03.01.12
21:31
Здравейте,нов съм във форума но във залата съм от 1 година тренирам си по 4-дневен сплит 80 кг 186 см на 20 години.
Според изчисленията ми от първият пост във този раздел ми трябват около 220 гр белтъчини,и така съставих си диетата но това е невъзможно сами ще видите колко обилно е менюто ми а протеина си ми стои на 166.5 за един ден
Закуска 1:
300гр Кис.мляко Нискомаслено +100 гр овесени ядки
3 Белтъка+ 1 жълтък
Ябълка
Хранене 2:
Пълнозърнест хляб 100 гр
200 гр Месо
Хранене 3:
Сурово фъстъци 100 гр
Хранене 4:
100 Кафяв ориз
100 гр Месо
Хранене 5:
Варени картофи 200 гр
Хранене 6:
3 Белтъка + 1 жълтък
Извара 150 гр
Целта ми ММ.Във диетата ми имам 166.5 гр Белтъчини 260 Въглехидрати 76.5 мазнини
Темата беше редактирана от Боби Фирипов на 03.01.12 21:32.
Според мен 170гр белтъчини за натурално трениращ 80кг мъж са достатъчно, но ако държиш да достигнеш 220гр, може да си вземеш протеинова пудра или примерно в хранене 4 да направиш месото 150гр и в хранене 5 още 150гр и готово.
Мнението беше редактирано от NeDD на 03.01.12 21:58.
Млякото да е пълномаслено, яж яйцата цели (!!!!), мани го овеса, увеличи ориза и картофите, сутринта вместо овес вкарай още 2 ябълки, вместо фъстъци яж орехи (скъпи са, но са много по-добре от фъстъците). Ако не е някаква традиция да ядеш хляб, разкарай го и него, вкарай картофи/сладки картофи.
Към всяко хранене с месо прибавяй зеленчуци - наблягай на спанака и броколите. Броколите съдържат вещество, което инхибира ензима ароматаза и намалява превръщането на тестостерона в естроген. Горещо ти препоръчвам да ядеш броколи ежедневно.
Разкарай всички зърнени храни, нека въглените идват от плодове, картофи и ориз. Зърнените храни съдържат много антинутриенти и вдигат кортизола доволно. Протеинът е ОК, за ВВД не е толкова важен, колкото за ВМ-НВД.
Консумирай често свински черен дроб. Евтин е, доста по-евтин от пилешките гърди, а има същото белтъчно съдържание и е много по-богат на микронутриенти.
Суплементирай се с витамин D3. При мен имаше много ползи от употребата му.
05.01.12
14:54
Здравейте,брагодаря за отговорите доста полезни са, не знаех за свинският дроб.
Ти казваш “Консумирай често свински черен дроб” това означава ли че ако го ям всеки ден няма да е хубаво или да го разменям понякога със друго месо?Защото смятам да го заменя напълно със пил.крилца!
Витамин D3 какви ползи имаше ти от него?
15.01.12
18:02
За черния свински дроб и аз не знаех след бърза справка с братската служба за храните устаових,че е 100г сварен свински черен дроб:
б/в/м 26г/4г/4г
Енергийност 165ккал
Калий 150 мг
Желязо 18 мг
ОТ амино киселините(БЦАА) :
Валин: 1.607 г
Левицин : 2.319г
Изоливицин 1.320
А в предвид функцията на черния дроб наистина полезно ли е да се яде повече от 1-т седмично. То всъщност и свински далак има и той толкоз белтък ама далака повечето хора го изхвърлят и не го ядат.
15.01.12
18:11
аз почнах да го ям доста често дори всеки ден по 200 гр. пък не знам.. все пак и аз мисля да го поспра за няколко дена ,а и без това писва тоя дроб