напълно реално можеше да бъде същият, но в наша полза. Технически двата отбора са на едно ниво, но претендирам, че ние сме по-добре подготвени физически. Малкият детайл, който помогна допълнително на УНСС, беше по-стриктното спазване на тактическите указания на треньора. Те изпълниха в много по-голяма степен това, което техният треньор им беше поставил като задача. Ние не успяхме така точно да правим нужното. Това не означава директни грешки, но до голяма степен влияе върху организацията в играта на противника и съответно - върху противодействието срещу нея. Този фактор в някои от ключовите моменти им даде спокойствие и малко увереност. Ако някой има интерес, ще разкажа какво точно е разминаването в поставените тактически задачи и изпълнението им при двата отбора.

Иначе се надявам, че отново стана един хубав зрелищен мач. Тези, които дойдоха да наблюдават двубоя в залата, могат да дадат по-обективно мнение за това. Мачът си имаше всичко - хубави моменти, напрежение, обрати... мога само да съжалявам, че го загубихме. Категорично съм на мнение, че резултатът не отразява точното съотношение на силите на тези два отбора, но понякога в спорта е така.

Имам и един личен пропуск - твърде късно се сетих след мача да поканя на лимонада всички, които дойдоха в залата... при първа възможност ще се реванширам! (sun)

Предстои третият кръг от републиканското първенство на България във Висшата лига по волейбол.
Отборът на Тетевен Волей е с пълен актив от първите си два мача, след победи съответно над Изгрев (Ябланица) и Септември (София). Хайстер победи в първия кръг Миньор (Перник), но отстъпи инфарктно на УНСС във втория. Утре Хайстер приема в своята зала отбора от Тетевен. Мачът е зареден с емоции, тъй като всеки от двата отбора е максимално мотивиран да победи. Какво ще се случи? Предстои да разберем!

Кога?
На 5 ноември 2011 година (събота)

Къде?

В колко часа?

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - Инвестбанк Тетевен Волей (Тетевен)

Ще ви чакам в залата!

Резултатите от третия кръг на Висшата лига по волейбол:
Hyster Volley - Тетевен Волей 3:1
Родопа (Смолян) - УНСС (София) 0:3
Септември (София) - Добруджа 07 (Добрич) 1:3

Нашият мач се получи нервен и не особено качествен като волейбол. Беше много важно да вземем тези три точки, успяхме да го направим, но не изпълнихме достатъчно добре поставените задачи и бяхме припряни. Това ни създаде проблемите. Миналата седмица срещу УНСС играхме по-грамотно и качествено, независимо от това, че в крайна сметка загубихме. Отборът на Тетевен категорично не е слаб, но играта им зависи в прекалено голяма степен от ефективността на един състезател. Направихме всичко възможно да го неутрализираме, особено успешно го направихме в края на 4-тия гейм и съответно затворихме мача. Разбира се, гостите имаха претенции към съдиите, които допуснаха доста неточности (според мен и наблюдаващите мача - напълно по равно спрямо двата отбора). Това допринесе и за напрежението на игрището. Имаме още работа, за да коригираме малки недостатъци в играта ни... ако това стане, резултатите ще станат видимо по-добри. Трябва да станем по-постоянни в играта си. Интересно нещо е спортът - колкото и да му се иска на човек, практически невъзможно е да играе на максимални обороти през целия състезателен цикъл. Аз в този мач допуснах за момент емоциите да повлияят на решенията ми на игрището. Поех няколко не особено разумни риска, съответно - сбърках в някои от тези ситуации и това значително допринесе за загубването на третия гейм. Това е нещо, върху което задължително ще помисля. Нямам право на такива моменти.

За пореден път ми беше приятна бб-тиймърската компания в залата! (sun) Благодаря, Дами и Господа!

Тази седмица ни чака пътешествие - гостуваме в Добрич на Добруджа 07.
Очаквам много труден мач.

07.11.11
11:55

Супер готин беше мача, изпускат страхотна емоция хората, които не идват! Другия път по-голяма агитка от бб-тийм ;) че тия с тъпана от Тетевен малко прекалиха! А лилавките маратонки са жестоки ((:

Стана традиционно в сряда анонсирам мача в следващия кръг от първенството. :)

Тази седмица Hyster Volley ще гостува на Добруджа 07 в Добрич.

Какво направиха двата отбора до сега? Добруджа 07 почиваше в първия кръг от първенството, във втория победи Изгрев (Ябланица) като домакин с 3:0, в третия победи Септември (София) като гост с 3:1. Hyster Volley победи с 3:1 като домакин Миньор (Перник), загуби като символичен гост със същия резултат от УНСС (София) и надделя отново с 3:1 над Тетевен Волей (Тетевен).

Очертава се интересен и тежък мач. Отборът на Добруджа 07 играе силен и грамотен волейбол, а в този мач ще бъде и домакин. Hyster Volley гледа към победата във всеки двубой. Надяваме се факторът разстояние да не окаже влияние върху физическото ни състояние (повече от 450 km път е все пак).

Този кръг има и друг интересен мач - УНСС (София) приема Дунав (Русе).

Макар че съм заклет фен на Добруджа ви пожелавам късмет и нека се получи добър мач ! :)

Така-а-а... както всеки понеделник напоследък, ще драсна няколко изречения за събитията от мачовете през последния изминал уикенд.

За съжаление нашият отбор отново отстъпи с незначителна разлика - този път като гост срещу отбора на Добруджа 07 (Добрич). Повече информация за мача можете да прочетете тук. Получи се хубав мач - тежък, напрегнат и интересен. На практика почти през цялото време играта вървеше точка за точка. Домакините показаха доста грамотен волейбол и много добра организация, а ние отново не успяхме да се наложим в няколко ключови ситуации и това определи резултата от мача. Статистиката показва, че момчетата от Добрич са постигнали едва 4 точки повече от нас, но... явно когато е трябвало. Доволен съм от играта, особено като имам предвид, че преди мача пътувахме 500 km… мисля, че силите са напълно равностойни като физика и техника. Не съм доволен от резултата, разбира се, но в момента нещата стоят така. Може би още малко отборна воля не ни достигна, за да постигнем успех (възможността за това беше напълно реална). Това се очертава като основната отборна характеристика, върху която трябва да работим - повече воля и единодействие във важните моменти. Явно там е малкото, което не ни достига в равностойните битки.

В друг мач от този кръг УНСС изненадващо леко отстъпи на Дунав (Русе) и то като домакин - с 1:3. Отборът на УНСС игра много разпиляно. В другия мач Септември (София) победи Изгрев (Ябланица) като гост с 3:1.

Кога?
На 19 ноември 2011 година (събота)

Къде?

В колко часа?

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - Изгрев (Ябланица)

Ще ви чакам в залата!

Дано се съберем ББ-тийм агитка ! :)

Така... направихме важна крачка в първенството - взехме бърза и чиста победа в мача срещу Изгрев (Ябланица).
Малко повече за мача можете да прочетете тук.

Ако трябва да съм искрен - доволен съм от резултата, но не и от показаното на игрището. Ясно е, че силни и красиви мачове се правят със силни съперници, но все пак... за мен играта беше постна и не особено красива. Отбор, който има претенции, трябва да изиграва такива мачове по друг начин - още по-категорично, с повече настроение и лекота. Искаше ми се да покажем по-красив и атрактивен волейбол за всички, които за пореден път бяха в залата... е, надявам се, че те ще ни дадат следваща възможност да им доставим удоволствие! :)

Кога?
На 26 ноември 2011 година (събота)

Къде?
Зала Септември (на стадион Септември)

В колко часа?
Мачът започва в 16:00 часа
(загрявката започва в 15:15 часа)

Кои ще играят?
Септември ProCinema (София) - Hyster Volley (София)

Ще ви чакам в залата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.11 11:27.

Аз няма да идвам, че ще ме гледат странно съотборниците като викам за вас 8-)

26.11.11
10:15

казано от Михаел Иванов на 26.11.11, 10:13:

Аз няма да идвам, че ще ме гледат странно съотборниците като викам за вас 8-)

Насра, а? :D

Е, задължително ли е да демонстрираш пристрастието си в залата? ;) Ти си знаеш...

Пошегувах се :). Бях в залата първия гейм, беше интересно. Явно след това сте ги натупали. Успех !

През изминалия уикенд мачовете приключиха с някои интересни резултати и нещата в тази група се заплетоха стабилно.

Ние (Hyster Volley) направихме следващата важна крачка, побеждавайки Септември като гости (малко повече статистически подробности тук). Получи се приятен мач и съм доволен, че надделяхме с категоричен резултат. Може би по-обективен коментар може да направи gips, който беше в залата както винаги (благодаря, gips!). В първия гейм бяхме по-неорганизирани и това се отрази на резултата, разбира се. Нататък нещата бяха в по-голяма степен под контрол.

Досегашният фаворит в групата - отборът на Добруджа 07 - загуби като домакин от Дунав (Русе) с 1:3. Със същия резултат Тетевен Волей загуби домакинския си мач с Миньор (Перник). Та първите 5 отбора в класирането сме с еднакъв брой точки. Остават 3 кръга до края на есенния дял, явно нещата ще се избистрят накрая.

28.11.11
20:49

В първия гейм бяхме по-неорганизирани и това се отрази на резултата, разбира се.

Отстрани ясно си пролича, че просто ги подценихте. Отборът на Септември ми се стори от по-млади момчета. Вие май очаквахте лесна победа и доста се стъписахте през първите 10-15 минути.
Отделно без да обиждам отбора ти мисля, че някои от съотборниците ти прекалено много се влияят от провокации и разни подвиквания. Това доведе до раздразнение и много индивидуални грешки, главно в посрещането и блокадата, която на моменти буквално липсваше. Така играхте и в началото на вторият гейм. А като добавим и откровено глупавите свирения на съдията /ние с теб успяхме даже да ги коментираме и след мача/...
С напредването на мача нещата си дойдоха на мястото. Постепенно се успокоиха нещата и доказахте, че там имаше само 1 отбор, който заслужава победата.
Коле не знам... На 4 мача съм присъствал - 4 победи. Веднъж не дойдох и вие взехте, че загубихте.

gips, имаш добър поглед върху нещата!

казано от gips на 28.11.11, 20:49:

Отстрани ясно си пролича, че просто ги подценихте.

По-скоро малко повече припряност, причинена от това, че ни трябваше задължително чиста победа. не всеки е готов да играе спокойно под такова напрежение, независимо от противника.

Вие май очаквахте лесна победа и доста се стъписахте през първите 10-15 минути.

Септември са неопитен отбор, но това категорично не ги прави слаб противник. В състояние са да объркат плановете на всеки в нашата група. Тъй като тръгнаха доста уверено (домакини са най-малкото), трябваше ни повечко време, за да се организираме правилно. Ние подходихме малко по-нервно от нужното.

Отделно без да обиждам отбора ти мисля, че някои от съотборниците ти прекалено много се влияят от провокации и разни подвиквания. Това доведе до раздразнение и много индивидуални грешки, главно в посрещането и блокадата, която на моменти буквално липсваше.

Място за обида няма, много си прав в наблюдението. Разпиляните мисли на игрището водят до разпиляна игра. Те, разбира се, тормозеха с начален удар другия посрещач... колкото и нескромно да звучи - мен ме познават много добре. Всичко това ясно показва, че спортната игра не е само демонстрация на технически умения, а и на контрол над психиката. Уменията да насочваш мислите си към играта, да поддържаш концентрация и да превръщаш емоциите в реални действия на игрището често решават мачове...

А като добавим и откровено глупавите свирения на съдията...

Този специално е отчайващо некомпетентен и просто е в състояние да направи пожар и в най-коректния мач. Рядък некадърник.

Коле не знам... На 4 мача съм присъствал - 4 победи. Веднъж не дойдох и вие взехте, че загубихте.

Кое не знаеш, бре?! :D От тук нататък лично ще те водя за ръчичка в залата! :D

Кога?
На 10 декември 2011 година (събота)

Къде?

В колко часа?

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - Родопа (Смолян)

Ще ви чакам в залата!

Господин Пиянде, скоро не си писал относно предстоящи събития. :)

Прав си, адаш, пропускът си е лично мой... просто се отнесох. :)
Последният ни мач от есенния дял на първенството завърши с изключително силна победа, която ни поставя в много изгодна позиция в класирането. В страни от категоричния резултат, по-важното беше друго - показахме не просто ефектен волейбол, а и много ефективни колективни действия. Волейболът е игра на грешки, но когато състезателите от един отбор взаимно компенсират неточностите си, тогава резултатите няма как да са лоши. Няма как да отлича нито един от моя отбор, защото всеки (включително резервите, които влизаха в игра) си свърши работата както трябва. Преборихме се с един много грамотно играещ съперник, при това - като гости. Та в онази еуфория съм пропуснал да драсна тук... :)

В момента първенството във Висшата лига по волейбол на България е в пауза. Мачовете ще започнат отново на 21 януари (реално след 2 седмици), отново в същата последователност, но при разменени домакинства. За първия си мач ние гостуваме на Миньор в Перник. Предстои да покажем, че не играем случайно така добре напоследък...

Ще ми е приятно, ако отново мерна bb-team-ърите около игрището! (sun)

Реално трябва да кажеш къде е тая зала, че да дойда да викам ! :)

Дори карта съм дал горе... :*

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.12 21:03.

Е нали ще играете в Перник ? Или нещо ми убягва ?

казано от Николай Георгиев на 08.01.12, 22:53:

Е нали ще играете в Перник ? Или нещо ми убягва ?

Ама така кажи, бре! Нищо не ти убягва!

21 януари 2012 година
Начало - 17:00 часа
Зала “Борис Гюдеров” (Перник)

Не знам точния адрес на залата, а само визуално как се стига до нея... :)

Ми да събираме агитката и да идваме да викаме :)

Така... направихме фал-старт в първия си мач от втория полусезон. Загубихме като гости от Миньор (Перник) с 3:0. Играхме слабо по всички параграфи. Домакините играха по-спокойно и успяха да намалят непредизвиканите грешки до минимум. Причините за слабата ни игра са много, една от които е твърде ниската ефективност на двамата посрещачи (единият съм аз). Нищо фатално не се е случило, стига да не допускаме подобни неща за напред. Тази седмица ни чака много тежък мач... готвим се, надявам се на най-доброто!

Дойде време да се опитаме да вземем реванш от колегите ни от УНСС!

Кога?
На 28 януари 2012 година (събота)

Къде?

В колко часа?

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - УНСС (София)

Ще ви чакам в залата!

За съжаление отново не намерихме правилния ритъм и загубихме този мач. Малко подробности - ето тук. Отборът на УНСС игра по-постоянно и дисциплинирано. Може би хората, които уважиха моя труд, отделиха от времето си и присъстваха на мача, ще дадат по-обективна оценка. Аз не съм доволен - волейболът, който показваме, не е толкова качествен, колкото ми се иска. Във всички случаи искам отново да благодаря на тези хора - за мен беше чест!

Какво ни предстои? Утре започва турнирът за Купата на България. В първия кръг наш съперник е отборът на Тетевен Волей, като ние сме домакини в този мач. Ако трябва да се придържам към стандартното анонсиране, трябва да напиша следното:

Кога?
На 1 февруари 2012 година (сряда)

Къде?

В колко часа?
Мачът започва в 19:00 часа
(загрявката започва в 18:15 часа)

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - Тетевен Волей (Тетевен)

Работен ден е, затова и началният час на мача е по-късен. Аз ще съм там, ще ми е приятно, ако отново видя BB-Team-ъри около игрището. :)

Позволявам си да “събудя” темата, защото в предстоящите дни започва новата състезателна година във Висшата лига по волейбол на България. През последните месеци направихме някои промени в отбора, най-важната от които е преместването на домакинствата от София в Благоевград. Няма да се отпускам в дълги обяснения защо взехме това решение, ако някой иска повече информация - с удоволствие ще споделя. Започваме един амбициозен проект за създаване на волейболна школа в този град, разбира се със съдействието на управата на града.

Надпреварата в тази група гарантирано ще е интересна, според предварителната представа за отборите и състоянието им. Смея да твърдя, че силите във Висшата лига са по-изравнени спрямо горния ешелон (Супер лигата) и предстоят любопитни събития. Леки мачове и сигурни победи почти не виждам как би могло да има. Разбира се, това само ме радва. Ето отборите:

Черно море БАСК (Варна)
Добруджа 07 (Добрич)
Ботев (Луковит)
Изгрев (Ябланица)
Дунав (Русе)
Инвестбанк Тетевен Волей (Тетевен)
Миньор (Перник)
УНСС (София)
Септември ПроСинема (София)

и естествено

Пирин Хайстер ЛТУ (Благоевград)

Ще ми е приятно, ако има бб-тийм-ъри от Благоевград в залата. :) И така:

Кога?
На 20 октомври 2012 година (събота)

Къде?
Зала Скаптопара (Благоевград)

В колко часа?
Мачът започва в 16:00 часа
(загрявката започва в 15:15 часа)

Кои ще играят?
Пирин Хайстер ЛТУ (Благоевград) - Черно море БАСК (Варна)

Закономерно и целенасочено отново “злоупотребявам” със “служебно” положение... (sun)

Няма да ви занимавам с подробности около моя отбор, за да спестя белетристика.
Няма тайни, ако някой има въпроси - нека ги задава спокойно.
Върнахме отбора в София по ред причини...
...съответно ще играем домакинските си мачове тук, отново в зала Бонсист (до УНСС, Студентски град).

Ето отборите във Висшата лига по волейбол на България за сезон 2013-2014 година:

Черно море БАСК (Варна)
Виктория Волей (Пловдив)
Локомотив 1926 (Пловдив)
Изгрев (Ябланица)
Раковски 1964 (Севлиево)
Инвестбанк Тетевен Волей (Тетевен)
Миньор (Перник)
УНСС (София)

и естествено

Пирин Йел ЛТУ (София)

Ще ми е приятно, ако има бб-тийм-ъри в залата. :) И така:

Кога?
На 1 ноември 2013 година (петък)

Къде?
Зала Бонсист (София)

В колко часа?
Мачът започва в 19:00 часа
(загрявката започва в 18:15 часа)

Кои ще играят?
Пирин Йел ЛТУ (София) - УНСС (София)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1