Ще ми навреди ли креатинът?

12.01.12
14:25

Здравейте.. Казвам се Петър и имам въпрос към останалите потребители. На 15 години съм и ходя на фитнес от 8 месеца. Наскоро се рових из силабг за да потърся нещо евтино и ефикасно.Спрях се на Немски креатин. Купих го, донесоха ми го, но таман да почна да го ползвам един приятел ми каза, че е вреден и е за лица над 18 години.. Въпроса ми е : Какво да направя не искам да се тровя за 20 лева? :)

12.01.12
14:31

Като е толкова компетентен нека ти обясни с какво е толкова вреден :) Има наистина креатинови продукти които не са особено полезни но не всички са такива :) Ако желаеш спомени какъв е..

HE

12.01.12
15:06

казано от г-н Петков на 12.01.12, 14:31:

Като е толкова компетентен нека ти обясни с какво е толкова вреден :) Има наистина креатинови продукти които не са особено полезни но не всички са такива :) Ако желаеш спомени какъв е..

Сигурно, защото на 15 да вдигне кръвно от водната задръжка е много полезно? Аааа не много му е полезно, защото за осем месеца или иначе казано 32 тренировки /слагам му толкова, защото напоследък е много модерно да се тренира по 8 пъти седмично :D/ е успял да привикне към правилното изпълнение на упражненията, укрепнали са му ставите и сухожилията и най-вече има крещяща нужда от повишаване на работните тежести? Или пък не, той е толкова информиран за приема на вода и други течности при приема на креатин, че няма вариант от съхнене на бъбречната кора?
Накарахте ме да се замисля, кое ли е вредното на 15 години да гълташ нещо на, което си чел само рекламите на различните производители? Не можахте ли да разберете, че на 15 години сте деца, а този в магазина, който му е продал креатин е за 100 тояги на голо?

12.01.12
15:09

head_hunter не си много прав за мене не съм като тези 15 - годишни, които да се фукат с това, че ходят да тренират и да се пряват на големи.Точно обратното тренирам си като хората и гледам да не се набивам на очи..Но за креатина не знам какво да го правя стои под леглото в една кутия и се чудя..

Мнението беше редактирано от Petar Petrov на 12.01.12 15:10.

HE

12.01.12
15:20

казано от Petar Petrov на 12.01.12, 15:09:

head_hunter не си много прав за мене не съм като тези 15 - годишни, които да се фукат с това, че ходят да тренират и да се пряват на големи.Точно обратното тренирам си като хората и гледам да не се набивам на очи..Но за креатина не знам какво да го правя стои под леглото в една кутия и се чудя..

Ако е добре затворен и мястото за съхранение отговаря на предписаното от производителя - запази си го за по-натам. Интересно място за съхранение си избрал, но родителите ти, ще търсят първо под леглото :D
Избери си някаква тренировъчна програма за начинаещи, старай се да се приучиш, към правилно изпълнение дори да е с малки тежести /все пак никой от тук не е почнал да вдига по 100-200 кг. от първото си посещение в залата/, навикни да спазваш хранителен режим, който ще си съставиш с помощта на сайта и форума, изкарай известно време така, посмени няколко програми и хранителни режими и едва тогава се хвърляй на добавките.
До тогава си вземи едни витамини от близката аптека /Препоръчвам ти на “Допълхерц от А до Я”/ и с това изчерпваш купуването на добавки за твоята възраст.

12.01.12
16:16

Просто начинът по който си задал въпроса подсказва, че ти е рано за добавки. Има си време за добавките, не бързай.

12.01.12
16:50

Благодаря много аз не съм го отварял от както ми го пратиха ще ви послушам и отново Благодаря за бързите отговори ! :)

п.п Програмата ми е
Понеделник : Гърди
Вторник : Гръб
Четвъртък : Ръце (Бицепс и трицепс)
Петък : Рамо

Виждам, че правя грешката да не правя крака какво ще ме посъветвате? :)

Мнението беше редактирано от Petar Petrov на 12.01.12 16:52.

12.01.12
17:38

По принцип не е вреден, но трябва да знаеш какво правиш, потърси малко информация в гугъл и разбери какво представлява креатина,попитай фитнес инструктура си да ти обясни или някой познат който разбира. Когато го приемаш пий по 4литра вода и няма да имаш никакви проблеми(опасноста при приемането му е, че може да се обезводниш). Аз и нищо да не вземам си пия поне 4литра дневно :) Така организма е добре хидратиран и се пречиства бързо, а бе хубаво е винаги да се пие по много вода :) , единствения проблем е честото ходене до кенефа :Д (като си в даскало особено е доста кофти да ходиш почти всяко междучасие до кенефа)
П.С. Следващия път първо поразпитай после купувай :)

12.01.12
17:56

казано от head_hunter на 12.01.12, 15:06:

казано от г-н Петков на 12.01.12, 14:31:

Сигурно, защото на 15 да вдигне кръвно от водната задръжка е много полезно? Аааа не много му е полезно, защото за осем месеца или иначе казано 32 тренировки /слагам му толкова, защото напоследък е много модерно да се тренира по 8 пъти седмично :D/ е успял да привикне към правилното изпълнение на упражненията, укрепнали са му ставите и сухожилията и най-вече има крещяща нужда от повишаване на работните тежести? Или пък не, той е толкова информиран за приема на вода и други течности при приема на креатин, че няма вариант от съхнене на бъбречната кора?
Накарахте ме да се замисля, кое ли е вредното на 15 години да гълташ нещо на, което си чел само рекламите на различните производители? Не можахте ли да разберете, че на 15 години сте деца, а този в магазина, който му е продал креатин е за 100 тояги на голо?

Ако е толкова вреден нямаше да се използва от почти всички занимаващи се със спорт.Искаш да кажеш, че, ако според теб се вдига кръвното от него, след 18 години това не е така ли? Ако пък е вреден да спираме да го пием да не вземем да вдигнем кръвно ние по-възрастните :) Чувал съм за странични ефекти(наблюдавал съм ги и при мен) само при монохидрата и за това попитах неговия какъв е. Ако човек е напълно здрав нищо не го спира. А и щом се занимава с фитнес, креатина е задължителен. Почти всеки го препоръчва за старт при начинаещите.

12.01.12
18:01

казано от apostol apostolov на 12.01.12, 17:38:

По принцип не е вреден, но трябва да знаеш какво правиш, потърси малко информация в гугъл и разбери какво представлява креатина,попитай фитнес инструктура си да ти обясни или някой познат който разбира. Когато го приемаш пий по 4литра вода и няма да имаш никакви проблеми(опасноста при приемането му е, че може да се обезводниш). Аз и нищо да не вземам си пия поне 4литра дневно :) Така организма е добре хидратиран и се пречиства бързо, а бе хубаво е винаги да се пие по много вода :) , единствения проблем е честото ходене до кенефа :Д (като си в даскало особено е доста кофти да ходиш почти всяко междучасие до кенефа)
П.С. Следващия път първо поразпитай после купувай :)

4л. добре, но така изведнъж ли да започне да пие по толкова ;)

12.01.12
18:14

Вкарай крака.

HE

12.01.12
20:30

казано от г-н Петков на 12.01.12, 17:56:

Ако е толкова вреден нямаше да се използва от почти всички занимаващи се със спорт.Искаш да кажеш, че, ако според теб се вдига кръвното от него, след 18 години това не е така ли? Ако пък е вреден да спираме да го пием да не вземем да вдигнем кръвно ние по-възрастните :) Чувал съм за странични ефекти(наблюдавал съм ги и при мен) само при монохидрата и за това попитах неговия какъв е. Ако човек е напълно здрав нищо не го спира. А и щом се занимава с фитнес, креатина е задължителен. Почти всеки го препоръчва за старт при начинаещите.

Ще ти го обясня по друг начин:
Не може да препоръчваш нещо на индивид, който е по средата на развитието си, а това нещо да е с дори минимален шанс да му навреди, защото не се знае дали няма да получи трайни увреждания. Съвсем друго е, когато е навършил 18 и се предполага че пред това време са укрепнали неговите имунна, ендокринна и т.н. системи. Едно вдигане на кръвно при дете на 15 години, ще се отрази по един начин, а при младеж на 18 години по съвсем друг начин, а тук не искам изобщо да споменавам проблеми с бъбреците /чукам на дърво/. Предполагам, че и ти си на години около неговите, защото тогава човек не си дава сметка, че цветущото здраве не е постоянна величина, нито даденост, а нещо за което трябва да се грижим и е неуместно да се подхожда лекомислено към него.

За това, какви хора препоръчват креатин за старт при начинаещите - тези хора не влагат мисъл /това е моя най-мек вариант да ги нарека идиоти/. Човек трябва да се замисли и върху момента, че самото започване с тренировките на един млад човек е най-силния му коз, първите две години, ще има най-силни резултати дори само с храна и тренировки. А какво става, когато започне в самото начало с добавките - издухва не само най-силното време, но и по-нататъшните си козове /когато дойде периода на застой/.
Дадох ти най-широко обобщени факти и съм далеч от мисълта, че съм обяснил всичко /нямам времето и желанието да се впускам в подробности/, но смятам, че ако се замислиш върху написаното и това ще ти е достатъчно.

12.01.12
22:32

А,остай..Един познат почна да пие креатин 2 месеца преди да влезне в залата :Д Смях.......

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1