21.01.12
12:48
Здравейте имам един проблем нямам мускулна треска на бицепса...вече от няколко месеца тренирам за бицепс и нямам мускулна треска..правя 4 упражнения (Прав с лост,Прав с дъмбел,Скотово,концентрично всичко 4х8-10 правя) и на другия ден никаква мускулна треска на трицепса много голяма много го усещам но на бицепса никаква...Правя упражненията бавно махимално правилно и чисто напомпвам го много здраво ама никаква след на другия ден...имате ли някаква идея на какво се дължи това?
21.01.12
12:51
и аз съм така .. може би бицепса ти е свикнал с тренировките и не му се отразява..
21.01.12
13:10
бицепса е от мускулите които са във всекидневна употреба в ежедневието ни. а и в тренировките участва малко или много при всички управнения в които са ръцете. трудно се товари до стемен на мускулна треска. казваш че го правиш от няколко месеца и нямаш още треска. аз го правя от няколко години и се сещам може би за 3-4 такива през това време. а и 4 упр по 4 серии са му множко. бицепс и трицеп се правят с по 10-тина серии, че и по-малко. тренирай, рано или късно ще го усетиш и него
21.01.12
13:22
Да и аз първоначално си помислих че са му много упражненията затова махнах последното и уви същата работа но преди тренировката ми за ръце правя гръб/крака и явно или го претоварвам затова и не усещам МТ или другия вариант е че не съм го натоварил и може още :))))))))
3 упражнения за бицепс в 3x8 Серий.Чиста техника+максимална тежест.
Това, че нямаш мускулна не означава, че мускула не се развива.
Мнението беше редактирано от Acework на 21.01.12 14:48.
казано от Иван Йорданов на 21.01.12, 13:40:
3 упражнения за бицепс в 3x8 Серий.Чиста техинка+максимална тежест.
Това, че нямаш мускулна не означава, че мускула не се развива.
+ задържане в горно положение секунда-две
Виж клипчето на Kay Green - техниката е много важна .. Разтягаш-стягаш
21.01.12
14:32
Подкрепям мнението на Иван Йорданов. Бицепса участва в тренирането на всички мускулни групи така че е съвсем нормално да нямаш мускулна треска.
Преди няколко месеца реших да сменя програмата като първо упражнение беше скотово , а след това сгъване с щанга - след първата такава тренировка имах мускулна треска но след това не се появяваше та в тоя ред на мисли искам да ти кажа това че мускулната треска съвсем не е важен показател за качеството на една тренировка :)
Поздрави !!!
Бицепса участва само при дърпащите упражнения, т..е, тези за гръб и евентуално някои за трапец. А в ежедневието не виждам къде участва, освен ако не бачкате тежък физически труд.
Също така, да си докараш треска на бицепса е супер лесно, ако това ти е целта.
21.01.12
15:33
всяко едно свиване в лактите е от бицепса. това че не се помпате в ежедневието не значи че не се ползва и не е привикнал на пвече дейност от другите мускули . затова може би е по-труден за атакуване.
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 21.01.12 15:59.