експлозивност за граплинг

15.01.12
23:46

Здравейте, какви упражнения с щанги, пудовки, ластици, собствено тегло и т.н биха помогнали за подобряване на експлозивността при спортове като самбо, джудо, борба?

Темата беше редактирана от abcd на 15.01.12 23:49.

16.01.12
09:18

Въпроса, който трябва да зададеш е не “какви ?” , а “как ?” ;)

16.01.12
09:58

Това също е важно и ще се радвам до бъде обсъдено, но питам “какви” защото съм сигурен, че сгъване за бицепс няма да помогне.

16.01.12
10:07

Експлозивността е качество, което се тренира по най-различни начини.
Експлозивносттва е качество, което за да се постигне е нужно първо да си силен.

16.01.12
11:39

В http://youtube.com колкото искаш ;) Можеш и да импровизираш :)

16.01.12
13:16

казано от г-н Петков на 16.01.12, 11:39:

В http://youtube.com колкото искаш ;) Можеш и да импровизираш :)

Ти му даде адския съвет...:D

16.01.12
13:58

казано от James Hinks на 16.01.12, 10:07:

И какви са тези начини? Дай повече инфо. Защо не изброиш всички упражнения, които не са малко, вместо да ми се присмиваш в последния си коментар ;)

16.01.12
14:00

казано от abcd на 15.01.12, 23:46:

Здравейте, какви упражнения с щанги, пудовки, ластици, собствено тегло и т.н биха помогнали за подобряване на експлозивността при спортове като самбо, джудо, борба?

По принцип всички биха помогнали ;)

16.01.12
14:03

казано от г-н Петков на 16.01.12, 13:58:

казано от James Hinks на 16.01.12, 10:07:

И какви са тези начини? Дай повече инфо. Защо не изброиш всички упражнения, които не са малко, вместо да ми се присмиваш в последния си коментар ;)

Да ги изброя викаш, а ?
Значи да отделя малко над един работен ден(около 10 часа) да пиша всичко, което знам за изграждането на силово-скоростните качества в хватовите БИ, ей така - за да не се присмивам...;) Ми не, ще се присмивам :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.01.12 14:03.

16.01.12
14:19

казано от James Hinks на 16.01.12, 14:10:

Ами да, след като смяташ, че може да раздаваш направления кой и какво да прави - изброявай си ги сам ;)
А колкото до “човека” - отговорих му доста ясно ;) друг въпрос е да го премисли и осмисли...съвсем друг въпрос... ;)

Аз смятам, че повече би научил в youtube от колкото да се чуди, какви са тези “най-различни начини” и, ако ги знаеше нямаше да пита нали? :) Докато в youtube ги има нагледно и той сам може да си ги прегледа без някой да пише с часове ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.01.12 20:54.

16.01.12
14:34

Ох да бе, You-tube…как не се сетих...за какво се разкaрвам до Пловдив...god damned it..!!!

А малко по-сериозно...в тубата има хубави и полезни неща...стига да знаеш КАКВО търсиш!!!

Ако напишеш “експлозивност при граплинг” ще ти излезат 200 безполезни линка и 1-2, дето ще ти свършат работа...как ще ги отсееш...вече е въпрос на опита, който имаш в съответната област...

16.01.12
14:40

казано от abcd на 15.01.12, 23:46:

Тука ще си спамя, защото наистина това са смешни въпроси...

Така, да разбирам ли, че си самбист, джудист, борец(свободен и класически)...и имаш ластици, пудовки и се чудиш какво да ги правиш...

Бих перефразирал хипотетично така...”Аз съм паднал от небето-Здравейте земляни. Какви упражнения с препятствия, жилетки с тежест, тежести за крайниците, нагръдници и Т.Н. биха ми помогнали за подобряване експлозивността при дълъг, троен, висок, овчарски скок, както и за скок от балкон с надолу главата(той ми е важен в случай, че не ми помогнете с другите)”

Благодаря за отделените 3-4 седмици писане и ме извинете за тоталния ми мързел да погледна какво мога да намеря в интернет по въпроса. Очаквам от Вас да сте на ниво най-малко републикански призьор, за да ми отговорите.

Искрено Ваш “въобще-не-знам-къде-се-намирам-и-какво-искам”

Мнението беше редактирано от slavko на 16.01.12 14:44.

16.01.12
14:46

Да, не става по нета, не става и с гледане на клипчета...Даже гледането на клипчета е абсолютно противопоказано за трениращ БИ ;)
Да, не става да се обясни с две думи нещо, на което треньори посвещават половината си съзнателен живот...особено пък на изграждането на някакво комплексно качество, особено пък на изграждането на най-трудното за постигане комплексно качество - експлозивността...
Но е лесно да пишеш и е по-трудно да четеш, още по-трудно е да търсиш, а съвсем трудно е да тренираш... Издръжливост, Сила и Скорост в БИ(ММА)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.01.12 20:57.

16.01.12
20:30

Благодаря много за 26те пълноценни отговори.. за да не бъде толкова общ въпроса ми ще кажа, че тренирам джудо и самбо и от февруари започват състазанията, но не съм решил дали ше скачам от някъде надолу с главата Славко. Ако реша ти ще си 1вия, който ще разбере. Иначе по-въпроса как ще постигна най-добри резултати? - със собствено тегло, с ластици или свободни тежести? Пудовка имам, собствено тегло също имам, ластици- не, но ако кажете, че ми трябват ще си набавя. За упражненията.. знам доста и разнообразни, но кои са по-ефикасни и кои с кои да комбинирам, какви бройки да гоня, и дали интензивността е от значение, не знам точно. Това е.

П.С след толкова безмислени мнения не знам дали някой ще има нерви да стигне до моето мнение, пък какво остава да ми отговори, но все пак да си го напиша. Извинявайте за изгубеното време.

Не ме бива много в тренировъчните методики, но мисля, че следните статии ще ти помогнат:
Фитнес и бойни спортове
Тренировки за експлозивна сила
Изометрия

Експлозивност можеш да развиваш и при упражнения със свободни тежести, със собствено тегло, с ластици...важно е съпротивление да има, срещу което да се бориш в преместването на тежестта/тялото за максимално кратко време.

казано от abcd на 16.01.12, 20:30:

Благодаря много за 26те пълноценни отговори.. за да не бъде толкова общ въпроса ми ще кажа, че тренирам джудо и самбо и от февруари започват състазанията, но не съм решил дали ше скачам от някъде надолу с главата Славко. Ако реша ти ще си 1вия, който ще разбере. Иначе по-въпроса как ще постигна най-добри резултати? - със собствено тегло, с ластици или свободни тежести? Пудовка имам, собствено тегло също имам, ластици- не, но ако кажете, че ми трябват ще си набавя. За упражненията.. знам доста и разнообразни, но кои са по-ефикасни и кои с кои да комбинирам, какви бройки да гоня, и дали интензивността е от значение, не знам точно. Това е.

П.С след толкова безмислени мнения не знам дали някой ще има нерви да стигне до моето мнение, пък какво остава да ми отговори, но все пак да си го напиша. Извинявайте за изгубеното време.

Да се включа и аз с не толкова пълноценно мнение. По принцип съчетанието на боен спорт и допълнителни тренировки дали с тежест дали със собствена тежест става най вече под ръководството на треньора по БС ако си го избрал за водещо нещо като теб БИ щом искаш състезание. Ако треньора ти е добър ще ти направи и най-добрите упражнения за да прогресираш в съответния спорт. По принцип не е задължително точно треньора да ти направи програма но е хубаво да се съгласува с него. Прескачането на учитяля по БИ може да се случа ако не си доволен от него или сметнеш че не е много компетентен по тези въпроси. Тогава според мен може да се подготвиш и съмостоятелно.
Но щом искаш да се явяваш на състезание според мен най-добре си е съгласуване с треньора. А и според ако тренираш точно джудо и самбо както трябва не ти трябват други упражнения. То тези двете заедно с борбата би трябвало да си имат силови тренировки.

16.01.12
22:34

Шегувам се бе човек!

17.01.12
09:05

казано от Тихомир Велев на 16.01.12, 21:49:

Не ме бива много в тренировъчните методики, но мисля, че следните статии ще ти помогнат:
Фитнес и бойни спортове
Тренировки за експлозивна сила
Изометрия

Експлозивност можеш да развиваш и при упражнения със свободни тежести, със собствено тегло, с ластици...важно е съпротивление да има, срещу което да се бориш в преместването на тежестта/тялото за максимално кратко време.

Тишо, не че нещо, но в тези статии стойностна информация, която да е от полза на човек трениращ БИ, няма ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1