Въпрос относно хранителни добавки

23.01.12
15:08

Тренирам от 6 месеца, слаб съм - 61 кг, 179-180 см. 16 годишен (след месец правя 17) Преди да почна да тренирам бях 55-6 кг, така че все пак има нещо качено, ям правилно доколкото мога, сутрин ям овесени ядки 100-120 гр + 3 белтъка, на обяд ориз с пилешко месо, след това пак ориз или други варива с пилешко и вечер пак пилешко с въглехидрат от типа на ориз и варен картоф или понякога омлет. Тоест стремя се да ям по много и да имам във всяко хранене качествен въглехидрат и протеин, но уви качване напоследък много няма, просто усещам, че не ям в ЧАК толкова големи количества но просто не мога да ям още повече, като се натъпча яко примерно за едно ядене ок ама след това не мога да ям в следващите 4-5 часа. Та реших да си взема хранителни добавки - попрочетох доста из форума и си взех Рибено масло - NOW FOODS ULTRA OMEGA 3 FISH OIL и витамини Dymatize Super multi vitamin , смятам че ми е още рано за спортни добавки от рода на протеин, амино и т.н., при положение че съм с това тегло, но все пак тренировката гледам да ми е с големи тежести и при почти всяка имам мускулна тресва, нз, за сега смятам, че витамините и рибеното масло стигат, вие преценете дали е така, и понеже се храня по ВВД, чак като ми доставиха днес добавките нау фуудс ултра омега 3 и витамините супер мулти видях че пише за диети с ниско и умерено съдържание на въглехидрати WTF и ся кво тея пари които се оръсих напразно ли бяха? Обяснете мога ли да ги пия като съм на ВВД и относно дозата - пише 1-3 на ден, как да преценя по колко смятам че за моите кила 3 са много ?! Помагайте

23.01.12
17:57

Моето мнение е че на тези кила с този ръст няма смисъл от добавки , но щом си взел вече О.К. Колкото до диетата не смятам , че ще окаже кой знае какво влияние.А що се отнася до дозирането приемай първо по 1 доза за да прецениш толеранса си и това да ли ти стига.Ако видиш че няма проблем може постепенно да увеличиш дозата разбира се без да прекаляваш. :)

Поздрави !!!

23.01.12
18:01

Толеранс към какво? Към омега-3 и витамини? (facepalm)

23.01.12
18:16

Така,като човек минал по този път ще се опитам да ти дам съвет.
Най-важно е дисциплината и постоянството,нямаш ли ги по добре си концентрирай енергията в други занимания!
Общо да го кажем: Ядеш на често и по малко,на всеки 2-3 часа трябва да се храниш.Като казваме малко,имам предвид толкова колкото да не те засити и да се чувстваш подут,защото като се накльопаш на веднъж не 4 ами 6 ч. няма да ти се яде нищо.По писането ти разбирам,че си наясно с Хр. вещества,така че няма да акцентираме там.Другото много важно е водата! Вода трябва да пиеш постоянно,по същата методика като с храненето.Едно шишенце на една ръка от теб и на 2-3 мин. пиеш по няколко глътки,по този начин без да се надуваш неусетно ще изпиваш необходимото ти количество вода.Гледай да го правиш към 2.5-3.0 л. (ако сега пиеш по 1.5 например,недей от утре да увеличаваш толкова мн,направи го за около седмица някъде).
Относно хр. добавки: Омега Масните к-ни са хубаво нещо,пий ги.Може да си вземеш Б-комплекс,Ц (отделно)и др. защото е трудно да си ги набавяш само от храната,а са нужни са правилната обмяна и освояването на хр.вещества.
Когато създадеш този навик с храненето,ще почват по малко да се случват нещата.Запомни ,че истинските работи стават бавно и изискват много труд и воля!
Със здраве :)

23.01.12
18:20

Точно понеже мисля, че е рано, не съм си взел спортни добавки, а само хранителни - такива ми препоръчаха - витамини и рибено масло, засега смятам следващите няколко месеца поне да са само това, преди да помисля за протеин и т.н. Но все пак по колко капсули да пия от рибеното масло, навсякъде в другите теми пишеше грамове, а мойте са капсули и витамините и рибеното масло... Смятам да пия по 2 драже наведнъж след ядене(така пише на опаковката) - например 2те дражета наведнъж да са в закуската добре ли е, и по 1 капсула рибено масло след закуската и 1 след вечеря?

Георги, относно водата, пия по 2 литра горе долу на ден, знам, че е много важно, относно постояннството, не съм нов във фитнеса (поне не толкова нов), все пак почти от 6 месеца тренирам и нямам намерение да спирам, но просто реших да видя дали поне рибеното масло няма да ми отвори малко апетита, защото ям правилни храни, но не мисля, че е в правилното количество, защото просто нямам толкова апетит да изям всичкото това за да съм в излишък (сметнах си калориите излезе че трябва да ям по 100 гр суров ориз с около 150 гр месо, което вярвате или не за мен е много и когато го се напъвам да го изям просто след 2-3 часа не съм въобще гладен).

Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 23.01.12 18:35.

23.01.12
18:31

казано от Valdis на 23.01.12, 18:01:

Толеранс към какво? Към омега-3 и витамини? (facepalm)

Да , възможно е да се получи дразнене в стомаха , разстройство дори и лек обрив.Въпреки че е доста рядко срещано го има. :)

Поздрави !!!

23.01.12
22:23

Ако ти е толкова трудно да си докараш калорийния баланс с ВВД мини на ВМД. (високо мазнинна). Разбира се трябва да хапваш от “полезните” мазнини. Намали ориза и прибави ядки, фъстъчено масло, тахан по-мазна риба и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1