Амоняк - силови тренировки

22.01.12
20:03

Предполагам всички сте виждали как точно преди да излязат на сцена щангистите вдишват нещо от някакво малко шишенце.
Това е амоняк.

Идеята е от къде мога да си го купя , колко струва  и всякакви такива дребни подробности.

Четох , че прочиствал съзнанието , насълзявали се очите но пък за сметка на това е като пристъп на адреналин :)

22.01.12
20:05

То не е чист амоняк, а разтвор- мисля в аптеките има. Ободрява и вдига адреналина, ама до колкото ми е известно при честа употреба се притъпява тоя ефект.

22.01.12
20:08

Мерси :) Утре ще отскоча да проверя колко струва.

22.01.12
20:37

Мисля, че го спряха от продажби в аптеките. Има два варианта, да си го закупиш от склад за химически реактиви, другия е да си го направиш сам, но за последното няма да ти дам насоки понеже това е отровен газ. Лично аз ти препоръчвам да не си играеш с неща, които не са ти много ясни. Ех спомени, как като деца си правехме райски газ :D :D :D

DO

22.01.12
20:39

казано от Valdis на 22.01.12, 20:37:

Мисля, че го спряха от продажби в аптеките. Има два варианта, да си го закупиш от склад за химически реактиви, другия е да си го направиш сам, но за последното няма да ти дам насоки понеже това е отровен газ. Лично аз ти препоръчвам да не си играеш с неща, които не са ти много ясни. Ех спомени, как като деца си правехме райски газ :D :D :D

От малък те влече “суплементацията” :D

Отровен газ  е определено, никога няма да забравя как даскала по Химия, Дачев ме накара да го вдишам от една епруветка и така се натрових, че два дни едвам гледах.
Абе не ти трябват щуротии.

22.01.12
20:43

казано от Denny Crane на 22.01.12, 20:39:

казано от Valdis на 22.01.12, 20:37:

От малък те влече “суплементацията” :D

Принципно го ползвахме като окислител за ракетно гориво :D но сме тествали и другите му качества :D

DO

22.01.12
20:44

Ракетомоделизъм ?

22.01.12
20:52

амониева селитра или амоняк?

22.01.12
20:55

Не точно, от там ме изгониха много бързо, след като изстрелях ракета направена набързо докато ръководителя ни беше оставил сами да правим самолети от балса, но заради бързата сглобка, един от стабилизаторите се отлепи от тялото и ракетата пое в съвсем неправилна посока минавайки на половин метър над главите на 20-30 човека чакащи на автобусната спирка на около 60-70 метра от сградата на кръжока. А страста ми към самоделни оръжия, взривни устройства, ракети и пиротехнически смеси беше пословична, не случайно с години ме наричаха пиромана :D :D :D

DO

22.01.12
21:02

:D
Много лепила и химикали е имало в тези кръжоци... :D !

22.01.12
21:04

Някой ден като седна да пиша мемоарите си, ще има доста материал :D

22.01.12
21:09

Още по-бързо ме изгониха от спортна стрелба след като ни завариха с един авер да стреляме с флоберковите пистолети (за който не е ясно, това са пистолети стрелящи с истински патрони със периферно възпламеняване) по мухи накацали на стените :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 22.01.12 21:24.

22.01.12
21:46

Това ти трябва само ако ще правиш лично на някое упражнение.Подобрява усвояването на кислорода и то моментално точно защото е отрова и така те блъска в носа че не може след това да не си на 6 .Не ти трябва да го употребяваш за щяло и не щяло.Не е това формулата на големите гири.Иначе го има във всяка аптека.В Русе бая протести имаше точно заради обгазяване с амоняк.Ако все пак ти се иска да го пробваш не прекалявай.Два три пъти на седмица са достатъчни за най-наточените моменти но не очаквай чудеса.

22.01.12
22:37

Еми да то аз така си мислех - макс 2 -3 пъти в седмицата
ноо... като отида какво да и кажа на тая аптекарка точно :D

22.01.12
22:46

Аз съм почти сигурен, че го спряха в аптеките но може просто така да съм случил, аз го ползвам за изчистване на ръцете след зареждане на мастиленоструен принтер, амоняка има избелващи свойства. Просто питаш дали има амоняк и ако има купуваш без да се обясняваш излишно, не е с рецепта, ама като цяло това което смяташ да правиш е тъпо.

22.01.12
22:50

Тъпо или не  - искам да опитам .

HE

22.01.12
23:01

казано от Valdis на 22.01.12, 21:09:

Още по-бързо ме изгониха от спортна стрелба след като ни завариха с един авер да стреляме с флоберковите пистолети (за който не е ясно, това са пистолети стрелящи с истински патрони със периферно възпламеняване) по мухи накацали на стените :D

При това са 22 cal. доста хора ги подценяват, но такова оръжие в ръцете на опитен стрелец си е кошмар.

п.п. Мен са ме гонили от стрелбище, заради магнум 357 :D :D :D Кой да знае, че подложката за мишената е толкова кекава и въжетата са слаби :D

Мнението беше редактирано от head_hunter на 22.01.12 23:03.

22.01.12
23:02

Има го по аптеките, казваш искам амоняк, с малки шишенца е и е 10 20 % тен разтвор.
Ако не си як, с него ще си също толкова не як - btw.

Мнението беше редактирано от Madboy на 22.01.12 23:03.

22.01.12
23:08

казано от Madboy на 22.01.12, 23:02:

Ако не си як, с него ще си също толкова не як - btw.

Точно.На мен ми се струва,че тоя амоняк ще върши същата работа като спойлер на пернишки голф!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1