12.01.12
21:21
Здравейте, от доста време съм регистриран във форума, но рядко влизам и още по-рядко пиша. Четох някъде, че с бягане се изгаряло повече мускулна маса отколкото мазнини и искам да знам това вярно ли е, защото скоро мисля да започна да чистя от тялото си мазнините, които според една таблица, която ми помогна да сметна приблизително колко са, се оказа, че имам 18 процента мазнини в тялото. Искам да ги намаля някъде в рамките на 10-12, но с условието, че да сваля максимално малко от личното си тегло, в момента тежа 78 килограма. Другия ми въпрос е ако може да ме насочите в избора ми на храни, виждал съм в сайта има списъци, но искам съвет и от трениращите, ако може дори да ги отделите по списък например - богати на въглехидрати, на белтъчини и тн... ще съм ви адски благодарен, все пак не мисля да се ограничавам максимално и да се подлагам на някакви зверски режими.
Третия ми въпрос е свързан с упражненията и повторенията за гръдните мускули и гърба. Как смятате, че е по правилно да кажем, да се тренират тези големи мускулни групи с повече повторения и по-малка работна тежест или с по-малко повторения и повече килограми ? Защото знам , че малките мускулни групи като рамо, трицепс и бицепс се правят с повече повторения, но за по-големите мускулни групи се колебая как да ги тренирам, засега им ефект от тренировките ми за гърди и гръб, като се стремя след всеки 2-3 седмици да вдигам с малко килограмите в упражненията ми за гръб и гърди. Питах няколко познати във фитнеса, които се занимават с фитнес от доста време и имат ефект, но всички изказват различни мнения и още повече ме объркаха
12.01.12
21:30
Здравей! Отностно бягането, надали сваляш почвече мускулна маса от мазнини, не се обеждавай в такива крайности, аз цяло лято бягах и не съм свалил нито санитиметър в ръцете или гръдната обиколка, а изгорих доста мазнини.
Отностно Храни богати на протеини (белтъчини) са месо, птиче месо, риба, мляко, яйца , боб, леща, ядки, семена, соя (например тофу), кинуа (южноамериканско зърнено растение, готви се като ориза) и зърнени продукти. Зеленчуците също съдържат и протеини, и антиоксиданти (например грах, царевица и броколи).
Въглехидтари: http://zdravoslovno.com/carbohydrates/
А отностно повече повторения с по малка тежест са за релеф, а по малко повторения с по голяма тежест са за маса!
Успех! :)
12.01.12
22:33
казано от Петър Попинов на 12.01.12, 21:30:
А отностно повече повторения с по малка тежест са за релеф, а по малко повторения с по голяма тежест са за маса!
Оф боже още ли има хора които си мислят, че повторенията правят масата и релефа....
Към автора: не ти трябват безкрайни бягания на пътеката... приличен релеф можеш да имаш с тренировки и правилно хранене.. с времето редуцираш мазнините с мускулна маса...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 12.01.12 22:34.