11.01.12
19:22
Здравейте общият ми стаж във фитнеса е около година и 2-3 месеца, от 1 година не съм тренирал. Гледам децата пред блока са се зарибили с тези лостове и има голям ефект както са на по 13-14-15 години, имат доста релеф. Аз имам доста маса и доста мазнини, висок съм 175 см. тежа 83 кг на 21 години съм. Искам да работя за релеф и мисля, че лостовете ще ми помогнат. Като цяло освен набирания и кофички какви опражнения да правя? Децата правят набирания кофички, силово набиране (на мен ми е трудно) според мен би трябвало да има някакъв режим.. не може така всичко да се прави всеки ден? Ако някой е по на вътре с нещата ще съм много благодарен ако помогне! Ако трябва ще кача снимки :)
Напиши в youtube или vbox7 street fitness и ще откриеш каквото те интересува. Препоръчвам ти да прочетеш и тази статия http://www.bb-team.org/articles/3882_street-fitness-ulichen-fitnes
А защо в дамски дневници си писал?
Мнението беше редактирано от Петков на 11.01.12 20:11.
Извинявам се много, ако може да преместят темата ще съм много благодарен.. чак сега видях за какво става въпрос :Х
12.01.12
20:55
Здравей!
Проблемът е, че “уличен фитнес” и “индивидуална програма”, не “върви” много. Давам ти пример. Мога да ти кажа прави 3х10 кофи. Тази бройка може да се окаже твърде малка за теб и ефект - нулев, да ти е твърде голяма и да правиш движението неправилно, само и само да завършиш серията, от което може да се контузиш. При фитнеса е друго, там ти казвам 3х8 на лежанката и вече може да подбираш теглото.
От клиповете няма много какво да научиш, освен упражнения, да не говорим, че вбокс е залят с неща “направих едно силово - хайде цяла България да види”. Ютуб пък е обратната ситуация - най-гледани си клиповете на разни американци, които не само, че не тренират само на лостове, но и блъскат яко химия (под химия не разбирам “протеин”), та създават грешно впечатление за спорта.
Наблегни на правилното хранене - независимо какво тренираш. Много от трениращите се чудят защо не правят маса на лоста. Маса може да се направи, само че тя трябва да дойде отнякъде.
Прочети малко как различните натоварвания влияят на мускула и изграждането му.
Включи и суперсерии и пирамиди.
Ако имаш конкретни въпроси - питай, иначе е прекалено общо, хващаш се и тренираш, постепенно ще усетиш нещата. Просто писане е все едно да ми кажеш “как да плувам”, а да не влезнеш във водата.
12.01.12
21:02
То и в стрийт фитнеса може да подбираш теглото и да има индивидуална програма.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 12.01.12 21:03.
Bomber Man
Повечето занимаващи се с това са си доста релефни, как да няма ефект. Освен релеф се развива сила и една доста функционална мускулатура.
Oranje
“То и в стрийт фитнеса може да подбираш теглото” или повторенията по възможност, що се касае до Мартин Иванов и неговите цели.
12.01.12
23:01
казано от Oranje на 12.01.12, 21:02:
Да, то всяко нещо, за което човек може да се сети, може да се случи, пък било то и в паралелна реалност, говоря по принцип.
По-скоро грешно изразяване. Теглото може да се подбира, доколкото би могло да се увеличи - с диск, раница и прочие неща. Съмнявам се да може да се олекоти, освен ако не си поиграеш с ножа. В случаят не визирам дълъг период от време, където това би се дължало на отслабването/напълняването на човек.
г-н Петков - дефинирай “функционална мускулатура” и “сила”. Нима тези неща не могат да бъдат изградени във фитнеса?
казано от Bomber Man на 12.01.12, 23:01:
г-н Петков - дефинирай “функционална мускулатура” и “сила”. Нима тези неща не могат да бъдат изградени във фитнеса?
Погледни тук последна точка “Добрите страни на Street Fitness” за контрола на мускулите и т.т.
Мнението беше редактирано от Петков на 12.01.12 23:56.
13.01.12
09:31
казано от Bomber Man на 12.01.12, 23:01:
казано от Oranje на 12.01.12, 21:02:
Да, то всяко нещо, за което човек може да се сети, може да се случи, пък било то и в паралелна реалност, говоря по принцип.
По-скоро грешно изразяване. Теглото може да се подбира, доколкото би могло да се увеличи - с диск, раница и прочие неща. Съмнявам се да може да се олекоти, освен ако не си поиграеш с ножа. В случаят не визирам дълъг период от време, където това би се дължало на отслабването/напълняването на човек.
Да, изказването ми е грешно за паралелна реалност, където няма ъгли и рамена на лостове. В нашата още Архимед е казал, че с достатъчно дълъг лост може да повдигне Земята. Което ще рече, че много дългото рамо на лоста ще направи цялата планета лека. Значи по-дълъг лост = по-”лека” тежест. Тогава какво става ако скъсим лоста? За ъглите по същия начин, отново древните елини и т.н. са знаели за тях.
Днес уж сме по-информирани от Архимед, пък гл’ей к’ви глупости пишеш :)
Сега времето по-бива, мятам се пак.. еми ще гледам да правя максимално правилно всяко повторение докато имам сила, искам да свикна да се набирам.. много ми е трудно колкото и смешно да звучи :) Във фитнеса стажа ми е около година, но винаги са ми били много трудни тези набиарния, гърба ми не върви.. имам маса, и се надявам да стана по-релефен. Въпроса ми е, примерно за 3 месеца дали ще мога да вдигна някой см на ръката и да си разширя гърба?
09.03.12
23:02
Със стрийт фитнес според мен бая трудно ще качиш в ръцете, но за релефа може и да успееш стига да си постоянен :)
Ако храненето ти е ужасно няма да качиш иначе се качва . Прави всяка серия до отказ не по колкот ти са прави. Тренираи и краката по някакъв начин ,и с футбол 3 пъти седмично става. Всеки човек се нуждае от специфична програма попрочети малко ,опитаи различни вариянти и сам състави програмата си.