23.01.12
15:05
Здравейте,
от известно време само чета тук, но сега ми дойде реда и да напиша нещо. Ходя на фитнес от около 4 месеца. Първо три, после четири, а от миналата седмица ходя по пет пъти седмично. Смених вече един хранителен режим, а сега ми дадоха втори. Висок съм 180 см, 75 кг. Като цяло идеята ми беше (още е) да се изчистя от подкожните мазнини, главно по корема, ръцете ми да станат малко по-мускулести и да се пооформя като цяло. Корема ми е доста стегнат, всеки ден правя по няколко сета от упражнения само за него, но така и пресата ми не си личи. Инструктора ми каза, че “Л-Карнитин и Йохимбин са достатъчи и до 3 месеца ще имам прогрес, но от друга страна трябва да кача мускулна маса за да не се смачкам съвсем”. Ето какво ми даде като хранителен режим:
7:00 - 5 белтъка + 1 жълтък + 100 гр. овесени ядки + 50 гр. стафиди
10:00 - 200 гр. телешко + 60 гр. ориз + 100 гр. зеленчуци
13:00 - 200 гр. телешко + 60 гр. ориз + 100 гр. зеленчуци
15:00 - протеин + 5 гр. Глутамин + 5 гр. БЦАА + 40 гр. овесени ядки
Веднага след тренировка - протеин + 5 гр. Глутамин + 5 гр. БЦАА + 40 гр. овесени ядки + 2 сл. захар
След 1 час - 200 гр. бяло месо + 50 гр. ориз + 100 гр. зеленчуци
След два часа - протеин + 5гр. Глутамин
Освен това - 4 литра вода на ден и никакви други напитки освен чай или кафе.
Зеленчуците може да са: броколи, аспержи, зеле, домати, каставици, спанак
В момента взимам и следните добавки:
Йохимбин - 2 капсули на ден, преди тренировка
Суроватъчен протеин (два-три пъти на ден)
Л-Карнитин - 15 мл. преди тренировка
Търся мнението ви за тази програма. За работещ човек е доста задължаваща, едва ли не трябва да се ходи с хладилника навсякъде, а и моя стомах не е толкова разширен че да поема цялата тази храна. Много програми изчетох през последните няколко дни, и търся нещо по-балансирано което да може да се поддържа, а не два дни да се храня по програмата, два не. Тази горе е доста натоварена и ако човек тръгне да пътува (дори и в чужбина), а моята работа често в свързана с това, не може да я спазва дори на 50%. Във връзка с това, ако някой е взимал комбинацията йохимбин + л-карнитин може да коментира дозировката и ефекта.
Благодаря предварително!
Сид :)
Темата беше редактирана от Sidious на 23.01.12 15:05.
23.01.12
22:36
Tова е стандартен ден от високо въглехидратна диета, с дневен прием на белтък в грамаж оправдан единствено, ако си на стероиди. Ако ще караш по нея, вземи си мултивитамини и омега мастни киселини, в “диетата” на практика липсват източници на такива. Ако пък не си на стероиди, намали приема на белък за деня с 30-40% и си разпилей из менюто 20-30 мл. зехтин/масло.
Също, диетата съвсем не е задължаваща, а еднообразна. Елементарна е за следване. Готвиш всичко за 3 дни напред, слагаш в кутийте и си ОК. Дали работи? Без съмнение, стотици билдъри ядат/са яли това в основен период. Дали ще изкараш на нея 2 месеца, за да проработи? Тук си отговори сам.
Притеснителното е, че не се замисляш колко са ти: протеина, мазнините, въглехидратите, фибрите и калориите за ден. Поне не ги виждам отбелязани.
Ако работата ти изисква гъвкавост в храненето, най-добре намери експерт, който ще ти направи индивидуално меню съобразено с вкусовите ти особености, работното ти време и целите и мерките ти.
На L-карнитина не си написал дозировата. Написал си милилитри, а не си казал колко активно вещество има за доза.
Влизай в разделите 101 и започни да четеш.
Успех Сид!