22.01.12
12:23
Здравейте на всички! Казвам Гери и съм на 23години ...
От два дена се чудих дали да си направя такава тема или не ... Но в крайна сметка се реших и го направих :) Може всичко да е хаотично, обаче нещо не мога да си подредя мислите и кое да напиша и кое е най - важното ...
Сега ... Откъде да започна... Хранителният ми режим е под всякаква критика :( По цял ден не ям нищо и в края на вечерта, когато вече се сещам, че не съм яла или ми се обажда глада... нападам на всякакви боклуци - вафли, чипсове, бисквити и тн ... /Имайте в предвид, че работя в м-н за цигари и алкохол и всичко ми е под ръка/ и карам кофти смени! Графикът ми е малко ... пълен, че сутрин от 7 до 15 или съм на работа или съм на лекции и обратното ...или пък на работа от 15.00 до 00 часа. И редовно съм скапана! И психически и физически!
Цяло чудо си е, че не съм качила още кг от няколко години насам при такъв режим! И вече е крайно време да го променя това!
О,да! Движение... нямам абсолютно никакво :( и често съм с колата... Знам, задължително трябва да се движа! Почнах да търся подходящ фитнес с инструктор, който да ми обяснява кое какво е и как да направя...Никога не съм била на фитнес, освен единият път, който беше за 15мин. и чувствам като пълен индианец, а съм тренирала преди години волейбол и карате по 6 години, и от двете, ха ха ха ...
Та ... Приемам всякакви критики! Осъзнавам, че много ще ми е трудно да променя всичко, но лека полека с малко воля и желание, ще се справя :)
Така... От скоро време насам се научих да закусвам от време на време овесени ядки с мляко и мед .. по друг начин не мога да ги ям!
Плодове ... от години не ям :x не ги обичам и това е!!! Предпочитам да ям шоколад, пред плода... И това трябва да се промени ... И вода хич не пия... една чашка на два дни сигурно :( наливам се насила ...
Имам нужда да сваля малко кг, че някакси не се чувствам добре в тялото си... И да се стегна, разбира се!
Препоръчайте ми хранителен и тренировъчен режим! Че от толкова информация, съвсем се обърках (blush) и накрая се отказвам ... Имам снимки в галерията ми ... нямам по-подходящи от тях и ще се постарая другата седмица да сложа по - прилични снимки ...
Който има нерви да ми обясни поне елементарните неща, за да започна от някъде си, ще съм му МНОГО благодарна! :) Ама МНОГО!!!
Та днешният ми режим е ... Днес няма как да тренирам, тъй като цял ден съм на работа до 22 :(((
8.15 - овесени ядки с мед
10.15 кафе с мляко и половин пакетче кафява захар
12.00 едно яйце и един домат
14.00 сандвич с кашкавал
16.00 яйце с зелена салата
18.00 пиле с ориз /дали може така да си го похапвам?/
Ами това е ... :( Някакво никво... Но уча се да ям редовно и ще видя как ще ми се отрази ... Дори съм навила алармата, за да ми напомня, моля ви се... И една бутилка вода седи пред мен да ми напомня да я изпия поне! И стискайте ми палци :))) И Съжалявам много за дългия пост...
Но така е,когато човек иска промяна, а не знае откъде да започне... Много е лошо така, да знаете!
Темата беше редактирана от Герито на 24.01.12 21:30.
Здравей,
1. Поздравления, че си се решила на тази крачка.
2. Добре изграден тренировъчен и хранителен режим ще ти повишат многократно енергията и няма да бъдеш толкова изморена в ежедневието. Естествено трябва да свикнеш първо...
3. Придържай се към естествени храни: яйца, месо (всякакво, печено, варено, пържено в масло и т.н.), зеленчуци (ориз и картофи можеш да ограничиш, не ги анатемосвай, просто ги огранизи максимално, ядки, сирена, масло, плодове не обичаш, което не е фатално;
4. Тренировките ще ги формираме в движение явно;
5. Гледай 2 литра вода на ден да си докарваш, други течности не ти трябват (впрочем може чай и кафе, не се сетих за тях, защото не ги употребявам);
Бъди редовна, и ние ще помагаме.
Успех! :)
Мнението беше редактирано от Витан на 22.01.12 14:58.
в допълнение:
- хранене след 18:00 е напълно нормално, освен ако не си лягаш в 18:40 /в което се съмнявам/
- едно яйце не е обяд! Може да вдигнеш малко количеството.
- 5 хранения са добре, но може да опиташ да ги направиш на една идея по-големи интервали. 3 часа например.
(лично и неангажиращо мнение)
22.01.12
15:49
Трябва да знаеш , че ще се изисква голяма организираност ако не разполагаш с много време!Това ще рече, че за 2 пъти на седмица пазаруване по 30-60мин пазаруването айде максимум 90мин трябва да си набавяш почти всичките неща, които ще са ти нужни за 7-10 дни.В това се включват доста неща като - най-различни видове меса (от месарници разбира се!) , яйца и млечни продукти (ако имаш възможност да са домашни е най-добре!) , плодове и зеленчуци (отново ако са домашни най-добре ако не някой по доверен плод зеленчук) , зърнени храни (може да си набавиш хубави зърнени неща от био магазините).Гледай да комбинираш готвената храна със сурова, която да е поне 51% от яденето.Това е начина да спазваш добър хранителен режим , защото иначе като нямаш хубаво храна под ръка и се прибягва до джънк и просто храна, която ... по-добре да не я и ядеш.
П.П. Съвет - организирай си времето дори и да ти изглежда глупаво.Отбележи кога ще пазаруваш , кога ще готвиш , кога си на работа , кога тренираш , кога спиш и се къпеш и кога да си почиваш и да разпускаш - защото организма има нужда и от това!В началото докато свикнеш ще ти трябва разграфен списък, който да следваш, а по-натам като свикнеш може и да махнеш списъка, но съм запомнил едно от госпожата ми по български - Умният си записва , само глупавият помни!
22.01.12
16:04
Добре дошла.
Отдели време да разгледаш женските дневници.
казано от gips на 22.01.12, 15:07:
в допълнение:
- хранене след 18:00 е напълно нормално, освен ако не си лягаш в 18:40 /в което се съмнявам/
- едно яйце не е обяд! Може да вдигнеш малко количеството.
- 5 хранения са добре, но може да опиташ да ги направиш на една идея по-големи интервали. 3 часа например.(лично и неангажиращо мнение)
Още по-добре за мен ... Че ми е много ангажиращо да гледам колко часа и че трябва да ям тогава! А, за обяда си прав... За това си хапнах още 1 яйце и малко сурово кашу, че нещо ми беше гладно ... Но ще гледам другият път да ми обилен поне :)
Gerrard Liverpool, ще имам предвид съвета ти!
Иван Шишманов, гледам от време на време техните дневници и си взаимствам някои неща от тях... :) :)
И благодаря ви за топлото посрещане! (sun)
Мнението беше редактирано от Герито на 22.01.12 16:35.
23.01.12
00:45
Прави кросфит упражнения!Ще ти помогнат много повече
Хубаво тяло, на мен ми харесва :)
Бъди във форма и си гледай здравето с тренировки и пълноценна храна.
Подкрепям Марина и с нетърпение очаквам да видя какво ще се получи от това тяло, след като бъде подложено на тренировки.
Определено гледката ще си заслужава :)
Успех!
23.01.12
11:19
Здравей и честит дневник! Пожелавам ти много успех!
Хей, здравейтее!!! (sun) Много ви благодаря за топлото посрещане, стана ми едно такова мило...
Днес като че ли леко се изложих като цяло, но пък ... като за начало е така, докато свикна кое какво и как.
Тренировките ми бяха сравнително малко, но толкова имах сили и се надявам с течение на времето да ги увеличавам все повече и повече...
Значи послушах Gerrard Liverpool и поразгледах що е то, какви са упражненията и тн ...
Правих на “Люси” супер готино, но само че правих само две серии...
Клякане със свити ръце по 50 /2 серии/
И не знам как се нарича това, но на земята в легнало положение с вдигнати крака рисувах числата до 15 ...
Еми, толкова успях, но пак е нещо де...
Режимът ми хареса много този РБД , дали е подходящ?! Че имам един мъничък проблем ... Голям чревоугодник съм и когато съм в почивка готвя такива неща, който ... И ще ми е зверски трудно да откажа от картофите... голям любител съм и мога да ги ям под всякаква форма!!!! И всеки божи ден, хи хи хи!
Та днес менюто ми беше:
8.00 - овесени ядки с настъргана ябълка, мляко и канела /този път нямаше мед/
11.00 малко около 30гр. кашу
14.00 супичка с картофи и месо / сигурно не трябва така да ям :( /
16.00 кафе с малко мляко... /но без захар! Ау, че горчиво :((( /
18.00 салата с две яйчица...
Ох, днес минах покрай дюнерите, пиците ... Как хубаво миришешеееееееееееее, малииии ... Ама им устоях и се кефя много на това!
Утре имам ангажимент да потърся хубаво фитнесче и да почвам! О! Да се похваля... Почнах да пия редовно вода! Изкарах 1.5л..
Като цяло се чувствам сравнително добре!
Мнението беше редактирано от Герито на 23.01.12 19:18.
Стреми се към по-малък брой хранения като цяло (3-4), но по-големи като количество. Увеличи количеството белтъчини. Супата с картофи и месо е ок, ако има достатъчно месо, ако има здравословни мазнини и зеленчуци в нея. Когато смесваш различни храни, по принцип се забавя усвояването, което е добре, засища за по-дълго време. Има хиляди рецепти за здравословно хранене, готви на воля :).
23.01.12
21:56
За две седмици може да привикнеш към пиенето на вода. В началото сигурно ще се насилваш, но после сама ще търсиш бутилката( с вода,де!).
Е, днес ми беше почивка ...
Въпреки че във факултета от 1 до 4-тия етаж бегом около три пъти, за да намеря доцента в рамките на 15 минути... И тичане по рейсовете, че реших да се движа с градски транспорт уж за движение и пеша за две спирки. Е, разказа ми се играта! Хич не чаках дори и 1 минута :D А и да! Вече се качвам по стълбите, асансьора го отписах вече ... Та горе-долу имах някакво движение!
Та днес менюто ми беше
08,00 - овесени ядки с мед и прясно мляко
14,00 - Миш-маш и малко кисело мляко
20,00 - пилешки пържолчета с кисело мляко + мед + соев сос на фурна! Страхотни са, да знаете! И мъничко картофена салата!
И през цял ден наливане на вода... Надминавам вече 1,5л., но ще видим докога! Само малко ми е проблем с WC, но ... това да ми е кусура!
Geri Vladimirova, разсмя много с твоя пост... Дано да си права!
казано от Герито на 24.01.12, 21:17:
Вече се качвам по стълбите, асансьора го отписах вече ...
Браво! Аз в това чудо на техниката не съм стъпвал от година и половина някъде.
Дневника се очертава да е интересен. Успех с целите!
Днес май май се изложих ... Супер шантав ден! Просто ... не мога да опиша... Засега само накратко ще напиша
Хранене:
9,00 - овесени ядки с мляко + мед
13,00 - ПАЧА /да, точно това, ха ха ха.../ Вкъщи никога не е имало, та ни донесе едно съседче да го пробвам що е то ... Не е лошо!
Въпреки, че ядох колкото една бебешка порция, та добавих две яйца и морковена салатка! И малко мръвчица от ориза, колкото да не е без хич!
20,30 - ядох гръцка салата + 2 яйца + резенчета кашкавалче... /защо толкова късно ли ... приех стока, бях на работа до 00h/
Та днес упражненията ми бяха ...
Коремни преси / 40 по 2 серии/ В по-горния пост, защо ли забравих пресите ...
Клякане / 80 по 2 серии/
Отново в легнало положение рисувах числата до 15
Нещо много несериозно с тези упражнения, но ще е така, докато си намеря читав фитнес и карта (makeup)
И ... днес ми се разказа играта.... в работата получих стока КОКА_КОЛА... 10 стека по 6 бутилки от 2 литра кола... напред - назад, вдигане - местене... Та пак е някакво упражнение! И преди да приключа работата, загубих 40 минути да рина сняг и то с железна лопата :D А чистене на колата от снега брои ли се, ха ха ха...
И приключих с качване на пеша три пъти до 8 етаж и се прибрах. Това последното не знам дали е правилно да се натоварвам преди сън...
О, с водата вече се сближаваме чудесно! С нея вече нямам проблеми, което е страхотно! Нито имам вече главозамайване, нито отпадналост... Да, приемам и фолиева киселина заради умората и ми действа добре!
Еми, това беше засега ...
Днес нещо нямам особено апетит...
Сутрин:
Овесени ядки + мляко + мед
2 кивита
Обяд:
Миш-маш + 2 яйца + салата с моркови
Следобяд:
30гр ядки микс
Вечеря:
Все още нищо...
Може би ще е омлет със сирене...
28.01.12
11:40
Давай с храната , вкарай малко повече въгкехидрати (не се плаши от тях те трябва да са твой приятел) както и мазнини и протеинчета и давай смело със стековете.Ако ти бяха дали три лопати сигурно София щеше да е по-почистена от снега отколкото сега :D
Не мисля, че съзнателно трябва да увеличава въглехидратите, ако не изпитва конкретна нужда от тях, така си е добре.
28.01.12
17:52
овесени ядки и мед , според теб това достатъчно въглехидрати ли са?Не виждам картофи , ориз , тиквички . зеле , чушки и т.н. Няма разнообразни източници на въглехидрати в това което е описала , което е пропуск в едно пълноценно хранене.Никой не казва че трябва да приема огромни количества въглехидрати , но лично на мен ми се виждат прекалено малко и ограничени от към видове източници на въглехидрати.
Всичко с времето си, нека първо да влезе в някакъв ритъм (психически) и тренировки + хранене ще си дойдат на мястото. Засега главно е да се настрои на такава вълна и да гледа да е редовна с тренировките както и ограничи фафлите и другите безмислици. Пълната промяна от раз не е за всеки и в повечето случай всичко писва за отрицателно време и хората се връщат на стария си режим.
Гери изхвърли всички безмислени храни от шкафовете, за да не се изкушаваш вечер. (ако е възможно де). Както те посъветваха, зареди хладилника с натурални продукти, може да си купиш един черен шоколад и ако ти се прияде ама много, да си отчупваш по едно парченце. Другия вариант е когато ти се прияде нещо сладко да го заместиш с някакъв кисел плод.
Сигурен съм, че в началото ще ти е много трудно и ще си намираш оправдания да не тренираш или да не се храниш добре. Гледай да ги минизираш и точно когато не ти се тренира или пък ти се предлага поредната порция боклук, да си спомниш какво сме писали тук ;)
EDIT: Има една поговорка, която аз много харесвам.
No pain, no gain ;)
на немски звучи малко по различно, но със същия смисъл: Ohne Schweiss gibt’s kein Preis ;)
Мнението беше редактирано от Wolfy на 28.01.12 18:41.
казано от Gerrard Liverpool на 28.01.12, 17:52:
овесени ядки и мед , според теб това достатъчно въглехидрати ли са?Не виждам картофи , ориз , тиквички . зеле , чушки и т.н. Няма разнообразни източници на въглехидрати в това което е описала , което е пропуск в едно пълноценно хранене.Никой не казва че трябва да приема огромни количества въглехидрати , но лично на мен ми се виждат прекалено малко и ограничени от към видове източници на въглехидрати.
Овесени ядки и имед са НАПЪЛНО достатъчни, даже аз на нейно място (по принцип) бих махнал овеса, не виждам смисъл в него. Картофите не ги причислявам към пълноценен източник на въглехидрати, а относно факта, че тиквички, зеле, чушки и т.н. са въглехидрати..... не са ;). Ползата от въглехидратите е силно надценена.
Иначе, режимът не е лош до тук, важното е да се запази постоянството.
29.01.12
10:12
Да, разбира се че не ти трябват въглехидрати , тя природата ги е създала просто ей така.Ей понякога се очудвам колко ограничено мислене срещам по тоя форум.Въглехидратите както и всяка друга група хранителни вещества ( протеини и мазнини) са абсолютно необходими на организма за извършването на редица важни процеси в тялото.Определено не виждам как като спреш въглехидратите може да си помогнеш!А щом мислиш , че въглехидратите се спират до овес и мед и че овесени ядки с мед са НАПЪЛНО достатъчни значи има още доста да почетеш!
П.П. И моля те не давай глупави съвети когато и ти не знаеш какво говориш!
Нека не разводняваме дневника, затова пиши в моя. Там с удоволствие ще видя как се обосноваваш, тъй като аз не консумирам нито овес, нито мед. Също така, ще те помоля ти да не даваш глупави съвети, тъй като съм пробвал и двата варианта и съм попрочел, а ти очевидно си едно десетилетие назад и още боготвориш нискомазнинните диети....
За доказателство е и неграмотното ти изказване относно това, че тиквички, чушки и ала бала са въглехидрати...
Мнението беше редактирано от Витан на 29.01.12 12:45.
29.01.12
19:19
казано от Витан на 29.01.12, 12:44:
Нека не разводняваме дневника, затова пиши в моя. Там с удоволствие ще видя как се обосноваваш, тъй като аз не консумирам нито овес, нито мед. Също така, ще те помоля ти да не даваш глупави съвети, тъй като съм пробвал и двата варианта и съм попрочел, а ти очевидно си едно десетилетие назад и още боготвориш нискомазнинните диети....
За доказателство е и неграмотното ти изказване относно това, че тиквички, чушки и ала бала са въглехидрати...
Очевидно нямаш идея за какво говориш приятел.И много некомпетентно говориш .... вземи попрочети нещо и тогава говори!И особено относно това какво се съдържа в продуктите и от какво не!Аман от разбирачи дето нищо не разбират
Хм ... интересни неща се случват тук :) Недейте така, момчета! А за закуска каква да бъде тя?! Ям овесените ядки, защото стават сравнително бързо.
Тия дни съм пас откъм упражненията! Когато съм в състояние, ще почна директно с фитнеса ...
на 27.01.
закуска :
Овесени ядки + мед + мляко и 2 кивита
Преди обяд:
кафенце + няколко бисквитки / повод - рожден ден :) /
Обяд:
Пилешко филе със салата от моркови и малко бъркани яйца
Вечеря:
Зелена салата с риба тон + царевица
на 28.01
Сутринта - разходка 2 часа
Закуска:
Овесени ядки + мед + мляко и 2 кивита
Обяд:
Гювеч
Вечеря:
Омлет със салата
И вечерта дискотека! И леко прекалих с един коктейл ... Хем стомаха ми не понася алкохол, но се изкуших въпреки това..
И днес цял ден реанимация
Сутрин:
Две препечени филийки с масло + сиренце
По-късно две мандаринки
Едно кафе с мляко
Обяд:
Бобче със салата
Следобяд:
ядки микс... около 30 грама
Вечеря:
Исках нещо леко и отново препечена филийка с масло + сирене
Та... това е :)
Мнението беше редактирано от Герито на 30.01.12 00:02.
Все още съм пас откъм тренировките и ще е така около два три дЕНА :(
30.01.12
закуска
овесени ядки с кисело мляко и малко настъргана ябълка
кафенце с мляко
Обяд:
Пилешка пържолка със салата - домати и краставици
Следобяд:
мляко с нес и малко лешници
Вечеря:
Пилешки хапки с чеснов сос и пикантни картофки ...
Въпреки, че няма тренировки, за сметка на това, се отказах от колата.... И качването по стълбите и така.
31.01.12 Рожден ден на майка ми ... наруших що годе измисленият ми режим, но ...
Сутринта:
корни с кафе
Обяд:
Свинска пържолка с гъбен сос и малко картофена салата
Вечеря:
Пилешко бутче + пържени картофки + парче торта...
Днес съм под всякаква критика ... Ама всякаква! :(
Днес цял ден съм на ... парче торта... :( :( :( И водата я надминах над 2 литра... Забравих си паричките, забравих си яденето ...
Въобще днес хич ме няма!
01.02.12
23:14
Ааа Гери айде давай давай не се излагай , аз вярвам в теб.Нещо си се поотпуснала тези дни затова айде малко да те насърчим!
Айде започни от малкото та да ти дойде мерака , прави всеки ден по едно кросфит комплексче да кажем:
6 рунда от (за максимално време):
10 лицеви
10 коремни
10 клека
Също във ютюб имаше едни много добри упражнение за корем , но не мога да ги открия може да ги потърсиш
Ето нещо за мотивация
казано от Gerrard Liverpool на 01.02.12, 23:14:
Ааа Гери айде давай давай не се излагай , аз вярвам в теб.Нещо си се поотпуснала тези дни затова айде малко да те насърчим!
Айде започни от малкото та да ти дойде мерака , прави всеки ден по едно кросфит комплексче да кажем:
6 рунда от (за максимално време):
10 лицеви
10 коремни
10 клекаСъщо във ютюб имаше едни много добри упражнение за корем , но не мога да ги открия може да ги потърсиш
Ето нещо за мотивация
Слушам!!! (bow) Вече се стягам!
Днес мисля, че чудесно ми мина денят!
Сутрин:
Хапнах доволно омлет + сиренце с айран ...
Към 10 часа три плодчета кивита ..
Обяд:
Пилешка пържолка с картофено пюренце + броколи
Следобяд:
Около 30грама лешници + кафенце с мляко / след 14 часа не слагам захар/
Вечеря:
Пилешко бутче + шопска салата
Екстра ми дойде! А водата я изпих 2,5литра, което все още не мога да повярвам, но се чувствам идеално!
А движенията ... Никакви превози, освен метрото ... Само пеша, пеша и пак пеша! А те са 3 спирки! Вярно, ръчичките ми умряха от студ, но пък добре ми се отрази разходката, ха ха ха ..
Пеша от 1-ви до 8-мия етаж така 5 пъти ...
Коремни преси успях да направя до 60, но пустия женския проблем ... Еми, некомфортно е, момчета! Имам си оправдание - разните му месечни цикли, ПМС-та... не е лесно, тъй да знаете! :D
Е, кляканията направих две серии по 80… Пак е нещо! Надявам се скоро да ми мине!
Добър вечер на всички!
Днес сравнително се чувствам добре...
Сутрин:
Две яйца с шопска салата /странно ми беше да ям това за закуска, но..това имаше/
Кафенце с мляко
Обяд:
Постни чушленца с ориз и картофки + кисело мляко
Вечеря:
Лещичка... И малко кренвиршчета... две три колелца
И умирам за сън... Направо очите ми се затварят и ми е толкова мелахолично ...