15.09.11
12:38
Здравейте! Тренирам бойни изкуства от 5г. до момента съм взилам само протеин, но скоро си взех аминокиселини и кре-алкалин. Искам да добавя към добавките протеин и анимал пак. Всеки ден тренирам по 2часа, като в някои дни имам двуразови тренировки. Целта ми е да издържам на тежките тренировки и да качвам по-малко маса. Опитвам се да се храня по 4-5 пъти на ден като не спазвам строги диети(не тренирам боди билдинг). Въпросът ми е дали всички тези добваки не са много и ако са кои да махна..
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.09.11 12:41.
15.09.11
18:09
Ако целта e да качваш по-малко маса, защо са ти тези добавки изобщо?
Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 15.09.11 19:08.
17.09.11
11:03
Протеина и аминокиселините (ако са BCAAs още по-добре) са си точно на място. За креатина не съм много убеден, че ти е необходим и по-специално кре-алкалина. Може би матричен повече ще ти свърши работа, но зависи и какви точно са ти тренировките. Креатина ти дава екплозивност на движението, ако тренировките ти не включват експлозивни движения, ефекта от креатина ще е малък.
На анимал пак не съм му голям фен, тъй като е ...претъпкан. Някакъв по-обикновен витамино-минерален комплекс ще е добър заместител. Всъщност, ако заместиш анимал пака с Gaspari Nutrition Anavite ще постигнеш много по-добра издръжливост поради сравнително доброто количество бета-аланин в продукта.
В дните с двуразови тренировки бих взимал и глутамин след първата тренировка (може и след двете).
Поздрави!
17.09.11
12:15
Благодаря за отговорът! В момента взимам на pure nutrition amino 2000 + pure nutrition kre-alkalyn. Мисля за протеин - Syntha 6 (този съм го взимал и преди). Само за анимал пакът се чудя, дали има нужда от него. Тези витамини не ги бях срещал ще ги разгледам. Мерси
Не съм съгласен за анимал пака, анавайт не си струват, бета аланина има ефект ако го вземаш повече от един два месеца, тук е безсмислен. Лично аз тренирам бягане на средни дистанции с много тежки тренировки, изпил съм не една кутия анимал пак и съм доволен от него, сега съм решил да пробвам с ОН Опти-мен,чувам добри неща за тях. :)
Пий си витамини/Анимал пака е добър/ -ISS research Milti Vitamin -по-евтин е,също много добър...Не разбрах само мускули ли искаш или да се състезаваш-бойни спортове...?Аз на моите момчета това им давах да пият.Не ви знам режима на тренировките,но при нас/говоря за бокса/ -2 пъти в седмицата правим силова.