Моят дневник или по-скоро накъде съм "тръгнал" и как точно да стигна до там

Темата е заключена.
Прескочи до:

Пилешкото е най-чистото месо , рибката също е мн добро месце :) Ако питаш мен хич няя да сбъркаш..Въпреки че червеното месо си има своите плюсове

10.01.12
09:21

Хм, може и да преосмисля приема на меса тогава. Да взема да ги редувам малко - едната седмица пилешко, следващата телешко / конско (ако намеря) ?

Няма лошо да , тъкмо и няма да ти втръсва едно и също . Конско аз имах , но се продаде . Едно приятелче си купи жребче от Рила и месото беше уникално . Ако има още и имаш желание ще пиша . 5.70 е килото .

10.01.12
13:20

:) Мерси много :) ама тя схемата е малко сложна при мене, щото съм от Русе и май няма как да стане, но иначе съм надъхан много. Пък има и друг проблем - вчера получих онуй “неприятно обаждане” ,за което ти споменах и след около месец, че май и по-малко , ще ме пращат на едно корабче да се правя на механик ;) Не знам дали си струва да те занимавам с простотии.

Иначе за днес тренировката беше ръчички :
Сутринта ,на гладно и преди тренировката глътнах едничко Окси, малко след това Протеин
Тренировката : 1) 20 минути колело
          2) Бицепс : Прав лост : 2х8(30кг), 2х6(35кг)
                  Скотово : 2х8(35кг), 2х6(40кг)
                  Концентрично сгъване на дъмбел : 4х8(12,5кг)
          3)Трицепс : Френско : 2х8(40кг), 2х6(45)
            Дъмбел зад врат : 4х8-9 (35кг)
            Скрипец,с въже : 4х8(30кг), 2х6(35кг)
          4)30 минути колело след тренировката

Е, протеинчето е по-разумно да го прехвърлиш след тренировка... :)
Знам ли... зависи как си се хранил де...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.12 13:40.

10.01.12
13:46

Колъо, коментирахме и по-рано в дневника дали е нужно да се пие протеин след тренировка, при положение, че непосредствено преди и след нея се пие BCAA Blast. Ще ми е интересен коментара ти понеже и аз поднових спорта и приемам и BCAA и протеин(аз лично съм махнал следтренировъчния шейк)?

10.01.12
14:36

Здравейте и за много години ! :) аз обаче друго правя - преди тренировката пия Джака(40 минути и после 20 минути преди тренировката) , а след нея БЦАА-то. да ги разменям ли ? може и аз да не съм разбрал твърде добре последният ти post, когато коментирахме това . иначе сутрин пия едно Окси, малко след ставането (приблизително час и половина преди тренировката) , пък 30тина минути след него удрям протеинчето. грешно ли е така ?

Мнението беше редактирано от Myr4is на 10.01.12 14:37.

10.01.12
14:43

Еми оксито и протеина са ок(може и малко да го забавиш-1 час след оксито). Иначе бустера така е ок, а БЦАА пий по една лъжица преди и една след трен. Тук отново изниква въпросът има ли нужда от следтренировъчен протеинов шейк или можеш да го спестиш за друго време през деня?

10.01.12
14:56

Ами...да взема да го вмъкна в някое от следобедните хранения, или го замени направо? Не знам честно. Предпочитам някой, който повече разбира от мен да каже, но както ти каза един път - едър човек съм и да не прекалявам с протеина.

Тома, май ще станат 2 години от както не пия протеин след тренировка. :) Щом като има аминокиселини (още по-добре, че са ВСАА) и можеш да приемеш хубава храна навреме след тренировка, протеинът съвсем спокойно може да отпадне.

Myr4is, нещо не ми харесва комбинацията от добавки преди тренировка. Първо пиеш OxyElite Pro, после протеин, а след това блъскаш и Black Jack… в моите очи това е фантастично количество стимуланти на нервната система, изсипано за един кратък период от време. Протеинът... ок, след като не ядеш нищо, но аз все пак бих сложил храна в този момент. Аз бих направил така - веднага след ставане ще пия фет-бърнъра, 30 минути по-късно хапвам нещо малко и бързо (2 яйца и 1-2 супени лъжици мед) и след още 1 час съм в залата за тренировка. МНОГО бих се поколебал да пия Black Jack малко след OxyElite Pro…

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.12 15:06.

10.01.12
15:03

Аз също му казах, че може и да не избързва с бустера, но вече го беше поръчал, а и не е на 15г ;). Иначе не знаех че тренира сутрин и верно ще му дойде малко повече стимулация с оксито. Mur4is не можеш ли да изместиш малко тренировката? Иначе според мен за сутрешна комбинация окси и протеин 30 мин след това е супер и тренировка около час - 2 след това.
Колъо мерси за мнението за протеина-аз го пия по всяко време на деня като ми се дояде джънк или сладко(винаги имам една кутия в колата :) ), а след спорт пия комплексни аминки и БЦАА.
P.S.-Mur4is-казах да не се притесняваш от някой друг бонбон понеже си едър човек и отнесено към телесното тегло няма да е проблем ако някой черпи да го уважиш ;), иначе споко няма да прекалиш с протеина пийй си 2-3 шейка на ден.

Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 10.01.12 15:05.

10.01.12
15:24

Въобще не ми е проблем да изместя тренировката :) ходя по това време ,защото тогава в залата има най-малко хора и на спокойствие мога да си тренирам, а не да чакам по 15 минути за дъмбел или лостче :) иначе не ми е проблем да ходя и следобяд, или пък сутрин кардио пък следобед тренировка :) впрочем разликата във времето , в което приемам Окси-то и Джака е около 2 часа и половина. Тоест - към 07:00 часа пия Окси ,малко преди 08:00 протеина,в 09:20 и 09:40 Джака, а БЦАА-то веднага след тренировката. Но може и да ги поразместя малко нещата(а така като гледам ще се наложи). А като ги разместя кога ще е най-удачно да приемам въпросния Джак и БЦАА-то ? Благодаря за мненията ! :)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 10.01.12 15:25.

10.01.12
15:37

Гледай сега джака си го пийй 40/20 мин преди тренировка, бцаа непоср преди и след тренировка. Оксито по разписанието от кутийката , а протеина сутрин след оксито и още 1-2 пъти през деня(самостоятелно или с хранене бедно на протеини-салата примерно).
Ако имзместиш трен от 12 до 13 мисля, че ще е ок, така и вотрото окси кум 16 ще се напасне

Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 10.01.12 15:37.

19.07.12
00:21

zdraveite otnovo !! :) leka pauza napravix ot okolo 5 meseca, no ne po moe jelanie. nqma internet v okeana ili pone za moi “kysmet"na toq korab, na koito bqx nqma6e internet :)) mnogo typo mi be6e,4e ne moga da publikuvam progresa mi, ako moga da go nareka takyv, trenirovkite koito pravq i kak se xranq. tova skoro 6te se promeni. imam da preno6tuvam o6te edna ve4er v Qponiq i utre, toest ve4e dnes, 6te se pribiram nai-nakraq v BG-to :) i se mqtam napravo vyv fitnesa..edin den pone 6te po4akam,6toto taq 4asova razlika s Bylgariq mi razkaza igrata.no v momenta,v koito si nastroq biologi4niq 4asovnik na BG vreme, koeto 6te e sled 2-3 dena, otivam pak na jelezata. az i dokato bqx na toq korab ne sprqx da blyskam.daje i kolegite mi injineri i te mnogo se zapalixa po fitnesa i stignaxme do edin moment, v koito 4 du6i edno vremenno pravim trenirovka ,a na koraba ima tejesti samo za 1 4ovek..vsi4ko na visko se sybiraxa kym 65 kilograma tejesti, plus pravenite ot trybi, flanci i kakyvto o6te tejyk metal namerixme na koraba.
ta, otnosno moq progres..Toma Tomov mai se okaza prav v ednoto ot mneniqta si v moq dnevnik. mai naistina 6te trqbva da xodq i da si kupuvam novi teneski..kakto i dynki ,za6toto tiq s koito sym sega ve4e mnogo mi padat. v denq, v koito se ka4ix na koraba tejax 121,6 kg..v momenta sym 104..imam o6te mnogo ne6ta, koito iskam da svyr6a kato se pribera vky6ti..vse o6te ne sym postignal tova, koeto iskam ot sebe si, no 6te go napravq. ustanovix ,4e ima edno mnogo qko uprajnenie za korema - ab roller. mnogo boli kato go pravi 4ovek, ili pone mene, no pyk e straxotno. drugoto ne6to, koeto ustanovix e ,4e v USA xranitelnite dobavki sa na adski niska cena..napravo e sme6na daje…i sega v kufara mi se tyrkqlqt 3kg Creatine X3 i 2 kg Amino :)) prosto nqma6e mqsto za pove4e :)) i edni rykavici Everlast si kupix..za 5 dolara kato se prodavat e grexota da ne si vzeme6..ta, stiga s glupostite :)) na 21vi trqbva da sym v BG i do nqkolko dena prodyljavam dnevnika :)) lek den na vsi4ki..ili no6t..ne sym siguren kolko e 4asa v BG sega :)

01.08.12
10:30

Малко се позабавих с първият ми запис в дневника след завръщането ми от странстване, но трябваше да обърна внимание на адски много хора. :)
Само още една глупост да кажа преди да почна с писанията - в България може да е гадно,да е мизерно и т.н.(всякакви други определения съм чувал, които са пълни глупости), но е пъти по яко от всички други места, на които съм бил..а съм обиколил вече всички континенти без Африка.
Та, по същество..от вчера поднових тренировките в залата,след 10-дневна пауза,а иначе всеки ден откакто се прибрах на 20ти тичам..само 1 ден съм пропуснал и той беше на 21ви, днес също мисля да почивам, защото се чувствам адски изморен.

Яденето ми за вчера беше следното:
1) 08:00 - Овесени ядки(към 80 грама) с мляко 0,1%
2) 10:00 - Бананче
3) 13:00 - 2 малки сандвича(пълнозърнест хляб) с пушено пилешко филе, домати
4) 16:00 - Протеинче
5) 19:00 - Пилешка пържолка с доста голяма салата от маруля,домати,краставици(само със зехтин..не я изядох цялата)
В тая жега хич нямам апетит..предпочитам да се потя като животно..но се напъвам,щото трябва да се хапва от време на време

Тренировката ми за вчера:
06:30 - Кардио - някъде към 15 спринта по 2 минути всеки на пътеката за бягане, с около 1,5 минути почивка помежду им
14:00 - В залата:
1)Гръб - Скрипец зад врат: 1 загряваща серия и 2 серии х 10повторения(към 55кг),2серии х 8повторения(65)
-Гребане : 1 загряваща серия, 2серии по 10 повторения(75кг), 2серии по 8 повторения(82.5 кг)
-Дърпане на лост към корема с наклон напред : 1 загряваща серия и 2серии по 10 повторения(80кг), 2 серии по 8повторения(90кг)

2)Бицепс - Римското столче(което е строшено от някоя от “машините”, които идват в залата) - 4 серии по 10 повторения (към 35кг)
Сгъване на дъмбели от седеж - 4 серии по 10 повторения с 12,5 кг
Концентрично сгъване на дъмбел - 5 серии със същите килограми пък повторенията до отказ(около 8-10)

Не знам какво да направя,че да почна малко повече килца да дигам на тоя тъп скрипец..там адски много се излагам..65кг ми е абсолютния максимум..

Мнението беше редактирано от Myr4is на 01.08.12 10:32.

03.08.12
09:04

Вчера не ми остана време да ходя до залата, защото се хванах с твърде много дини под една мишница и..почти нищо не успях да свърша. но все пак имах време сутринта за бягане :)
Яденето ми за вчера беше следното:
1) 08:00 - Овесени ядки(към 80 грама) с мляко 0,1%
2) 10:00 - Бананчета(2)
3) 16:00 - Протеинче
5) 21:00 - Пилешка пържолка х2 + салата доматки+краставици
Малко , но за толкова имах време, пък в движение...и в тая жега..как да яде човек :(

Сутринта правих корем,преди тичането:
- 4х20 -коремни преси със свити колене
- 4х15 -Ab wheel
- 4x20 - V-ups (не се сещам как точно е на БГ..нещо свързано с ножици беше)
Лека-полека мисля да добавям и по още някое друго упражнение за корем.
Кардиото : 15 спринта по 2 минути с по 1 минута почивка помежду им

Тия 3те упражнения за корем, които правя..не че не се чувствам все едно съм в гипсово корито след като приключа с тях,но май ми идат малко..смисъл, за 10 минути може ли да натоваря достатъчно коремните мускули ? Между упражненията правя по 40 секунди почивка.
А кардиото как ще е по-добре - 1 час тичане без почивка или спринтове ? Чел съм доста хубави неща за тия спринтове или Stop-and-Go натоварвания ,ама де да знам...не ми е проблем и да тичам 1 час, че и повече, ама ми е адски скучно.
Лек ден на всички !! :)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 03.08.12 09:05.

03.08.12
17:36

За днес :

1) 07:00 -Мюсли(към 100 грама) с прясно мляко
2) 10:00 - Протеин
3) 13:00 - Салата (домати,краставици,сирене)
4) 16:00 - Пушено пилешко бутче(не цяло..към 80% :) ) със салата(домати,краставици)
5) 19:00 - Ще ми идват гости, според които трябвало “тия 10тина вида алкохол, които ги имам в нас да ги смесим и да видим какво ще се получи”...не мога да си обещая ,че утре сутрин ще правя кардио (puke)

За днес:
Правих корем,преди тичането:
- 4х20 -коремни преси със свити колене
- 4х15 -Ab wheel (тука на последната серия направо се сринах на земята..невероятно упражнение е това)
- 4x20 - V-ups на масата в стаята ми :D

08:00 - Кардио - 15 спринта по 2 минути с 1минутна почивка..няма такова яко усещане като това ,секунди след като сляза от пътеката..хем се чувствам изморен, но в същото време мога още толкова. дисплея на пътеката показва,че сърцето ми прави 130 удара в минута, ама аз ги усещам поне съм 40-50 отгоре..и да не забравя най-важното - като изляза от банята не мога да разбера дали съм мокър от душа, или все още се потя..голям кеф !!! :))

В залата: Гърди + Трицепс
1) Гърди:
- Права лежанка - 1 загряваща серия и 4 серии по 10;8 повторения (60кг, 65 кг)
- Наклонена лежанка - 1 загряваща серия и 4 серии по 10;8 повторения (60кг, 65 кг)
- Повдигане на дъмбели от легнало състояние - 5 серии по 8 повторения (22,5 кг)
- Флайс - 4 серии по 10 повторения(не помня килограмите)
2) Трицепс:
- “Френско” - 4 серии по 8 повторения(40 кг)
- Повдигане на дъмбел, зад врат, с 2 ръце - 4 серии по 12-14 повторения (22.5 кг)
- Дърпане на скрипец (с въженце) - 4 серии по 6-8 повторения(мисля,4е бях сложил 5 или 6 плочки...не помня точно колко)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 03.08.12 17:40.

08.08.12
13:57

Тия дни хич не ми остана време за компютъра и нямах време да напиша какво съм правил от 03.08 до днес. За да обобщя все пак ще кажа,че времето ми мина във доста разходки, излизания с приятели и приятелки и други такива подобни забавления. С нищо не съм прекалявал - нито с алкохол(щото знам ,че на другия ден ме чака тренировка, която не е много продуктивна), нито с джънк-храните...макар че ,ако трябва да съм 100% честен, излизах преди няколко дена с няколко приятели, които си взеха по един джоб и..аз да не съм по-прост, и аз си взех :)) същата вечер бяхме на заведени ,на което си поръчах един малък Хайнекен, който така и не изпих..от доста време не си бях купувал нито джобове, нито пък бях пил бири и се убедих ,че нищо кой знае какво не съм изпуснал. Успях и даже в тия дни да направя няколко кардио-та на пътеката и няколко тренировки, но не останах много доволен от себе си, защото все бях притискам от времето и доста бързах..важното и все пак ,че съм си направил и подредил приоритети и фитнеса ми е на челно място(заедно със здравето).Та, по същество..за днес :

30 минути тичане на пътеката и след това в залата - Гърди + Трицепс
1) Гърди:
- Права лежанка - 1 загряваща серия и 1средна серия 10повт и 2тежки 10повт до отказ
- Горна част  лежанка с дъмбели - 1 агряваща ,1средна и 2тежки серии 10повт (до отказ) 1серия 2по10 с 50% от първоначалната тежест  през 40секунди почивки
- Флайс - 1загряваща 1средна и 2 тежки  серии по 10 повторения(до отказ)
-кросоувър 1 загряваща 1 по 8-10 повт. (отказ) 1мин почивка 2серии с 10кг по малка тежест от 1вата тежка серия
2) Трицепс:
- Дърпане на скрипец с въже - 1загряваща 3 тежки 1мин почивка между сериите .
- Повдигане на дъмбел, зад врат, с 2 ръце - 3 серии по 12 повторения (22.5 кг)
- френско 3по10 1загряваща 2 тежки
-магарешки ритник с дъмбел 3по15-20

След залата още 30 минути кардио на пътеката и сега отивам да колабирам в банята :))
Яденето ще го напиша довечера...че не мога да си открия тхт документа, къде си го написах :)

09.08.12
15:23

Яденето ми за вчера беше :

07:00 - Овес(към 80гр) + Мляко( 0.1%)
10:00 - 4 яйца (4белтъка и 2 жълтъка)
13:00 - Пилешко филе 200гр + салата от домати и краставици
16:00 - Грейпфрут
18:00 - Пилешко филе 200гр + салата от домати и краставици

Тренировката ми за днеска беше :
30 минути бягане на пътеката преди залата
1)Гръб
-Дърпане на скрипец зад врат - 2х10(50 кг), 2х8(60кг)
-Гребане - 2х10(67.5кг), 2х8(70кг)
-Дърпане на щанга към корема с наклон напред - 2х10(75кг), 2х8(80кг)
-Мъртва тяга - 4х10,8 (80кг)
2)Бицепс
-Сгъване с прав лост - 4х10,8 (30,35кг)
-Римско - 4х до отказ (30кг)
-Сгъване с 2 дъмбела от седеж - 4х до отказ (15 кг)
-Концентрично сгъване на дъмбел - 4 х до отказ (12.5 кг)
30 минути тичане след залата
На тая мъртва тяга ме е шубе да слагам повече, пък се усещам ,че мога, защото не мога да усетя дали я правя правилно..гледам да не огъвам кръста, гледам напред..пробвах 2та варианта - с клякане и без да клякам..ще карам още седмица така и мисля да почна леко да увеличавам килцата

Яденето за днес май ще е много оскъдно, щото след малко изчезвам и кой знае кога ще се върна и къде ще ходя, но до момента съм на :

07:00 - Овесени ядки с мляко
10:00 - 4 яйца (4белтъка)
15:00 - Пилешко филе 300-350 гр

Мнението беше редактирано от Myr4is на 09.08.12 15:25.

05.11.12
10:00

Поради претърпяна контузия (на 12.09 т.г. скъсах предни кръстни връзки на дясното ми коляно,че и за малко да прееба и менискуса) , ми се уби желанието да пиша каквото и да е в тоя дневник, ама се намериха 2-ма души от форума, които до голяма степен ми помогнаха, като ми вдъхнаха увереност и ме надъхаха да продължа да пиша. Нещата , които ще пиша, няма да са кой знае колко интересни и разнообразни, но поне е нещо.
Малко промених стария ми хранителен режим, не защото почнах да качвам килца, ами защото искам още малко да махна. Със стария ми хранителен режим който беше следния
08:00 - 4 белтъка, 2 жълтъка
11:00 - Овесени ядки (50-75гр, според зависи колко ще ми трепне ръката се променяше количеството , докато ги изсипвах)
14:00 - Пилешко месе 150гр / Риба тон 150 гр + 1-2 картофа + малка салата
17:00 - Пилешко месе 150гр / Риба тон 150 гр + салата
Евентуално ами ми пригладнееше вечер хапвах извара. Сега реших да ми на разделно хранене. Пак да кажа - не че не съм доволен от предния ми хранителен режим. Той е просто перфектен - докато тренирах имах доста сила за тежестите и въпреки,че съм обездвижен от толкова време ,не съм качил нито един грам,даже съм отслабнал малко.

Разделното хранене , което почнах вчера , ще се състои от следните ядения(направо ще paste-на един хранителен режим, който изплагиатствах от Т.Тодорова, която дано не ми се разсърди, ако прочете това) :
ДЕН 1 :
Закуска : Банан
Обяд : 2 яйца + 3 белтъка + сирене + салата  ИЛИ голяяяяяма пържола + голяма салата
Междинните хранения - зеленчукови
Вечеря - 1 яйце+ 2 белтъка + сирене + салата  ИЛИ пържола със салата (половината на обядя)
ДЕН 2
Закуска : 2-3 праскови
Обяд : Аз си правих фасул - задушавам в един тиган лук,морков,един буьон,зехтин и подправки,сварявам си фасул и ги смесвам (мн вкусно става!),две препечени филии,пълнозърнести + салата
Междинните хранения - зеленчуци
Вечеря : Половината на изяденото на обяд
ДЕН 3
Закуска : Плодове (аз най-много ядях банани,понеже най-много ме засищат)
Обяд : Макарони съ сос и подправки + салата  ИЛИ просто салата с препечен хляб
Междинните хранения са зеленчукови
Вечеря : Аз обикновено си хапвах каквото сладко изровя,без да се съобразявам особено с количества - например,цял шоколад
ДЕН 4
Всякакви плодове,във всякакви количества,но понеже на мен само с плодове ми е много трудно,заменях със зеленчуци
В Ден 1 разстоянието между основните хранения е минимум 4 часа
В Ден 2 - 2 часа
В Ден 3 - 3 часа
В ден 4 - 2 часа

05.11.12
10:06

А как само ми е отслабнал кракът след операцията..направо ми се реве като го видя и от болка, като трябва да се къпя, защото от толкова време не съм го използвал и това стоене на него, направо ме изтощава...сигурно съм изгубил 5-6 см. от обиколката на прасеца, че и на бедрото..едно е сигурно - преди имах прасец,а сега не съм толкова убеден...

Почнах преди седмица една програма за коремните мускули, днес започвам и да се занимавам с дъмбелите в нас. Направих няколко опита да почна упражнения с дъмбели, но , честно казано, и бат Арни Терминатора да ми беше казал,че каквото и упражнение да правиш винаги товариш краката, нямаше да му повярвам...Е , изпитах го на свой гръб..
Програмата за корема ще я напиша малко по-късно, като намеря превод на упражненията на БГ, защото са ми на английски , пък не съм ги виждал никъде (или не съм търсил достатъчно усилено)

07.11.12
11:46

Та , за разделното хранене..може би малко ще трябва да си попроменя храните, но мисля засега да се придържам към него

Неделя
Закуска : Банан
Обяд : 2 яйца + 3 белтъка + сирене + салата 
Следобяд : салата
Вечеря -пържола със салата

Понеделник
Закуска : 2-3 ябълки
Обяд : Фасул + салата
Вечеря : Половината обяд

Вторник
Закуска : Банан х2
Обяд : Тестена закуска и половина
Вечеря : Нещо сладко беше тука...май Корни или Киткат..не помня..много зле се чувствах заради физиотерапията и адски ми беше прилошало

Сряда:
Закуска - 2 банана
Обяд - 2 ябълки
Следобяд и за вечеря ще са ябълки пак

07.11.12
11:47

След малко и упражненията ми ще попълня..не са кой знае какво ама все е нещо..все още не мога да открия как се казват на БГ , затова някои от тях ще пиша на БГ, някои на английски. Да уточня, правя 2 упражнения после 30 секунди пауза, после пак и така докато не направя 8 упражнения

1) Руско извиване - 30 секунди
2) Коремна преса със сгънати колене(до колкото мога) и ръце зад тила - 30 секунди
30 Секунди пауза
3) Коремна преса със сгънати колене и изпънати ръце между бедрата - 30 секунди
4) Последователно повдигане на краката и смъкване на земята, един по един - 30 секунди
30 секунди пауза
5) Коремна преса със сгънати колене и плъзване на ръцете напред ,по бедрото, до достигане на коляното - 30 секунди
6) Ножици(докато не се разминат ръцете и краката) - 30 секунди
30 секунди пауза
7) Коремна преса с ръце на гърдите - 30 секунди
8) V-ups - 30 секунди

Доста се натоварвам , обаче е много готина програмата

Мнението беше редактирано от Myr4is на 07.11.12 11:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1