Проблем с отслабването на корема (пояса)

21.01.12
05:22

Здравейте!

Знам, че има милиони теми за това какво и как да се прави за стягане на корема. Въпреки това, колкото такива статии се намират толкова са и различните мнения и препоръки. Аз искам да попитам нещо по-специфично.

Висок съм 182, 84кг и от 3 месеца редовно посещавам фитнес зала по 3 пъти седмично (повече от това времето не позволява). Това е след 2 годишна пауза и въпреки, че пораженията са минимални - от неправилно хранене и тъпкане с боклуци успешно си докарах корем. Проблема е най-вече в поясната област и паласките. За тези 3 месеца корема се стегна донякъде но “пояса” не намалява и е видно, че трябва да се направи нещо по-сериозно. Възможно ли е да имам разширен стомах от прекомерна употреба на газирано например?

В момента също нямам възможност да се храня много правилно, като през деня може да не ям но вечерята е обилна. Нямам проблем с метаболизма и тези тлъстини бяха натрупани в следствие на стрес и уседнал начин на живо в последната 1 година.

Извинявам се за кофти снимката. Това е:
http://i44.tinypic.com/2ry13xg.jpg

Какво ще ми препоръчате да сторя, като хранителен план за да мога да изчистя пустия корем без да губя особено много маса от другите части на тялото. Неприятното е, че никъде другаде нямам проблем с тлъстините освен там. В момента след тренировки дори горните 2 “плочки” на корема са видими но пояса си остава надут и с паласки.

Предварителни благодарности!

Първо направи мускули.

21.01.12
10:00

След като си ги трупал 2 години, как очакваш да ги махнеш за 3 месеца и то без хранителен режим? На първо време спри газираното, пърженото и тестото.

21.01.12
15:04

@Anthony - Тези съм ги спрял разбира се. Въпроса е ако наистина имам разширен стомах (дори да нямам) как да променя програмата за хранене и честотата. И към какво да се насоча за да мога хем да трупам мускули хем да не се увеличава корема. Мерси!

21.01.12
22:43

Ето ти едно добро начало Статия за преформиране на ендоморфи

Още преди да излезе тази статия аз си бях направил подобна програма и при  мен все още работи... вече съм на 4-5 месеца от нея. Проблема ми беше същия като твоя.

НО .. това с лошото хранене през деня и обилната вечеря.. няма как трябва да се откажеш :)

24.01.12
01:57

Благодаря за отговорите.

Илияне мерси много, само да те питам - мога ли да си спазвам 3-седмичното ходене понеже няма как да е повече. А хранителният режим виждам, че не е упоменат. Какви са ви препоръките в общи линии освен това, което каза Anthony?

01.02.12
01:08

пробвах сигурно 4 режима докато намеря такъв, който да не ме натоварва физически, нито психически и да има ефект :) смяташ си бмр-то, изваждаш 500кал и си разделяш храненията на 4-5 пъти, при мен изглежда така : 2100 кал - 500 = 1600

малко е тегаво да разделиш 1600кал на 5 хранения (т.е на 2-3ч) и още повече да се научиш правилно да броиш кал (вземи си везна), но ефекта е много голям. метаболизма ти се забързва, винаги се чувстваш сит и имаш енергния :) вече свалих 4кг, но имай впредвид че без спорт само на тази диета повече от 0,5 на седмица не можеш да свалиш... позволено е и сладко да ядеш, но не повече от 200-300кал, щото сладкото не засища и само ще си изгориш запаса и после ще се чувстваш адски гладен! така че яж колкото се може повече сложни въглехидрати (хляб вита адски много засища)

другото е че ако извадиш повече от 500 калории от дневният си прием с идеята да сваляш по-бързо, тялото ти ще те прецака и ще ти забави метаболизма.

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 01.02.12 01:09.

01.02.12
22:30

АБе Валентине ,какъв е тоя калориен баланс 2100?Че си свалил и на 1600 ккал да слабееш.Та ти си 190см и 90 кг.Такъв калориен баланс сигурно и манекенките нямат...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1