тренирам редовно но не свалям килограми!

Здравейте аз съм Елена и съм на  20г  висока съм 164см и вече тежа 60кг.Преди тренирах много усилено в продължение на няколко години и всичко беше 6,но за огромно съжаление спрях да тренирам за 2 години и качих 10 кг и плочките които бях направила се превърнаха в солиден корем,а ръцете тотално изгувиха своята форма.
Проблемът ми сега е че вече почти един месец тренирам всеки ден като тренировката се състои в тичане на около 2 км(събота и неделя по 4км)и вечер тренировка с гирички и коремни преси,а не помръдвам нито кг.Коремът не е  спаднал нито със сантиметър ,а ръцете и седят пухкави.Моля да ми дадете някакво предложение за решзване на този проблем.Като желанието ми е ако е възможно по някакъв начин да успея да вляза в форма за състезание през юли.

03.04.11
15:45

Не казваш какво ядеш...

03.04.11
15:53

ако е възможно по някакъв начин да успея да вляза в форма за състезание през юли.

В какъв спорт се състезаваш?

занимавам се с брейк ,и когато започна тренировка успявам да направя всичко което съм знаела ,но въпроа е че ръцете ми много са отлабнали и едвам  едвам да достигна скоростта която ми е нужна за изпълненията на ръце+че коремът адски много ми пречи за изчистени движения на краката във въздуха.
а ям предимно яйца,ориз,обезмаслено кисело мляко, плодове ,зеленчуци,овесени ядки + пр. мляко(обезмаслено).като ям по малко но на често,салатите не си подправям с олио и сол само леко с оцет,на ориза лагам малко олио.но много често усещам че нямам сила и си позволявам 1 ред шоколад(4 кубчета)преди тренировка,защото не пия кафе или каквито и да било енерг напитки ,понякога се чуствам дота отпаднала.но това се случва доста рядко прим 1ж седмично.пробвах да пия л-карнитин но той не ми се отрази добре и получавах сърцебиене вечерно време и затова го спрях.

TN

03.04.11
18:08

Тичай по 1 час 5 пъти седмично,би било също добре да си съставиш хранителен режим,това какви храни ядеш нищо не ни говори..

03.04.11
18:28

Като за самите тренировки, поне аз ако тренирах брейк, щях да се концентрирам над:
вариации от набирания и лицеви опори, клекове, суингове, планкове респ. ренегадско гребане, вдигане на краката от лег и вис, и някакви плиометрични упражнения.
Като това по никакъв начин не изключва тичането.

За храната - това, което ми прави впечатление е, че отбягваш мазнините(макар и да използваш олио) и не консумираш месо.
Тези нискомаслени млека - кисели и пресни, едва ли са точно от мляко.
Също така, непрестанните тренировки, понякога пречат на свалянето на килограми и заякването. Трябва да откриеш, при какви обстоятелства, успяваш да балансираш тренировки и почивка за най-добри резултати.

8:00 тичане
10:00 овесени ядки +мляко
13:00 пилешко месо+салата
16:00 кисело мляко
18:00 тренировка
20:00 месо+ ориз
Такъв режим според вас върши ли работа или има нужда да се промени?

03.04.11
18:56

казано от елена сотирова на 03.04.11, 18:53:

8:00 тичане
10:00 овесени ядки +мляко
13:00 пилешко месо+салата
16:00 кисело мляко
18:00 тренировка
20:00 месо+ ориз
Такъв режим според вас върши ли работа или има нужда да се промени?

Промени 13.00часа и 20.00 - ориза на обяд :)

MF

03.04.11
21:48

Ето го и моя съвет:
1.Състави си план за тренировки и хранене. Не на принципа “днес малко от това, утре от онова и така всеки ден”, целта не е да се изморяваш, защото това невинаги  говори за добра тренировка, а да правиш упражнения, които са целенасочени и добре подредени.
2.В плана включи усилени тренировки, силна храна, която да служи за материал за мускули, и ПОЧИВКА. Понякога претоварването е причина за застой в резултатите-дай на тялото си шанс да отдъхне, за да започне да прави това, което искаш от него.
3.Обърни внимание не просто на какво ядеш, а на това кога го ядеш-въглехидратите сутрин и до обяд за енергия, а вечер-повече белтъчини и малко мазнини (не ги изключвай! Помагат ти за усвояването на останалите вещества!)
4.Ако консумираш прекалено много сол, намали я-може да е причина за задържане на вода.
5.Тичай сутрин на гладно поне 25-30 минути, за да започнеш да черпиш от запасите си.
Не съм професионалист, каквото знам е от подобни сайтове, така че чети, интересувай се и най-вече-не се отказвай и имай търпение!

17.01.12
11:15

На 22год. съм 50кг. 160см. от една седмица пия протеин на прах най-вече за да изчистя подкожната мазнина.Тренирам 3 дена след това почивка после два дена и пак почивка като тренировката ми е малко кардио в началото и тежести.Пия по 3л на ден вода храня се така:
9:30 2 пълнозърнести блокчета(9,5гр. всяко, х 28 калории) с 1/2 кофичка нискомаслено кисело мляко след 30мин. 1 грейпфрут 
12:15 малко ориз с различно месо(пилешко,свинско без мазнина) след 30мин. една ябълка
14:00 протеин
15:00 тренировка
16:00 една лъжица мед и един банан(или грейпфрут)
18:00 салата(шопска или моркови с краставица)
20:00 риба на пара с един морков
22:00 шепа сушени сини сливи
Имайте предвид че не всеки ден ям едно и също но си спазвам режима както и че има ден в който си позволявам повече въглехидрати.
Искам да сваля 2кг, но не успявам за разлика обаче виждам постепенно изчезване на мазнината,но килограмите са си същите т.е чувствам се по-слаба и по-лека но си стоя на 50кг.Къде бъркам че не успявам да сваля тези мизерни 2кг.
Ще се радвам на отговори!

17.01.12
11:22

Бъркаш, че гледаш кантара.

17.01.12
17:24

Защо?Толкова ли е тясна връзката между психическата нагласа и физиката.Или е нещо друго??

17.01.12
17:27

Ами тя връзката си я има, но в случая проблема е, че те вълнува само кантара, вместо визията.
След като виждаш, че мазнините си отиват, какво значение има какво показва кантара?

Мнението беше редактирано от Петко К на 17.01.12 17:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1