21.01.12
20:11
Здравейте, колеги!
От доста време посещавам сайта, но досега не бях регистриран :)
Отворих тази тема с цел да получа някой добър съвет, надявам се.
От около 2 години се интересувам от здравословно хранене и упражнения. Практикувам предимно упражнения със собствено тегло с елементи на стрийт фитнес.
Така се случи, че последните 4-5 месеца не съм тренирал и започнах да се храня доста нездравословно. Следователно качих някое килце и съм леко аут ъф шейп. На 19 години съм, към момента тежа 93 кг и съм висок 1.85 см.
Целта ми е следната - от 1ви Февруари до 1 Май да вляза в оптимална форма. За целта ще практикувам НВД, упражнения от типа лицеви опори, коремни преси, кофички, набирания и т.н., заедно с кардио. Смятам да използвам л-карнитин - целия февруари, март - почивка и април още един рън с л-каниритин. Смятате ли идеята ми за добра? Един месец почивка според вас достатъчна ли е? Реших така, защото Февруари ще бъде много ударен месец и промяната ще е драстична, през март ще изключа л-карнитина, но ще увелича кардиото максимално много и така ще опитам да запазя ефекта на изчистване на оптимални нива. Вече април ще съм навлязъл в добра форма и включвайки л-карнитина отново, ще изтисквам максимално много от кардиото и ще се изчистя максимално. Имам изградена мускулна маса и реално трябва да изчистя около 12-15 кг мазнини, като с този режим в рамките на 3 месеца смятам, че ще го постигна.
Разполагам с времето си през целия ден, за това не ми е проблем да се хране по 5-6 пъти в кратки интервали. Свикнал съм да правя упражнения през деня и вечер кардио.
Ще се радвам на всякакви идеи и съвети. Иначе не посещавам фитнес зали, просто защото не е моят тип спорт. Не ми доставя удоволствие като цяло. Обичам по-”акробатични” движения и да развивам гъвкавостта, бързината и издръжливостта си.
Ще се радвам на всякакви съвети и идеи. Като започна режима ще си отворя и дневник!
Поздрави
За 185 см., 93 килогрма ми се струват нормални. Спред мен, яко свалиш 15 кг., ще изглеждаш доста слаб! :)
22.01.12
10:13
Имам подкожни мазнини, които искам да премахна. Честно казано не си поставям за цел точно тези килограми за сваляне, а по-скоро като ориентир. Искам да стана по-релефен, но не искам да увеличавам ММ повече. Стремя се към това да не я и загубя, за това ще опитам да правя всичко максимално изпипано, така че да не губя тегло прекалено бързо и това да не е за сметка на ММ.
За да не губиш маса, трябва да приемаш достатъчно белтъчини! Яж си белтък, прави си кардио по 2-3 в седмицата и всичко ще е ОК
22.01.12
17:38
Изникнаха няколко въпроса, на които се надявам да получа отново компетентни отговори.
Зачетох се в НВД внимателно и забелязах, че на всеки 5-7 дни трябва да се направи високо-въглехидратен ден. Какво ще рече това? Колко гр/телесно тегло горе-долу се зачита за висок въглехидратен прием? В стандартните дни на НВД се препоръчва 1 гр/кг, а в дните с висок въглехидратен прием предполагам 3-5 гр/кг или греша? Лимонът е кисел плод, значи не е проблем всеки ден на закуска да се яде примерно 1/2 лимон? Питам, защото киселинността му е доста висока. Също така мазнините в какво количество трябва да се включат? 0.5гр/кг? Нямам никаква идея и не видях някъде в режима да пише.
Ще се радвам на коментари от ваша страна.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Whatever на 22.01.12 17:42.