Уред 2 в 1 Велоергометър/Кростренажор

Здравейте! Исках да попитам за мнението ви за този уред http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3358618/c_1/1|category_root|Sports+and+leisure|14419152/c_2/2|14419152|Home+gym+equipment|14419293/c_3/3|cat_14419293|Cross+trainers+and+elliptical+trainers|14419294.htm . Първоначално мислех само за кростренажор, но това ми хвана окото. И изобщо какви параметри трябва да гледам при покупката на кростренажор? Мерси предварително

Темата беше редактирана от Десислава Георгиева на 21.01.12 19:49.

Трудно ми е да си представя как би могло да се въртят педалите от седнало положение, но вероятно са го измислили. Иначе интересен уред, не бях виждал такава комбинация преди.

За параметри - аз бих гледал основно стабилността на корпуса, особено ако ще се ползва от по-тежък човек. Също така и механизмът на задвижване е от значение, пак поради причината в предното изречение.

21.01.12
04:40

Нещо не се вижда?

Вече би трябвало да се вижда? Далеч съм от определението за тежък човек с моите 50 кг, но все пак предполагам, че от голямо значение е маховика, над колко трябва да е той, защото този тук е 5кг.

Леле това са луди пари за нещо подобно... това са близо 400лева може би... за толкова пари ще си купиш някакъв малък арсенал от гирички, една две щанги, въже за скачане и кой знае още какво :) Иначе според мен уреда е доста... малък мах ще имаш при кростренажуването и добър при каренато на вело... според мен това е вело с големи пръчки от страни.

21.01.12
23:33

Винаги ми е било интересно с какъв акъл хората си купуват кардио уреди или пък плащат луди такси във фитнеса само за да въртят педалите или да бягат на пътечката :) При положение, че бягането е без пари, колелото струва под 100 лева и може да го ползваш и за превоз и излети разни, а през люта зима и стълбите на блока са на разположение и разни комплекси с клекове, бърпита, deck squats могат да са правят и едно въже за скачане е почти без пари.
А пък кардио уреда заема място, струва сума ти и пари :) Да не говорим, че за отслабване храненето е многократно по-важно, а за всякакви други цели кардио уредите водят до значително по-малко ползи от класическите тренировки :)

22.01.12
07:22

Съгласен съм с вас,и аз бих си купил свободни тежести.Но не всеки обича да мята железа,и целите му не са напращели мускули.
Моя съвет е,да иде момичето в някоя зала,да си плати една тренировка ида пробва един велоергометър и един кростенажор.
Което и хареса повече,него да си вземе(ама да не го награби под мишница от залата,и на бегом вкъщи).Казвам това защото до сега практиката показва,че такива комбинации като много в едно,обикновено не покриват очакванията,и често дават дефекти.
С тия нейните 50 кила,май по-добре ще бъде да се спре на един приличен кростренажор.
Успех.

22.01.12
15:50

Колкото е по тежък диска толкова по плавен ход има уреда.5 кг. е ужасно малко.Комбинираните уреди по принцип са си боклуци.Къде живееш?

Благодаря за мненията! Май все пак ще се спра на кростренажор. Относно парите 400лв за уреда(все пак е 2 в 1) и  при положение, че има само кростренажори от по 1000 смятам, че е доста умерена цена. Все пак не искам нещо за 100лв, което ще ми се развали на 2рия ден. ;)
Относно другото нито искам да отслабвам, нито ще правя мускули. Попринцип се занимавам с йога и във фитнеса ходя само за кростренажора и велоергометъра, затова съм решила, че за мен е добра инвестиция. ии живея в Пловдив :)

Мнението беше редактирано от Десислава Георгиева на 23.01.12 22:01.

26.01.12
00:27

Седалката се регулира,така че в най-долно положение спокойно ще си работи като “колело”.Имам подобен,но го взех от България за около 500лв.В студените или дъждовни дни,а защо не и в много горещите летни си е идеално да си уплатня времето.Аз лично го ползвам целогодишно все пак.Маховик 15кг,макс. тегло на трениращия - 120кг.,ако те интересува още нещо пиши ;)

Ами бих била благодарна ако споделиш каква марка е и от къде си го купил(може и на лични) :) мерси

ето вариант в БГ на 2 в 1 : http://www.solarshop-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=297&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=27

29.02.12
14:06

Този го имам и аз и то от почти година. Добър е и в началото е тихичък, но после се разкърцва и става малко неприятно за трениране. Скърцането идва от предната част на уреда и все още и на идея си нямам как да оправя проблема, а със ситни букви пише, че скърцането на уредите не влиза в гаранцията... :-(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1