За хората с непоносимост към извара - пълнени чушлета

20.01.12
21:59

Здравейте! Това мога да ми кажа ми е бижуто на Нвд-то. Признавам си, че преди лягане изпитвам голям проблем да ям извара и сътворих следното нещо.

5 чушки - дебел, подходящи за пълнене
400 гр извара
3 яйца
100 гр сирене ( по избор)
5 скилидки чесън
2 домата

В голяма купа разбивате яйцата и добавяте изварата и нарязания на ситно чесън. Към сместа слагате черен пипер на вкус. Режете доматити на полумесеци, кубчета..какво ви е удобно и започвате на пълните чушката като вътре слагате малко домат и в края, за да може да си пусне сока. Ако имате върховна непоносимост към изварата към сместа добавяте и малко сирене. На дъното на подходяща тава слагате малко зехтин, за да не залепне и печете на 220 градуса към 30 мин.

Получените чушки са чудесни за всяко едно хранене. Могат да се сервират с друг млечен продукт ( кисело мляко, сирене) и като гарнитура на различен род мръвка.

Получения продукт (без сирене)

протеин - 96гр протеин
Въглехидрати - 8гр
мазнини - 13гр

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.01.12 10:13.

MF

20.01.12
22:53

За хората с непоносимост към извара - извара! Джиниъс. :D :D :D

21.01.12
10:06

Разбрахте ме, нали? :P

21.01.12
10:09

Напиши в заглавието, че става въпрос за непоносимост към вкуса, защото така се разбира друго.

21.01.12
12:01

казано от Valdis на 21.01.12, 10:09:

Напиши в заглавието, че става въпрос за непоносимост към вкуса, защото така се разбира друго.

Да, когато прочетох заглавието си помислих, че става дума за хора с алергия към извара.

Иначе рецептата си е добра. Аз нямам проблеми с яденето на извара, но това не пречи да пробвам чушлетата. :)

21.01.12
23:11

Преди няколко месеца правих подобно чушлета :) Само че не за ядене преди лягане, а за основно, като в сместа се вкарва и картоф.
Водеха се банини чушки - има даже и клип в бокс7 как се правят.

На мен ми харесват ниастина много много не се усеща изварата. (аз си я хапвам  и чиста де)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1