Развитие на задно бедро без машини

19.01.12
20:23

Преди 4-5 месеца смених залата с една по ‘спартанска’ и там няма почти машини (ама поне спестявам пари :д), правя си клека редовно, но никво развитие в задното бедро. Пробвах напади, ама краката ми са криви пак в статията пише че било вредно да се прави. Клека пробвах по различен начин да го правя - с по-широк разкрач, да не изнасям коленете напред (да акцентирам на задно бедро) ама нищо не става.. Кажете някав начин, как да го тренирам ефективно

19.01.12
20:39

Romanian Deadlift, Reverse Hyper : )

19.01.12
20:45

казано от Voyager на 19.01.12, 20:39:

Romanian Deadlift, Reverse Hyper : )

Да забраих да кажа, че съм скован кат’ дърво за римската тяга, а реверс хайпер за първи пъ виждам нещо такова :Д

19.01.12
20:48

Ами по-добре да се ‘поотковеш’ :д защото това е перфектно упражнение за задно бедро. Като се поразтегнеш, с течение на времето и амплитудата ще стане по-добра.

19.01.12
21:16

Щангисткия заден клек трябва да ти натоварва и задното бедро, двата вида мъртва тяга - с изправени крака и конвенционална, също така и “Добро утро”.

П.П. Между другото, от къде са се взели наименованията - “римска” и “румънска” тяга, понеже ги срещам доста често из форума? Това трябва да са някакви съвременни щуротии, понеже във всички книги и списания които съм чел си я водят тяга с изправени крака - stiff legged deadlift.

19.01.12
21:26

Тя си е точно румънска и разликата между нея и тази с изпънати крака е, че при румънската задникът се дава назад ; )

19.01.12
21:59

От клека вчера имам мускулна и в задното бедро ;)
Аз самият много рядко правя сгъвания.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1