Дневник Дневник

Темата е заключена.

18.12.11
11:19

Здравейте!

Реших да си направя дневник заради подсъзнателната дисциплина,която внушава изпълнението и отчитането на резултати пред други хора,освен себе си, и най-вече заради полезните съвети, които мога да получа тук :-))) Също така те първа навлизам във фитнеса и тренировките, и съветите за правилно трениране ще са ми безкрайно полезни! Целите са ми свързани с отслабване и стягане. До сега съм се занимавала само с кардио (бягане-пътека , велоергометър) , пилатес , йога и гимнастика. Започнах август месец тази година , до сега - 5 месеца, свалих 10кг, като 2 месеца имах застой. Тежа 76кг в момента,бях 87. Мерките ми от днес са:

76 - кг
66 - бедро
108 - ханш
78 - талия
45 - над коляно
40 - прасец

Това е възможно най-накратко за мен! Нямам конкретна цел свързана с мерки, по-скоро искам да дам всичко от себе си в изграждането на тялото ми и да видя на какво съм способна!:-))))) Довечера ще впиша отчетът от днес!:-)))) Хубава неделя Ви пожелавам на всички!:))))

18.12.11
11:28

Ако си свалила 10кг с тренировки, а не с Драконови диети, това е страхотен прогрес. За да може някой да ти даде идеи и съвети е хубаво да напишеш - кога и какво ядеш, колко си висока и според мен ако имаш здравословен проблем, който би ти попречил да тренираш с тежести - също.

18.12.11
17:32

Здравей Skoge :-)) Висока съм 170 см , нямам никакви здравословни проблеми, които да ми пречат да тренирам каквото и да било , за моя радост :-))) Днес тренирах вкъщи, защото нито фитнесът, който посещавам , нито студиото не работят в неделя, но утре като отида във фитнеса да тичам , планувам да направя първата си тренировка с тежести и инструктор съответно, защото изобщо не знам какви упражнения да правя хаха , но това чак утре. За храната ми: храня се 4 пъти дневно, храната ми е доста еднообразна за съжаление , в квартира съм и тук единствените уреди за храна, с които разполагам са хладилник и микроволнова, съответно не мога да си приготвям нищо сама и всичко купувам. Печено пиле , сурови ядки , прясно мляко , зеленчуци , масло.Това е :-)) Цял живот съм имала проблеми с метаболизма, от както започнах да се храня така - всичко се оправи, предполагам заради увеличения прием на мазнини. ОКБ ми е 1600 ккал. И това е всичко,което се сещам да споделя в момента.
Ето и отчетът днес: (1600ккал)

10.00 - 200 мл мляко с кафе + 50г ядки
12.00 - 100 месо + 10 масло + 200 мляко + цвекло
14.00 - 50г ядки
15.00 - ТРЕНИРОВКА ( с клипчета от интернет )
1. 10 мин стречинг
2. 10мин упражнения за ръце и крака
3. коремни преси—-> http://vbox7.com/play:b021a79e17
4. глутеус упражнения——>http://vbox7.com/play:884f48e3
5. 2 х 10 мин кардио, (което препоръчвам на трениращите вкъщи)——-> http://www.youtube.com/watch?v=E63OUoRuCSU
18.00 - 100 месо + 10 масло (предстои)

Това е от днес. Тренировката ме поизпоти доста, въпреки че не изглежда кой знае какво :-))) Утре повече! Както и мисля да увелича два пъти месото , за сметка на ядките? Или и така е добре? Финансово така ми е по-добре :D но за целите ми мисля че повече месо ще донесе по-добри резултати, за това утре ще го увелича. Какво мислите Вие?

18.12.11
19:28

Не е зле, но ако ще ядеш често, дай поне 6 пъти на ден, и вкарай все пак някакъв вид въглехидрат... и моя съвет е да си купиш котлон поне, мисля, че са по 20-ина лв, защото така ще можеш да ядеш варени яйца, което на мен ми 50% от храната.
Иначе печените неща може и от магазина, но имай предвид, че така не знаеш кое - как е приготвено.

Щом си решила да се довериш на треньор за тренировки с тежести - успех, предполагам в неговите услуги се включва изготвяне на индивидуален хранителен режим и тренировъчна програма.
Може би е хубаво да си купиш печка с 2 котлона поне, не са чак толкова скъпи, а и ако си решила да живееш здравословно, няма как да подминем готварската печка.

И аз съм на квартира и изисквах да е пълно обзавеждане, тоест реших, че ще давам 70-80лв отгоре, но да си имам печка, хладилник, пералня и т.н.

18.12.11
20:30

Само въглехидрат и трябва сега....
Защо да трябва?

казано от valerious на 18.12.11, 20:30:

Само въглехидрат и трябва сега....
Защо да трябва?

Защото в това хранене въглехидратите са под разумния здравословен минимум.

18.12.11
22:40

То имало и здравословен минимум на въглехидратите ли?  В мерни единици ще може ли да ми го представиш?

казано от valerious на 18.12.11, 22:40:

То имало и здравословен минимум на въглехидратите ли?  В мерни единици ще може ли да ми го представиш?

Не ми харесва тонът ти и нямам намерение да слизам на него.
Справки - ниско въглехидратна и кетонна диета.
В случая говорим за период от 5 месеца.

18.12.11
23:06

Не съм искал да звуча нагло, просто ми е интересно какво толкова правят тия въглехидрати, което мазнините не могат и исках да ми докажеш функцията им с 2 изречения.

Чудесно знаеш защо ме питаш, но мястото му не е в нечий дневник, съответно - няма да го допусна.

5 месеца.

19.12.11
08:32

Котлон няма как да си купя аз сама (финансово съм ограничена)  :( Целият апартамент ние го обзаведохме , родителите ми просто няма да пожелаят да внасят още пари за уреди , особено за котлон , при положение че знаят, че мога и без него... :(( Но все пак ще опитам да направя нещо по въпроса , щом не са толкова скъпи. Тази седмица се прибирам при тях за празниците , така че ще има яйчица:-))))

За въглехидратите - всъщност спрях въглехидратите изцяло октомври месец(преди това бях 2 месеца в абсолютен застой) ,когато спрях да си купувам такива. И наистина не бих искала да ги включвам отново. Наистина събуждат в мен животински апетит и става много МНОГО зле.... Дори да говорим за обикновена царевица или нещо такова. Искам да кажа, че по начина, по който се храня в момента наистина се чувствам страхотно И НАЙ–ВАЖНОТО ЗА МЕН - метаболизма ми се оправи,което НИКОГА не съм вярвала, че може да стане. По себеусещане мисля да продължа да се храня ВМ , без въглехидрати , докато наистина не се наложи да ги включа. Тогава няма да имам нищо против , но просто мисля че сега не е редно и нужно, и единственото, което ще стане е през 3 дни да си купувам по 500 грама мюсли и да ги изяждам наведнъж, защото това се случва когато ме нападне въглехидратния глад :) А не съм имала такива проблеми , дори не съм се и сещала откакто се храня така. Естествено, че подобно хранене не може да продължи цял живот и непрекъснато да очаквам (-) в сантиметрите , ще сменя хранителния режим, но когато му дойде времето. За сега ВМ е моя режим и ми дава СТРАХОТНИ резултати! :-)))))

ОК, карай без въглехидрати... Според мен няма разумна причина, която да налага това, но щом се чувстваш добре - действай така. Изкуството на въглехидратите е да подбираш източниците им, да прецениш количеството им и да определиш правилно момента за тяхното приемане. Не виждам кое налага да елиминираш храни като бобовите, например... ти си знаеш. Не е лошо да осигуряваш на организма нужните му фибри. Дискусията е излишна (поне на този етап) и аз няма да я водя. Кетонната диета е тежък режим и според мен не е подходящ за дългосрочно приложение, но по отношение на храненето аксиоми няма.

Мила

19.12.11
09:08

Щом си на ВМ, и не искаш да ядеш въглехидрати, яж малко повече зеленчуци за набавянето на някакво количество - между 20-50 гр въглехидрати при ВМ са достатъчни + въглехидратите от ядките, които ядеш= перфе ;)
Нали занаеш, че се смята(или е доказано) че въглехидратаите са  необходими за наромалното функциониране на ЦНС. Макар, вече да има и други изследвания, но няма значение.
И аз се храня предимно ВМ, но 2-3 пъти в седмицата ям картофи, когато нямам време овес, всекидневно си набавям минимално количество въглехидрати от ядки и зеленчуци. Въглехидратите (в малки количества :D ) са необходими за балансиране/допълване на цялостта на едно добро и здравословно хранене.

Глюконеогенезата няма ли да направи достатъчно захар, за да функционира ЦНС и каквото друго се регулира от въглехидратите?

19.12.11
10:46

Тъй като гледам, че Тедо следи този дневник, а скоро попаднах на една статия относно метаболизма...исках да я споделя с него, защото се беше разразил спор как трябва да се храниш, за да забързаш иначе бавния си метаболизъм.

Ако не искаш да я четеш цялата, прочети директно последния въпрос - Как да забързаме метабилзма си?

http://www.bb-team.org/articles/3850_barz-metabolizam-baven-metabolizam#axzz1gxzWPAvI

Полезна е не само за негова информация, а и за дамата, в чиито дневник я поствам ;)

Относно кетонния ти режим на хранене, за мен си е направо Дюкан, защото ядеш МАЛКО. Ако аз реша да направя кетонна диета ще увелича свинското от 2.5 на 5кг седмично + 2 пилета ( сега 1). Защото иначе ще съм пълен парцал в залата.
Подкрепям всичко по-горе казано за въглехидратите, досега си била само на кардио тренировки, да видим как без въглехидрати ще ти понесат тренировките с тежести...

Мнението беше редактирано от Блажка на 19.12.11 10:51.

Мила

19.12.11
11:46

казано от Тедо на 19.12.11, 09:15:

Глюконеогенезата няма ли да направи достатъчно захар, за да функционира ЦНС и каквото друго се регулира от въглехидратите?

Аз също поддържам тази теза. Млечната киселина, амино киселините от протеин и глицерола от мазнини може да бъде превърнат в глюкоза чрез процеса глюконеогенеза.(ако греша в това обяснение ме поправи)
Аз за това казах ‘’че се смята, че въглехидратите...за ЦНС’‘
Моята мисъл беше, че не е необходимо да изключва напълно въглехидратите, че не са никак вредни и т.н.т. А въглехидратите от зеленчуци и ядки са си според мен задължителни, независимо от режима на хранене.
Просто да ти се ядът картофи и да не ядеш, защото смяташ, че са вредни и ще напълнееш е как да кажа, крайна заблуда. ;)

А относно храната на дамата, на мен ми харесва като избор на продукти, но смятам, че количествата са малки. Малко повече месце и яйца, масло и зехтин за зеленчуците.

Мнението беше редактирано от Мила на 19.12.11 11:50.

19.12.11
14:22

да видим как без въглехидрати ще ти понесат тренировките с тежести...

Няма какво да гледаме, то си е изпробвано. Щом Тедо ти го е написал това, явно го прилага, т.е. сигурен съм, че го прилага, а той тренира силово. И аз тренирам силово и нямам проблем с въглехидратите. Преди време имаше страшни полемики за цикличното и кросфит комплекси или дълги кардиота, беше невъзможно, непосилно, разни рабдомилази се постваха да четем тука....общо взето пълни глупости.

19.12.11
18:41

Здравейте :-))

Доста сте писали...ще се опитам да отговоря на всички. Кольо, относно бобовите храни.. туко що проверих състава на фасул,леща,соя (на 100гр , въглехидратите са приблизително 55 на всички , освен соя - 25), разбира се , не мисля че ако сутрин хапна 100гр ще ми стане нещо, но тук отново обяснявам , че няма как аз да си готвя такива неща... съответно трябва да си купувам консервирани неща,готови, пълни с Е-та , които вече ИЗБЯГВАМ.

Mila aka Mon coeur , опитвам се да хапвам салати при всяко хранене с месо :-))) Като не мога да се похваля, че изяждам една цяла купа , но 1-2 домата, половин голяма краставица и от време на време + салата айсберг към тях, мисля че  е ок.( най-често) , иначе добавям и моркови,зеле,цвекло също , но веднъж-два пъти месечно. Наистина всичко ми е вкусно :)) И в момента няма нещо,което да искам да ям, НО не ям защото ... (става въпрос за картофките). Просто тези храни са ми задоволителни за момента. И както вече споменах в един пост по-горе, от както се храня така( около месец и половина - два) , единствените прегрешения,които съм имала е примерно в един ден да изям допълнително 100-200 гр ядки ,просто защото ги обичам и са ми вкусни.

Skoge, може би храната ми ти се струва малко, но се стремя към 1600 кал, толкова ми позволяват количествата. Днес увеличих месото за сметка на ядките:-))

Не успях да разбера точно поста ти, valerious ? :-)))) Ще ми пречат ниското ниво въглехидрати или няма да ми пречат , не разбрах ... :/

Днес ходих на фитнес и не се получи както го бях планувала... 1. инструктура беше зает с двама , 2. за първи път обух новия си анцуг,който се оказа недостатъчно стегнат в ханша и беше крайно неприятно,непрекъснато ми се свличаше, стигнах на половината от ‘’курса’’ ми и се отказах... Ето какво сътворих днес:

08.00 - 200 мляко + 50 ядки
12.00 - 100 месо + 300 мляко + чушки (тук всичко в хладилника ми свърши....снощи бях забравила да си напазарувам и на обяд наваксвах калориите от 50-те грама месо и маслото с мляко..)
13.00 - загрявка + коремни вкъщи , фитнес ( 1мин ходене , 8 мин тичане , 1 мин ходене , 8 мин тичане ) и просто ми беше невъзможно да продължа. Относно скоростта - не мога да Ви кажа точно колко... на тази пътечка отчиташе 7км/ч, в предишния фитнес, който посещавах на 7км/ч щях да тичам като кон... Но беше средно към интензивно темпо.
16.00 - 150 месо + 10 масло + салата
17.00 - 40 ядки
19.30 - (предстои) 60 мин упражнение върху диск (набляга се върху корема и краката) в студиото,в което ходя

и по-късно салата. Не съм доволна изобщо от днешния ден, знам че и храненето ми куца , бях планувала съвсем друго... утре нов ден , нов опит да изгладя нещата. :(( Напазарувах си преди малко и си приготвих храната за утре, сигурна съм вече , че няма какво да оплескам :)) поне утре хаха

Лека и спокойна вечер на всички! :))) Аз ставам да се обличам за тренировка.

19.12.11
18:56

Няма да ти пречат, храненето ти е супер :)

19.12.11
20:08

Благодаря! :)) Но мисля,че мога и по-чисто и добре да се храня, ще се старая.

Туко що се прибрах :( Нямаше тренировка... Никой не е дошъл и момичето ме върна :( Днес освен 16мин тичане и малко коремни се оказва,че нищо друго не съм правила... сега нямам сили да тренирам вкъщи.. броя го нетренировъчен :( Много разочароващ ден ми е днес - планувам едно , оказва се съвсем друго,. Утре след лекциите ще отида пак на фитнес , днес между другото ми изтече картата в този, в който ходех , най-накрая ! (обстановката не е много приятна, а цените са по-високи от повечето места) и утре ще се запиша пак в стария , в Тракия (в Пловдив съм) , в който е наистина удоволствие да тренираш и просто нямах търпение да ми изтекат посещенията тук..... Та, утре наистина мисля да се консултирам с инструктор и ще видим какви ще ги правя! :)) Отново лека вечер на всички! Аз ще си лягам с разочарованието си от днешния ми неползотворен ден хаха

казано от Денушка i на 19.12.11, 18:41:

Кольо, относно бобовите храни.. туко що проверих състава на фасул, леща, соя (на 100гр , въглехидратите са приблизително 55 на всички , освен соя - 25), разбира се , не мисля че ако сутрин хапна 100гр ще ми стане нещо, но тук отново обяснявам , че няма как аз да си готвя такива неща... съответно трябва да си купувам консервирани неща, готови, пълни с Е-та , които вече ИЗБЯГВАМ.

От една страна - не си съвсем точна по отношение на въглехидратите в бобовите храни. Такова е съдържанието им, да, но в суров вид, в какъвто (уверен съм) не ги консумираш. От друга страна храната има не само количествено измерение, а и качествено такова. Имам предвид, че въглехидратите в бобовите храни са твърде различни от тези в шоколада и белия хляб, например. Далеч съм от мисълта да настоявам за промяна в режима ти (казах каквото имах по този въпрос). Просто уточнявам. На етикетите на консервираните грах и боб на Бондюел няма посочени Е-та в съдържанието.

20.12.11
09:51

Боб в консерва винаги имам вкъщи и ако нямам друг въглехидратен прием, прибавям към храната по 1-2 супени лъжици.
Предпочитам цветния/червен боб.

21.12.11
10:13

Здравейте!

Почувствах се глупаво относно този ‘’спор’’ ,защото наиситна не се сетих за Бондюел продуктите :-)) Въпреки това, все пак мисля още около месец - два да се опитам без въглехидрати... За момента просто не чувствам никаква нужда от подобни... Пък после ще вкарам и така :))
Отчетът от вчера: (отново ходих на фитнес , този път инструктура изобщо го нямаше,оказа се че било с ‘’предварителни уговорки’’ , та днес уж след 4 следобяд щял да бъде там и да бъдел на мое разположение хаха.. Ще видим какво ще се случи )

06.00 - 200 мляко + 50 ядки
12.00 - 150 месо + 10 масло + домат + салата айсберг
13.00 - ТРЕНИРОВКА - загрявка, коремни преси 10 мин , 40 мин пътека (1 мин ходене , 9 мин тичане х 4 пъти ) средно към интензивно темпо
15.00 - 100 кашкавал
18.00 - 50 месо + 50 кашкавал
20.00 - ТРЕНИРОВКА 2 - от интернет клипчета ( ръце , крака , глутеус )
23.00-24.00 - коктейл с малко алкохол (по принцип не пия , но на някой събития няма как)

Днес се чувствам изморена , може би и недоспала заради снощи , болят ме краката като цяло , не съм сигурна дали е точно мускулна треска или е от умората... Днес следобяд ще тренирам отново , не съм сигурна дали ще издържа 40 мин пътека отново , но ще опитам , отделно от евентуалната тренировка с инструктура :=)) Това е от вчера , по-късно ще напиша какво правих днес :)) Хубав ден на всички за сега!!!:-))))

21.12.11
10:47

НЕ само, че са с предварителни уговорки, но обикновено услугите им зе заплащат с 5-7-10лв отгоре над цената на посещение, поне така е в София, освен ако няма промоция с безплатна консултация.
За пример ще ти дам фитнеса до нас, в който влязох само 1 път през живота си, за да видя ценорасписа, че ми е точно на 1 мин.
Тренировка без инструктор - 8лв
Тренировка с инструктор 1 час - 15лв
Карта за цял месец с инструктор - 120лв
Затова е хубаво да провериш как стоят нещата, за да не останеш ‘изненадана’ накрая.
Все пак и тези хора трябва да си изкарват парите :)

21.12.11
17:08

Да,да,да,да :-))))) Във фитнеса, в който се презаписах е +4лв инструктора. След малко тръгвам :-)) Искам само да кажа, че утре ще пътувам към вкъщи и предполагам до 1 януари няма да имам възможност да вписвам дневни отчети , водя си ги на тетрадка допълнително , така че като се прибера , ще впиша всичко наведнъж. По този повод искам да Ви пожелая днес Весели празници! :–))

03.01.12
11:58

Здравейте на всички отново и честита Ви нова година!!!!!!!:-))))))))))))

До 1 януари , десетте дни през които не писах тук не съм тренирала изобщо , храненето ми беше нормално,само на 30 и 31 прекалих с калориите от ядки и месо; физическата ми дейност се изразяваше в дълги разходки и подтичване след непослушно куче :Д! Вчера се измерих , от 18 декември до днешна дата съм свалила -2см от талия , -2 см ханш , -2 см коляно,  - 1см прасец , -1 кг :-)))) Ихууу.

В неделя тренирах вкъщи с клипчета от интернет цяло тяло

Вчера:

09.00 - 200 мляко + кафе
12.30 - 100 ядки
13.30 - 100 месо + 10 масло + 100 мляко
15.00 - 4 х 9 мин тичане , скорост 4,7км
17.30 - 50 месо + 5 масло + салата
18.30 - 50 месо + 5 масло + салата
19.30 - 1 час тренировка , която не мога да опиша разбираемо ,около 30 упражнения са , по 40 пъти е повтаряемостта на едно;  основно се набляга върху глутеус и корем , много ми хареса като интензивност и усещане за стягане

И довечера ще напиша днешния отчет :-)))  Лек и успешен ден Ви желая

09.01.12
20:12

Здравейте отново хора!!!:-)))
Последната 1 седмица ми беше страшен мултитаскинг и почти нямах време и да спя, и за това не успявах да се отчитам тук. Важното е, че поне откъм тренировки и хранене на 80 процента се придържах(имаше един ден , в които се олях малко с ядките). От 2-3 дни насам чета разни статии от сайта относно НВД и мисля в близките няколко дни , след като успея да си направя идеалното меню за деня да направя един 30-дневен режим , да видим как ще ми се отрази. Днес: (храната ми до следобеда доста ЛИПСВА, защото изобщо не планирах ежедневието ми да протече по този начин и някой задачки да се проточат толкова много време), но минало свършено вече , ето го и отчета:

08.00 - 300 мляко + 4-5 лъжички нескафе
09.00 - около 30 мин тичане , явно не дишах правилно , на два пъти започнаха силни болки в корема(под гърдите) и не успях да направя 4х9 минути,общо 60 мин (с ходенето)
11.00 - 200 мляко + 4-5 л.нескафе
16.30 - 200 пържола + 100 цедено мляко + 200 мляко + чушки
18.30 - 1. 100 х сумо клек + крака встрани и отскок
2. 100 лицеви опори на стена
най елементарния вариант, но съм мноооого начинаеща в лицевите упори , общо взето нямам почти никаква сила в ръцете и тези за момента са ми ‘’натоварващи’’ - чувствам напрежение в мускулите и в момента
3. 100 х полуклек само с единия крак(на всеки крак)
4. 50 х напада на крак
5. 50х коремни преси

20.30 - (следва) 100 пържола + 10 масло + чушки

Лека вечер!:-))

11.01.12
13:34

10.01.2011

06.30 - 400 мляко + нескафе
11.30 - 100 пържола + 100 цедено мляко + 10 масло + моркови + грах
13.00 - 100 цедено мляко + 50 фъстъци
14.30 - (3х9 тичане) + ходене пътека , общо 60мин
19.00 - 100 пържола + 10 масло + 2 домата

За вечерта бях планувала тренировка , но ми стана много късно, бях изморена и реших, че няма да се справя, направо си легнах, а и от вчера имам много голяма мусколна треска на бедрата и глутеуса .
Относно НВД–то, което смятам да започна , сметнах си ОКБ – 1500 , В - 75гр/ден , Б - 187гр/ден , М-50гр/ден
Не знам точно какво да използвам за въглехидрат сутрин?? Грах/царевица/плод/овес? Ще се радвам да ме посъветвате :-))

Мнението беше редактирано от BBBdonna на 11.01.12 13:38.

12.01.12
09:06

Вчера ми дойде и вечерта ... се оплесках .. съвсем съзнателно реших, че мога да се ‘’поощря’’ с храна ... и поощрявах ли, поощрявах... Странното е че тази сутрин не се чувствам нито подута ,нито напълняла, само лицето ми е малко подпухнало, но може да е и от това, че още не съм се събудила. .. не съжалявам особено,де , ще оправя положението.

11.01.2012

08:00 - 400 мляко, нескафе , 50 ядки
12:00 - 100 месо + 100 цедено мляко
13:00 - 100 месо + 2 домата
16:30 - 50 месо + 2 домата
18:00 - 50 месо + домат
20:00 - (blush)(blush) около 500 гр ядки и 500 гр цедено мляко

Също така си купих и овес и днес съм си изготвила някакво ‘’нвд’’ меню. Довечера ще впиша. Хубав ден!:))

12.01.12
18:30

Здравей!
Аз като бях на квартира си варих яйца в онези нагревателите за вода. Мисля, че ги има в магазините по едно евро.  Само внимавай с тия неща, че са малко опасни.  Аз постоянно ги забравях включени :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1