03.04.11
15:17
Здравейте аз съм Елена и съм на 20г висока съм 164см и вече тежа 60кг.Преди тренирах много усилено в продължение на няколко години и всичко беше 6,но за огромно съжаление спрях да тренирам за 2 години и качих 10 кг и плочките които бях направила се превърнаха в солиден корем,а ръцете тотално изгувиха своята форма.
Проблемът ми сега е че вече почти един месец тренирам всеки ден като тренировката се състои в тичане на около 2 км(събота и неделя по 4км)и вечер тренировка с гирички и коремни преси,а не помръдвам нито кг.Коремът не е спаднал нито със сантиметър ,а ръцете и седят пухкави.Моля да ми дадете някакво предложение за решзване на този проблем.Като желанието ми е ако е възможно по някакъв начин да успея да вляза в форма за състезание през юли.
ако е възможно по някакъв начин да успея да вляза в форма за състезание през юли.
В какъв спорт се състезаваш?
03.04.11
16:48
занимавам се с брейк ,и когато започна тренировка успявам да направя всичко което съм знаела ,но въпроа е че ръцете ми много са отлабнали и едвам едвам да достигна скоростта която ми е нужна за изпълненията на ръце+че коремът адски много ми пречи за изчистени движения на краката във въздуха.
а ям предимно яйца,ориз,обезмаслено кисело мляко, плодове ,зеленчуци,овесени ядки + пр. мляко(обезмаслено).като ям по малко но на често,салатите не си подправям с олио и сол само леко с оцет,на ориза лагам малко олио.но много често усещам че нямам сила и си позволявам 1 ред шоколад(4 кубчета)преди тренировка,защото не пия кафе или каквито и да било енерг напитки ,понякога се чуствам дота отпаднала.но това се случва доста рядко прим 1ж седмично.пробвах да пия л-карнитин но той не ми се отрази добре и получавах сърцебиене вечерно време и затова го спрях.
03.04.11
18:08
Тичай по 1 час 5 пъти седмично,би било също добре да си съставиш хранителен режим,това какви храни ядеш нищо не ни говори..
Като за самите тренировки, поне аз ако тренирах брейк, щях да се концентрирам над:
вариации от набирания и лицеви опори, клекове, суингове, планкове респ. ренегадско гребане, вдигане на краката от лег и вис, и някакви плиометрични упражнения.
Като това по никакъв начин не изключва тичането.
За храната - това, което ми прави впечатление е, че отбягваш мазнините(макар и да използваш олио) и не консумираш месо.
Тези нискомаслени млека - кисели и пресни, едва ли са точно от мляко.
Също така, непрестанните тренировки, понякога пречат на свалянето на килограми и заякването. Трябва да откриеш, при какви обстоятелства, успяваш да балансираш тренировки и почивка за най-добри резултати.
03.04.11
18:53
8:00 тичане
10:00 овесени ядки +мляко
13:00 пилешко месо+салата
16:00 кисело мляко
18:00 тренировка
20:00 месо+ ориз
Такъв режим според вас върши ли работа или има нужда да се промени?
казано от елена сотирова на 03.04.11, 18:53:
8:00 тичане
10:00 овесени ядки +мляко
13:00 пилешко месо+салата
16:00 кисело мляко
18:00 тренировка
20:00 месо+ ориз
Такъв режим според вас върши ли работа или има нужда да се промени?
Промени 13.00часа и 20.00 - ориза на обяд :)
03.04.11
21:48
Ето го и моя съвет:
1.Състави си план за тренировки и хранене. Не на принципа “днес малко от това, утре от онова и така всеки ден”, целта не е да се изморяваш, защото това невинаги говори за добра тренировка, а да правиш упражнения, които са целенасочени и добре подредени.
2.В плана включи усилени тренировки, силна храна, която да служи за материал за мускули, и ПОЧИВКА. Понякога претоварването е причина за застой в резултатите-дай на тялото си шанс да отдъхне, за да започне да прави това, което искаш от него.
3.Обърни внимание не просто на какво ядеш, а на това кога го ядеш-въглехидратите сутрин и до обяд за енергия, а вечер-повече белтъчини и малко мазнини (не ги изключвай! Помагат ти за усвояването на останалите вещества!)
4.Ако консумираш прекалено много сол, намали я-може да е причина за задържане на вода.
5.Тичай сутрин на гладно поне 25-30 минути, за да започнеш да черпиш от запасите си.
Не съм професионалист, каквото знам е от подобни сайтове, така че чети, интересувай се и най-вече-не се отказвай и имай търпение!
17.01.12
11:15
На 22год. съм 50кг. 160см. от една седмица пия протеин на прах най-вече за да изчистя подкожната мазнина.Тренирам 3 дена след това почивка после два дена и пак почивка като тренировката ми е малко кардио в началото и тежести.Пия по 3л на ден вода храня се така:
9:30 2 пълнозърнести блокчета(9,5гр. всяко, х 28 калории) с 1/2 кофичка нискомаслено кисело мляко след 30мин. 1 грейпфрут
12:15 малко ориз с различно месо(пилешко,свинско без мазнина) след 30мин. една ябълка
14:00 протеин
15:00 тренировка
16:00 една лъжица мед и един банан(или грейпфрут)
18:00 салата(шопска или моркови с краставица)
20:00 риба на пара с един морков
22:00 шепа сушени сини сливи
Имайте предвид че не всеки ден ям едно и също но си спазвам режима както и че има ден в който си позволявам повече въглехидрати.
Искам да сваля 2кг, но не успявам за разлика обаче виждам постепенно изчезване на мазнината,но килограмите са си същите т.е чувствам се по-слаба и по-лека но си стоя на 50кг.Къде бъркам че не успявам да сваля тези мизерни 2кг.
Ще се радвам на отговори!
17.01.12
17:24
Защо?Толкова ли е тясна връзката между психическата нагласа и физиката.Или е нещо друго??