27.06.05
19:58
какво става с ефекта от тренировката ако не трябва да почиваш повече от 2 минути между сериите (по книга), а ти почиваш малко повече (3 мин.) или по малко от минута?
Никъдe не е казано точно колко трябва да се почива. Нормално е от 1 до 3 минути, по - малко от минута няма адекватно възстановяване, а повече от 3 е безсмислено. Не е проблем да почиваш по 3 минути, особенно между тежките серии на тежките упражнения. Зависи също така до колко са ти тежки сериите, дали тренираш до отказ, какво е упражнението и т.н.
27.06.05
20:51
Според Арнолд 1 мин. е напълно достатъчно организмът да се възтанови,но за по-големите мускули може и малко “Гювеч” :)
Но Петко е прав зависи и за какво тренираш,колко ти е тежка тренировката
По-здрави!
ами тренирам за маса
започнах преди 2 седмици затова все още не тренирам с големи килограми.в смисъл използвам възможностите на тялото си на макс.
правя по 3 серии по 8 повторениа, по 2 или 3 упражнения за мускулна група. не тренирам до отказ, но в края на тренировката отказа сам си идва
:D
За почивката може много да се пише, но аз малко извън темата мисля да се обадя. Виж сега, тренираш от няма и месец, а правиш по 2-3 упражнения за мускулна група. След около 2 години (примерно) по колко упражнения за мускул ще изпълняваш, 20? Преразгледай си начина на трениране, докато е време (съвсем приятелски съвет така..)
ами програмата ми е взаимствана от бб-теам саита
тя е за покачване на маса за начинаещи.
аз имам стаж и от преди и програмата не е чак непоносимо тежка.
ти какво искаш да кажеш с този приателски съвет? да не би да е рано за такъв вид тренировка?
Еми не, просто така... Аз лично като/ако спра за известно време, после си тренирам като начинаещ. То много зависи и от изходното ниво, разбира се, ти си си преценил де. Както и да е. Ако не пише за почивките в сайта (дето зи взел програмата), надявам се човекът който я е съставил да ти каже по колко да почиваш. Според мен на базовите упражнения по повече (3-5мин), на другите по-малко (1-2мин). А в духа на предния ми пост, ако избереш режим за по-малко напреднали ще качиш повече според мен.
Поздрави
програмата за по-малко напредналите е тази за абсолютно начинаещи(какти е написано в саита) и е обвързана без определени упражнения, а 4-ри пъти седмично трябва да правиш тренировка. съвсем общо е и както пише е за изграждане на мускулната система и за увладяване техниката на упражнениата. някакси ми звучи не като за мен(не че съм напреднал, но пък да правиш общи тренировки 2 месеца ми звучи някакси непрактично).
пък и за две седмици качих 10 кг на лежанката и 5 кг на щангата за бицепсово сгъване и за това си мисля, че програмате не е зле.
Е хубаво, ама ти тия кила щеше и иначе да ги качиш. А между другото, щом ти влияе добре програмката си я прави, абстрахирай се от мнението ми. Най-важното е да има резултат нали :wink:
да така е :D
а да те питам
как наи - добре да сваля мазнини от корема без да преча на тялото да качва маса...и какво при тренировка за маса е наи - добре да се яде.
[quote author=“Martin”]Според мен на базовите упражнения по повече (3-5мин), на другите по-малко (1-2мин).
Това в отговор на първия въпрос.
Да свалиш мазнини от корема, без да пречиш на тялото да качва (доколкото е възможно) можеш като преминеш на съвсем леко положителен калориен баланс. Отделно можеш да използваш моментите, в които тялото би разградило някоя и друга мазнинка (след тренирвка и след събуждане сутрин) и да понаправиш някоя кардиотренировка.
Какво се яде, зависи от избрания режим на хранене. Повече месни и млечни продукти, яйца. Овесени ядки, хляб..
Дай линк към програмата, по която треираш и ще ти посоча.
А иначе на въпроса, кои упражнения са базови е отговаряно на поне 20места във форума :wink:
Ама това “тази” програма ли е...що не казваш по-рано. :D Около 2мин е нормално да почиваш между серийте при този режим. Само при прасци, корем , премищница може да намалиш на 1мин.