16.01.12
15:59
Mhp X-pel
За разлика от останалите диуретици в магазините, електролитната смес в Xpel поддържа мускулните ви клетки добре хидратирани, така че не намалява мускулната сила и не води до „отпуснат“ вид.
Това възможно ли е? В смисъл такъв може ли да се ползва за спортове като баскетбол например, защото 5килограма отдолу без промяна в мускулатурата и силата ми изглежда МНОГО! Би ли попречило, ако в същия момент се приема и кре алкалин?
16.01.12
17:33
Първо си помисли дали наистина ти е необходим диуретик. Изключително опасно е да си играеш с водния баланс на тялото. Организмът разполага с прекалено много механизми, за да поддържа флуидите си в равновесие и не бива да се гъбаркаш с него, без наистина да знаеш какво правиш.
Другото е, че с диуретици или не, клетката винаги трябва да бъде хидратирана в определени граници. Ако не е, тялото си има начини да възобнови баланса.
Има различни диуретици, но като цяло ролята им е да изкарат водата и натрия от външноклетъчното пространство. При всички случаи това изкарване е до определена степен, тъй като нарушаването на осмолитичната концентрация (съотношение на вода/вещества) ще предизвика осмоза и или в клетките ще започне да влиза (много) вода, или ще започне да излиза от тях. Ако влиза съществува вероятност от пръсване на клетката, а ако излиза прекалено много - да се свие и дехидратира. Съответно и двете водят до клетъчна смърт.
Естествено, тялото трудно ще позволи да се стигне до някое от тези състояния, но са напълно възможни. Трябва да се внимава с количеството приеман натрий, калий и вода и най-вече техните съотношения.
Та, по темата - това, което твърдят от MHP е вероятно, че те са се погрижили всичко да е в баланс и да няма проблеми т.е. клетката да си поддържа осмолалитета, осмотичното налягане и концентрацията на калий. Дали е така обаче не се заемам да твърдя, тъй като нещата са прекалено индивидуални.
Та, откажи се ако замисляш някакви планове за използването на диуретици.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.01.12 17:36.
16.01.12
18:40
Мерси за изчерпателния отговор и аз се зачетох сега малко и смятам вече, че подобно нещо изобщо не ми е необходимо :)