DHEA + протеин ?

Значи пуснал съм си тема за тренировката която възнамерявам да започна от началото на следващият месец , ето я тренировката и темата : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58384
И искам да ви попитам следните неща за добавките:
Значи като за начало резултата който гоня е пшокачване на мускулна маса ;)
в другата тема съм обяснил по подробно за предишната ми тренировка/добавки и ефект от нея.. ;)
Така : Значи преди 1 седмица един приятел ми подари една кутийка със хапове на ДХЕА (прохормон) и ще направя цъкъл (20дни пия 20 почивам и 20 пак пия ) те са 40 хапа точно :) ) Въпроса ми е Дали и кой най удачен протеин мога да ги допълня ??? :)
относно това за дхеа-то ще си взимам нормални дози от 50мг няма да прекалявам(да не си имам разправии с черния дроб хаха ) И се надявам да имам доста добри резултати от него ;) Чувам само хубави мнения !!!
ЕДИТ:
Друго което също си мислих дали няма да е по удачно със дхеа-то Да взимам незаменими аминокиселини вместо протеин ?? дали ще има по добър ефект ??
лошото при мене вмоента (и дълго ще е така) че нямам възможноста да спазвам по хубава хранителна диета.. много ми е “Слабо” храненето ;( нямам време и начин за по добро в ситуацията която съм сега.. :( ... имам само 3 максимум 4 яденията на ден... :( което не е никък достатъчно знам много добре но съм принуден да се съобразявам с доста условия и няма как друго яче.. :( Такаче кажете кое как... ще е по добре ;)
Благодаря за вниманието,съветите и помоща ви ;)

Темата беше редактирана от Станислав Георгиев на 18.01.12 23:01.

18.01.12
23:05

И какво точно очакваш от DHEA-та и имаш ли си и най малко понятие какво прави и за какво се ползва? И на стероиди да си, ако храната ти куца, нищо няма да се получи, ама ако не ми вярваш мятай се на вълшебните хапченца да да се увериш сам.

18.01.12
23:12

Да както каза Valdis ти май разчиташ да вземеш от това да вземеш от онова и да станеш супермен.Значи без храна няма нищо да стане!На организма му трябват хранителни вещества , незаменими аминокиселини , витамини , минерали , ензими и прочие в балансирани количества и от естествен натурален източник.Ти как очакваш да заместиш цялата природа с едни хапове?!??

не пишеш на колко години си. специално за тези прохормони и специално dhea-то имам някакви спомени да съм чел че не са много препоръчителни за употреба от млади спортисти. ефекта им бил по-добър сред над 35 годишни. провери добре, прочети и проучи въпроса добре преди да гълташ каквото и да е. пък и вече го казаха преди мен, без добро хранене квото и да вземеш не очаквай супер ефекти

Лоло.. божее хаха Хора вие какво ме засипвате със хейт бре ?? хаха Знам много добре какво е дхеа-то ;) Че е про хормон тва е ясно.. че помага за синтеза на белтъчините в организма това също.. + още мн др неща всеки може да ги прочете навсякъде.. ;)
И Къде по точно съм казъл че искам да стана Супер мен или нещо от сорта ?? Дайте някой Цитат Моля ;) !!! Хахаха. Искам малко бо бър старт ;)
А относно храната Именно за това ви питам дали с протеин или незаменими киселини да комбинирам Дхеа-то ;) Защото няма да имам възможност да се храня по 5/6 пъти на ден а само 3 пъти макс 4.. ;) !! Трябва да имам заместител !!!! То е ясно че няма да има ефект без ядене.. Не съм 1-ви клас дишайте дълбоко... !!! :Д:Д хахаха
Иначе съм на почти 22 години ;) Знам че се Води принципно 9но само принципно.. !! ) че трябва да се взима дхеа за по силен ефект след поне 25 години но това не е точно така... (има много мнения и статики но не е точно така че неможе по рано !! ) просто след 25 годишна възраст почва да намаляват всички хормони и за това след 25 е по силен ефекта.. А сега,както е в мойто положение няма Зн че съм само на 21(почти и 2..) сега Дхеа-то ще ми засили допълнително синтеза на белтъчините в организма ще спомогне за тестостерона и.... ще има доста добър ефект ! Щом действа при един приятел който е на 17 и Беше до скоро 50 кила с мокри дрехи като е зимал протеин амино глутамин и креати в продължение на 4 месеца (с мн ядене и стриктни тренировки...) Като и добавките му са хубави на оптимум и унивърсъл.. ;) След като почна дхеа-то качи 20 кила за 2 месеца и половина чиста маса !!
Дхеа-то за по просто казано дава команда на мускилите да растът си с правилно хранене и добри добавчици същевременно които се взимат с дхеа-то резултатите са на лице !! Тва след 25г са глупости... !!! Вече в каква степен много или малко помага е относително до всеки човек(ген ;) !!!
Та така :) Идеята на темата е точно това което ще повторя вече че няма да имам нужното време и възможност да се храня повече от 3 макссс 4 пъти на ден и мисля че протеина е задължителен !!! Но незнам дали протеин или амино киселини ще е по удачния варянт... ;) Или др... ;) ???

Благодаря (:::

А също и никъде в темата не съм писъл (пропуснал съм) да спомена че аз мноого трудно качвам килограми.. Преди като тренирах сериозно година + си хапвах много прилично по 5/6 пъти на ден и добавки взимах и.. изобщо се смазвах !! Освен в сила нямах ефект !!! немога да качвам килограми.. ;( Имам мега бърз метаболизъм.. ;( Това ми е голям проблем и затова се съгласих като ми го подари тези хапове моя фр да пробвам едно цикълче и да комбинирам с протеин или нещо..(както казах вече).. за да се получи максимален и оптимален резултат ;) !! Аз сега и 1 тон шоколад да изям и 1 тон чипс.. пърени глупости и кво ли не.. нищо не ми се лепи.. ;( (релефен съм и жилав...) но не качвам :(

20 кила ‘’чиста маса’’ за два месеца го няма никъде. няма го и за година даже. повече от 5-6 кг чист, качествен, истинки мускул незнам някой дали може да направи за година. и 20, и 30 кила да качиш, реално от тях една пета е качествения мускул. джазкай прохормони както ти препоръчаха вече, разбъзикай си малко организъма.

Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 19.01.12 21:43.

Иначе да 20 кила си ги качи за 2 месеца, като единствения проблем беше че имаше малко стрии от бързото покачване... но не е фрапиращо (::: ;)

И пак казвам стигате сте спамили и хейтвали !!! Немога да разбера какво не ви е ясно О_О ... ! Искам да ми кажете Правилната комбинация от добавни, защото няма да мога да си ги набавям всичките витамини и прочие от храната.. няма да имам възможноста да се храня като хората (такава ми е работата,такива са обстоятелствата и прочие... ;) )

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.01.12 21:43.

19.01.12
21:50

Хаха,забавно :)
Как си определи метаболизма?
Искаш ли ти кажа как да натрупаш килограми без препарати и без никви добавки??
Ама то тайна,за това не може да се споделя публично.. :)

Много просто ..след като ям по-много, спазвал съм (в продължение на дълъг период), сериозна хранителна програма и изобщо с каквото и да се тъпча няма ефект... !!! Организма супер бързо ми преработва храната и всичко изядено отива в канала !! :( Имам чуството че само хабя храната.. :Д хаха ;( ....
Чесно казано и аз не искам да пия каквито и да било неща (само нищо против протеинче нямам... ;) ) Но спецялно за хаповете (все пак е хормон това... ) не ми се иска да си обърквам организма както каза колегата по горе... незнам как ще ми повлиае на мен (всеки човек/ген.. си е различен) Просто търся начини и идеи за най-послешното покачване на малко килограми.. Аз както съм 1.74/5 и съм 63/4 килограма искам да кача нещо от порядъка на 12/15 килограма :) Не повече !! Не ми трябва да съм много голям.. Искам да съм с нормална физика и прилично що годе релефно тяло (:: Не искам супер резултати !!! Просто малко килца да се налеят в мускулчетата (:::
Благодаря ;) !!!

19.01.12
22:30

По-добре ще е да опишеш как си се хранил и тренирал.. :)
Назависимо от твоя метаболизъм,килограми ще качиш..
При по-бърз(какъвто казваш,че е твоя) трябва да ти помогне да качиш по-чисто,но отново качваш!

@Станислав  обзалагам се че или храната ти куца или разпределението на натоварването по дни. Или и двете което е твърде вероятно.
Да бе не си 1 клас ама в тренировките си някъде там - на 1.74/5 и  63/4 кг. какви хапчета какво нещо? Ако очакваш от прахчета и таблетки 20-30кг в голяма заблуда си.Няма да стане! Дори тия “няколко килца” дет ги чакаш искат материя. Демек храна, калории.
Значи трябва ти здрава храна и сън и достатъчно почивка между тренировките. А също ти трябва време и търпение.
Дай да видиме програмата и как се храниш за деня в какви количества и колко често па тогава ще говориме.у

Очаквам включването на @хеад_хънтър. Той е достатъчно опитен да коментира качването на  20-30кг от прахове както в случая с твоя приятел.

Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 19.01.12 22:44.

Попринцип да за по чисто съм съгласен защото съм релефен.. (но малък.. ;( )
Иначе в периода когато тренирах (година и малко) смех 4 програми като карах по около 3 месеца с всяка (и тогава ходих на фитнес в даскало имаше си инструктор, той ми беше изготвил всички програми... помагал ми е за упражненията (тяхното правилно изпълнение... имах в началото проблеми с изправянето на гърба.. но свикнах .. ;) ) А за диетата по 2 вида Минимум месо всеки ден... свинско и телешко предимно (говориме за поне 250 грама месо на ден..) + 4 яйця (минимум) + мн мляко и сирене.. + ориз + 150 грама ядки + плодове и в общи линии това се сещам в момента (::: оделях доста пари за ядене !!! главно на него разчитах не толкова на добавките които взимах (а именно на оптимум и унивърсъл протеин взимах мн скъп.. ;( ) в продължение на няколко месеца (към 4 месеца не съм сигорен точно.. взимах протеин..) като един месег към него взимах и амино киселини и глутамин (него малко) ... И резултат от към мускулна маса нямаше никакъв... ;( Тогава бях 1.72 и 60 кила сега след около година и половина от както спрях да тренирам.. съм си 1.74 (малко дръпнах нагоре...) и 63/4 килограма 9то тва са ми костите мускули няма.. :Д:Д;(((
И В общи линии така :) ... Лошото е (поне така си мисля аз) че нямам никаква мускулна памет.. защото ако имаш хубав старт и някакви дорби резултати дори и да има пауза и то голяма като при мен... когато се почнат наново тренировките в залата мускула си помни и... резултата ще е пак на лице !!! НО аз като не съм качил грам мускулна маса за голям период от време.. ;( Сега незнам какво да правя ... Единствения положителен резултат беше че качих малко сила (нииищо друго.. ;( ) ... Обикновенно всички на по 17 и 18 (най-масово) са слабички и все се оплакват че не качват кила а у.. но след 20/21 вече си започват да качват по нормално... аз съм на 22 почти и нямам резултат.. ;( Нямаше да пускам тази тема и да се наливам с хапове и добавки ако беше обратното то е ясно.. ;) За това ви моля и разчитам на помоща ви ;) Не е нужно офф във темата и нещо подобно :) Просто давайте мнения съвети и препоръки без заяжданици (: Не сме родени научени .. трябва да си помагаме :П (::: Питайте ако мога с нещо друго да кажа и да помогна и аз ще го направя... ;)
ПП Пуснал съм си и тема за програмата с която мисля да започвам сега тренировката ми.. няма да е много тежка като за начало (първите 2/3 месеца... :) ) Виже и там за какво става дума :) Благодаря (:

‘Светослав” Ами НЕ ! Не очаквам да кача 20/30 килограма от прахчета и подоби.. и дори не за 2/3 месеца.. може за половин година може за 1.. но да има резултат.. По горе писах вече за миналата ми ълга тренировка с мн манджа добавки и всичко и нямаше ефект.. ;( Искам да кача мускулна маса !!! Ама нестава при мен.. ;( Незнам защо е така.. ;( :@

HE

19.01.12
23:02

казано от Светослав Илиев на 19.01.12, 22:40:

Очаквам включването на @хеад_хънтър. Той е достатъчно опитен да коментира качването на  20-30кг от прахове както в случая с твоя приятел.

Това и със стероиди не става, да не говорим за добавки! Иначе 20-30 кг. сланина могат да се качат за толкова време /вярно доста трудно, но се качват/. Повечето сте грамотни хора и знаете, какви ще бъдат последствията от качването на такива кила за това време. Да качвал съм по 12-14 кг. за два месеца и малко, но със съвсем други неща, много хъс, време за тренировки, много ама много стриктен хранителен режим, също толкова стриктен тренировъчен режим и достатъчно време за почивка /парите, които съм хвърлил не ги вкарвам изобщо в цялата картинка/. Едно нещо да куца и целта не се приближава.
Едно съм научил до този момент - колкото са ти по-високи целите, толкова по отдаден трябва да си!

В случая при този младеж куца нещо и то не е метаболизма му, а хранителния или тренировъчния режим. Не може да си на 22, хормоните ти да са в пика си и да искаш прохормони. Има достатъчно инфо във сайта - да си състави хранителен и тренировъчен режим, да си направи дневник и там вече да му се следи прогреса и да му помагат останалите потребители.
Тези килограми, които си е поставил за цел няма да станат от един цикъл с прохормони, трябва време постоянство и упоритост.

п.п. Тренирай известно време без нищо, изчиствай грешките от хранителния и тренировъчния режим. Вече всичко като е ОК, ще дойде и времето за добавки, а те няма да са прохормони, както си мислиш сега, че ще станат нещата.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 19.01.12 23:05.

За всичко си прав !!! Само единствено се чудя и колкото и пъти да се замислям не намирам оптговор.. какво по точно може да ми куца в тренировките примерно, като съм тренирал със изнтруктур доста време и мисля че доста добре си правя упражненията (от към техника...) А за храненето... незнам и там... :( и по 10тина яйца съм ял на ден + останалите месища и неща... (разделени храненията на 6 пъти.. по често и г/д обилно.. са няма да се тъпча че да драйфаммм !:Д ) и нестава братче и тва си е !! :( Да знам че сега хормоните са ми в разгара но... незнам.. не ми се получава все още ;( .....
Сигорен съм и е факт че стотици хиляди младежи имат този проблем не съм първия нито последния нио съм много отчаян вече... ;( Незнам сега след година и малко прекъсване като започна наново тренировки и всичко... дали ще се появи най-после някакъв резултат... Имам много желание много упоритост и много търпение !! Пак казван не искам да постигам БЪРЗи цели... да стана за 2 месеца рони колман О_О :Д:Д:Д:Д Искам да започна лека полека да качвам кила !!! И мисля че имам нужда от по сериозен стар (опт рода на 2/3 месеца според мен поне...) и за това моя фр като ми предложи тея хапчета се сеъгласих да ги взема (подари ми ги мога са да ги хвърля не ми пука не съм дал и лев !! ) но не е тва върпоса ! Точно за това казвам че се съгласих да ги взема и да пробвам ефекта им върху мен като изцяло се надявам само да е положителен (все пак е хормон това и естествено се притеснявам за здравето ми !!! ) И ако си взема и протеин (все още точно за това по темата никой конкретно не каза с какво може да се комбинира и как и прочие..) Та и ако взема и друга добавка дали няма да стане в повече и резултата да стане по скоро отрицателен... ;( нз... ;( Аз дори за дхеа-то съм си взел и едни др хапченца от аптеката (карсил) то е за предпазване на черния дроб.. макар че ми казаха от магазина на Пирутска продавача.. че тва ще ми е нужно ако прекалявам с дозите по 150мг на ден и повече.. ако взимам по 50 (едно хапче) няма да имам никакъв ппроблем с черния дроб.. !! Каза ми и че тва макар че съм на 21( и 2 почти) години в разгара са ми хормоните все пак тва ще ми помогне допълнително за синтеза на белтъците и ще повлияе и на тестостерона... :) Така ми казаха (малко по подробно ми обясниха де но аз с 2 думи... и без тва стана дълъг пост :Д ) .. :)

А относно (евентуално...) Протеина ко ще взимам.. съм се насочил към този: CytoSport: Muscle Milk Доста го хвалят чета все хубави мнения за него.. :) НЕ е суроватка а млечен... :) Чета коментари че млечните и изобщо всички без суроватката са все по предпочитани протеини, тъй като суроватката е остатъчен материал и с млечния примерно ефекта е много по добър... ! :) (незнам колко и до каква степен съм прав.. това просто чета... :)) ;) НЕ съм пробвал лично !!! ПИл съм само суроватка аз... (резултат - 0 ;( :Д:Д )
Лека нощ от мен на всички И благодаря за отговорите и помоща ви.. утре вечер след работа като съм в къщи ще се радвам да видя отговорите и мненията ви по темата :)
Благодаря отново :) !!!

храненето, там май не си наясно много много с нещата. там наблегни в четенето и образоването. що са протеини, въглехидрати, мазнини...  с 250гр месо на ден и 10 яйца си далеч от истината и това което целиш. дори и тук, отвори няколко дневника, виж кой как и какво яде...

Ами Мерси ще поразгледам из “дневниците” на съфорумниците (:
Иначе за протеина какво по точно имаш в предвид че не съм на ясно... (:

ами за да качваш трябва да приемаш белтъчини (протеини) някъде към 2.5-3гр на телесен килограм. ти си да кажем 65, по 3… трябва да приемаш около 180-200гр протеин дневно. като се има предвид, че ще искаш да растеж и нуждата ти ще расте. в 100гр месо са около 20-тина гр, в един яйчен белтък са около 3-4гр и т.н. има една камара таблици и схеми за храните и кво съдържат. преценяваш си смяташ, добавяш си квото трябва с такъв на прах или от аминоси, щото като храна понякога идва много и си правиш менюто. въглехидрати, мазнини, проверяваш си ги и тях, къде, в какво, колко трябва да приемаш за целите си и така

Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 20.01.12 21:36.

HE

20.01.12
21:40

казано от tsvetelin domushki на 20.01.12, 20:50:

ами за да качваш трябва да приемаш белтъчини (протеини) някъде към 2.5-3гр на телесен килограм.

Много са му, освен ако не е минал към тъмната страна ;)

е знам ли го, нали качват там по 20-ина кила от раз, квото и да взимат, поне ядене да джазкат яко

хаха нз за каква тъмна страна стана на въпрос.. :) Но ок разбрах ви, ще погледна и таблици и всичко... наистина това в 100 грама месо колко гр. са протеин не го знаех, както и в белтъка на 1 яйце и прочие.. ще се разчета повече, ще си направя един готин хранителен режим ще си взимам само Протеин и това ДХЕА го зарязвам няма да го пия хич !!! са ще си намеря на някой стероиден чичка ако му трябва да му ги дам... ;) :Д
Сега остана само освен хранителния режим (който ще си изготвя сам спрямо таблици и всичко (надявам се да се справя ако има малки въпросчета ще пиша пак, но тук във сайта и форума има мноого исписано наистина !!! Много полезна информация има !!! )) Само остана да ми помогнете с избора на протеин (какъв тип да е суроватка/млечно-яйчен и прочие..) И на коя марка (то е ясно оптимум/унивърсъл.. колкото по скъп толкова по качествен, но тук сте много по опитни и тествали много повече от мен и за това ще се доверя на вашите мнения и съвети !!! :) )
Благодаря !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1