Коментари относно темата "Супергерой за 6 седмици - Участниците"

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от kristiancho на 15.01.12, 11:57:

Иване - тук колко хора се познават лично ?! ... ако трябваше да говорим за хората които познаваме лично щяхме да си мълчим само нали така :)   

Ами да ти кажа, доста хора се познават лично, някой излизат заедно, някой тренират заедно,  някой са виртуални познати, а други дори живеят заедно, някой си помагат, а някой си пречат и т.н. . Очаквано повечето от тях не са анонимни тиинове, а сериозно активно спортуващи хора.
Аз пък искам да съм Европеец, а не Българин от тия дето все търсят някой и нещо да коментират и повечето пъти с лошо. Не искам да съм от Българите които коментират комшиите, шефа, съседката, хората подели някаква инициатива или хората популяризиращи и разпространяващи спорта и т.н. и то все с лошо. Не искам и да съм от Българите които пишат лично на някой с молба за помощ, а когато той им укаже начина те почват да го нареждат като дива селска пръчка, че видиш ли трябвало да му помогнат безплатно и професионално, защото той бил амбициран. Като си амбициран и имаш желание сядай чети има книги има интернет, много от съфорумците на вашите години нямаха нищо. Не искам да ме коментира анонимен тинейджър който нито ме познава реално, нито виртуално е чел за постиженията ми или е виждал мои снимки. Я по полека младежите с буйната кръв.
Пък да си добър треньор не е нужно да си бивш олимпийски шампион, може да прочетете за най-добрия роден треньор на миналия век, но примери колкото искаш. Едни искат да са огромни и мускулести, едни искат да са функционални, едни искат да правят много лицеви, а други просто искат да са живи и здрави е има ли проблем ?!?!
Аз съм научил много от Юли, който не е успял си  е негов проблем.
На вашите години пътувах по 10 часа минавайки 400 км за да се видя със съфорумците и да пием по една кока кола, а вие.........
Иначе J. I. е прав, че всички тръгваме от нулата от утробата на майките си, но някой си умират кръгли нули и в телата и в главите.

15.01.12
15:55

казано от J. I. на 15.01.12, 15:39:

Едва ли има какво да науча.

Тук грешиш. Аз, например, мога да се уча от всеки - от теб, от Сашо, от Юли, от Надя. Всеки един от тях има уникален опит и дори някой абсолютно начинаещ, може да ти подскаже несъзнателно решение на проблем, с който си блъскаш главата от месеци.

казано от J. I. на 15.01.12, 15:39:

Като го питаш нещо, се подиграва с неговите постове.

Ето, че идваме до корена на проблема. Стилът на изразяване на Юли е по-особен. Това, обаче, съвсем не значи, че се опитва да ти се подиграе. Той се опитва да те накара сам да помислиш и да достигнеш до правилния избор със шеговити забележки. Наготово дадено, много пъти знанието се обезсмисля, също като милостинята. Образно казано, той те учи да ловиш риба, а не ти я дава наготово. Едно побутване в правилната посока е доста по-ценно, отколкото да те вдигне и да те пренесе до крайната цел.

15.01.12
16:58

казано от J. I. на 15.01.12, 13:28:

А щом това не ВИ е цел, защо изобщо се наричате “Кросфитъри” ? Аз доколкото знам “Кросфитърите” правят тежки серии от основните движения + бягания, т.е. разкъсват тежките серии, за да стане още по-тежко

Във форума има и доста билдъри, които тренират с билдърска методика, не знам някой да е станал новия Рони Колман...

Програмата се казва “Супергерой за 6 седмици”. Моля, да ограничим коментарите си до нея, а не кросфит, бодибилдинг, силов трибой и тн.

Брей, всичко започнах аз, с един прост въпрос, и докъде се стигна :D
Дефолт, това не е темата за участниците, ами специализираната тема за безсмислени спорове.

казано от J. I. на 15.01.12, 14:43:

Пак го казвам - нямам нищо против участниците.

И въпреки това постоянно повтаряш колко няма резултати въпреки че сме били кросфитъри и се очаква да можем да местим планини. Моите постижения не са нещо особено, но да кажеш на на ISB, че резултатите му не са сериозни е меко казано смешно.

В последните постове се изпускаш за реалната причина, поради която наспами темата. Ако според теб Юли ни лъже, твърди че може неща които не може (нямам си и идея какво имаше в предвид) то ние сме си идиоти и не ни обръщай внимание. Ако си имаш лична вражда срещу Юли проблема си е изцяло твой, не натоварвай форума с него.
Не знам как имаме по 15-20 години повече стаж от теб, като разликата на повечето не ни е голяма, но явно пак си имал в предвид Юли.

Факт е обаче, че от както започнах да тренирам при Юли научих немалко нови движения, нещата на които сме се тествали през месеците и резултатите само са се увеличили, като сила и издържливост, с малко или с много е крайно субективно нещо - за мен 10, 20, 50 килограма или 7-8 минути по-малко на комплекс, или още 5-10 рунда отгоре на друг са нещо. Нямам си и идея дали при друг треньор бих прогресирал повече или по-бързо, за съжаление опитът ми е беден в това отношение. Ако бях в Пловдив с радост бих отишъл И при МакСим да потренирам и да се запознаем, ама не съм.

По-здрави

15.01.12
18:26

Чистката във форума е наложителна, много мнения са плачевно (или плашещо?) некомпетентни, детски и безсмислени. Такива хора не заслужават форума, има десетки клипове в интернет и сайтове. BB-team е общество с мисия и цели и членството тук трябва да се заслужи! Спирам, че да не вземат да ме обвинят, че и аз съм слаб и не вдигам тежко (признавам, повече от 10-12 набирания ми е трудно :D).

Мнението беше редактирано от Витан на 15.01.12 18:27.

15.01.12
18:42

Превърнахте темата в нещо подобно на тази за един треньор подвизаващ се по Северното Черноморие, а определено не мисля, че замисъла на темата, а още по-малко личностите имат общи неща.Доста неприятно, поне за мен, като човек, който следи форума е, че всичко се върти около това кой колко вдига и колко са му големи бицепсите, а в последно време и кой е по-добър треньор и кой ставал за треньор.Не е ли целта да си помагаме да се учим доколкото е възможно един от друг и съответно да постигнем добри резултати, а пък който иска да си тренира с треньор, на който не му харесва да си тренира без и така.По мое мнение форума става мизерен, но не заради един или двама потребители, а заради постоянното дебнене на интрига и натякване кой е по-по-най, вместо да си помагаме и информираме, което пък смятам,че е мисията на сайта и форума

Мнението беше редактирано от jomo на 15.01.12 18:44.

казано от jomo на 15.01.12, 18:42:

По мое мнение форума става мизерен, но не заради един или двама потребители, а заради постоянното дебнене на интрига и натякване кой е по-по-най, вместо да си помагаме и информираме, което пък смятам,че е мисията на сайта и форума

Форумът сам по себе си не е самостоятелна единица - това е общество. Ако той е мизерен, значи обществото е такова, а не вярвам в това. Вярвам в друго - ако искаме доброто да победи злото, то трябва да е активно.

Щом виждате (явно е така) нещо нередно, бъдете активни и го споделяйте с модераторите. Това не е като да видите някой да си изхвърля фаса на улицата - ние реагираме.

Vox populi vox Dei.

15.01.12
19:08

Айде сега, чистка ...

Нека не забравяме какви сме ги писали (или мислели) като съвсем начинаещи. Голяма част от форума е заради начинаещите. Ако останат само “знаещите”, ако въобще може да се тегли чертата знаещ/незнаещ, то форума ще умре - колко често четем теми за напреднали - тук таме някоя методика и някой по-сериозен експеримент с добавки, и в тези теми могат да вземат участие 10-20 човека максимум, а могат да ги четат още толкоз.

Пълните новаци са важни, а тези, които не се изразяват правилно и не си заслужават самото общество ги отхвърля и не се връщат. Аз лично обаче се сещам поне за един потребител, които се появи след мен, плямпаше много, беше на ръба на бан и сега има много точни и аргументирани мнения и интересен дневник - ако имаше чистене тогава, то форума щеше да загуби.

В случая не мисля, че става дума за нещо сериозно - J.I. си изказва мнението (с доста части, от което и аз съм съгласен), при това се аргументира по някакъв начин и не бих казал, че е особено груб изказа му. И на други потребители от писалите в тази тема съм чел доста хапещи мнения, но не са били проблем понеже са насочени към начинаещи, но ако такова мнение е насочено към стар потребител е огромен проблем - нека няма двоен стандарт все пак.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 15.01.12 19:08.

Иван е доста прав впрочем ! :) Иначе кой е този потребител не бъдиии ‘’лош’’ като не ни казваш... аз съм любопитен ;д И аз в началото говорех тъпо и се заяждах с всеки ( най-вече с Марто май ) ама сега с него си чатим по скайп и си разправяме какво ли не ( не си говорим само за щанги което е доказателство, че не ни свързва само интереса към щангите ) и бих искал да стана някой ден истински приятел с този пич :)

И все пак това, че егото на някой титулуван съфорумник е наранено по една или друга причина не трябва да е причина за Армагедон и прочие... вярно, че младите момчета тука са нахъсани и имат груб език на изказване ама и старите кучета не остават по назад в отговорите си така, че...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 15.01.12 19:41.

15.01.12
19:39

Абсолютно съм съгласен, че титулованите съфорумци са сериозни хора (в общия случай) и няма да се свият в ъгъла да плачат от едно-две мнения срещу тях, нека не ги пазим като писани яйца, че вече става абсурдно.

Мисля, че когато границата на добрия тон не е прекрачена, не са необходими каквито и да било мерки. Хубаво е да има различни мнения, пък който чете си прави изводи, иначе форума ще стане медия за продаване на услуги при конкретен треньор/треньори, като само той става за нещо и целия форум е съгласен с това - що ли ми е познато? Това е най-сигурният път да се загуби обществото, което градим.

Айде, стига съм писал и аз извън темата.

/OFF
@kristiancho - правилно си се ориентирал, тоя дето го имам предвид отваряше теми на по 100 години и праскаше по 100тина мнения на ден (примерно) ... гледам го сега - след мене си е изписал 7010-тото мнение :) Баш за тебе говоря - евала за прогреса във всички отношения :)

Усмихнах се ехидно признавам :D (bow)

S!

15.01.12
21:31

казано от Кристиян  Иванов на 15.01.12, 18:04:

казано от J. I. на 15.01.12, 14:43:

Пак го казвам - нямам нищо против участниците.

И въпреки това постоянно повтаряш колко няма резултати въпреки че сме били кросфитъри и се очаква да можем да местим планини.

А защо го повтарям според теб ? Може би защото Юли като треньор, който разбира всичко, може да направи от вас хора, които са на състезателно ниво, но... ефекта е друг - както виждаме всички.

S!

15.01.12
21:44

Всъщност такива мнения, независимо дали има пряки обиди и т.н., би трябвало да се изчистват - просто са ненужни и на никой не помагат - всеки избира своя път и е редно да бъде уважен, обаче пък наистина не смятам, че някой “стар” потребител би трябвало да бъде защитаван и да го “пазите” едва ли не. Това че съм против изказванията му, не значи че съм против него като личност, аз не го познавам лично и нямам право да говоря такива неща, но от това, което съм прочел от него мога да стигна до това, което съм написал. С какво той като обикновен човек е повече от един начинаещ, който иска да уголеми ръката си, но не знае как ? Както казах - “Всички започваме от нулата, обаче някои се надуват”. Нормално е да защитавам човек, от който съм научил, но ако помислиме логично

1.Има хора, които още от първата си тренировка ходят при Юли, т.е. е нормално да прогресират много отначалото, независимо от типа тренировки.
2.Повечето хора от форума могат да помогнат на трениращите при Юли да постигнат целите си, т.е. не е нужно да си уникален треньор.
3.Аз с моите знания, които си признавам, че далеч не могат да се нарекът дори “Знания”, мога да помогна на един начинаещ да постигне един д/г добри резултати, т.е. едва ли е толкова трудно и сложно, че да сме 100 класи зад хора като него...

15.01.12
21:47

Стани първо ти треньор, като е толкова лесно и после се обяснявай.
И според теб състезателно ниво се стига за няколко месеца или не съм прочел правилно?!

Треньорската професия е доста сложно нещо... не става със ‘’Значи ся първо лежанката и после бицепса’’ нужно е да следиш развитието на тренирания от теб човек.. не само като резултати ами като поведение, защото ако тренираш любител с цел отслабване или нещо от сорта поведението му е важен фактор за теб ( тоест ако е скапан и немотивиран и причината за това са тренировките трябва да разнообразиш да направиш нещо в името на усмивката на лицето му, защото докато за про атлетите пътя няма значение а само целта то при любителите спорта е хоби и трябва да изпитват удоволствие на първо време ) ... нужно е да имате добра комуникация между двамата а не да се засичате за малко в залата и прочие... :) Абее... сложна работа си е не всеки го бива за треньор и мотиватор :)

Отностно състезателното ниво - хох...

S!

15.01.12
21:57

За няколко месеца - едва ли, но пък в леките категории, до 18г възраст постиженията не са някакви нереални, защото има доста момчета по залите, които ги покриват. Говоря за трибоя, не за щангите - там е назобена работата още от началото. Примерно едно 90-100кг лег(дори някъде има и момчета с по 75-80кг взимат първи места), до 60 или 67.5кг е едно не лошо постижение и не изисква 10 години работа.

J.I., какво ти става, приятелю? Какво ти се е случило, че цял форум трябва да чете 4 страници твои словоизлияния, насочени пряко към 1 човек?

Такива драсканици нямат място тук, поне аз не виждам причина да бъдат. Вече дори и моите нерви се опъват. Ако Юли по някакъв начин те е обидил или казал нещо криво на лично съобщение, продължи комуникацията си с него през същата форма.

От тук нататък ще те помоля да престанеш да говориш за качествата на Юли като човек, треньор или каквото и да било, без да имаш основателна причина за това. И не го казвам, защото е Юли, а защото това не е правилно да се прави срещу който и да е човек.

Ако имаш конкретна причина, засегнала те пряко - разбирам, но твоето си е чиста публична обида.

15.01.12
22:19

е... състезателното ниво е за състезатели. :)
Аз така и не мога да разбера, какво всъщност иска J.I.???

S!

15.01.12
22:24

Не ме е обидил, просто исказах мнение, което и други трябваше да направят, но си мълчат. Нищо, няма значение. Може би само 2ма казаха нещо, но не това, което действително мислят.  Какво става обаче, когато почнат да обиждат “плажните билдъри” и не го правят само като казват, че не могат нещо и т.н., а ги обиждат с думи, на които мястото им не е тук. Тогава никой не се включва, защото не ви пука за тея хора, а не осъзнавате, че на тях им трябва само едно подбутване и вече почват да надграждат нивото си - за какво са виновни тези хора, че държавата ни е невежа по този въпрос ?

S!

15.01.12
22:28

Нищо не искам - просто парите не са всичко :) Ако помогна на приятел, не бих искал нищо от него - ако му дам нещо, купено с мои пари, пак зависи от сумата, но има варианти, в които не бих му зел нищо - просто ще очаквам и той да ми помогне когато имам нужда, но стигне ли се до момент когато да го карам да идва, то той не ми е приятел и съм се заблуждавал. Тук не говоря за залата - тя е направена с много пари и този човек трябва да ги избие от някъде, но мисля, че в Плевен, Варна и Бургас никои не иска пари на хората, за да ползват щангите :)

ПП: Раздела е направен с друга цел, вярно става яко тъпо вече...

15.01.12
22:32

Е, хубаво де. Осигури финансиране, материална база и квалифицирани треньори и ни покани да потренираме. :)

казано от J. I. на 15.01.12, 22:28:

Нищо не искам - просто парите не са всичко :) Ако помогна на приятел, не бих искал нищо от него - ако му дам нещо, купено с мои пари, пак зависи от сумата, но има варианти, в които не бих му зел нищо - просто ще очаквам и той да ми помогне когато имам нужда, но стигне ли се до момент когато да го карам да идва, то той не ми е приятел и съм се заблуждавал. Тук не говоря за залата - тя е направена с много пари и този човек трябва да ги избие от някъде, но мисля, че в Плевен, Варна и Бургас никои не иска пари на хората, за да ползват щангите :)

ПП: Раздела е направен с друга цел, вярно става яко тъпо вече...

Силно се надявам шефа ми да не чете тоя форум, че ще взема да ме кара да работя за без пари. Или пък за един обяд :)

15.01.12
23:02

Я пак? В Плевен , Варна , Бургас ... К’ВО???

Не се плащат фитнес залите ли? И ти изготвят режимите и тренировките безплатно ли ? Само да ми кажеш,че ми осигуряват и храна и добавки,ако искам да стана културист и се местя веднага.Те сигурно ще ми намерят някоя квартира и ще ми плащат сметките..

15.01.12
23:03

Яд те е, че Юли взима пари, за да тренира?
Ми освен да почна и аз да ходя да работя без пари? Е вярно, няма да има какво да ям, къде да живея и други такива подробности, ама нали парите не са всичко? Парите не са всичко, когато са достатъчно. Като почнеш да се издържаш сам, тогава можеш да говориш за пари.
Всеки човек, който си цени знанията, опита и труда, не ги раздава безплатно.

15.01.12
23:16

УУУСССААААА....ба, сдържах се да пиша, ама...

Сега...за Плевен...нещата, които почнах преди 2 години и малко-ги правех сам(после дойдоха Сашко и Стели) и си отделях пари за пудовки, тежести, въжета и не съм очаквал да изкарамн и ЕДИН лев...Всичкото, което имаме като оборудване е купено от мен или донесено от другите момчета...нещата стоят в гаража ми, почти всички знаят къде са ключовете-влизат, взимат си каквото трябва и го връщат. Такъв съм аз и така правя нещата, защото засега успявам да се издържам и не ми се налага да взимам пари за...спорт, най-общо казано. Ако някой ден реша само с това да се занимавам, надали ще го правя безплатно, защото още не съм научил да вегетирам, може и да го има в йогата, но не съм стигнал до там още.
Тренирал съм персонално хора...и в Плевен, и в София...на някои съм им писал хранителни планове, тренировъчни...следил съм им прогреса, говорили сме постоянно...и пак за слава...да се е.а:)...отзивите-от тях!

Но на мен спорта ми е хоби-ДА, тренирам супер сериозно и съсредоточено, но все пак не ми е приоритет. Юли е момче, което почна от 0-та, а вече си има зала,оборудвана перфектно и с една постоянна група от сериозно трениращи момичета и момчета, на които мога само да им се радвам за хъса и отдадеността. Та Юли е взел решението да изкарва пари от това, като му се посвети изцяло. Не знам кое е странно бе баси, просто не познавате хората, които се занимават с тъй нареченото функционално трениране и не знаете какви алчни интриганти са...ЗА СЪЖАЛЕНИЕ...
Вик и Юли са на светлинни години като съзнание и поведение-гарантирам с цялото си достойнство и доблест!

Уважавам ги и ще им помагам винаги, безрезервно...особено на морската група, към която до 2 месеца ще се присъединя.

Мнението беше редактирано от slavko на 15.01.12 23:16.

15.01.12
23:19

За това кой корсфитър, кой не...подминавам коментарите...мразя да говоря за неща с хора, които са изобщо на светлинни години от такива натоварвания а и нямат най-бегла представа как тренира един кросфитър и какво умения трябва да се генерират.
И си мисля, ако се бяхме включили аз, Ивайло Стефанов, Вик, по ли насериозно щяхте да вземете нещата, защото с Иво сме на 200 клек и 220+ тяга...
Експеримента си е една прекрасна идея, стискам палци на участниците, които до един познавам лично и уважавам.

15.01.12
23:35

Хе-хе, после защо някои треньори не искат да се пише по форумите за техните тренировки? Ми много просто. Но не е заради някакви супер секретни методики, а за да не драскат безумия разни малолетни пикльовци и половината форум да им обръща внимание, все едно го заслужават.

16.01.12
00:01

Важното е малолетния пикльо да не стане пълнолетен пикльо...:)
Не се увжават хората и всеки пише, каквото му падне, за хора които не познава...то вече и аз спрях да се дразня, защото е безнадеждно положението.
Тренираме си, помагаме...тва е...

Юли има талант за който от години му обяснявах, че трябва да ползва, а не да се занимава с неща които не харесва и област в която няма талант. Това трябва да направи всеки човек, да е добър и да работи това в  което харесва и има талант.
Разбира се, това е нещо което не може да бъде разбрано от 15 годишен анонимен тиин, който не е внесъл и стотинка данък.
Ама такива са много от съвременните тиинове мислят, че след като имат желание и са нахъсани всички са им длъжни, сякаш Вик, Славко, Юли и т.н. хора не са отделили години над книгите за да станат добри треньори и спортисти.
То от ФБ, чалга и турски сериали какво да очакваш.

JI, хубаво е човек да бъде уверен в себе си, това е важен фактор по пътя към успеха. Ти, обаче, сериозно се надценяваш - както по отношение на знанията си, така и по отношение на опита си. Не мисля, че си в състояние да оценяваш обективно работата на Юли. Дискусията е малко куха, защото се води от теб (човек, който до колкото ми е известно никога не е работил с Юли) и хора, които от доста време работят под ръководството на Юли или имат достатъчно лични впечатления от него, знанията и методиката му. Това отнема шансовете разговорът да бъде стойностен и смислен.

16.01.12
20:05

казано от sTroNG ! на 15.01.12, 22:24:

...просто исказах мнение, което и други трябваше да направят, но си мълчат. ..

За съжаление тук така стоят нещата понякога :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.12 20:20.

Стига с хейтърски коментари, писна ми на оная работа... Вече и аз започвам да разбирам Ефо... Юли така е избрал да си изкарва хляба, нека така го прави. Който го харесва, тренира при него и си заплаща това, който не го кефи методиката и излъчването на Юли намира друго място/треньор. Безплатен обяд НЕМА! Направил е човека супер работа, бори се за спорта и да го развива. Факт е, че има напредък, а и той не тренира профи атлети. И Поликин не тренира само професионалисти...

16.01.12
20:19

Браво Тедо, ареса ми...Ефо е много умен и прозорлив човек!

16.01.12
20:24

казано от karfi4ka на 16.01.12, 20:05:

казано от sTroNG ! на 15.01.12, 22:24:

...просто исказах мнение, което и други трябваше да направят, но си мълчат. ..

За съжаление тук така стоят нещата понякога :D :D :D

Какво имаш предвид?

Ок, нека приключим темата: разгледайте този линк: http://www.bb-team.org/about/team
Странното е човек от кухнята на бб-тийм да не е запознат с него и да не знае кои са му колегите. Или пък знае, но има нещо лично против тях и затова използва всеки удобен случай да се изкаже негативно.
Нормално е сайтът да поддържа консултантите си. Поне така мислех до снощи.
Както и да е, това е последното ми мнение във форума.
Лека вечер на всички и приятни мигове с форума!

Не мога да разбера защо се обяснявате на някакъв дето дори не го познавате.

казано от Oranje на 16.01.12, 20:25:

Както и да е, това е последното ми мнение във форума.

Това би било огромна загуба за форума. И то заради банда хейтърски тиинове с познания колкото картоф.

DO

16.01.12
21:07

Тука е станало като в сапунка.
Вик сигурно не е предполагал за потенциала на темата.

16.01.12
21:09

За пореден и непоследен със сигурност път се убеждавам в човешката глупост и завист...даже цял ден и на работа се занимавам с интриганти и подмолни душички...
Такава ни е цялата лайняна работа!!!...Т’ва, дето е родено да пълзи, не може да лети и много мрази тия, дето могат...казваше един умен човек...

Съжалявам...знанията на Юли ще липсват, заради шепа пишки...наистина ЖАЛКО...а някои и познавам...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1