Стягане и оформяне

14.01.12
20:53

Здравейте, от един месец ходя на фитнес. Не съм ползвала до момента услугите на инструктор. Има някакъв резултат, тялото ми започна да се променя, но има още какво да се желае за да се почувствам добре.  Промених изцяло режима си на хранене, и се стремя да се храня редовно. Напреди никога не закусвах, а храната ми на обяд основно се състоеше от кроасани, и различни други тестени изделия и сладкиши , с които се залъгвах ,че се храня. Често пропусках и да обядвам, защото все не намирах време, а и ми се струваше маловажно. Както казах има промяна, но искам да изчистя мазнините от дупето и бедрата, и да ги стегна. Ще бъда благодарна ако някой може да ми препоръча упражнения за това, или да ми даде съвет .

Здрасти... аз бих описал моите съвети в няколко точки дано са ти полезни :)

1. Това, че си тръгнала на фитнес е хубаво... но знаеш, че хубавите неща още повече хубавите тела стават бавно :) Преди всичко трябва да имаш търпение и постоянство ! :)
2. Променила си начина си на хранене но как ? ще е хубаво да опишеш храненето си за да можем да го коригираме ако има какво да се оправи :) Като цяло щом сега навлизаш в този занаят ( здравословен начин на живот ) е хубаво да не се хвърляш в режими на хранене а да изградиш просто хранителни принципи като за начало
3. Не си описала и как тернираш.... трябва да тренираш всеки мускул оптимално а не само бедрата :) опиши си тренировките
4. Не си написала и данни за себе си ( тегло, ръст, години и прочие ) имай предвид, че не винаги малките килограми изглеждат секси :) а ти това искаш нали така...

14.01.12
23:00

В допълнение към мнението по-горе бих добавил само, че трябва да почваш да тренираш здраво!!!Ако си мислиш, че досега си тренирала здраво жестоко се лъжеш!Ако искаш ще те запозная с една приятелка, която води тренировки по кросфит и тя ще те направи машина!

15.01.12
14:05

Относно храненето знам, че има доста какво да коригирам, но като за начало се стремя да се храня поне по 4 пъти на ден. Малко е трудно защото работата ми е доста натоварена.. Като за начало съм изключила всякакви тестени изделия от менюто си, а сладките неща съм ги ограничила до един път седмично,което си е постижение за мен. Избягвам пържено. Менюто ми се състои основно от зеленчуци , месо, риба, яйца, млечни продукти, както и плодове. Понякога си хапвам по-рано през деня и някакъв сандвич с черен хляб.
Тренировките ми са 2 или 3 пъти седмично. Започвам с  30 мин кардио в началото(бягане на пътечка плюс кростренажор), след което примерно единия ден долната част на тялото, а следващият ден горнатата.

Аз не казвам, че трябва да промениш много неща в храненето си - няма и как да го кажа при положение, че не си го описала... отностно тренировките... някой конкретно ли те насочи така да тренираш или ?

15.01.12
14:27

Колкото и смешно да звучи, една приятелка, някъкъв инструктор й казал така. Нямах голям избор защото и представа си нямах нито уреди , нито от хранене.

Хм... ами аз не бих ти препоръчал този начин на трениране но и аз не съм фитнес инструктур затова може и изобщо да не обърнеш внимание на мнението ми но аз ще си го кажа ( това е и една от целите на форума - да си говорим )

- Силовата тренировка или тренировката с тежести или както искаш я наречи доста се обезличава след тези 30минути кардио... ще изморена до една не малка степен и тежестите които ще използваш няма да стимулират мускулите да се преоформят... а целта на стягането и оформянето е именно това :) според мен по-удачен вариант би бил следният:

в Тренировката за горната част на тялото
- 10-15мин. пътека или кростренажор за загряване на тялото
- 30-40мин. работа с тежести
- 10-15мин. пътека или кростренажор като следтренировъчно кардио

в Тренировката за долната част на тялото
- 10-15мин. пътека или кростренажор за загряване на тялото
- 30-40мин. работа с тежести
- понеже според мен кардио след тренировка за крака си е кофти тръпка можеш да направиш 1-2-3 упражнения за корема :)

Също важно е и кои упражнения ще имаш в програмата си в какъв ред ще бъдат подредени ( по колко серии и повторения ) абе на наш език - важен е обема на тренировката :)

20.01.12
14:51

Като за начало заглавието ти е малко объркващо или по-скоро грешно :)
Това което искам да кажа е, че повечето жени тръгвате с малко грешни представи към фитнес залата. Изрази от рода на “аз не искам да правя мускули искам само малко да се стегна” не са рядко срещани. WTF трябва да значи това. Първо за да “стегнеш” без да правиш мускули, значи просто да отслабнеш (не с дието или по-скоро не само с диети). Тоест ако искаш само да свалиш килограми “без да качваш мускули” определено нямаш работа с тежестите. Прави комплексни кардио тренировки или ходи на някакъв аеробен спорт от рода на Тае-Бо, Айробика и т.н. Гарантирам ти че ще резултатите ще дойдат доста по-бързо.
Друг е въпроса ако не харесваш формата на тялото си или някаква определена част от него. Това определено може да си помогнеш с тежести, но както са казали и другите участници във форума ще трябва да имаш доста търпение и добър подход. (като за начало ще трябва да си опознаеш тялото).

Отностно храненето моят съвет е да не се ограничаваш прекалено много и да не се вманиачаваш, защото ще ти писне. Просто яж умерено и гледай да е качествено. Не се лишавай от нещата които обичаш, но не прекалявай. Всичко трябва да е в умерени количества.

Моят съвет е да не се доверяваш много много на “профисионални” фитнес инструктури и други подобни лаици. Истината е да опознаеш тялото си и сама да видиш кое работи за теб и кое не. След това сама ще знаеш какво и как да правиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1