Болки в лявата китка

24.01.12
00:06

Здарвейте! Като започна да тренирам и по-специално при бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж, започва да ме боли лявата китка. Какво мога да направя?

24.01.12
00:10

Раздвижи се хубаво преди всякакви упражнения.

24.01.12
00:14

Всеки път го правя но не помага. Преди пак имах болки, за известно време отминаха и сега пак. Болките са най-вече в дясната част на китката.

24.01.12
16:20

Има ли друго усещане освен болка- гъделичкане, сърбеж, усещане за оток? Има ли болка при сгъване, разгъване, усукване, мърдане на 1 палеца и пр., болката движи ли се към лакътя или не?
Например голяма част от пациентите със синдром на карпалния тунел имат болкови оплаквания с дискомфорт в китката, който води и до слабост в движенията на палеца.

Ако си имал досега травми в ръката или не си убеден, че техниката бицепсовото сгъване е 100% правилна е добре да почиваш поне една седмица и да не натоварваш тази ръка.

24.01.12
17:38

Болката е единствено и само при вдигане на тежестите и по-точно при леко свиване на китката. Други боли нямам никакви.

24.01.12
18:45

казано от Yasen Kurtev на 24.01.12, 17:38:

Болката е единствено и само при вдигане на тежестите и по-точно при леко свиване на китката. Други боли нямам никакви.

Според мен е просто претоварване, вероятно ти трябва почивка и пауза за възстановяване. След като няма проблеми и дискомфорт по време на покой, не мисля, че има увреждане на нервни или мускулни структури.

24.01.12
21:09

Еми значи няма да я натоварвам 4-5 дена, дано се оправи. Благодаря ви.

BE

25.01.12
22:08

Да не пускам нова тема да питам тук.Как стоян нещата при по-тежки случай.Имам предвид,че при мен случая е по-сериозен.Преди време като почвах да тренирам си контузих сериозно китката и наскоро пак се върна тази силна болка при една по-тежка тренировка.Имамте ли някакви съвети какво да правя?

25.01.12
22:26

казано от BeaWolf на 25.01.12, 22:08:

Да не пускам нова тема да питам тук.Как стоян нещата при по-тежки случай.Имам предвид,че при мен случая е по-сериозен.Преди време като почвах да тренирам си контузих сериозно китката и наскоро пак се върна тази силна болка при една по-тежка тренировка.Имамте ли някакви съвети какво да правя?

За съжаление само почивката ще помогне или поне избягване на упражнения при които чувстваш болка...

п.п. Как контузи китка?

BE

25.01.12
22:35

Еми първият път беше,защото бях сложил много кила на бицепсово сгъване с прав лост и целите китки понасяха тежестта,но тогава не можех да го проумея.Тагава ситуацията беше много зле бях на лекари и така.Сега пак правих бицепс,но то от първия път като я контузих винаги съм си имал малка болка при трениране и ся пак се засили...

25.01.12
23:03

Доста хора се оплакват, че усещат напрежение и дори болка в китки при сгъване с прав лост за бицепс и аз в това число. Затова хващам лоста по-широко или най-добре със Z-щангата с хват на ширината на раменете.

Ако болката ти се засилва най-добре спри за почивка една седмица, ако и след това те боли, ще трябва да потърсиш доктор.

П.П. Само при сгъване с щанга ли усещаш болка..

BE

26.01.12
11:01

Еми да ти кажа аз сега така или иначе не ходя до залата,защото болката не ми е сама,когато правя упражнения,а е и извън залата.Не вървам за една седмица да спре да ме боли,ще ми трябва доста повече време.Някой ако има други съвети какво да правя да ги сподели?

26.01.12
14:22

казано от BeaWolf на 25.01.12, 22:08:

Каква е била травмата и как е бил диагностициран проблемът?

BE

26.01.12
16:59

казано от Nikola Pavlov на 26.01.12, 14:22:

Каква е била травмата и как е бил диагностициран проблемът?

Еми травмата ми е на китката,боли ме точно под кокалчето.Болката се появява като усуквам ръката или като дигам нещо тежко с нея.Бях на ортопед първият път и той тогава ми беше казал,че е нещо като подуване се е получило не помня точно какво и ме прати на награвки и това беше,но те не помогнаха кой знае колко.

26.01.12
17:12

Предполагам, че проблемите при усукване и вдигане на тежко се дължат на лошото “приплъзване” между карпалните кости, което се дължи на проблем с лигаментите- леко разкъсване или нарушение на структурата. Подуването може да се дължи също на проблем с лигаментите, дори и на разместване, фрактура или диспозиция на карпалните кости.
За точна диагноза бих препоръчал следното-
1. Рентгенография- позволява да се визуализира фрактура или друг костно-ставен проблем.
2. Артрограма или ЯМР, които позволяват да се види увреждане на лигамент.
3. Артроскопия при проблем, който не е диагностициран дълго и трае много време.

Преди да се постави диагноза бих препоръчал почивка, ненатоварване на китката с тежести, ползване на еластична превръзка, която стабилизира карпалните кости, компреси с лед (4 градуса). Вероятно продължаване на цикъла с физиотерапия ще даде ефект. Травмите в областта на китката, не са опасни, но са упорити и често изискват търпение и стриктно следване препоръките на лекуващия специалист.

BE

26.01.12
17:29

Е добре тея иследвания с какво могат да помогнат.То освен с някакви такива процедури,почивка на китката и мазане с различни мазила не знам какво друго може да се направи.

26.01.12
18:07

казано от BeaWolf на 26.01.12, 17:29:

Е добре тея иследвания с какво могат да помогнат.То освен с някакви такива процедури,почивка на китката и мазане с различни мазила не знам какво друго може да се направи.

Тези изследвания не целят да помогнат...., а да определят каква е диагнозата. Без диагноза няма как да има адекватно лечение. Например, ако говорим за фрактура на карпална кост, никакви мазила на този свят няма да помогнат.
Преди да се пристъпи към лечение, трябва да се знае какво точно трябва да се лекува.

15.02.12
22:09

имам подобен проблем от към 1 седмица почна да ме боли китката на лявата ръка повреме на тренировка, когато е в покой и не дигам нищо с нея няма и следа от болката, мисля че съм я пренатоварил и малко почивка ще ми дойде добре. вие какво ще ми препоръчате ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1