Проблеми с кръвната захар

17.01.12
13:03

Здравейте колеги,
Преди седмица и половина с баща ми накарахме майка ми да ходи на изследвания съмнявайки се ,че има някакъв проблем с черен дроп,панкреас, бъбреци и т.н. .Съмнението ни дойде от там , че последните няколко години по наблюдение на баща ми , тя ходеше буквално през 1,5-2 часа на тоалетна при положение , че не консумира много течности. Както и да е направи си изследвания, който показаха , че има проблеми с кръвната захар , тя е доста над нормата в диапазона от 14-16 при норма 4-5 , тоест 3 пъти над нормата.
По образование е медицинско лице ( фармацевт) такаче избора на лекарствата сме го оставили на нея.Проблемът идва от там , че води заседнал живод без много движение килограмите и варират от 67-69 при ръст от 171см. (44 години).Та вече по-конкретно по въпроса.Искаме да й вземем велоаргометър на който да прави кардио всеки ден , предполага се че ще и помогне да намали нивата на кръвната захар и да облекчи действието на панкреаса.Разбрах че има 2 вида велоаргометри : с механична спирачка и с електрическа.Никога не съм бил фен на кардиото , поради простата причина , че се потя обилно по време на тренировка (целогодишно) и не разбирам много от кардио уреди. Според вас кой е по-добър за целта , кой е по-здрав , по-удобен , и по-малко развалящ се.На него изявявя желание да се качва и баща ми и брат ми което ме води и към това да е издражлив на натоварвания (килограми) => Баща ми си е 120кила мускул с 17-18% телесни мазнини.

17.01.12
15:36

Велоергометър, съчетан със здравословна храна, ще подобри значително състоянието й.

Изчакайте докато направи диабетна кетоацидоза и я приемат по спешност.

17.01.12
16:53

казано от Георги Димитров на 17.01.12, 16:23:

Изчакайте докато направи диабетна кетоацидоза и я приемат по спешност.

Незнам защо отговаряш по този начин но не мисля че е коректно , нито баща ми нито аз имаме медицинско образование (още повече че от 8 клас нататък не живея с тях), нито пък тя се е оплаквала от нещо , надявам се знаеш , че освен с изследвания по друг начин проблеми с панкреаса трудно се остановяват.Още повече че не питам какво да правим след като вече знаем диагнозата , хора от немски институт вече ни дадоха съвети и направления какво да прави , как и кога.Въпросът ми е за велоергометрите и какъв препоръчвате.Компетентни мнения по здравния въпрос не желая да чета , положението е такова заради некомпетентните ни (меко казано , по скоро некадърни) лекари , който винаги са прави и ако излезнат криви се сърдят.Хората от германия пратиха цял доклад за положението и за всевазможни други показатели и обяснение ,кой какво показва и каква е нормата му.Всичко това съчетано с мнението на диетолог и изготвен от него режим.
Още веднъж да кажа , че въпросат ми не е относно здравния въпрос , а относно това (дали) какъв велоергометър  препоръчвате да закупя , тъй като съм некомпетентен с кардио уредите.
Благодаря.

Мнението беше редактирано от Vladi Zlatkov на 17.01.12 16:56.

Кръвна захар 15-16 за всяко медицинско лице е повод за притеснение и евентуална хоспитализация.Говорим за такава,измерена сутрин след 12 часов глад и жажда,в състояние на покой.Полифагия,полиурия и полидипсия - налице са два от тях,съдейки по писаното от теб.Изчакването и лекуването на подобно състояние с велоергометър е меко казано свещена тъпотия.Не е нужна консултация с чужди клиники,за кръвна захар и тук се намират специалисти и лабораторни методи за справянето с това състояние.При захарен диабет и нелекуването му,поради дехидратацията на организма и липсата на източник на енергия се стига до разграждането на белтъци и масти,при което се натрупват кетонови тела и след известен период от време до кетоацидоза.Това е спешно състояние,застрашаващо живота на болния.Инвестирай в изследвания и диагностика.Относно кръвната захар - сваля се с инсулин и с нищо друго.Здравословният начин на живот и останалите прийоми са средство за поддържане на кръвната захар в по-ниски референтни стойности,а не за излизане от патологичните.

17.01.12
22:03

Без да бъда груб или нападателен, споделям мнението на колегата Георги Димитров. Целта ни тук не е да плашим или да даваме диагнози, а съвет.

Препоръчвам консултация със специалист, който може да пусне съответните тестове. Каране на велоергометър с тези стойности на кръвната захар може да бъде безотговорно и опасно за майка ти, поради физиологичните ефекти.
Диетата и спортът могат да се консултират, едва след като се изясни причината за повеишената захар. Вероятно се касасе за метаболитен синдром или климактерични проблеми, но нека това се изясни от специалиста.

Поздрави,

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1