Изоставане на бицепсите.

11.01.12
11:18

Здравейте колеги.Имам проблем с развитието на бицепсите.Стажът ми в залата е 2 години,но бях спрял да тренирам за година и половина,и може би от 8 месеца започнах отново да се занимавам с фитнес.Спазвам диета за качване на ММ и за сега съм доволен от резултатите ,от юли месец насам съм качил близо 9кг и половина.Само,че другите мускулни групи си ми вървят поне според мен добре,но бицепсите ми са в застой.В първите 2-3 месеца качих 2-3 см,а след това абсолютно нищо.От половин година си стоят в едно положение.Тренирам по 4дневна-програма-през ден.(1 ден -гърди,корем;2ден-бицепс,трицепс,предмишница;3ден-рамо,бедра;4ден-гръб,трапец,прасци).Като програмата ми за бицепс е следната.1.бицепсово сгъване с дъмбели 3 серии -10,8,8 повторения.2.бицепсово сгъване с крив лост (тесен хват) -4 серии -10,8,6,6.3.сгъване с прав лост (широк хват) 3 серии- 10,8,6 и 4.концентрично сгъване - 3 х 10.Моля някой да ми даде съвети къде греша и какво не правя като хората,че се получава така.Благодаря предварително

11.01.12
11:42

Промени упражненията ... вкарай суперсерии,експериментирай.

11.01.12
11:49

Спроед мен 13 серии са много за Бицепс, лично аз правя по 6 и във деня за гръб правя още едно за Бицепс във края на тренировката.
Изпробвай и метода 21 или суперсерия също така избери и едно упр. за брахиалиса.Успех.

11.01.12
15:12

Напълно съм съгласен с Боби Фирипов-аз правя от 5 до максимум 8 серии да бицепс. Размести си малко програмата, вкарай супер серии и намали проя на сериите.

както си я написал програмата излиза че тренираш 4 дни без почивка което не е добре за възстановяването. вкарай почивка преди и след ръцете.

11.01.12
21:47

Сериите са ти много!!! 2 упражнения с по най-много 3 серии за всяко са ти достатъчни според мен. И е добре да са ти малко повторенията и до отказ, което означава около 85-90% от възможностите ти.

Мнението беше редактирано от Петков на 11.01.12 21:48.

11.01.12
21:58

и няма смисъл да правиш и с крив и с прав лост . Пробвай скота

11.01.12
22:22

казано от RinGo на 11.01.12, 21:58:

и няма смисъл да правиш и с крив и с прав лост . Пробвай скота

16.01.12
19:24

На бицепса му трябва много малко. даже 3 упражнения са много.. прави в седмицата веднъж (най мн 2 пъти) по 1 упр 3 серии и си готов. просто не му трябва повече.. Другото важно нещо е да тренираш краката.. така ще качваш по лесно и растежа ще е пропорционален в цялото тяло. Аз съм тренирал 6 години и естествено че съм имал проблеми с растежа на ръцете.. отключих сериозен растеж чак след като намалих натоварването в/у тях ;)  от доста време даже не правя упражнения за бицепс и трицепс и си растат лека полека, помисли и над това :)

Успех :)

16.01.12
21:08

Хвърли едно око тук - има някои истини относно тренировките на бицепсите - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40627

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.01.12 21:08.

04.02.12
11:21

Хайде стига бе,хора... Ако искате по 0 упражнение 0 серии 0 повторения да прави за бицепс,а той ще си порасне от самосебе си...При всеки е строго индивидуално.Това,че на някой ръцете му растат и без да се тренират не означава,че при всички е така.На друг пък може да му трябват 12 серии примерно,било то и непрофесионален атлет -.- .Според мен всичко зависи от това как се усеща натоварването-много ли ти е,или не.Ако 12 серии са ти много,естествено,че ще ги намалиш,но това едно упражнение-една серия ... -.-
Моят съвет е да обърнеш внимание на трицепсите.Те също играят доста голяма роля при покачването на сантиметрите в мишниците.

04.02.12
22:31

Може и да греша, но съм на мнение, че гориш бицепса. Мога да ти дам един съвет, макар и не професионален, избери си с прав или с крив лост ще правиш. Не и с двете. Пробвай скота!!! И ако не си правил чуково, на мене лично ми действа много добре. Изпълнявай движенията с умерено темпо и добра техника. Като цяло трябва да експериментираш и сам да откриеш кое на теб ти действа най-добре!

05.02.12
16:43

kokorokokoko. прав си .. но има мн фактори. голям обем тренировка е нужен когато гониш вече големи размери и трябва по голям стрес също тогава може да прилага методи като 21 и някакви убииствени дроп серии. но като гледам момчето не е с 50 ръка и подобни “изтезания” няма да му донесат нищо . нз някой да е казал 1 упр 1 серия в темата.... както и да е все пак трябва да пробва всичко и сам ще разбере, ние просто предлагаме :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1