19.01.12
23:44
Здравейте. Това лято бях на бригада в САЩ и почти веднага след пристигането ми там се влюбих във една от “стандартните” им закуски - пържен бекон с 2-3 пържени яйца ( бъркани или на очи ), 2-3 препържени филийки с хляб и обикновенно някакъв сок или кафе.
От известно време карам на ВМ-НВД и вече почна да ми писва от мюсли/трици/овесени ядки за закуска. Спомних си, че от една американска закуска се чувствах доста зареден с енергия и вобще е чудесен начин за старт на деня. Плюс това идеално се вписва в режима на ВМ-НВД.
Обиколих локалните магазинчета + една Би**а която имаме тук, но не намерих нищо качествено. Само в Би**а имаше бекон, но не беше нарязан на тънко, а отделно имаше соя и 4-5 Е-та. Взех го и става, но определено не мисля, че ще продължа да ям соя вместо истинско месо за закуска.
Въпроса ми е дали знаете някое местенце - магазин/хипермаркет в София където продават що-годе качествен бекон, предпочитам да е нарязан и пушен, но и да е само цял и пушен няма проблем, стига поне да не пише, че има соя. Е-та и да има 2-3 не е фатално.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 23.01.12 13:47.
20.01.12
20:36
Чесно казано във всички хипер-маркети се зареждат с такива меса със хиляда Е-та зад гърба си, ако искаш чисто месо или поне да няма Е-та иди до някоя близка кланница и си вземи истинско месо (не знам вече и там колко е истинско де, но със сигурност поне няма добавени простотий).
20.01.12
23:17
В Ка*фур имат от този същия дето взех от Би**а, не ми върши работа. Един приятел ми каза за Кау**анд, ще ходя там да видя ако има нещо по-качествено.
Иначе в една месарница до нас през седмица/две има бекон, но мен ми трябва за всеки ден и така не ми върши работа.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 20.01.12 23:17.
20.01.12
23:52
хаха Веднага започвам с “хахахаа” !!Очакваш да намериш истински бекон в хипермаркет?Без Е-та?Ти къде живееш??!Хубаво е скоро да се събудиш от този хубав сън.Както каза едно момче някакво що годе качествено и истинско месо можеш да намериш в кланиците и специализираните месарски магазини!Иначе в хипермаркетите просто забрави!!!Относно Америката , хубаво че си бил там на бригада ама тая американска закуска ... и чипса е сладък нали?И колата също , ама ... Точно американските говеда , свине пилета и т.н. ги тъпчат с хиляди стероиди и после добавят още толкова хиляди Е-та ... а и две Е-та да има те са ти достатъчни
По-здрави!
Като цяло първо трябва да започнеш с това да намериш къде да построиш кочина. След построяването на кочината да си закупиш свине, които да отгледаш и заколиш. Ето вече имаш качествен бекон ;) Успех!
21.01.12
00:17
И аз това се каня да направя някой ден :D
21.01.12
01:26
Уоу.. явно е трябвало да изчакам 2 дена преди да се появят smartass-те с техните експертни мнения.
free tip - никой не го интересува за колко острумни се мислите, ако нямате с какво да помогнете и напишете по дадена тема по-добре си замълчете.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.01.12 01:29.
21.01.12
01:44
Ми за целта трябва да от другата страна да има някой , който разбира, възприема и обработва информацията!Много ясно че при липса на такъв краен приемник няма как да има комуникация!Ае със здраве и като не приемаш мнения и free tip както се изразява твоята остроумна глава не виждам какъв смисъл има да искаш съвети ....
21.01.12
01:53
Ако исках информация от нещо различно от това което питам щях да си я намеря. Ако си мислиш, че си ми много полезен с остроумията си - не си. И никога няма да бъдеш. Не е лошо да правиш разлика м/у това кога някой иска съвет и кога не.
Да, представи си само, всички знаем, че месото от прасето на село е по-качествено и по-здравословно. Буу-хуу. Мерси, че ми каза, направо не знаех. Също така, да те питам - ти си откривателя на топлата вода също нали?
Ако беше прочел поста на темата щеше да разбереш какво питам и какво не. Къде виждаш, че търся бекон без Е-та? Ясно е че такъв от магазин няма, и е ясно, че търся пушен бекон, които е ясно, че ще има Е-та. Къде виждаш да търся съвети? Единственото което питам е къде се продава и да не пише, че съдръжа соя, като този в Би**а. Всички други остроумия и пишман съвети може да си ги спестиш.
Ако няма какво да напишеш по темата - не пиши.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.01.12 01:55.
21.01.12
01:57
Значи мойто не беше остроумие ама щом си рекъл ... като не го разбираш твой си е проблема.Аз казах каквото имах да казвам!И определено няма смисъл да пиша и да се хабя повече като просто не го разбираш
21.01.12
02:02
Нищо не разбираш за да казваш и нищо не казваш, губиш ми времето просто.
И да, и аз позлорадствах малко, следя максимата на огъня с огън.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.01.12 02:02.
21.01.12
02:05
Ми грешно си ме разбрал.Не съм обстрлвал никого с огън :D това че се изразявам малко по-така нищо не значи .... и както споменах в хипермаркетите няма как да намериш истински бекон затова опитай със специализирани месарски магазини, там има по-голям шанс да намериш нещо хубаво ... мисля, че това те интересуваше доколкото разбрах.
21.01.12
02:12
Да бе, всичко в хипермаркетите е изкуствено, айде стига глупости. Стига да не пише, че има соя, значи е истинско колкото искаш. Не знам кога за последно си чел какво всъщност представляват Е-тата, но ти казвам, че не са изкуствени заместители на месото. Иначе писах във втория ми пост в темата - има един ( даже два ) месаря до мен, но имат бекон през 1-2 седмици и е малко, и не ми върши работа така. Трябва ми за всяка сутрин, съответно трябва да е от някой хипермаркет.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.01.12 02:17.
21.01.12
07:33
Той и американския бекон не е пъра прелест по отношение на здравословните храни. Интересувай се как го опушват с течен пушек.
21.01.12
07:39
Чел съм за течното опушване на продукти. Нищо особено.
По-гадното беше, че там го пържех с царевично олио, което е пълен шит, но беше и най-евтино. Тука ще го пържа с краве масло или ако намеря на добра цена върджин кокосово масло. ;)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.01.12 07:46.
В Метро, продават бекон на -ф-ма Инфантис или нещо такова. На вкус го докарват, Е-та не съм броил.
21.01.12
12:18
В Кауф*анд се оказа, че има каквото ми трябва. Имаше от витрини, насипно, но на съмнително ниска цена и реших да не взимам от него сега, но следващия път ще взема 100-200гр. за проба. Почти сигурен съм, че ниската му цена означава, че има соя в него.
Както и да е, взех на К*М на сравнително добра цена. Ето какво пише на етикета отзад:
Стабилизатори: Е450, Е407, Е451, Е415
Антиоксиданти: Е301, Е331
Сол: Е250
Оцветител: Е120
Без глутен и ГМО.
Протеин: 14.79, въг. 6.88, мазнини: 24.75, енергийна стойност: 309.4 ккал.
От страна на Е-та нищо проблемно, не са от тези които трябва да се избягват, освен оцветителя Е120 който е забранен в някои страни. Но няма соя, глутен, ГМО така че сичко е естра. Отиам да си направя един бач. ;)
21.01.12
12:57
случайно работата ми е свързана с меса, пилешки, телешки, свински. обиколил съм доста цехове и фирми за производство на какви ли не деликатеси. технологиите, суровините и начина на приготвяне на всички тия страхотно изглеждащи по щандовете салами, луканки, кренвирши, бекончета, е толкова непонятна на хората които се облизват по тях. щом ти се яде, хапвай си, но не разчитай на етикетите отзад за да си направиш сметки колко протеин, колко мазнини или каквото там ти трябва си приел. и аз ги хапвам, не отричам, но главно ей така, за вкус, не да извлека нещо ценно от тях
21.01.12
20:50
казано от tsvetelin domushki на 21.01.12, 12:57:
случайно работата ми е свързана с меса, пилешки, телешки, свински. обиколил съм доста цехове и фирми за производство на какви ли не деликатеси. технологиите, суровините и начина на приготвяне на всички тия страхотно изглеждащи по щандовете салами, луканки, кренвирши, бекончета, е толкова непонятна на хората които се облизват по тях. щом ти се яде, хапвай си, но не разчитай на етикетите отзад за да си направиш сметки колко протеин, колко мазнини или каквото там ти трябва си приел. и аз ги хапвам, не отричам, но главно ей така, за вкус, не да извлека нещо ценно от тях
Е иди го обяснявай ама няма да те разберат тука ми се струва.
21.01.12
23:29
Няма нищо за разбиране. Като толкова знае, що не седне да напише какъв е процеса? Пък всеки да прецени доколкото е вреден или не? Или да напише начина по който фирмата е намерила хран. стойности? За да разберем дали имат нещо вярно или не? Но ооо не, това е преклано трудно явно. По-добре също като теб, да дойде, да пусне безсмислен пост тип “аз знам всички, като не казвам нищо, пюни морталс хо-хо”, с една дума да се напрай на интересен. Не знам защо се мислите за нещо повече от другите само защото знаете “голямата строго-секретна тайна”, че нещата от магазина не са толкова натурални и здравословни като тия от село. Което само неколцина души по света знаят бтв, но не мисля, че е основателна причина да гледате отвисоко на останалите, на нас, простосмъртните.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.01.12 23:41.
23.01.12
02:26
:D бате нещо тотално си се вкарал във филма!Какви ти простосмъртни какви ти богове - човек нормално ти казва така и така не очаквай да намериш нищо качествено в хипермаркетите и ти пак се вкарваш в някакви филми.
23.01.12
03:19
Ти нема да разбереш ирония и сарказам ако те ударят с бухалка за бейзбол по главата.
И апропо, единствения които се вкарва във филми си ти. В хипермаркитете нямало нищо качествено = буахаха. Ааа.. горкия.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.01.12 03:20.
23.01.12
11:48
Айде пазарувай си тогава “качествен бекон” в хипермаркетите хаха заблудена овца :D
23.01.12
13:25
Хе-хе, типично. Не че съм очаквал и нещо друго от дървен философ по форумите, обикновено като им свърши лимитирания репертуар минават на плачевно жалки, но пък много смешни, опити за лични нападки. (giggle)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.01.12 13:28.
23.01.12
13:39
Ще помоля останалите остроумия да си ги пишете на лични съобщения. Благодаря!
ПС: По молба на автора, темата се заключва.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.01.12 13:47.