Протеин, аминокиселини или гейнър?

12.01.12
00:56

Здравейте, до сега не съм се занимавал с хранителни добавки, но тренирам сериозно от 2-3г. Колебая се кое от трите (Протеин, аминокиселини или гейнър) да си взема искам да кача 3-4 кг. (1.80м съм 75-80 кг.) Не спазвам никакъв режим особено Зимата :) и ако успея да кача масата, която искам дали ще я сваля.. понеже не мисля да продължавам да вземам каквито и да е добавки след като изчерпя или постигна искания резултат.

12.01.12
01:01

понеже не мисля да продължавам да вземам каквито и да е добавки след като изчерпя или постигна искания резултат.

И после пак да се върнеш в изходна позиция ли? Явно и хр.режим няма да имаш нали? Мислиш,че като постигнеш това,което искаш и за винаги ще си така..

А иначе..Гейнъра го изключвам изцяло,бих казал аминокиселини да си вземеш,защото протеина може да ти идва от храната..

HE

12.01.12
01:11

казано от kai0 на 12.01.12, 00:56:

Здравейте, до сега не съм се занимавал с хранителни добавки, но тренирам сериозно от 2-3г. Колебая се кое от трите (Протеин, аминокиселини или гейнър) да си взема искам да кача 3-4 кг. (1.80м съм 75-80 кг.) Не спазвам никакъв режим особено Зимата :) и ако успея да кача масата, която искам дали ще я сваля.. понеже не мисля да продължавам да вземам каквито и да е добавки след като изчерпя или постигна искания резултат.

Аз пък ще ти отговоря с въпрос. Помисли малко за тези добавки, като за допълнителен прием на храна /каквато действително са гейнъра и аминокиселините, а не вълшебни прахчета за мускули/, увеличаваш храната /в случая калориите от гейнъра/ и в последствие го спираш, съответно си връщаш стария прием на калории или иначе казано “квото има и когато го има”. В задачата се пита, ще запазиш ли това, което си качил при повишен прием на калории, когато пак ги намалиш? Отговора е елементарен.
Колегата преди мен ти е споменал “хранителен режим” и е редно да се замислиш над това словосъчетание, какво означава и, как се прави подобно нещо. Имаш на разположение форума, изданието, а на теб ти трябва време за четене. При толкова инфо, много повтаряне на всеки новопристигнал - никой няма да седне да ти разяснява, как се прави това или онова при положение, че вече е писано много по въпроса.

12.01.12
03:52

Благодаря и на двамата за отделеното време :) разбрах ви напълно за това какво следва след като намалиш храната.. :) сега остава да реша какво точно да си взема за мускулна маса :)

12.01.12
07:08

казано от kai0 на 12.01.12, 03:52:

Благодаря и на двамата за отделеното време :) разбрах ви напълно за това какво следва след като намалиш храната.. :) сега остава да реша какво точно да си взема за мускулна маса :)

500гр месо + 5яйца + 200гр извара + 750гр ориз = това което трябва да си вземеш за маса :)

казано от Bocko на 12.01.12, 07:08:

казано от kai0 на 12.01.12, 03:52:

500гр месо + 5яйца + 200гр извара + 750гр ориз = това което трябва да си вземеш за маса :)

Това за едно хранене ли? :)

И за цял ден стига ;)

12.01.12
16:41

Тоя режим с естествени продукти мн скъп ще излезе ;) май добавките ще пробвам :)

12.01.12
17:01

казано от kai0 на 12.01.12, 16:41:

Тоя режим с естествени продукти мн скъп ще излезе ;) май добавките ще пробвам :)

добре колко скъп ще излезе.. ти за добавки колко ще дадеш?..

месо хайде да го смъкнем на 350гр печено, едно пиле след като се опече и се махнат кокалите излиза 700гр - 3лв да го сложим намира се на промоция
яйца - 1, 10лв
извара - 0.90 лв (по малко е, но все пак)
ориз - около 1-1.50 лв

излиза ти на ден 6-7лв.. за месец 180-210лв зависи какви са цените във вашия град и дали ще вземаш на промоция.. за добавки не знам колко ще дадеш, но от това ще получиш 10 пъти повече резултати :)

HE

12.01.12
17:53

казано от kai0 на 12.01.12, 16:41:

Пак се връщаме на предния ми пост или “какво ще стане, като спреш с добавките” :D :D :D

12.01.12
18:23

хах да ;) какво ще стане след това .. Аз го мисля така ... няма да взимам кой знае колко добавки ще взема нещо за маса..  сега примерно може да си взема Аминокиселини др. месец Протеин и след това ще тренирам повече Лостове  за да се изчистя хубаво... да се надяваме, че  това, че тренирам от дълго време и уш съм с добра мускулатура в момента добре ще ми се отрази и ка кавото кача поне част от него ще се запази :) Отностно хранителния режим, които ми предложихте мисля наистина, че е добър, но в момента нямам толкова време да ги подготвям тия неща и при условие и че спането ми е разпокъсано ефекта няма да е такъв какъвто трябва да е  :)

12.01.12
19:51

казано от kai0 на 12.01.12, 18:23:

хах да ;) какво ще стане след това .. Аз го мисля така ... няма да взимам кой знае колко добавки ще взема нещо за маса..  сега примерно може да си взема Аминокиселини др. месец Протеин и след това ще тренирам повече Лостове  за да се изчистя хубаво... да се надяваме, че  това, че тренирам от дълго време и уш съм с добра мускулатура в момента добре ще ми се отрази и ка кавото кача поне част от него ще се запази :) Отностно хранителния режим, които ми предложихте мисля наистина, че е добър, но в момента нямам толкова време да ги подготвям тия неща и при условие и че спането ми е разпокъсано ефекта няма да е такъв какъвто трябва да е  :)

А не мислиш ли, че при това положение ефекта от добавките също няма да е добър, ако има изобщо ефект :)

13.01.12
14:38

ще видим ;)

казано от kai0 на 13.01.12, 14:38:

ще видим ;)

Виж, виж... само се чудя после ще имаш ли чест да ни разкажеш какво си видял... :)

13.01.12
18:11

Аз се чудя защо си отворил темата,като след като ти бяха предоставени много предложения,ти ги отхвърляш и накрая стигаш сам до извод как да си използваш добавките?

ПП: Ако мислиш,че с лостове ще се изчистиш, защото “на лоста се прави релефа,а във фитнеса се трупа масата” грешиш.Също друга грешка е,че като правиш много повторения ще се изчистиш.

HE

13.01.12
18:34

Оставете го да се набута с пари, да се порадва на 1-2 кила за месец, а разочарованието, ще му покаже грешката ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1