20.01.12
21:59
Здравейте! Това мога да ми кажа ми е бижуто на Нвд-то. Признавам си, че преди лягане изпитвам голям проблем да ям извара и сътворих следното нещо.
5 чушки - дебел, подходящи за пълнене
400 гр извара
3 яйца
100 гр сирене ( по избор)
5 скилидки чесън
2 домата
В голяма купа разбивате яйцата и добавяте изварата и нарязания на ситно чесън. Към сместа слагате черен пипер на вкус. Режете доматити на полумесеци, кубчета..какво ви е удобно и започвате на пълните чушката като вътре слагате малко домат и в края, за да може да си пусне сока. Ако имате върховна непоносимост към изварата към сместа добавяте и малко сирене. На дъното на подходяща тава слагате малко зехтин, за да не залепне и печете на 220 градуса към 30 мин.
Получените чушки са чудесни за всяко едно хранене. Могат да се сервират с друг млечен продукт ( кисело мляко, сирене) и като гарнитура на различен род мръвка.
Получения продукт (без сирене)
протеин - 96гр протеин
Въглехидрати - 8гр
мазнини - 13гр
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.01.12 10:13.
20.01.12
22:53
#1
За хората с непоносимост към извара - извара! Джиниъс. :D :D :D
Напиши в заглавието, че става въпрос за непоносимост към вкуса, защото така се разбира друго.
казано от Valdis на 21.01.12, 10:09:
Напиши в заглавието, че става въпрос за непоносимост към вкуса, защото така се разбира друго.
Да, когато прочетох заглавието си помислих, че става дума за хора с алергия към извара.
Иначе рецептата си е добра. Аз нямам проблеми с яденето на извара, но това не пречи да пробвам чушлетата. :)
Преди няколко месеца правих подобно чушлета :) Само че не за ядене преди лягане, а за основно, като в сместа се вкарва и картоф.
Водеха се банини чушки - има даже и клип в бокс7 как се правят.
На мен ми харесват ниастина много много не се усеща изварата. (аз си я хапвам и чиста де)