NOW FOODS Female balance

М

19.01.12
09:32

Някой използвал ли е този продукт ? Възможно ли е да възобнови изчезнала менструация на момиче заради диети?

19.01.12
10:40

Ключа не е в добавките, а в храненето!

М

19.01.12
10:52

Какъв начин на хранене би ми препоръчал при това положение?

19.01.12
11:03

По-скоро ти трябва да опишеш хранителния си режим за да се търсят грешките. При нисък BF процент е логично да се стигне до подобни проблеми, но ти не си описала никакви подробности за начина на хранене, както и някакви мерки за ориентация. Не е лошо да поразгледаш женските дневници, там вероятно ще откриеш решение на проблемът си, защото не си първата и със сигурност няма да си последната жертва на глада и безумието с което се подхожда в повечето случаи на “диета”, кавичките не са случайни.

М

19.01.12
11:07

От много време преглеждам форума и съм запозната с повечето неща. Режимът ми предполагам е добър, старая се да се придържам към високо мазнинна диета с 1500-1600 калории на ден.
На 19 години съм, 165 висока, 47кг.
Оправих си режима, спортувам, но цикъла още го няма.

казано от Мира  Добрева на 19.01.12, 11:07:

От много време преглеждам форума и съм запозната с повечето неща. Режимът ми предполагам е добър, старая се да се придържам към високо мазнинна диета с 1500-1600 калории на ден.
На 19 години съм, 165 висока, 47кг.
Оправих си режима, спортувам, но цикъла още го няма.

Звучи много добре, но дали е истина е друг въпрос. Може да се заблуждаваш, че режима ти е добър. Най-добре да почнеш подробно да си водиш дневник, в който да описваш хранта, напитките, въобще ежедневието ти като цяло. Някъде там се крие причината за проблема. Ние ще помагаме с каквото можем.
Между другото ако ВМ диетата е нещо ново за теб, е нормално цикъла да се забави. Има и случяи когато нормален цикъл спира след почване на ВМ. Най-вероятно причината е тоталната смяна на храната, което също си е голям стрес за организма и изисква време за адаптация.

Едит: Мира, хормонални изследвания правила ли си си?

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 19.01.12 11:24.

19.01.12
12:27

Хормоналните проблеми са често срещана причина за аменорея /липса на цикъл/. Друга причина може да е т . нар.
синдром на поликистозни яйчници /ПКЯ/. Ако не си посетила едрокринолог и  гинеколог  до сега... го направи за да отхвърлиш първите две причини. И ако не се лъжа докторите най-често свързват аменореята с недохранване или иначе казано  с ниско съдържание на мазнини в тялото, причинени от хранителни разстройства ... Ама не съм доктор и спирам до тук ;)

М

19.01.12
21:06

Изследвания не съм си правила, нямам особено желание да ходя на лекар, защото знам че ще ме натъпчат с лекарства от които ще стана 200 кила :(
инж. Марин Маринов според вас колко време трябва да дам на ВМ за да подейства ?

el, почти съм сигурна че цикълът ми е изчезнал от недохранването. Ако приемем че се справям добре с храната, има ли някакви добавки, които биха помогнали за решаване на проблема?

HE

19.01.12
21:28

казано от Мира  Добрева на 19.01.12, 21:06:

Изследвания не съм си правила, нямам особено желание да ходя на лекар, защото знам че ще ме натъпчат с лекарства от които ще стана 200 кила :(

По-тъпо оправдание не можа ли да измислиш? Това да не ти е настинка, че да мине от само себе си? Ама какво ли се учудвам на такава безотговорност - та все пак сама си се докарала до това състояние!
Заминавай на доктор след, като знаеш, какъв ти е проблема. Или си мислиш, че тези неща се лекуват от разстояние по форумите?

Мира, с тези недомлъвки до никъде няма да стигнеш.

Знаеш ли колко са възможните причини водещи до аменорея? Бременност, противозачатъчни лекарствени средства, кърмене, стрес, медикаменти, заболявания, ниско телесно тегло или затлъстяване, физически натоварвания, нарушена функция на щитовидната жлеза, тумори на хипофизната жлеза, сраствания на матката, преждевременен климакс...

Хем не искаш да ходиш на доктор, хем всички трябва да приемем, че се храниш и тренираш перфектно без да ни казваш как стоят нещата всъщност. Малко ще е трудно на някой да успее да ти помогне.

Като за начало, от единствената качествена информация, която си дала за себе си, съдя че си с поднормено тегло и си в калориен дефицит. Ето ти стартова точка от където да започнеш.

Лечението зависи от причината. Може и да има някаква добавка, която да ти помогне, но без да знаем нищо няма как да се препоръча нещо.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.01.12 21:35.

20.01.12
07:27

el, почти съм сигурна че цикълът ми е изчезнал от недохранването. Ако приемем че се справям добре с храната, има ли някакви добавки, които биха помогнали за решаване на проблема?

Е, как бе слънце се справяш добре с храната, като си си разцъкала хормоните, а оттам и цикъла. За да имаш нормален МЦ е редно да се обърнеш към специалист. Тава ,че ще станеш 200 кила са митове и легенди от миналият век. Пък и да качиш някое грамче, не е драма...по-добре здрава, млада жена, отколкото безполово... Стегни се,  и си обърни внимание...пък и Ж и З някой ден и майка ще трябва да станеш... без нормален МЦ бебета трудно се получават.

Зависи от храните, с които се храниш, от организма ти, от стреса в ежедневието, от здравословните проблеми... Въобще, факторите са много и не може да се даде дори ориентировъчен отговор на този въпрос.
Вслушай се в съветите и си направи хормонални изследвания. Виж резултатите, споредли ги с нас , нека докторите също си кажат мнението. Не се страхувай, никой не може да те накара на сила да пиеш хормонални препарати.

Ел, качването на килограми от някои хормонални препарати въобще не е мит и легенда, има страшно много такива случяи.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 20.01.12 11:36.

20.01.12
17:19

казано от инж. Марин Маринов на 20.01.12, 11:35:

Ел, качването на килограми от някои хормонални препарати въобще не е мит и легенда, има страшно много такива случяи.

Ако си уцели доктора и точното лечение няма да стане “свиня майка” образно казано.  На безкилограмието на Мира едва ли ще се отрази пагубно качването на 5 кг. Да не влизаме в дълбокото, нека се прегледа. Диагноза от тук трудно може да й се постави. Пък и  кристално кълбо нямам, а ти инж. Маринов :P

М

21.01.12
12:18

Благодаря на всички за търпението и съветите. Съвсем скоро ще си запиша час за гинеколог и ще отида, надявайки се да не е нищо сериозно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1