15.01.12
09:12
Здравейте !
Реших да започвам да свалям килограми. Съставих си КБ, смятам си изцяло храната, започнах с нов сплит 2:1 (2 дена трен, един почивам) като всеки път имам поне 30 мин кардио до нас. Първият месец свалих към 5 килограма и психически бях добре настроен. От почти 2 седмици не съм мръднал като вървя + - 500 гр. Забелязвам, че започвам да изглеждам по - добре, но на 107 килограма, никак чисти няма как това да се случи. Не приемам добавки освен протеин след тренировка. Дневен прием имам 286гр Протеин, 102гр въглехидрат и 186гр мазнини, които правят около 3200 калории някъде. Важна ми е психологическата нагласа, от тренировките, защото са тежки се чувствам супер после, но имам нуждата да гледам как кантарът върви надолу
15.01.12
10:49
А колко всъщност ти е калорийният баланс?
Има няколко варианта, които мога да ти предложа:
- намаляш още калориите
- увеличаваш активността си (тренировките/кардиото)
- даваш си 10-тина дни почивка от НВД и започваш да се храниш по РБД в калориен баланс
Първото можеш да го направиш в случай, че сегашният ти калориен дефицит е прекалено малък, от сорта на 100-200 калории при мъжете.
Второто можеш да го направиш в случай, че сегашняит ти калориен дефицит (от храната) е достатъчно голям, от сорта на 500-600 калории при мъжете.
Третото можеш да направиш в случай, че освен голям калориен дефицит от храната, имаш и над средната спортна и ежедневна активност т.е. раздаваш се максимално. Така ще дадеш възможност на тялото ти да си почине и да възвърне нормалният си метаболизъм. След това най-вероятно отново ще имаш възможност да сваляш.
ПС: Също така бих намалил още малко въглехидратите и да ги държа под 100. Към 80 мисля, че ще е по-добре.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.01.12 10:52.
15.01.12
12:35
той си е над 100кг човека, под 100 гр въглехидрати да държи при толкова чести тренировки и кардио... да пробва да ги върти, високи, ниски. а и доколкото знам всяка диета и хранителна схема дава резултатите си 2-3 седмици и след това зацикля, особенно при свалянето на килограми. на всеки две седмици променяне на нещо в режима, да се поддържа ефекта
Кратък ремонт на диетата, намалих още 200 калории като така дефицитът става - 600 от 3600 нормално КБ. Правя и относителна ротация като някои дни ям 120% въглехидрат в други кум 60% като нал изнаете при толкова манджа 50 гр вългехидрат не се забелязват много много. Пия и адски много вода за моите лични стандарти поне - 4л поне. Забравих да кажа, че съм 191см висок
15.01.12
16:17
ехе, ти си си една глава над мен бре:D та то на тоя ръст 100 и няколко килца въобще къде си намират излишно място
еми коремче, винаги го е имало ;/. Тренировки + junk също не е оферта, качва се и мазно
16.01.12
08:56
Не пипай калорийте, намали въглехидратите и увеличи мазнините и зареждай с качествени въглехидрати на 5-6 дена. При мен това работи безотказно, а 5 килограма за 1 месец е доста драстично сваляне според мен.
16.01.12
09:50
Deathwing, приемаш твърде много протеини! Това понякога е причина НВД да не работи (излишния протеин става на захар). Запази калориите, но увеличи мазнините за сметка на протеина. Ако това не проработи, ще трябва да направиш няколко дни с повече калории и въглехидрати за да вдигнеш лептина и щитовидните хормони (НВД им се отразява зле по принцип).
казано от инж. Марин Маринов на 16.01.12, 09:50:
(излишния протеин става на захар)
Пудра захар или на кристали? :D :D :D
16.01.12
10:18
казано от Valdis на 16.01.12, 10:04:
казано от инж. Марин Маринов на 16.01.12, 09:50:
(излишния протеин става на захар)
Пудра захар или на кристали? :D :D :D
Добре де, малко по-описателно се изразих :) Излишния протеин става на глюкоза, на която в организма й казват кръвна захар ;)
казано от slavko на 16.01.12, 10:13:
Валдис, не си съгласен с твърдението ли или искаш конкретизиране?
Гъбаркам се :D