Коментари относно темата "Супергерой за 6 седмици - Участниците"

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.01.12
13:55

Прехвърлям страничните коментари от темата “Супергерой за 6 седмици - Участниците”:

S!

08.01.12
19:22

Предмишница 26.5 или 36.5 ?

Е според теб... много ясно, че е печатна грешка :)

Не искам да спамя или нещо, но гледам добри килограми дигате от лежанка, а повече от 50 лицеви опори никой не е правил. Просто не правите лицеви или какво?

казано от Кристиян Дончев на 14.01.12, 13:39:

Не искам да спамя или нещо, но гледам добри килограми дигате от лежанка, а повече от 50 лицеви опори никой не е правил. Просто не правите лицеви или какво?

Говорим за лицеви, в които долу гърдите опират, а горе лактите са заключени. И не се стои между повторенията по едно кафе време.

14.01.12
15:00

И все пак само двама човека с над 40 лицеви, в сравнение с другите постижения изглежда доста слабо.

14.01.12
15:13

казано от naxx на 14.01.12, 15:00:

И все пак само двама човека с над 40 лицеви, в сравнение с другите постижения изглежда доста слабо.

Ще видим как ще са след експеримента ;) Последното упражнение е именно за това, силова издържливост :)

Е и аз говоря за такива лицеви :D Не, че аз съм мноо як..

14.01.12
18:25

Е айде похвали се колко лицеви правиш ;)
Голямата бройка лицеви не те прави як. Има разлика между сила и силова издръжливост, така че максимума на лежанка не е свързан директно с броя лицеви опори. И ако не се тренират специално лицеви за бройка, няма как да правиш разни гигантски повторения. Пък и повечето участници не са много леки.

14.01.12
18:36

Айде сега, колко са пък тежки, повечето се въртят около 80, а и 40 лицеви е бая далече от гигантска бройка.

14.01.12
18:41

И аз си правех по 70 лицеви ,ама като отидох в Спайдъра на игрите едвам изкретах до 53 стриктни.
Гърди в земя,ръце разгънати. Същото може да се каже за абсолютно всички движения, винаги ще има забележки
относно изпълнението случва се и на официални състезания :)
И все пак тренираме за удоволствие .
Има състезания,Буткемпове и т.н. където да си мерим ..... размерите и постиженията.

Айде Събота вечер е да разпуснем малко ;)

Ех.. надявах се да не стане така. Знам, че големият брой лицеви не те прави як. Знам, че ти трябва силова издръжливост и също знам, че лежанката не е директно свързана с броя лицеви. Май не си схванал какво искам да кажа. Гледам има кросфитъри тука, нали трябва да са кросфит. Според мен това, освен многото неща които трябва да могат да правят, включва и голям брой лицеви. Голям, колко да е голям, около стотина. Айде 60+, например. А гледам някакви числа около 30, 40 се въртят. Не намеквам нищо, не намеквам, че съм по-силен, не намеквам че участниците са слаби, или нещо такова.. Всеки си има мнение, мойто е, че да можеш да дигнеш тежка тяга, да се набираш с големи тежести, бройката набирания да не е малка без тежести и още добри постижения И да си кросфитър значи, че ако правиш под 50 лицеви, значи трябва да поработиш малко върху това.
Айде със здраве.

Връзка между кросфита и голяма бройка лицеви няма. Няма или поне не сещам да има комплекси наблягащи на голям брой лицеви - 60+. По-скоро се изисква да можеш да правиш множество серии от по-малко като бройка повторение през къси интервали (рундове) без да се изморяваш - както е примерно Cindy - там ти се искат само 10 лицеви, но да не ги накъсваш през 20 минути за 15-20 рунда не е от най-лесните неща.

Да прав си, но кросфит значи да си фит в доста неща. А за мен, за да си фит, едно от нещата е да правиш 50+ лицеви. Айде няма значение, само оспамих (ме) темата.

S!

14.01.12
22:36

Нали кросфитърите са готови за всичко - не видях нито едно сериозно постижение, в което и да е движение. Пък и Юли с 100 години стаж бута 100кг. Баси мамата, навсякъде се повтара колко знае, какво може да направи, а резултата къде е ?! Сега ще кажете, че не му е цел лега - ами къде са клека и тягата ? Оп, те даже не са записани... Нещо няма връзка, ама няма значение - това е мое мнение.

Явно имаш “интересни” разбирания за сериозни постижения, щом няма такива.
Колкото до Юли, ако ти имаше проблем с кръста, макс на тяга ли щеше да гониш.

14.01.12
23:39

Абе деца, влезне малко в реалността.
Единия е 56 кила, ама вече поставя стандарти в това какво е да си фит, на другия пък 200 тяга, набиране с 60 кг и други такива не му се виждали сериозни постижения! Пък и не виждам тая програма да е за кросфитъри, нито пък виждам някой от участниците да е бил на кросфит игрите.
J.I., първо питай Юли с колко е започнал на лежанка и кога последно я е правил сериозно, също така го питай защо не прави тяга в момента и колко е вдигал преди това. Кристияне, ти хубаво правиш повече лицеви от хората тука (така и не каза колко са), ама колко от другите постижения на участниците ще покриеш?
Може и 100 години да вдига човек, но след едно ниво нататък резултати са възможни само с медикаменти и с много жертви и лишения, каквито не всеки може или иска да си позволи.

14.01.12
23:49

Въпросът е “защо да правя 40-50 лицеви” ? Смешно си е...

15.01.12
00:13

Ехееее, нито едно сериозно постижение, ай сиктир, това че има няколко човека от форума, които бутат над 150кг лег, въобще не означава, че 110-120 е малко, айде бутнете ги пък тогава говорете кое е сериозно и кое не. Наистина казах, че лицевите ми се виждат малко, ама вие се оляхте, та чак почнахте да дефинирате кое е фит и кое не...

Е ако ще и 200 лег да буташ като си кон с капаци кел файда. (образно казано)
Хич не ви разбирам за кво спорите и постоянно се дърпате за глупости.
Едни могат, други - не.
Като направя 50 лицеви или бутна някакви огромни кила какво постигам за себе си ?
Водите безмислени спорове по цял ден.

Мнението беше редактирано от Николай Георгиев на 15.01.12 00:32.

Еее, вие пък много насериозно ме взехте е..вече ме е страх да пиша.. Мнението ми е същото като на Накс.
Спокойно в реалноста съм, и пак казвам, че не намеквам нищо. Петко не знам, защо продължава да ме пита колко лицеви правя. Еми не са много. Не са повече от тях. Не са и по-малко. Но това не значи нищо, щото не покривам другите им постижения, нали ? тцтц.. Да питам нещо, и почват да ми се нахвърлят гладните за интриги.. Просто казах, че пред другите им постижения, лицевите изглеждат малко и вие започнахте да оправдавате. Ама на тях не им трябва да правят толкова, повече от 5 лицеви е огромна бройка и такива. Айде стига толкова по тая тема, че вече изглеждаме смешни.
Ае лека нощ от мен. :)

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 15.01.12 00:39.

15.01.12
00:54

Прави си ти всеки ден там 50 лицеви и ми се обади като станеш на 30-35 години..

15.01.12
01:31

казано от Кристиян Дончев на 15.01.12, 00:38:

Петко не знам, защо продължава да ме пита колко лицеви правя.

Ами питам те, защото да направиш 50+ стриктни лицеви всъщност не е никак лесно, ако не ги тренираш. За да правиш повече си трябват специализирани тренировки за бройки.
Пак да повторя, че силата на лег, на клек или на каквото и да е друго няма отношение към бройката лицеви. Лежанката ти примерно може да стане от 70 на 140, а бройката на лицеви да не мръдне.
И също така ми е интересно, щом стандарта ти за да си фит е 50+, колко правиш ти самия ;)

Ето стандартите за лицеви опори в американската армия:
http://www.apft-standards.com/pushup-male.html

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.01.12 01:35.

15.01.12
01:55

както винаги се започва един безмислен и досаден спор и наспамихте цялата тема както винаги!!!вместо някой да даде точно и акуратно мнение и да се разяснят нещата лесно и просто.Като някой не знае какво да напише и да даде авторитетно мнение за какво изобщо си прави труда да пише глупости ....

S!

15.01.12
11:11

На мен ми е през к*ра кой колко вдига, ама нали кросфитърите били “всичко”, т.е. могат всичко да направят, могат да вдигнат много килограми, издръжливи са и т.н. Хубаво де, всички тея упражнения се правеха цяло лято(гледал съм форума), ама обаче вмомента никакъв резултат. И, да, 110-120 лег за мен са непостижими за този момент, но има една “малка” разлика. Повечето участници(даже мисля всички)са по-тежки от мен и с 15-20г по-възрастни. Пък и стажа им е с толкова повече, а бутат толкова  кила. Това няма проблем, но обаче проблема е когато се повтаря постоянно “Аз знам”, “Аз мога, но не искам” Хахаха, баси лафа... Добре, кросфитърите тренират тежко(наистина тежко)и наблягат повече на тежките щанги - както упражненията от трибоя, така и олимпийските лифтове, а накрая такива резултати - е, смешно е. И Юли наистина ми е смешен в повечето от постовете си...и не ми пука кой какво ще каже, то си е така. Защо когато знае кое как се прави, нито един от хората, които тренират при него, нямат някакви добри постижения ?  Т.е. напълно нормални за всеки трениращ, даже някои са доста смешни. Защо казва постоянно “Това не ми е цел” и поства целите си, като и тях не постига, а просто ги сменя. Като толкова много знае, х*я ли си е пипал 20 години. Даже скоро му гледах дневника и се повтаряше в няколко страници как Иван Шишманов бил да стане машина, само да слуша съветите му. Е, Ванката е свалил килограми, но едва ли заради съветите на Юли. Пък и не го виждам още каква машина е. Нищо де, това са си мои мнения - има и още дооооста да пиша, но се ограничавам до тук. Какво мислите за мен, не ми пука, защото или напълно няма да е вярно или пък още по-зле, но но няма значение.

казано от Петко К на 14.01.12, 23:39:

Може и 100 години да вдига човек, но след едно ниво нататък резултати са възможни само с медикаменти и с много жертви и лишения, каквито не всеки може или иска да си позволи.

Говориме за ниво, което не съществува. Просто много се надувате и така...и само не ми излизай с номера, че някой бил по-силен от мен. Сам знаеш каква е разликата, но пак ще я повторя - повече от 20 години, и много ясно, че мноогооооооо повече опит, знания, с които могат да се постигнат много, ама много добри резултати, но естествено Юли не иска да го прави, защото всички атлети на световно ниво ще изпаднат в депресия, а той е добър човек и не иска да прави това.

Мнението беше редактирано от sTroNG ! на 15.01.12 11:15.

Ясно ми е, че някои хора са още в тинейджърските си периоди и морето им е до колене, но аз бих им  предложил да не коментират теми и хора с който очевадно не са запознати. Някак си не е мъжко да коментираш някой,  който не познаваш нито като спортни постижения и съответно прогрес/регрес,  нито като човек.

15.01.12
11:44

От части съм и не съм съгласен с ДЖ.И.
Вярно,че трябва да има някакви резултати,но е и много важно каква цел си е поставил и да го съдиш спрямо нея.Нещо аналогично е това на жените културистки с това,дето казва ДЖИ ,вместо да ги съди за масата/релефа и тн(мускулатурата общо взето) се казва колко са грозни и как не приличат на жени.
Аз ако бях на някой от обидените треньори и имах знанията да постигна това,заради което да му натрия носа,бих го направил..

И аз и аз да се разпиша...

Иване - тук колко хора се познават лично ?! ... ако трябваше да говорим за хората които познаваме лично щяхме да си мълчим само нали така :)

Таблицата която даде Петко е доста интересна... заслужава си да я видите ако сте пушъпс фенове :)

Успех на всички участници и след 6седмици да видим бъдещите супергерои от филмите :P ...

казано от J. I. на 15.01.12, 11:11:

Пък и стажа им е с толкова повече, а бутат толкова  кила.

Къде пък видя кой какъв стаж има. Аз преди лятото на 2011 не бях дърпал тяга и не бях клякал през живота си. А военна преса дори не знаех какво е. За времето оттогава досега не само че научих някаква прилична техника на тези упражнения, а смятам и че имам някакъв прогрес за човек, който ги изпълнява от половин година.

кросфитърите били “всичко”

Това че тренираме кросфит не означава, че на момента ставаме добри във всичко, а че тренираме така, че да наблегнем на всичко. Някои са по-добри в едно, други в друго. Въпрос на време, постоянство и мотивация е да станеш добър във “всичко”.

И Юли наистина ми е смешен

Юли е постигнал повече, от колкото много могат да си мечтаят, че ще постигнат. Най-вече защото успява да мотивира хората около себе си да направят нещо по-добро със себе си. А това, повярвай ми, е много по-трудно от това да бутнеш 150 от лег.

Мнението беше редактирано от Павел Недков на 15.01.12 12:13.

Хм... ми то и аз мотивирам доста хора... това не е умение което се придобива :)

Аз не се обиждам от нападките на някой, на когото съм отказал да съм на разположение безплатно за всеки въпрос, който има. Хейт винаги е имало и ще има. Макар в случая обаче говорим за хейт породен от това, че искаш някой да отделя време и средства за неща, които ти да получиш от него наготово. Все едно да хейтиш автомонтьорите, зъболекарите, лекарите, учителите..., че вземат пари за услугите си. Упс, то тия последните вярно, че в бг ги хейтат яко...поради което всички знаем на какво ниво е образованието и здравеопазването...
Аз лично се отказах да отговарям на личния хейт, така че ще подмина свързаните пряко с мен неща.
Все пак е добре да излезете малко от залата и назобените батки и да видите света. Или поне си сметнете, че ако сега качвате по 30кг на година на лежанката, то след 20 години би трябвало да вдигате над 600кг. А толкова никой не вдига.
Просто всеки човек си има някакви граници, които се минават леко нагоре със специализирано трениране или много нагоре - със стероиди. Никой от нас няма за цел бройка лицеви и кила на лежанката, че даже и не ги правим по принцип.
Може би най-доброто, което Михран каза в интервюто си, мина незабелязано. А би трябвало да се брандира като лого на бб-тийм, тъй като това е сайт за хора, които не зобят -> “За килограми нямам спомен, но помня, че я бях докарал до 42 см ръка, а правех серии на 80 кг лежанка и си казах “стига”, и тогава, ако не се лъжа, ми беше първият цикъл.” И много добре обяснява в отговора на предния въпрос за стероидите. Отделете 2 минутки да го прочетете.
Иначе далеч повече време ще ви трябва, за да разберете, че животът не е да вдигаш 200 лежанка. Или да правиш 200 лицеви. Освен ако това не ти е работата. Сред участниците в експеримента няма спортисти, всички сме аматьори, които ходят на работа/училище, и тренираме за удоволствие. Ако програмата се правеше за аудитория от професионални спортисти, то щеше и хората, които я правят, да са такива. Колко от вас са професионални спортисти с множество международни участия?
Ще ви помоля да си отворите тема, където да си хейтвате и спамите колкото искате. Тази е за участниците в експеримента. Направете темата и тези мнения ще бъдат преместени в нея. Ако не го направите - ще бъдат архивирани.

казано от kristiancho на 15.01.12, 12:28:

Ти като си бил роден и умение да се храниш сам не си имал.

15.01.12
12:49

Баси лудият спам станал тука :Д

П.С Пуснете една тема да се хвалим кой какво,що,как,с кого и т.н е направил (rofl)

Но съм мотивирал всички около мен да се усмихват :D

S!

15.01.12
13:28

казано от kristiancho на 15.01.12, 12:28:

Нещо подобно бях да напиша и аз...

казано от Oranje на 15.01.12, 12:35:

Искаш да кажеш, че съм искал услуги от теб и едва ли не сега рева тука ? Хах... ами, приятел - единственото съобщение, което съм ти пратил беше да питам как се изпълнява това “Добро утро с подскок” и ако реша да правя програмата, дали я пиша тук. Ти каза, че само тези, които тренират при теб ще описват тук и веднага побърза да кажеш “4лв за тренировка, 50лв месечна карта” Баси... честно да ти кажа има къде, къде по-образовани хора по тая тема, които не само не взимат пари, а си скъсват гъзовете да помогнат на хора като мен, които искат да постигнат нещо. Няма да давам примери, всеки от вас може да се сети точно за кой от форума говоря. Кой е казал, че ще правя 600 лег някога - просто имам високи цели и ще ги постигна, каквото и да стане. А щом това не ВИ е цел, защо изобщо се наричате “Кросфитъри” ? Аз доколкото знам “Кросфитърите” правят тежки серии от основните движения + бягания, т.е. разкъсват тежките серии, за да стане още по-тежко, а пък вие биете гумата с някакъв чук. Явно обаче тоя чук е достатъчен, за да ти повярват толкова много хора, явно защото е нещо ново и така... само не разбрах от къде намери тея упражнения, че почна да ги “рекламираш” из форума и едва ли не те станаха по-добри от лежанката, която явно не ти е цел да бъде силна. Ама ако помислиш малко, тя е в основата на много неща. Животът не е да вдигаш 200кг или да правиш 200 лицеви - окей, тука съм съгласен, но като ходя да тренирам, точно в това ми се превръща живота. При теб естествено трябва да бъде по-лесно, все пак ти знаеш всичко. Явно знаеш много повече от мен, защото аз едва ли бих могъл да накарам 100 човека да ми плащат, за да ги тренирам и това без да съм постигнал нищо! И това, че сте аматьори и не приемате стероиди какво означава ? Може би, че всеки постигнал нещо, е назобен ? Едва ли... просто хората знаят как да го постигнат и го правят! Може да греша, но при Мак Сим всичките хора имат добри резултати и дори без да им е цел, са много по-издръжливи, бързи от хората при теб. А пък за сила не мисля, че може да става дума. Обаче тоя човек може да ходи със скъсан панталон да тренира(той го каза), но няма да вземе пари на тези хора, а защо ли... може би тея 4 лева не са най-важното нещо! Ако схванеш какво искам да кажа, ще разбереш, че на мен ми пука за хората, които тренират при теб, а не за теб. Ти си решаваш какво да правиш, те също, но е някак много мазно и лицемерно тук да се говори едно, а всъщност зад всичко да стоят парите. Нали се сещаш, че 95% от форума могат да обяснят как се изпълняват дадени упражнения и като кажат на трениращите да вдигат тежко, те ще постигнат резултати. Това обаче не означава, че си голям треньор.

Мнението беше редактирано от sTroNG ! на 15.01.12 13:33.

S!

15.01.12
13:35

казано от Иван Шишманов на 15.01.12, 11:22:

Ясно ми е, че някои хора са още в тинейджърските си периоди и морето им е до колене, но аз бих им  предложил да не коментират теми и хора с който очевадно не са запознати. Някак си не е мъжко да коментираш някой,  който не познаваш нито като спортни постижения и съответно прогрес/регрес,  нито като човек.

Всички сме започнали от нула, но някой действително са прогресирали, без постоянно да натякват какво могат, но не искат да го направят. Всъщност Юли е по-зле от един трениращ, който ходи само, за да си напомпа бицепсите. Точно този трениращ, ще бъде по-силен, а както казах - това е целта на един кросфитър, точно заради това и повтарям постоянно колко е важно да си силен. Естествено, на един билдър няма да го кажа, той ще има друга цел.

15.01.12
14:37

Така! Поиграх си да ви разчиствам излиянията и да ги местя в новата тема.

Конкретно за потребителя J.I. - колкото и да си ми симпатичен, момче, коментарите ти са груби нападки и на места нецензурни също така. Още един в същия дух и те предлагам за баниране. Ако имаш да делиш нещо с някой друг потребител - на Л.С.

За останалите:
Не стига, че участниците в експеримента за застанали съвсем открито пред вас с имената си, реалните резултати, нередактирани снимки, клипове и т.н., ами в типично български стил коментирате в стил “Ууу! Нищо не прайте!”. Вместо да ги уважавате за усилията и да ги подкрепяте, вие ги нападате. Видите ли, тренират по кросфит методиката, ама не са елитни. Както това, че ходите на училище не ви прави автоматично умни и интелигентни, така и методиката по която тренирате, не ви прави за 2 месеца или дори за 2 години топ състезатели. Колкото вложиш, толкова ще получиш. Основно правило е да сравняваш собствените си резултати преди-сега, а не с тези на някой друг.

S!

15.01.12
14:43

Пак го казвам - нямам нищо против участниците. Точно това, че пускат клипове, снимки и т.н. във форум, който го посещават хиляди хора, говори че те се доверяват на тези хора. Ако трябва да го кажа с едно изречение - Юли не прави, това което твърди, че може, т.е. той за мен(и за други хора, с които съм си писал)реално не го  може! Точно това и излиза от резултатите. Айде стига толкова :)

ПП: Реално пиша доста доста “тъпотии” и сигурно съм си заслужил да ме баннат, така че това си е ваше мнение.

15.01.12
14:45

Ама това за супергероя важи само за залата на Юли ли ?

15.01.12
14:58

казано от J. I. на 15.01.12, 14:43:

... Ако трябва да го кажа с едно изречение - Юли не прави, това което твърди, че може, т.е. той за мен(и за други хора, с които съм си писал)реално не го  може! Точно това и излиза от резултатите. ...

И в други теми е коментирано - от всеки шампион не става добър треньор. Дори напротив - добрите треньори най-често са тези, които може да не са стигнали върха, но са се старали зверски да го направят. По пътя са натрупали опит и знания, които далеч надхвърлят тези на генетично надарените първенци, много от които дори не знаят как точно са станали шампиони.

Дали го харесваш или не, Юли има знания и опит, които ти скоро няма да натрупаш. За съжаление, има и сериозни травми, заради които няма как да постигне впечатляващи силови постижения за категорията си. Той тепърва ще се доказва като треньор, но има моето уважение за направеното досега, както и за демонстрираната впечатляваща последователност, смелост и упоритост. Вместо да го плюеш, опитай да научиш нещо от него.

Мнението беше редактирано от Vic на 15.01.12 15:00.

S!

15.01.12
15:39

Едва ли има какво да науча. Като го питаш нещо, се подиграва с неговите постове.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1