18.01.12
23:23
Сигурно някой вече е писъл по същия проблем, но аз пак ще питам. За 3 месеца интензивни тренировки качих 8кг ( имам близо 2 години стаж в фитнес залата). Проблема е, че в раменете качих най-малко, а целта ми беше точно обратната. От край време рамената са ми изоставаща група. Правих какво ли не, супер серий, 2 пъти седмично ги тренирах, трисет пробвах и още много други. Общо взето рамената започнаха да ми изостават откатко спрях да плувам. Винаги си казвах аз плувах толкова време, няма да правя рамена и така си остана. Проблема ми е главно със средното рамо. Надявам се да ми дадете някакви насоки какво да направя за да се свърши накрая с този проблем.
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.01.12 23:31.
18.01.12
23:39
От това което си написал оставам с впечатлението , че си правил по-обемна тренировка за рамо . Та да не би да си ги тренирал твърде много ? Възможно е да се нуждаеш от по-малък обем тренировка ... :) Упражненията също са важни ! Според мен без Милитъри преса не става (лично мнение де) ! Може да си правил твърде много упражнения и/или твърде много повторения , може пък тежестта да не е била правилната , интензитета , темпото , начина на изпълнение... Възможни причини бол ! Опитай се да дадеш малко повече информация . Пробвал ли си ниски повторения с тежко ,пробвал ли си обратното - оставам с впечатление , че по скоро 2-то ще да си правил , а щом си плувал рамото ти би трябвало да е по-издържливо на високите повторения и точно ниските повторения с висока тежест да са това което ще стресира мускула по-добре . Може пък комбинация от 2-те да се отрази добре.Може и да си претренирал ... 100 % ще се наложи да изпробваш още нещо докато разбереш какво ти трябва де . Без протокола “проба-грешка” няма да мине , но важното е да видиш кое действа и кое не :)
Надявам се и други съфорумници да се ключат ! ^^
18.01.12
23:44
Хубавото в този случай, е че всички останали мускулни групи напредват, така че няма какво да се плашиш :D
Не знам как ти е построена тренировката, но на твое място бих наблегнал на упражнения с дъмбели. Главно на раменни преси и ще спра да изпържвам мускула със супер и тройсерии.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 18.01.12 23:47.
пробвай раменни преси отпред с мойта схема :
с 60 % от макс тежест правиш 15 повторения , 40-50 сек почивка и правиш 10 повторения , 40-50 сек почивка и правиш 5 повторения
после сгаваш макс килограми за 2 серии по 6 повторения
Аз така правя раменните преси .. много добре ми се отразяваят ! Много муу се кефя на това рамо
18.01.12
23:58
Относно издражливоста си прав, а за тренировките - рамо правя 2 пъти седмично. Веднъж правя крака и рамена, а 2 дена по-късно имам тренировка за ръце. Правя раменни преси с дълбели 3х8-10 загрявам с 18ки дъмбели, а максимума с който съм правил 10 повторения са 24кг. Предно рамо правя с дъмбели, като гледам да правя до отказ и съчетавам 3 различни хвата - надхват, подхват и успореден. Във фитнеса, който посещавам има уред наречен “butterfly reverse” и изключително доволен съм от него. Целта му е да изолира задното рамо. А за средно предимно разтварям в страни със свити в лактите раце. Понякога правя и с изпънати раце, но рядко.
18.01.12
23:59
RinGo, не случайно рамото е смятано за най-красивия мускул :) естествено, че ще му се кефиш. И благодаря. Ще го пробвам другата седмица.
19.01.12
18:00
Сериите до отказ работят само при хора с сериозен стаж и употреба на разни ‘’неща’’ т.е. културягите :) ти спри серията 1-2повторения преди отказа... сложи рамената в отделен ден сами.. без ръце, крака, глава и прочие... наблегни на раменните преси с щанга в ниски повторения ( 3-6 ) тук трябва просто сила... по-ефективна хипертрофия ще получиш при останалите упражнения където ще правиш в заветните 6-10повторения...