Дневника на Wiggy

Темата е заключена.

18.01.12
16:58

Здравейте,
Най-накрая се престраших и аз си създадох дневник :) Разглеждала съм и други дневници,надявам се моят да се отличава и да бъде оригинален..и най-вече да помогне както на мен,така и на останалите момичета,които нямат свои дневници,но имат същият начин на живот като мен...Аз съм момиче,на 22 години,студентка,никога не съм се интересувала от спорт,двигателна активност и това,което е в чинията ми.Обожавам сладки изделия,тортички,шоколад, и т.н.
Мерките ми: 165 см височина, 50кг,талия 67,5 см , обиколка на корема 77 см  , обиколка на ханш 87,5 см .

В началото на тази година си поставих като цел да се грижа повече за себе си - не само да изглеждам по-добре,но и да се чувствам по-добре.
Като за начало установих,че е по -добре да си поставя малки цели и задачки,които ще ми помогнат да достигна до голямата цел.
Засега целта ми е стягане на коремната мускулатура,изгаряне на мазнините ,натрупани около корема,борба с целулита.

Цел 1: ЗАКУСКА

Този навик го нямам- да стана сутрин и да закуся.Все се оправдавам,че нямам време.А когато огладнея се отбивам до баничарницата и си взимам някоя баничка,пица,кроасанче или нещо от сорта.През последните 2 седмици от вечерта си приготвям кисело мляко + овесени ядки,в хладилника за през нощта,сутрин ставам и закусвам.

Цел 2 :РЕДОВНО ХРАНЕНЕ

Както вече написах- доста редовно пропускам закуските...честичко и обядите,а на вечеря се наяждам “като за последно” .Около работното ми място,а и около университета освен дюнери,тостове с пържени картофки и всички храни тип “ала Лападунди” няма друго.За това май ще се наложи да се науча да готвя( признавам - никога не съм опитвала да си сготвя нещо,освен пържени яйца)През последните 2 седмици имам ясно разграничени закуска,обяд ,вечеря ...дори се опитвам да имам и междинна закуска.Ще опиша менюто си от вчера:
-закуска ( 8 :00 часа): Кисело мляко (половин кофичка,масленост 2 % ) + 2 супени лъжици овесени ядки
-междинна закуска (11:00 часа) :1 ябълка
-обяд ( 14:00 часа):трябваше да си го приготвя от предния ден,тъй като бях на работа.Моят първи опит в кухнята не беше катастрофален - 3 варени картофа :D След това прочетох,че картофите са с висок гликемичен индекс.Не знам доколко моят избор беше удачен,но поне заместих дюнера с варени картофи,и то на пара приготвени.
-междинна закуска (16:00 ) : може би заради картофите,а и заради честите приеми на храна (за първи път се храня толкова редовно и често) ... много бях огладняла.Обаче нямаше как - наложих си на волята,че няма да отскоча за дюнер, и изядох още една ябълка.
-вечеря (20:00) - 2 варени яйца

Знам,че има доста недостатъци в този хранителен режим.Спокойно може да ме критикувате,да  давате идеи ...с тази цел създадох този дневник :)

Цел 3 : СПОРТУВАНЕ

Засега тренирам вкъщи със собствено тегло.И да се похваля,за 2 седмици виждам резултат.Главно съм се съсредоточила върху коремните мускули и задната мускулна група на бедрото.Тренировката ми трае средно по 30 мин ,а тактиката ми е - два дни,на третия почивам.Упражненията са три,всяко по 20 повторения,три серии.
3 по 20 - обикновена коремна преса - краката са свити в коленете,с отлепване на лопатката
3 по 20 - пак за коремната мускулатура - изходно положение тилен лег,ръцете встрани,краката се отлепват от пода до достигане на 90 градуса и се връщат обратно,но без да допират пода този път.
3 по 20 - швейцарка топка -това е упражнението

18.01.12
17:33

Лично мнение:

1. Малко ядеш.
2. Много нисък прием на белтъчна храна за сметка на въглехидрати и фруктоза.
3. Намери си подходящият за теб начин на хранене ( прочети статиите за хранене в сайта, не всички ядат по 10 пъти на ден :) ).
4. С целулита преборване няма.

Успех!

18.01.12
17:54

казано от Skoge на 18.01.12, 17:33:

Лично мнение:

4. С целулита преборване няма.

Успех!

има, има ама не е за хора :), тоест трябва максимум гърч и много изчистена храна. Иначе за останалото съм съгласна.
Девойче, хапвай повечко свястна храна и тренирай повечко и ще имаш резултат
Успех и от мен

19.01.12
20:24

Здравейте :)
Ето какво хапнах -19.01.2012г.
закуска - кисело мляко + овесени ядки
междинна закуска - 2 портокала
обяд - спагети
междинна закуска - 2 портокала
вечеря - бъркани яйца със сиренце

Двигателна активност :
скачане на въже - 15 мин ... това е нещо ново за мен :)
3X20 - коремни преси
3x20 - коремни преси (повдигане на крака от тилен лег)

За целулита правя следните неща:
-контрастен душ (обливам бедрата последователно с топла и студена вода,като винаги завършвам със студена)
-масаж - ударни похвати,като посоката е отдолу -нагоре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1