18.01.12
21:58
Здравейте, аз съм момче на 19 години и страдам от булимия.Всеки ден се боря с нея и повярвайте, адски е трудно.Видях че сайтът, може да ми е полезен.Нуждая се от мнението ви, за храненето ми.Или по точно какво мислите за храненето ми голямо или малко е като количество, прекалено бързо или прекалено бавно ям и тн.Благодаря ви предварително.Ето един пример:
Днес Закуска Кашкавалка с чаша чай 250 мл с резен лимон в него и мед 15 гр-Започнах от 08:50 и превърших в 9:40
Обяд една не пълна паница 200 гр празена супа, една чиния постно зеле можеби около 200 гр две филии хляб и като десерт две малки ябълки, сварени посипани леко със захар.-Започнах в 12:50 и превърших в 14:00
Вечеря Половин риба скумрия, някъде около 150 гр с гарнитура картофена салата, две филии хляб и като десерт една чаша 250 мл компот от вишни.Започнах в 19:55 и превърших в 20:50.
18.01.12
22:01
*Айде сега напиши и храненето...ама не на хамстера ти, а твоето.
*(намек че почти не ядеш)
А със специалист говорил ли си за проблема си?
Храната ти не е добре, както момчетата по-горе отбелязаха. Имаш ли нужда от съвети? Ще промениш ли наситина нещата ако ти кажем кое не е наред?
Също така времето: според мен е доста бавно, нарочно ли гледаш да се храниш толкова бавно или просто така ти идва?
казано от vasil stefanov на 18.01.12, 21:58:
Здравейте, аз съм момче на 19 години и страдам от булимия.Всеки ден се боря с нея и повярвайте, адски е трудно.Видях че сайтът, може да ми е полезен.Нуждая се от мнението ви, за храненето ми.Или по точно какво мислите за храненето ми голямо или малко е като количество, прекалено бързо или прекалено бавно ям и тн.Благодаря ви предварително.Ето един пример:
Днес Закуска Кашкавалка с чаша чай 250 мл с резен лимон в него и мед 15 гр-Започнах от 08:50 и превърших в 9:40
Обяд една не пълна паница 200 гр празена супа, една чиния постно зеле можеби около 200 гр две филии хляб и като десерт две малки ябълки, сварени посипани леко със захар.-Започнах в 12:50 и превърших в 14:00
Вечеря Половин риба скумрия, някъде около 150 гр с гарнитура картофена салата, две филии хляб и като десерт една чаша 250 мл компот от вишни.Започнах в 19:55 и превърших в 20:50.
Ще живееш, но няма да е пълноценно! Затова се опитай да приемаш повече храна но не само листа! Яйца, риба, ядки, вместо компот яж сладки плодове, по възможност пресни, по обяд си хапвай месце и т.т. да не забравяш да пиеш и вода минимум 2л. дневно. Опитай и ще видиш, че съвсем скоро ще си в по добро настроение! Спортувай, това ще те направи по силен не само външно но и вътрешно ще бъдеш по борбен и така по лесно ще преодолееш проблемите си!Бъди силен!
Мнението беше редактирано от Петков на 18.01.12 23:25.
18.01.12
23:31
Булимия => насилствено предизвикване на повръщане. Защо? Яж спокойно. Трябва да качиш. Поговори със специалист за проблемите си - психиатър. Не е срамно. Яж спокойно, в приятна атмосфера, не бързай, не се наказвай.
Не трябва да се страхуваш от яденето. Храни се с полезни храни, тренирай в свободното време. Но посети лекар, задължително!
18.01.12
23:33
Да ще спазвам съветите ви, много ви благодаря.
Необходими са ти 50 мин. да изядеш 1 кашкавалка и 1 чаша чай, така ли? С пинцета ли се храниш? Имам костенурка, която тежи около 200гр и приема 3 пъти повече белтъчини от теб дневно. Какво мислят родителите ти за това, че се храниш като мишок и са ти необходими около 3 часа дневно? Все пак си мъж не си 35 килограмова манекенка. Вземи се в ръце! Извинявам се за острия тон, но не съм очаквал такава тема от голямо момче като тебе. Успех!
19.01.12
00:14
казано от Георги на 19.01.12, 00:04:
Необходими са ти 50 мин. да изядеш 1 кашкавалка и 1 чаша чай, така ли? С пинцета ли се храниш? Имам костенурка, която тежи около 200гр и приема 3 пъти повече белтъчини от теб дневно. Какво мислят родителите ти за това, че се храниш като мишок и са ти необходими около 3 часа дневно? Все пак си мъж не си 35 килограмова манекенка. Вземи се в ръце! Извинявам се за острия тон, но не съм очаквал такава тема от голямо момче като тебе. Успех!
Ами ти какво очакваш??!Нещо не разбрах какво очаквахте да видите след като прочетохте, че момчето е болно от болимия?То е ясно, че яденето ще е зле след като присъства думата “болимия” в здравния му картон.И гледам, че някой дават мнения едва ли не за хранене за качване на маса и за правене на мускули едва ли не.Ама това не е изобщо проблема в случая .. този човек трябва малко по малко да се научи да се храни да увеличава дажбите си и да се върне към нормалното хранене.А вие изведнъж го почнахте направо на хранителни режими.
19.01.12
10:37
Ако не се научиш да се приемаш какъвто си, поправянето на храната няма да ти помогне, защото ще е временно. Битката е в ума ти.
Ако това което виждаш в огледалото предизвиква усмивката ти спонтанно, т.е. без да размишляваш по въпроса, то започни да търсиш пътя да бъдеш в синхрон със себе си, в покой. Вкопчил си се в храната - булимията е проблем на ниската самооценка. Нещо като мълчалив протест. Няма защо да си мълчиш сам на себе си, а протестът ти ще се окаже самоубийствен в перспектива.
Започни от раздел Хранене 101 и Тренировки 101. Отиди на 1-2 тренировки, затисни се с празният лост и прецени дали повръщането няма връзка с физическата ти немощ? Също какво ще направиш по въпроса.
19.01.12
22:30
Благодаря на всички за отделеното време, ще чета важните статии от сайта и най-важното е няма да се откажа.Ще я победя, благодаря ви отново за помоща.
Погледни дневника на Мая. Според мен тя е добър пример как човек може да се подобри значително след хранително разстройство.
Не казвам да повтаряш нейните методи, трябва да намериш своите.
Можеш да си направиш дневник, дали тук, дали на лист хартия. Мисля, че споделянето ще ти помогне. Успех (y)
29.01.12
22:56
.
Мнението беше редактирано от vasil stefanov на 30.01.12 15:54.
Много бавно ядеше бе човек, а в същност храната ти е толкова оскъдна като цяло, аз 2 филийки ги ям за 5 мин. а ти за цял час, но все пак има лек напредък ;) Увеличавай храната малко по малко всеки ден.. Деня ти как протича по принцип, с какво се занимаваш и движиш ли се достатъчно?!