Във връзка със статията "Тренировъчни тайни и методики при ръцете"

22.01.12
22:06

Въпроса ми е следния, при трениране на бицепса това е дадено като примерна програма
“За горната част - удачен избор е концентричното упражнение и сгъването на щанга, когато тялото е наведено напред.
За средната част - базовото повдигане на щанга от стоеж или използване на дъмбели от полулег, като при изпълнението китките се завъртат в крайната фаза.
За долната част – скотово сгъване с щанга или дъмбел.”  , мога ли да заместя скотовото сгъване с чукчета(за долна част ли е пак) ?
Благодаря на отзовалите се предварително.

П.п малко нестандартен въпрос, но малко се обърках.

22.01.12
22:15

Бицепса няма горна средна и долна част. Като правиш различни упражнения можеш в известна степен да акцентираш на някоя от двете глави или на брахиалиса. Не е от чак такова значение какви упражнения правиш.

ПС: ако бицепса има три части, на колко части трябва да разделим голям мускул като квадрицепса :)

22.01.12
23:03

Най-общо може да разделим мускулите на бицепса на 3 части – горна, долна и средна.

Примерна програма:

* За горната част - удачен избор е концентричното упражнение и сгъването на щанга, когато тялото е наведено напред.
  * За средната част - базовото повдигане на щанга от стоеж или използване на дъмбели от полулег, като при изпълнението китките се завъртат в крайната фаза.
  * За долната част – скотово сгъване с щанга или дъмбел.

Бицепса има 2 глави , квадрицепса 4 ;)

22.01.12
23:28

казано от RinGo на 22.01.12, 23:03:

Най-общо може да разделим мускулите на бицепса на 3 части – горна, долна и средна.

Примерна програма:

* За горната част - удачен избор е концентричното упражнение и сгъването на щанга, когато тялото е наведено напред.
  * За средната част - базовото повдигане на щанга от стоеж или използване на дъмбели от полулег, като при изпълнението китките се завъртат в крайната фаза.
  * За долната част – скотово сгъване с щанга или дъмбел.

Бицепса има 2 глави , квадрицепса 4 ;)

“Бицепса има 2 глави”, които се разделят (в някои школи, ако мога така да се изразя) на три части и във всяка тренировка се включва упражнение за всяка една от тях.

Към автора: Чуковото сгъване обхваща всички части на бицепса, което го прави базово упражнение и обикновено заменя сгъване с щанга или дъмбели. За долна част на скотовата пейка - широк или тесен хват с щанга, дъмбел или на скрипец...

Мнението беше редактирано от megabolic x на 22.01.12 23:30.

23.01.12
00:02

Интересно как има две глави, а се разделя на три части :)
На база на какво се разделя?

23.01.12
00:39

казано от ko_drugo на 23.01.12, 00:02:

Интересно как има две глави, а се разделя на три части :)
На база на какво се разделя?

Мога да ти ги разделя даже на пет:
-долна
-средна
-горна
-външна
-вътрешна

Разделят се на база къде се намират.
И с различни упражнения може да акцентираш върху всяка една от изброените части :)
Гърдите колко глави имат според теб?

Мнението беше редактирано от megabolic x на 23.01.12 02:12.

23.01.12
00:43

Абе ти можеш, ама анатомията казва друго.
Бицепса има две глави. С много усилия и въображение може да се акцентира евентуално върху всяка една от тях.
Всичко друго са глупости.

23.01.12
00:59

казано от Петко К на 23.01.12, 00:43:

Бицепса има две глави. С много усилия и въображение може да се акцентира евентуално върху всяка една от тях.

Използвам същото въображение да си разделям и гърдите на същите пет части. И без особено големи усилия може да се акцентира върху всяка една от тях. Или сега ще ми заявите, че като гърдите са две не мога да ги разделя на пет части?!

Мнението беше редактирано от megabolic x на 23.01.12 01:05.

23.01.12
01:00

Казва се Бицепс!Айде стига толкова , който мисли друго яче да провери човешката анатомия!
ето ти бицепс

П.П.Като в много малко случай при някой хора може да се появи трета глава

Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 23.01.12 01:04.

23.01.12
01:08

казано от megabolic x на 23.01.12, 00:59:

Използвам същото въображение да си разделям и гърдите на същите пет части. И без особено големи усилия може да се акцентира върху всяка една от тях. Или сега ще ми заявите, че като гърдите са две не мога да ги разделя на пет части?!

Можеш и на 15 да ги разделиш ако желаеш, ама това нищо не променя.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.01.12 01:09.

23.01.12
01:12

казано от Gerrard Liverpool на 23.01.12, 01:00:

Казва се Бицепс!Айде стига толкова , който мисли друго яче да провери човешката анатомия!
ето ти бицепс

Ето ти го на български мускули на мишницата

П.П. В някои случай дори и трето око се появява

23.01.12
01:29

казано от megabolic x на 23.01.12, 01:12:

казано от Gerrard Liverpool на 23.01.12, 01:00:

ето ти бицепс

Сам го каза даже :D Мускули на мишницата!

23.01.12
06:55

казано от megabolic x на 23.01.12, 00:59:

казано от Петко К на 23.01.12, 00:43:

Как да оформя канала на гърдите в долната им част?Мазен съм към 15% мазнини ама не ми пука искам да си оформя гърдите
20 повторения на горен скрипец сигрно са добре?

:)
Просто е тъпо разделянето на 100 неща един мускул,нито можеш да го изолираш напълно,нито имаш нужда...

23.01.12
07:31

казано от megabolic x на 23.01.12, 01:12:

И какво пише? Имаме още едно две мускулчета под бицепса. И какво от това? От страната на предмишницата има дори повече.
Пробвай да си стегнеш бицепса без да ти се активират поне предмишницата и рамото - невъзможно е :) Не може да се изолира дори бицепса, а ти искаш да изолираш отделни части от него :)

ПП: а впрочем какво ще стане ако тренирам само долната част? Сигурно ще получа една издутина долу и бицепса ми ще изглежда сякаш се е изсипал :)

Мнението беше редактирано от MrNikoi на 23.01.12 07:38.

Какво, направихте масивни мускулести силни тела и сега се чудите как оформите детайлите ли ?

23.01.12
10:36

Тои много сложен бил този мускул и аз да незнам,

vatman - представи си ако почнат да обсъждат квадрицепса или гръба да не дава господ..

23.01.12
14:49

Те тия мускули не са толкова важни като гърдите и бицепса, затова никой не ги дели на 5 части ;)

23.01.12
14:58

Абе просто това е най-важната тема на света ... вие нищо не разбирате. Слушайте професора той ще ви открехне

23.01.12
15:12

Превърнахте темата в... А същността на въпроса ми беше, мога ли да заместя скотовото сгъване с чукчета.

23.01.12
15:23

Да ви кажа пък аз нещо. Бицепса има 2 глави, вярно, но това не значи че той няма проксимална и дистална част. Повечето упражнения, понеже бицепсът е малък мускул го развиват цялостно, но има упражнения които акцентират в по-голяма или по-малка степен на тези 2 части и мисля че автора горе-долу правилно се е ориентирал. За пример мога да дам себе си: един ден ми се налага да разнасям един монитор, някъде към 21-22 кг, при което съм го носил с ъгъл м/у мишницата и предмишницата около 90 градуса. На другия ден имах мускулуна треска точно и само на дисталната част на бицепса и част от предмишницата разбира се. Естествено първо трябва да се натрупа достатъчно маса, да се изчисти и едва тогава да се види дали има изоставащи мускулни групи като цяло и да се търсят дефиницията и детайлите на всеки един мускул.

23.01.12
15:23

казано от Borko на 23.01.12, 15:12:

Превърнахте темата в... А същността на въпроса ми беше, мога ли да заместя скотовото сгъване с чукчета.

Може.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.01.12 15:24.

23.01.12
16:05

Може да си философствате на воля, но който иска големи бицепси може да включи упражнения за трите части в тренировката си.

Упражнения за долна част на бицепса само на скотова пейка и колкото е по-малък ъгъла на наклон на пейката толкова повече натоварването се изнася към долната част на бицепса.

т.е. може ли да се замени скотово с чукове - не може!

Мнението беше редактирано от megabolic x на 23.01.12 16:09.

23.01.12
16:08

Който иска големи бицепси, най-добре да качи мускулна маса, щото иначе и 15 упражнения за бицепс да прави, все тая.

23.01.12
16:13

Решилите да качват мускулна маса трябва да зная, че това ще случи когато натоварват ефективно максимален брой мускулни влакна, а за това помагат изолиращите упражнения!

23.01.12
17:03

казано от Петко К на 23.01.12, 15:23:

казано от Borko на 23.01.12, 15:12:

Може.

Мерси, така си и мислех, затова се допитвам до по опитните от мен в бранша :).

01.03.12
21:01

Здравейте.Във връзка с темата бих искал да добавя една снимка.Какво смятате за тези 2 бицепса?Преводът се отнася за левия.

02.03.12
09:11

какво има за смятане - това са “къс” и “дълъг” бицепс

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1