Дневникът на Герито - Пълна промяна!

Темата е заключена.

22.01.12
12:23

Здравейте на всички! Казвам Гери и съм на 23години ...
От два дена се чудих дали да си направя такава тема или не ... Но в крайна сметка се реших и го направих :) Може всичко да е хаотично, обаче нещо не мога да си подредя мислите и кое да напиша и кое е най - важното ...
Сега ... Откъде да започна... Хранителният ми режим е под всякаква критика :( По цял ден не ям нищо и в края на вечерта, когато вече се сещам, че не съм яла или ми се обажда глада... нападам на всякакви боклуци - вафли, чипсове, бисквити и тн ... /Имайте в предвид, че работя в м-н за цигари и алкохол и всичко ми е под ръка/ и карам кофти смени! Графикът ми е малко ... пълен, че сутрин от 7 до 15 или съм на работа или съм на лекции и обратното ...или пък на работа от 15.00 до 00 часа. И редовно съм скапана! И психически и физически!
Цяло чудо си е, че не съм качила още кг от няколко години насам при такъв режим! И вече е крайно време да го променя това!
О,да! Движение... нямам абсолютно никакво :( и често съм с колата... Знам, задължително трябва да се движа! Почнах да търся подходящ фитнес с инструктор, който да ми обяснява кое какво е и как да направя...Никога не съм била на фитнес, освен единият път, който беше за 15мин. и чувствам като пълен индианец, а съм тренирала преди години волейбол и карате по 6 години, и от двете, ха ха ха ...
Та ... Приемам всякакви критики! Осъзнавам, че много ще ми е трудно да променя всичко, но лека полека с малко воля и желание, ще се справя :)

Така... От скоро време насам се научих да закусвам от време на време овесени ядки с мляко и мед .. по друг начин не мога да ги ям!
Плодове ... от години не ям :x не ги обичам и това е!!! Предпочитам да ям шоколад, пред плода... И това трябва да се промени ... И вода хич не пия... една чашка на два дни сигурно :( наливам се насила ...
Имам нужда да сваля малко кг, че някакси не се чувствам добре в тялото си... И да се стегна, разбира се!
Препоръчайте ми хранителен и тренировъчен режим! Че от толкова информация, съвсем се обърках (blush) и накрая се отказвам ... Имам снимки в галерията ми ... нямам по-подходящи от тях и ще се постарая другата седмица да сложа по - прилични снимки ...

Който има нерви да ми обясни поне елементарните неща, за да започна от някъде си, ще съм му МНОГО благодарна! :) Ама МНОГО!!!

Та днешният ми режим е ... Днес няма как да тренирам, тъй като цял ден съм на работа до 22 :(((

8.15 - овесени ядки с мед
10.15 кафе с мляко и половин пакетче кафява захар
12.00 едно яйце и един домат
14.00 сандвич с кашкавал
16.00 яйце с зелена салата
18.00 пиле с ориз /дали може така да си го похапвам?/

Ами това е ... :( Някакво никво... Но уча се да ям редовно и ще видя как ще ми се отрази ... Дори съм навила алармата, за да ми напомня, моля ви се... И една бутилка вода седи пред мен да ми напомня да я изпия поне! И стискайте ми палци :))) И Съжалявам много за дългия пост...

Но така е,когато човек иска промяна, а не знае откъде да започне... Много е лошо така, да знаете!

Темата беше редактирана от Герито на 24.01.12 21:30.

22.01.12
14:58

Здравей,

1. Поздравления, че си се решила на тази крачка.
2. Добре изграден тренировъчен и хранителен режим ще ти повишат многократно енергията и няма да бъдеш толкова изморена в ежедневието. Естествено трябва да свикнеш първо...
3. Придържай се към естествени храни: яйца, месо (всякакво, печено, варено, пържено в масло и т.н.), зеленчуци (ориз и картофи можеш да ограничиш,  не ги анатемосвай, просто ги огранизи максимално, ядки, сирена, масло, плодове не обичаш, което не е фатално;
4. Тренировките ще ги формираме в движение явно;
5. Гледай 2 литра вода на ден да си докарваш, други течности не ти трябват (впрочем може чай и кафе, не се сетих за тях, защото не ги употребявам);

Бъди редовна, и ние ще помагаме.

Успех! :)

Мнението беше редактирано от Витан на 22.01.12 14:58.

22.01.12
15:07

в допълнение:
- хранене след 18:00 е напълно нормално, освен ако не си лягаш в 18:40 /в което се съмнявам/
- едно яйце не е обяд! Може да вдигнеш малко количеството.
- 5 хранения са добре, но може да опиташ да ги направиш на една идея по-големи интервали. 3 часа например.

(лично и неангажиращо мнение)

22.01.12
15:49

Трябва да знаеш , че ще се изисква голяма организираност ако не разполагаш с много време!Това ще рече, че за 2 пъти на седмица пазаруване по 30-60мин пазаруването айде максимум 90мин трябва да си набавяш почти всичките неща, които ще са ти нужни за 7-10 дни.В това се включват доста неща като - най-различни видове меса (от месарници разбира се!) , яйца и млечни продукти (ако имаш възможност да са домашни е най-добре!) , плодове и зеленчуци (отново ако са домашни най-добре ако не някой по доверен плод зеленчук) , зърнени храни (може да си набавиш хубави зърнени неща от био магазините).Гледай да комбинираш готвената храна със сурова, която да е поне 51% от яденето.Това е начина да спазваш добър хранителен режим , защото иначе като нямаш хубаво храна под ръка и се прибягва до джънк и просто храна, която ... по-добре да не я и ядеш.

П.П. Съвет - организирай си времето дори и да ти изглежда глупаво.Отбележи кога ще пазаруваш , кога ще готвиш , кога си на работа , кога тренираш , кога спиш и се къпеш и кога да си почиваш и да разпускаш - защото организма има нужда и от това!В началото докато свикнеш ще ти трябва разграфен списък, който да следваш, а по-натам като свикнеш може и да махнеш списъка, но съм запомнил едно от госпожата ми по български - Умният си записва , само глупавият помни!

Добре дошла.
Отдели време да разгледаш женските дневници.

22.01.12
16:35

казано от gips на 22.01.12, 15:07:

в допълнение:
- хранене след 18:00 е напълно нормално, освен ако не си лягаш в 18:40 /в което се съмнявам/
- едно яйце не е обяд! Може да вдигнеш малко количеството.
- 5 хранения са добре, но може да опиташ да ги направиш на една идея по-големи интервали. 3 часа например.

(лично и неангажиращо мнение)

Още по-добре за мен ... Че ми е много ангажиращо да гледам колко часа и че трябва да ям тогава! А, за обяда си прав... За това си хапнах още 1 яйце и малко сурово кашу, че нещо ми беше гладно ... Но ще гледам другият път да ми обилен поне :)

Gerrard Liverpool, ще имам предвид съвета ти!

Иван Шишманов, гледам от време на време техните дневници и си взаимствам някои неща от тях... :) :)

И благодаря ви за топлото посрещане! (sun)

Мнението беше редактирано от Герито на 22.01.12 16:35.

23.01.12
00:45

Прави кросфит упражнения!Ще ти помогнат много повече

23.01.12
00:50

Хубаво тяло, на мен ми харесва :)
Бъди във форма и си гледай здравето с тренировки и пълноценна храна.

23.01.12
09:48

Подкрепям Марина и с нетърпение очаквам да видя какво ще се получи от това тяло, след като бъде подложено на тренировки.
Определено гледката ще си заслужава :)
Успех!

23.01.12
11:19

Здравей и честит дневник! Пожелавам ти много успех!

23.01.12
16:35

Хей, здравейтее!!! (sun) Много ви благодаря за топлото посрещане, стана ми едно такова мило... 

Днес като че ли леко се изложих като цяло, но пък ... като за начало е така, докато свикна кое какво и как.

Тренировките ми бяха сравнително малко, но толкова имах сили и се надявам с течение на времето да ги увеличавам все повече и повече...
Значи послушах Gerrard Liverpool и поразгледах що е то, какви са упражненията и тн ...

Правих на “Люси” супер готино, но само че правих само две серии...
Клякане със свити ръце по 50 /2 серии/
И не знам как се нарича това, но на земята в легнало положение с вдигнати крака рисувах числата до 15 ...

Еми, толкова успях, но пак е нещо де...

Режимът ми хареса много този РБД , дали е подходящ?! Че имам един мъничък проблем ... Голям чревоугодник съм и когато съм в почивка готвя такива неща, който ... И ще ми е зверски трудно да откажа от картофите... голям любител съм и мога да ги ям под всякаква форма!!!! И всеки божи ден, хи хи хи!

Та днес менюто ми беше:
8.00 - овесени ядки с настъргана ябълка, мляко и канела /този път нямаше мед/
11.00 малко около 30гр. кашу
14.00 супичка с картофи и месо / сигурно не трябва така да ям :( /
16.00 кафе с малко мляко... /но без захар! Ау, че горчиво :((( /
18.00 салата с две яйчица...

Ох, днес минах покрай дюнерите, пиците ... Как хубаво миришешеееееееееееее, малииии ... Ама им устоях и се кефя много на това!
Утре имам ангажимент да потърся хубаво фитнесче и да почвам! О! Да се похваля... Почнах да пия редовно вода! Изкарах 1.5л..
Като цяло се чувствам сравнително добре!

Мнението беше редактирано от Герито на 23.01.12 19:18.

23.01.12
21:13

Стреми се към по-малък брой хранения като цяло (3-4), но по-големи като количество. Увеличи количеството белтъчини. Супата с картофи и месо е ок, ако има достатъчно месо, ако има здравословни мазнини и зеленчуци в нея. Когато смесваш различни храни, по принцип се забавя усвояването, което е добре, засища за по-дълго време. Има хиляди рецепти за здравословно хранене, готви на воля :).

23.01.12
21:56

За две седмици може да привикнеш към пиенето на вода. В началото сигурно ще се насилваш, но после сама ще търсиш бутилката( с вода,де!).

24.01.12
21:17

Е, днес ми беше почивка ... 
Въпреки че във факултета от 1 до 4-тия етаж бегом около три пъти, за да намеря доцента в рамките на 15 минути... И тичане по рейсовете, че реших да се движа с градски транспорт уж за движение и пеша за две спирки. Е, разказа ми се играта! Хич не чаках дори и 1 минута :D А и да! Вече се качвам по стълбите, асансьора го отписах вече ... Та горе-долу имах някакво движение!

Та днес менюто ми беше

08,00 - овесени ядки с мед и прясно мляко
14,00 - Миш-маш и малко кисело мляко
20,00 - пилешки пържолчета с кисело мляко + мед + соев сос на фурна! Страхотни са, да знаете! И мъничко картофена салата!

И през цял ден наливане на вода... Надминавам вече 1,5л., но ще видим докога! Само малко ми е проблем с WC, но ... това да ми е кусура!

Geri Vladimirova, разсмя много с твоя пост... Дано да си права!

24.01.12
22:37

казано от Герито на 24.01.12, 21:17:

Вече се качвам по стълбите, асансьора го отписах вече ...

Браво! Аз в това чудо на техниката не съм стъпвал от година и половина някъде.
Дневника се очертава да е интересен. Успех с целите!

26.01.12
00:57

Днес май май се изложих ... Супер шантав ден! Просто ... не мога да опиша... Засега само накратко ще напиша

Хранене:

9,00 - овесени ядки с мляко + мед
13,00 - ПАЧА /да, точно това, ха ха ха.../ Вкъщи никога не е имало, та ни донесе едно съседче да го пробвам що е то ... Не е лошо!
Въпреки, че ядох колкото една бебешка порция, та добавих две яйца и морковена салатка! И малко мръвчица от ориза, колкото да не е без хич!
20,30 - ядох гръцка салата + 2 яйца + резенчета кашкавалче... /защо толкова късно ли ... приех стока, бях на работа до 00h/

Та днес упражненията ми бяха ...
Коремни преси / 40 по 2 серии/ В по-горния пост, защо ли забравих пресите ...
Клякане / 80 по 2 серии/
Отново в легнало положение рисувах числата до 15
Нещо много несериозно с тези упражнения, но ще е така, докато си намеря читав фитнес и карта (makeup)

И ... днес ми се разказа играта.... в работата получих стока КОКА_КОЛА... 10 стека по 6 бутилки от 2 литра кола... напред - назад, вдигане - местене... Та пак е някакво упражнение! И преди да приключа работата, загубих 40 минути да рина сняг и то с железна лопата  :D А чистене на колата от снега брои ли се, ха ха ха...

И приключих с качване на пеша три пъти до 8 етаж и се прибрах. Това последното не знам дали е правилно да се натоварвам преди сън...
О, с водата вече се сближаваме чудесно! С нея вече нямам проблеми, което е страхотно! Нито имам вече главозамайване, нито отпадналост... Да, приемам и фолиева киселина заради умората и ми действа добре!

Еми, това беше засега ...

26.01.12
20:41

Днес нещо нямам особено апетит...

Сутрин:

Овесени ядки + мляко + мед
2 кивита

Обяд:
Миш-маш + 2 яйца + салата с моркови

Следобяд:
30гр ядки микс

Вечеря:
Все още нищо...
Може би ще е омлет със сирене...

28.01.12
11:40

Давай с храната , вкарай малко повече въгкехидрати (не се плаши от тях те трябва да са твой приятел) както и мазнини и протеинчета и давай смело със стековете.Ако ти бяха дали три лопати сигурно София щеше да е по-почистена от снега отколкото сега :D

28.01.12
14:26

Не мисля, че съзнателно трябва да увеличава въглехидратите, ако не изпитва конкретна нужда от тях, така си е добре.

28.01.12
17:52

овесени ядки и мед , според теб това достатъчно въглехидрати ли са?Не виждам картофи , ориз , тиквички . зеле , чушки и т.н. Няма разнообразни източници на въглехидрати в това което е описала , което е пропуск в едно пълноценно хранене.Никой не казва че трябва да приема огромни количества въглехидрати , но лично на мен ми се виждат прекалено малко и ограничени от към видове източници на въглехидрати.

28.01.12
18:35

Всичко с времето си, нека първо да влезе в някакъв ритъм (психически) и тренировки + хранене ще си дойдат на мястото. Засега главно е да се настрои на такава вълна и да гледа да е редовна с тренировките както и ограничи фафлите и другите безмислици. Пълната промяна от раз не е за всеки и в повечето случай всичко писва за отрицателно време и хората се връщат на стария си режим.

Гери изхвърли всички безмислени храни от шкафовете, за да не се изкушаваш вечер. (ако е възможно де). Както те посъветваха, зареди хладилника с натурални продукти, може да си купиш един черен шоколад и ако ти се прияде ама много, да си отчупваш по едно парченце. Другия вариант е когато ти се прияде нещо сладко да го заместиш с някакъв кисел плод.

Сигурен съм, че в началото ще ти е много трудно и ще си намираш оправдания да не тренираш или да не се храниш добре. Гледай да ги минизираш и точно когато не ти се тренира или пък ти се предлага поредната порция боклук, да си спомниш какво сме писали тук ;)

EDIT: Има една поговорка, която аз много харесвам.

No pain, no gain ;)
на немски звучи малко по различно, но със същия смисъл: Ohne Schweiss gibt’s kein Preis ;)

Мнението беше редактирано от Wolfy на 28.01.12 18:41.

28.01.12
21:02

казано от Gerrard Liverpool на 28.01.12, 17:52:

овесени ядки и мед , според теб това достатъчно въглехидрати ли са?Не виждам картофи , ориз , тиквички . зеле , чушки и т.н. Няма разнообразни източници на въглехидрати в това което е описала , което е пропуск в едно пълноценно хранене.Никой не казва че трябва да приема огромни количества въглехидрати , но лично на мен ми се виждат прекалено малко и ограничени от към видове източници на въглехидрати.

Овесени ядки и имед са НАПЪЛНО достатъчни, даже аз на нейно място (по принцип) бих махнал овеса, не виждам смисъл в него. Картофите не ги причислявам към пълноценен източник на въглехидрати, а относно факта, че тиквички, зеле, чушки и т.н. са въглехидрати..... не са ;). Ползата от въглехидратите е силно надценена.

Иначе, режимът не е лош до тук, важното е да се запази постоянството.

29.01.12
10:12

Да, разбира се че не ти трябват въглехидрати , тя природата ги е създала просто ей така.Ей понякога се очудвам колко ограничено мислене срещам по тоя форум.Въглехидратите както и всяка друга група хранителни вещества ( протеини и мазнини) са абсолютно необходими на организма за извършването на редица важни процеси в тялото.Определено не виждам как като спреш въглехидратите може да си помогнеш!А щом мислиш , че въглехидратите се спират до овес и мед и че овесени ядки с мед са НАПЪЛНО достатъчни значи има още доста да почетеш!

П.П. И моля те не давай глупави съвети когато и ти не знаеш какво говориш!

29.01.12
12:44

Нека не разводняваме дневника, затова пиши в моя. Там с удоволствие ще видя как се обосноваваш, тъй като аз не консумирам нито овес, нито мед. Също така, ще те помоля ти да не даваш глупави съвети, тъй като съм пробвал и двата варианта и съм попрочел, а ти очевидно си едно десетилетие назад и още боготвориш нискомазнинните диети....
За доказателство е и неграмотното ти изказване относно това, че тиквички, чушки и ала бала са въглехидрати...

Мнението беше редактирано от Витан на 29.01.12 12:45.

29.01.12
19:19

казано от Витан на 29.01.12, 12:44:

Нека не разводняваме дневника, затова пиши в моя. Там с удоволствие ще видя как се обосноваваш, тъй като аз не консумирам нито овес, нито мед. Също така, ще те помоля ти да не даваш глупави съвети, тъй като съм пробвал и двата варианта и съм попрочел, а ти очевидно си едно десетилетие назад и още боготвориш нискомазнинните диети....
За доказателство е и неграмотното ти изказване относно това, че тиквички, чушки и ала бала са въглехидрати...

Очевидно нямаш идея за какво говориш приятел.И много некомпетентно говориш .... вземи попрочети нещо и тогава говори!И особено относно това какво се съдържа в продуктите и от какво не!Аман от разбирачи дето нищо не разбират

29.01.12
23:55

Хм ... интересни неща се случват тук :) Недейте така, момчета! А за закуска каква да бъде тя?! Ям овесените ядки, защото стават сравнително бързо.

Тия дни съм пас откъм упражненията! Когато съм в състояние, ще почна директно с фитнеса ...

на 27.01.
закуска :
Овесени ядки + мед + мляко и 2 кивита

Преди обяд:
кафенце + няколко бисквитки / повод - рожден ден :) /

Обяд:
Пилешко филе със салата от моркови и малко бъркани яйца

Вечеря:
Зелена салата с риба тон + царевица

на 28.01

Сутринта -  разходка 2 часа

Закуска:
Овесени ядки + мед + мляко и 2 кивита

Обяд:
Гювеч

Вечеря:
Омлет със салата

И вечерта дискотека! И леко прекалих с един коктейл ... Хем стомаха ми не понася алкохол, но се изкуших въпреки това..

И днес цял ден реанимация
Сутрин:
Две препечени филийки с масло + сиренце
По-късно две мандаринки

Едно кафе с мляко

Обяд:
Бобче със салата

Следобяд:
ядки микс... около 30 грама

Вечеря:

Исках нещо леко и отново препечена филийка с масло + сирене

Та... това е :)

Мнението беше редактирано от Герито на 30.01.12 00:02.

01.02.12
11:26

Все още съм пас откъм тренировките и ще е така около два три дЕНА :(

30.01.12
закуска
овесени ядки с кисело мляко и малко настъргана ябълка
кафенце с мляко

Обяд:
Пилешка пържолка със салата - домати и краставици

Следобяд:
мляко с нес и малко лешници

Вечеря:
Пилешки хапки с чеснов сос и пикантни картофки ...

Въпреки, че няма тренировки, за сметка на това, се отказах от колата.... И качването по стълбите и така.

31.01.12 Рожден ден на майка ми ... наруших що годе измисленият ми режим, но ...

Сутринта:
корни с кафе

Обяд:
Свинска пържолка с гъбен сос и малко картофена салата

Вечеря:
Пилешко бутче + пържени картофки + парче торта...

01.02.12
22:31

Днес съм под всякаква критика ... Ама всякаква! :(

Днес цял ден съм на ... парче торта... :( :( :( И водата я надминах над 2 литра... Забравих си паричките, забравих си яденето ...

Въобще днес хич ме няма!

01.02.12
22:52

Един ден не събаря режима ; )

01.02.12
23:14

Ааа Гери айде давай давай не се излагай , аз вярвам в теб.Нещо си се поотпуснала тези дни затова айде малко да те насърчим!
Айде започни от малкото та да ти дойде мерака , прави всеки ден по едно кросфит комплексче да кажем:
6 рунда от (за максимално време):
10 лицеви
10 коремни
10 клека

Също във ютюб имаше едни много добри упражнение за корем , но не мога да ги открия може да ги потърсиш
Ето нещо за мотивация

02.02.12
22:29

казано от Gerrard Liverpool на 01.02.12, 23:14:

Ааа Гери айде давай давай не се излагай , аз вярвам в теб.Нещо си се поотпуснала тези дни затова айде малко да те насърчим!
Айде започни от малкото та да ти дойде мерака , прави всеки ден по едно кросфит комплексче да кажем:
6 рунда от (за максимално време):
10 лицеви
10 коремни
10 клека

Също във ютюб имаше едни много добри упражнение за корем , но не мога да ги открия може да ги потърсиш
Ето нещо за мотивация

Слушам!!! (bow) Вече се стягам!
Днес мисля, че чудесно ми мина денят!

Сутрин:
Хапнах доволно омлет + сиренце с айран ...

Към 10 часа три плодчета кивита .. 
Обяд:
Пилешка пържолка с картофено пюренце + броколи

Следобяд:
Около 30грама лешници + кафенце с мляко / след 14 часа не слагам захар/

Вечеря:
Пилешко бутче + шопска салата

Екстра ми дойде! А водата я изпих 2,5литра, което все още не мога да повярвам, но се чувствам идеално!

А движенията ... Никакви превози, освен метрото ... Само пеша, пеша и пак пеша! А те са 3 спирки! Вярно, ръчичките ми умряха от студ, но пък добре ми се отрази разходката, ха ха ха ..

Пеша от 1-ви до 8-мия етаж така 5 пъти ...
Коремни преси успях да направя до 60, но пустия женския проблем ... Еми, некомфортно е, момчета! Имам си оправдание - разните му месечни цикли, ПМС-та... не е лесно, тъй да знаете! :D

Е, кляканията направих две серии по 80… Пак е нещо! Надявам се скоро да ми мине!

03.02.12
19:40

Добър вечер на всички!

Днес сравнително се чувствам добре...

Сутрин:
Две яйца с шопска салата /странно ми беше да ям това за закуска, но..това имаше/
Кафенце с мляко

Обяд:
Постни чушленца с ориз и картофки + кисело мляко

Вечеря:
Лещичка... И малко кренвиршчета... две три колелца

И умирам за сън... Направо очите ми се затварят и ми е толкова мелахолично ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1