19.01.12
19:42
Здравейте,
Взех си един протеин (насипно). Предния път уж беше добър, докарваше го на мирис, на вкус и имаше ефект от него. Сега пак си взех (носят ми го и не мога да го вида предварително), но мяза повече на нишесте/сухо мляко. Сещате се какво е чувството като “мачкате” торбичка с нишесте(онея дето се правят с мляко/вода) и има вкус на сухо мляко, но не точно. Та въпроса ми е има ли начин с някакъв тест (химичен) да разбера дали това е сухо мляко. Мисля си, че по някакъв начин би трябвало да може.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.01.12 18:20.
19.01.12
19:45
Да може разбира се в някоя лаборатория да установят състава му.. ама сигурно не си дал много пари за това нещо та другия път си вземи нещо качествено така да се каже и не рискувай... ако имаш излишни 200-300лева пусни проба... :)
Това го знам... не ми трябва пълния състав. Трябва ми да разбера дали е точно сухо мляко или не. Ако си гледал новините скоро даваха как да разберем дали има нишесте в киселите млека по магазините. Трябва ми нещо подобно, но за сухото мляко...
19.01.12
19:54
Доколкото разбирам ни питаш ни какво си си купил ....
Не... има ли някакъв начин, с химичен тест в домашни условия например по който да се разбере дали има сухо мляко в това чудо или не, както даваха за киселото мляко по новините. Като се сложи йод в киселото мляко, ако придобие син цвят значи има нишесте вътре... нещо подобно...
19.01.12
20:10
Да има един химичен тест.Пиеш по 50 грама за сигурно докато свърши и виж как ти се е отразил :) Друг е въпроса дали вярваш на източника от който си взел протеина или е някой случаен :)
По принцип не е случаен. От Пловдив ми го носят, човека се занимавал сериозно с фитнес.Не знам от къде го взима, но един път ми докараха и нищо необичайно за 1 протеин не забелязах. Имаше ефект от него дори. Но тази “партида” нещо ме съмнява та затова питам. Ама като го изпия ще видим :)
Мнението беше редактирано от Тишо на 19.01.12 20:35.
19.01.12
21:30
Баси, как можеш да вземеш нещо насипно, което дори не знаеш, какво представлява - какъв трябва да си?
19.01.12
22:57
казано от head_hunter на 19.01.12, 21:30:
Баси, как можеш да вземеш нещо насипно, което дори не знаеш, какво представлява - какъв трябва да си?
много добре казано , всякакъв друг коментар е излишен
Ае ако може да не ми държите сметка и да си хейтвате в друга тема. И да не си трупате по 5 6 хиляди коментара от излишни коментари и хейтване. Нито ме познавате, нито знаете за какво става въпрос.
20.01.12
12:19
Ае, ако може, да запазиш този тон за някъде извън форума, моля.
За какво става въпрос - ти ни обясняваш. Купуваш нещо - в пликче, без етикет, без произход и на юнашко доверие. Какво представлява прахчето можеш да разбереш само в лаборатория. В къщи анализ няма как да направиш, а човешките сетива са твърде неточни, за да бъдат използвани. Щом има различен вид и вкус, значи има вероятност да е нещо различно от това, което си взел предишния път. Сухо мляко и нишесте се продават на доста шарани. Останалото е дървена философия.
ПАК подкрепям Хънтър-а!!!
Какъв анализ искаш бе моя на тия насипни ала-бали????
Писали сме по тази тема, точно Аз и head_hunter…не успя ли да я намериш с търсачката...там има и координати къде можеш да направиш анализ-ама ще дадеш 100лв. заради недомислените ти предходни действия.
Не искам да се заяждам, но сме я дъвкали тази тема доста, не само за протеин, а за всякакви добавки.
Как се казва продукта? В коя държава се произвежда? Има ли етикет със съдържание, какво ‘би трябвало’ да има в този прах?
Сериозен ли си, като казваш, че ти го ‘доставят’ в торба?
Насипно? По колко си поръчваш, че се налага да е насипно, не само, че има вече малки разфасовки от по 1кг, а има и такив от по 2, 4, 5кг... ?!
Явно само аз гледам новините...
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.01.12 12:40.
20.01.12
13:42
казано от Тишо на 20.01.12, 11:57:
Ае ако може да не ми държите сметка и да си хейтвате в друга тема. И да не си трупате по 5 6 хиляди коментара от излишни коментари и хейтване. Нито ме познавате, нито знаете за какво става въпрос.
Е, че какво аз да хействам - ти си тоя, който мрази себе си, пиейки неясно какво :D
Не си ти този, който ще преценява коментарите ми, какви са /не мисля, че ти стига умствения капацитет за тази дейност/. Мисля, че вече имам представа от коментарите ти, какъв си.
По стар Български обичай и в стремежа си да минат тъничко, индивиди, като теб си го набиват мощно сами. Как пък някой не помисли, че хубавите работи си имат цена, иначе Бугати щяха да се продават по 2 за левче.
Чел съм една тема за едни тестове на протеин от пеак. И знам какви са рисковете при покупката насипно. Явно не само ти гледаш новините. Първо го взимам от човек който носи към града от този протеин не на 1 2-ма. И достатъчно доверие му имам по обясними причини. Той не ми дава гаранция, че е това което взимам, но хората които го взимат и имат повече опит във фитнеса, най-малкото, защото са доста по големи от мене са доволни от него. И второ не всеки има пари да си позволява кристално чисти протеини за по 100 лв.
@славко първо прочети какво ми е питането, а не какво ти си мислиш.Никой не ти говори за анализ, а само дали има начин да се разбере дали е сухо мляко. Явно ти не гледаш новините. Както и да е, говорих с хора които ми казаха това което искам и какво може да се направи. Моля за лок, че някои хора много ще се възгордеят.
Мнението беше редактирано от Тишо на 21.01.12 19:27.