12.01.12
10:08
казано от head_hunter на 10.01.12, 10:27:
2. Примиряваш се с лакомията, мързела и неграмотността и се превръщаш в една от безбройните торби, които се разхождат по улиците.
Не се обиждам , не си квалифицирал мен така. Но за торбите по улицата съм повече от съгласна - подрастващите особено. Тъпчат по цял ден дюнери и ако девойките отделяха за упражнения времето, което отделят за да си направят косите квадратни, проблемът със детското затлъстяване щеше да е решен на 30 %.
12.01.12
10:13
Днес съм като парцал, точно в това хубаво време трябваше да се разболея! Не знам дали ще съм в кондиция за спорт днес, няма да се насилвам.
Направих си омлет от 2 яйца, 2лъжици извара и малко сиренце. Дори за разкош- масълце! Чудно!
12.01.12
16:19
Явно не ми е ден за тренировки. Само се разходих малко с кучката и реших, че оздравяването ми трябва да дойде от кухнята. Изпих един фреш от грейпфрут, хапнах малко шунка. За обяд си направих смес от булгур и киноа с кубчета домати и сирене, зехтин и сух босилек. Не се получи лошо, а на кутията пише, че има 13,5г протеин (За 100г ). Дано утре съм по-добре!
Много са прави за киноата, аз също имам вкъщи и честичко си я готвя с разни подправки! Супер е! :)
Булгур,а най-вече леща,царевица и грах са супер източници на протеин... въглехидратите им са в повече но за това пък имат и много фибри,които им забавят усвояването.
Здравей,Гери:) Режима ти на хранене не е лош...добър вариант е да хапваш сложни въглехидрати съчетани с белтъчна храна...Овесени ядки,просо,ориз, варени яйца,риба са добър вариант за една диета..Повечето въглехидрати ги ядеш през деня и вечерта си основно на белтъчини..Пий повечко вода..Ако имаш възможност да включиш бягане 3 пъти седмично 30-40 минути няма да имаш особен проблем да свалиш 3-4 килограма за 1 месец..
12.01.12
17:52
Благодаря за съветите, аз се опитвам да ям само белтъчни храни за вечеря, но понякога пред телевизора имам залитания към плодовете. Със сигурност е по-добре да изям една ябълка, отколкото парче торта! За такива изблици на лакомия си режа една краставица на лентички и хрупкам бавно.
12.01.12
17:58
казано от Geri Vladimirova на 12.01.12, 16:19:
Явно не ми е ден за тренировки. Само се разходих малко с кучката и реших, че оздравяването ми трябва да дойде от кухнята. Изпих един фреш от грейпфрут, хапнах малко шунка. За обяд си направих смес от булгур и киноа с кубчета домати и сирене, зехтин и сух босилек. Не се получи лошо, а на кутията пише, че има 13,5г протеин (За 100г ). Дано утре съм по-добре!
Помисли за някаква пилешка супа, чай с мед и лимон. Добре си се насочила към фреш от грейпфрут, но недей да го пиеш на гладно, та да не се получат проблеми със стомаха. Сега докато не ти е добре избягвай натоварванията и дай възможност на организма да се възстанови.
п.п. Ако те дразни или боли гърлото, като вариш чая, счукай няколко ореха заедно с черупките, прецеждаш хубаво и тогава пиеш.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 12.01.12 17:59.
12.01.12
18:05
казано от head_hunter на 12.01.12, 17:58:
Ако те дразни или боли гърлото, като вариш чая, счукай няколко ореха заедно с черупките, прецеждаш хубаво и тогава пиеш.
Без никакво колебание - това е един от най-добрите съвети, които виждам тук!
Най-доброто лекарство за кашлица, което познавам е отвара от мед, цвят от бъз и цели орехи - вкусно и свръхефективно.
16.01.12
10:54
Благодаря за съветите, но при мен нещата бяха за антибиотик- ангина. Всъщност още 3 дена трябва да ги пия, но поне вече дишам нормално. Избягах малко от града и нямах достъп до интернет, затова накратко. В петък си вървях по план, салати, пиле, яйца и соево кисело мляко. Събота имах малко прегрешение с едно ризото с манатарки, а в неделя закусих с домашна вита баница. Е, ограничих количествата и после намалих щетите с ограничаване до нула на въглехидратите. Като цяло усещам, че нещата тръгват в правилната посока.
Гери, ризото с манатарки защо да е прегрешение? А, домашна вита баница звучи чудно!
16.01.12
20:07
Така, днес започнах с малко йога, после кафе и ябълка и една шепа бадеми.
11.00 варено яйце, пуешко филе и сирене
14.00 варен кафяв ориз, домат на кубчета и риба тон, зехтин и риган
16.30-17.45 капоейра около 45 минути и лека тренировка за цяло тяло
18.30 варено яйце
Към 21ч вероятно ще ям пилешко филе, а може и салата.
16.01.12
20:09
Ризотото беше с бял ориз, много масло, а и беше много вкусноооо. Ама много. Баницата- истински шедьовър. Трудно се ограничавам ,когато съм много гладна и когато е много вкусно
20.01.12
03:05
Мисля, че се справям добре и се чувствам по-лека. Не съм се теглила, но поне за мен забелязвам някаква промяна. Нямам много време да пиша тези дни, но няма и кой знае колко за писане. Следвам примера на Кикосан и си правя пасирани супички- днес беше от тиква и праз. Пилешко вече не искам и да погледна, затова днес-свинско, а и рибата е перфектен вариант.Прегрешенията ми са плодовете, опитвам се да ги консумирам преди обяд и се ограничавам до 2 плода на ден. Но това определено е най-трудно.
Гери, мерси за включването! Кой е Бен Харпър? Ще потърся в гугъл. Приятен петък и отчитай от време на време—следя те! :) Аз не съм ограничила нищо, ям май каквото ми се яде, но може би ще понамаля хляба тия дни. А за супичките съм планирала пилешка в скоро време.
20.01.12
11:44
Времето е мрачно и за да си повдигна настроението се заредих с две лъжички мед в овеса, малко канела и стана приятно на вкус. Половин портокал и една малка ябълка- заредих със захар за три дена напред!
20.01.12
12:12
Ябълките са едни от най-подходящите плодове за един качествен режим - пектин, нисък гликемичен индекс и перфектен вкус!
казано от Кольо Пияндето на 20.01.12, 12:12:
Ябълките са едни от най-подходящите плодове за един качествен режим - пектин, нисък гликемичен индекс и перфектен вкус!
точно от тях качих най-много мазнини на места на които не съм предполагала че мога. Най-много фруктоза, много влакна затлачващи храносмилането и подобни неща.... Дори д-р Ори ги е отписал от Войнската диета. Но това все пак е наблюдение върху мене си. Просто споделям за да има едно наум
20.01.12
12:42
Е, аз нямам такъв опит и ябълките ми се отразяват добре на стомаха. :) И въпрос на количество, разбира се...
20.01.12
12:54
И на мен не ми се отразяват кой знае колко добре, но обожавам ябълки и плодове като цяло. Овес, мед и ябълка- бомба! Ще потренирам по-късно, и мисля да продължа предимно с протеини днес. И аз като Дива се подувам от захарта и фруктозата.
Гери, разгледах видеот на Бен Харпър! Хареса ми!
Activate, engage, hold! На фитнес курсовете правим нещо подобно, което ме радва.
На мен ми предстоят няколко дълги пътувания идните два месеца и после
ще се местя, най-вероятно с приятеля ми. Мисля тогава да си устроя едната свободна
стая, която той има като джим. Чак тогава ще си закупя гирички, мед. топка и някои
запланувани неща. Може би дип стейшън също. Той има разни гирища-щанги, но те
са за мен абсурд. Засега тук ми е най-лесно да ходя на курсове, кардио по реката и спирки
по станцията с упражненията, те поне имат дип стейшън и разни стабилни уреди, с които не разполагам
вкъщи. Затова и правя Майк Чанг, той не изисква много атрибути. Но определно имам нужда да си обогатя
колекцията, и с типове упражнения и с атрибутчета :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 20.01.12 13:45.
Аз само от ябълки, картофи, и царевица във всякакви варианти станах като от Освиенцим за един месец.
Месо не съм яла никакво или пък яйца или сирене или ядки. Ама ако е до изкльощявавен с изброените горни изделия много бързо и икономично в български студентски контекст бях постигнали тези “резултати”, после имаше рехаб от по 6000 калории на ден, предимно мед+орехи и 1000 понички и достигнах нормални габарити
Това, за ако някой пита дали се отслабва от въглехидрати. Само че аз имах и яко кардио.
Това е много лош режим, ставаш като вегетативен индивид, опадва ти косата и разни други интересни природни феномени.
От няколко години насам се опитвам да се сприятеля с месото и с яйцата. Не ми се удава, затова го карах на хляб и сирене. Но някои близки хора ми обърнаха внимание, много търпение, чат пат спортувам и съм в много по-добра форма. Всъщност, доволна съм от тялото си, радвам се на живота, а и тук този форум е много забавен.
Наистина, всичко е строго индивидуално и оформено под влияние на социално-икономическата среда.
Затова в последно време изчетох и няхои психологични книги, (не само физиологични и физкултурни), за да мога някак да си изградя сносно ежедневие. Сори за дългия пост.
20.01.12
19:20
На всеки се отразява по различен начин. На мен най-добре ми се отразяват сурови зеленчуци, месо и риба. Жалко е, че ми харесва и всичко останало!
Относно тренировките- най- добре ми влияе разнообразието. Тренирам между 5-7 часа седмично, но като цяло съм обездвижена откакто съм безработна. Това със сигурност е основната причина за напълняването ми.
Гери, и на мен относно трнировките разнообразието ми е важно.
А когато човек стои вкъщи, има опасност да напълнее, не само заради обездвижването, но и заради липсата на социални контакти*. Последното е важен стресор за организма. Ето защо понякога аз предпочитам да изляза с приятели, отколкото да ходя на фитнес. Най-добре е комбинацията, фитнес с приятели и после хапване или пийване с приятели. Хубаво е, че като почнеш пак работа, много бързо ще се отърсиш от натрупаните килограми. Пожелавам ти успех и удовлетворение!
Корекция: Извинявай, не искам да ме разебереш погрешно, че едва ли не правя изводи за социалните ти контакти. Казах го само символично, разбира се, когато човек не ходи на работа може дори и да има повече такива. Това е една добра възножност, човек да се възползва и да организира времето си по най-приятен начин. Според дневника ти, ти се справяш превъзходно!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 20.01.12 22:16.
21.01.12
10:17
Аз съм социален лакомник! Обичам да съм сред хора и да ям в компания, просто сезонът не е много подходящ за дълги разходки и преходи( за това си имам куче!). Всяко едно излизане е свързано с консумацията на нещо, храна или алкохол. За хапване винаги може да се избере нещо качествено и хранително, а алкохола- хора сме все пак! Аз започнах да влизам в някакъв нормален ритъм, така или иначе рядко ям боклуци. Само вчера не издържах- домашни пържени кюфтенца! Цял ден се пазиш да ядеш чисти неща и се справяш чудесно, знаеш какво има в каймата, пържени са- и въпреки всичко си хапнах 2 в движение! Не е фатално! Нямах голямо желание да тренирам, но се насилх за 35-40 мин. Изведох си кучката на разходка и реших да потичам малко, но ръмеше и беше адски хлъзгаво. 15 мин тичане и 20 мин разходка.
Днес започнах с варено яйце, шунка и кашкавал. Дотук добре, да видим по нататък!
23.01.12
10:52
Като цяло уикендът мина добре, потренирах малко в събота 50-55 минути. Неделя пълна почивка.
Събота след яйцето, шунката и кашкавала - две малки ябълки.
14.00 сьомга на плоча, задушен ориз и салата, чаша червено вино
18.30 шепа бадеми
20.30 зелена салата чери доматки и риба тон и за десерт -печена тиква.
В неделя: 10.30- 2 палачинки със сирене, кафе
14.30 салата зеле и настъргани моркови, пилешко филе на скара
20.00 великденска салата с 2 яйца, сирене, кашкавал и чаша червено вино
23.01.12
19:47
Днес 10.30 кафе, ябълка и овес с мед
12.30ч 200г кисело мляко 3,6%
14.30ч омлет от 2 яйца и сирене, салта настъргани моркови с лимон и орехи
17- 18.20 тренировка
около 50г орехи
Вечерята - един Господ знае! Излизам, утре ще пиша!
24.01.12
10:54
Вечерята беше въглехидратно-алкохолна, 2 малки бири, картофена салата и малко наденица на скара. Днес дори не ми се мисли за храна, по-добре да си сложа кецовете...
24.01.12
19:42
След тежичката вечеря вчера нито ми се закусваше, че дори не ми се обядваше. Пих кафе и отидох да потичам около половин час. Първото ми хранене беше в 14ч- направих паста около 50г, 80г риба тон, маслини,домат и спанак. Не е лоша салатката, с малко зехтин. Към 17 хапнах 40-50г бадеми и вечерята още се готви- пилешки филенца с печурки и вино. Салата е марулка,няколко листа спанак и настърган морков. Даже се замислих дали да не направя шоколадов мус, много апетитно изглеждаше! И утре е ден...
26.01.12
19:42
За вчера ще пиша по спомен, храната беше малко. Закусих късно, към 11 часа овесени ядки, сирене и пуешко филе. Цял ден бях навън и хапнах около 60-70г бадеми, останалото е вода. Вечерята ми беше към 21- зелена салата с яйце, свински врат на тиган и 3-4 парченца луканка.
Днес закусих с луканка, варено яйце и 2 филийки Бонус. Тренирах около час и се разглобих напълно, не си броя повторенията, но ги правя докато дишам на няколко серии. 14ч обяд, малко леща и салата от пресен спанак с тиквени семки. 17 часа- около 50г сирене и ябълка. Вечерята ще бъде към 20.30 млечна салата и пилешко филе на тиган.