17.01.12
17:40
Сьомга със сметана и копър
Продукти:
за 4 порции
800 гр. сьомга филе
500 мл. течна готварска сметна или заквасена /1 кофичка/
сол и черен пипер на вкус
копър 1/2 връзка
лимон по желание
зехтин 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сьомгата се нарязва на порции. Посолява се и поръсва с черен пипер. След това се запечатва на тиган за по 30 секунди от двете страни в 1 с.л. /количеството на зехтина е за цялото филе/. Междувременно загрявате фурната на 180 градуса. Разбърквате сметаната с копъра. Подреждате запечатаните филета в йенска тава и заливате със сместа от сметана и копър. Пече се около 20 минути.
Общо време за приготвяне 30 мин.
Много я харесвам тази рецепта, защото ми спестява време. Изглежда много изискано и цветно. И не на последно така научих децата и любимият да ядат риба ;)
Хранителни стойности на 100 гр. сьомга:
182 ккал;
19 г мазнини;
12 г белтъчини;
0 г въглехидрати
17.01.12
17:50
#1
Ще се пробва задължително! :)
И цената на порцията ще е стабилна,едно към 2-3лв. за 100гр ще идват
Мнението беше редактирано от Deathwing на 20.01.12 22:06.