Лявото рамо при лежанка.

09.01.12
18:45

Не знам дали му е тук мястото....Но след около месец ,като неправих лежанка поради проблем създаван от нея на лявото рамо(правих само полулег) - днес се върнах и пак същата работа......
Чудя се дали мога да я заменя и как мога да възтановя рамото.. Тъкмо се беше пооправило :(

09.01.12
19:19

Рамото има много сложна структура която се възстановява много трудно а в някои случаи никога. Мой приятел имаше контузия в лявото рамо и си спомням че ходеше да му бият някакви инжекции (за съжаление не помня името на медикамента) и болката отшумя след известно време. Може да пробваш като му дадеш почивка 1/2 седмици или го натоварваш с малки тежести :)

Поздрави !!!

09.01.12
20:19

Щом след един месец почивка имаш болка, значи проблема няма да си отиде просто така. Най-добре отиди на лекар, за да разбереш дали няма нещо скъсано.

Иначе болката може да е там по много причини. Можеш да поработиш над самомасаж и разтягане на горния трапец, гърдите, Латисимус Дорси - широкия гръбен мускул, самомасаж на задната част на рамото - това са ти задно рамо, разните ротатори на рамото...
Трябва да се научиш да си стабилизираш лопатките под всякакво натоварване - това означава да са залепнали за ребрата, а не долния край да стърчи(Winged scapulae). Някакви упражнения за външните ротатори на рамото сигурно ще дойдат добре. От там нататък научаваш безопасна техника на всички движения и особено на бутащите...

Но започни с лекар.

Мнението беше редактирано от MrNikoi на 09.01.12 20:20.

09.01.12
21:05

казано от Teen Power на 09.01.12, 18:45:

днес се върнах и пак същата работа......  как мога да възтановя рамото.. Тъкмо се беше пооправило :(

Най-добре да напишеш упражнения,серии,повторения и тежести след които отново се е получило така. Правиш ли загрявка,леки серии с много повторения?

Ето за това не обичам лежанката - не щади рамената!

10.01.12
02:25

Имаше нещо като “аномалия” , не знам как се нарича точно. Едното ти рамо има малко по-различна структура , като съм забелязал , че при хора със тази аномалия най-често си личи със изпъкнала ключица (едната повече от другата). Няколко познати го имат (включително и аз , но при мен е малко по-различно) , и мненията на докторите са различни - едните викат ,че няма оправия , други - че трябва операция , 3-ти - трениране с професионален треньор и много добра физио терапия и стретчинг . Аз лично ти препоръчвам да отидеш на доктор , и да питаш за тази “аномалия” или каквото е там ! Сигурно ще ти направят рентгенова снимка и ти препоръчвам ако можеш да вземеш мненията на няколко различни доктора , за всеки случай !
Не е изключено да си разтегнал нещо ... Може да е само от липса на гъвкавост - и аз имах болка в лявото рамо , но с доста стретчинг се оправи ! Може формата ти на изпълнение да куца ! Колкото и просто да изглежда упражнението и то си има своите чалъми :)

10.01.12
11:58

казано от Кристиян Дончев на 09.01.12, 21:11:

Ето за това не обичам лежанката - не щади рамената!

“Ако сам не можеш да си помогнеш, никой няма да може”. При грешна техника рамената заминават, при правилна няма никакви проблеми, има хора дето дигат по 250-300 кила и не са се оплакали.

Като се замисля, предполагам, че си прав.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1