Тренировки за крака въпреки контузия

19.01.12
12:01

Преди 4 години и малко имах серизони проблеми с менискуса на левия крак ,и се наложи операция после много мъки но криво ляво всичко ми беше добре. Преди това се занимавах активно с лека атлетика- бягане на къси дистанции . От лятото почнах да тренирам за крака отново ,но главно с собствено тегло 2-3 пъти правих клек но не ми се рискуваше. Та въпроса ми е кои упражнения биха били безопасни и най- вече кросфит комплексите дали мога да си ги позволя. Основният ми проблем е ,че лекарите си мълчат и никои не ми казва нищо свен внимаваи. Ще съм благодарен ако някои имал такива проблеми даде мнение.

Темата беше редактирана от sakit0 на 19.01.12 12:55.

какво да ти кажат лекарите, като ги питаш за въпрос извън тяхната компетентност? ако всичко ти е наред(най-вече визирам успешна операция и възстановяване) няма проблем да тренираш. най-безопасни са упражненията които тялото ти може да понесе, т.е. такива които са съобразени със сегашното ти състояние.
имаш ли пълен обхват на движение във всички стави?
имаш ли големи разлики между двата крака(като сила и обхват на движение)?

най-удачно би било да започнеш с правилната техника(защо всички го пропускате като скачате на кросфита? там си го пише!) и постепенно натоварване. когато си уверен във възможностите си - разбии се от комплекси.

19.01.12
13:05

На един комплекс просто левия ми крак отказа два пъти по време на бокс джъмп това стана лятото от тогава никакви проблеми. Операцията беше успешна но искам да тренирам ,а крака без клек ще напрая на куково лято. За сега правя само шеина с гума от тир проблеми липсват , но почна да ми става леко.Не искам грамадни крака просто ми доставя удоволствие да спортувам но не мога да преценя кои упражнения биха били безопасни за мен.

ако можеш да направиш тия 3 неща симетрично(като техника и като бройка) от двете страни, то вероятно няма за какво да се тревожиш:

19.01.12
15:54

За бокс джъмпове(особено на високите), ти трябва координация, синхрон и силни глезени...ако падаш като талпа на земята на пети, ще ти страдат коленете и глезените.

Аз те адмирирам и подкрепям за кросфита...но, винаги започвай с техниката, увеличавай интензивността постепенно и тогава се нахвърляй на големите кила, че много хора страдаха и после викат КФ ме контузи...еми ДА, като си прост...

Като те зачитам, ти не си и няма да ти позволим да станеш...

Успех с възстановяването....и ако искаш да питаш нещо за техника или изобщо каквото те интересува за КФ, аз съм насреща.

P.s. слушай Цецко!!!(както много пъти съм казвал)...:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1