Упражнения със собствено тегло

11.01.12
06:31

Привет на всички фитнес маниаци и не дотам фанатизирани фенове. Отскоро (1-2 месеца) започнах да тренирам вкъщи общи упражнения със собствено тегло (лицеви опори, коремни преси, кофички и набирания на лост) като паралелно това си въртя кардио на велоергометъра. Та въпроса ми е дали ще е ефективно всеки ден да правя от всеки вид упражнения или дори и да не се занимавам с железа все пак трябва да има някаква почивка в седмицата. Благодаря предварително.

По полезно ще ти бъде да си ги разделиш дори и да не тренираш във фитнеса, по добре натовари един мускул, но както трябва ето ти една примерна програмка която ми даде добър резултат преди да почна със железата:

1ден: Кофички (колкото можеш и след време добави тежест)
2ден: Набирания (колкото можеш и след време добави тежест)
3ден: Си почини
4ден: Виж в нета упражненията за рамене със собствено тегло :)
5ден:Прави набирания за бицепс и зяпай в нета упражнения за трицепс със собствено тегло има доста. :)
6ден: Ходи да бягаш или на велааргуметара
7ден: Или си почини или прави кардио :)

Аз постигнах добри резултати с тая програмка дано да ти помогне братле :) Успех!

А отностно за хранителен режим ако искаш да имаш по-добри резултати наблягай на месото, яйцата, млечните продукти, бадеми и плодовете.

Забравих само да ти кажа корем, ако искаш можеш да правиш след всяка тренировка или през тренировка както си прецениш :)

11.01.12
15:45

Благодаря за информацията. Ами лицевите опори може ли да вървят ежедневно, имам предвид струва ми се, че не са толкова експлозивно натоварващи гърдите (почнах да ги правя на пейка защото започна да ми омръзва да помпя по 40-50 на серия от обикновените) или и те би трябвало да се третират като пълноценно упражнение натоварващо гърдите.

казано от Стар Таласъм на 11.01.12, 15:45:

Благодаря за информацията. Ами лицевите опори може ли да вървят ежедневно, имам предвид струва ми се, че не са толкова експлозивно натоварващи гърдите (почнах да ги правя на пейка защото започна да ми омръзва да помпя по 40-50 на серия от обикновените) или и те би трябвало да се третират като пълноценно упражнение натоварващо гърдите.

Има много мнения по този въпрос, но според мен е хубаво да тренираш големите мускулни групи в различни дни,
http://vbox7.com/play:aec07db1 <—това клипче, си го пускаш и ги правиш с това темпо и почивки, целта не е да имаш много повторения с големи паузи, а бърза и ефикасна тренировка която да стресира мускулите да растат. Ако и клипчето ти се струват лесни си сложи някаква тежест, примерно като правиш вземи един елек с много джобове и си слагай равномерно тежести по - джобовете, само елека го слагаи джобовете да са на гърба, аз така постигнах добри резултати надявам се и ти :)

11.01.12
17:17

Благодаря отново, ще пробвам тренировки с темпото на клипчето и след време ще публикувам ако евентуално има резултат(y)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1